Samsungin 2009 LCD-mallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana temeksi, 28.12.2008.

  1. oohoo

    oohoo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2004
    Viestejä:
    199
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ymmärrän pointtisi kktune: nuo minun kuvani näyttävät melko epämääräisiltä. Pahoittelen, että kamerassani pimeäkuvaukseen on rajalliset mahdollisuudet. Tuo 3 sek. valotusaika iso 80llä ja 2.8 aukolla ylivalottaa kuvaa jonkin verran, joka liioittelee myös tuota valovuotoa. Lisäksi valkotasapaino pimeässä kaatuu sinisen suuntaan. Kaiken kaikkiaan, vain samoilla asetuksilla voimme verrata ja nämä minun laittamani kuvat eivät toista todellisuutta riittävän hyvin.

    Tarkemmin ajateltuna olisi ehkä järkevää laittaa esiin kuvia vasta, kun ne ovat riittävän laadukkaita. Mutta ainakin sen noista kuvistani näkee, että ilmeisesti ruuvien pyörittely vaikuttaa valovuotoon ainakin minun telkussani jossain määrin. Tällä hetkellä se on niin vähäistä, että asiaa ei tarvitse enempää miettiä.
     
    Viimeksi muokattu: 17.10.2009
  2. Spaca

    Spaca Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän tuo nyt säätöjen jälkeen huomattavasti paremmalta näyttää. Tuota voi olla jo vaikeampi vaihtaa takuuseen.

    Omasta telkkarista en millään huomaa silmällä edes pilkkopimeässä valovuotoa, mutta ajattelin testata miltä se kuvassa näyttää antamillasi kameran asetuksilla. Laitoin oman telkkarin default asetuksille ja pistin järkkäriin lähes samat asetukset kuin pokkarissasi, eli ISO100, aukko 2.8F ja 3.2s valotus. Ihan samoja asetuksia ei valitettavasti ollut mahdollista laittaa, joten kuva ei ole ihan vertailukelpoinen. Lisäksi uskon järkkärin kennon olevan huomattavasti herkempi kuin sinun pokkarisi. Joka tapauksessa tuloksena oli mielenkiintoinen kuva. Silmällä tuota ei näe, vaikka minulla on oikeasti hyvä näkö, mutta kamera paljastaa noilla asetuksilla mielenkiintoisia epätasaisuuksia. Nuo oikean laidan epätasaisuudet tosin selittynevät osin sillä, että kuva on otettu hieman vasemmalta viistosta. Joka tapauksessa selvästi vähemmän valovuotoa kuin sinulla:
    http://plepola.pp.fi/IMG_9397_2.JPG
     
    Viimeksi muokattu: 17.10.2009
  3. kktune

    kktune Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2002
    Viestejä:
    231
    Saadut tykkäykset:
    0
    Älä huoli, en minä kenenkään kuvia kritisoi, minua vaan kiinnostaa tietää mitä saan jos ostan uuden Samsungin LCD:n nyt. Aionkin nyt paremmin kamerani käsinsäätöominaisuuksiin tutustuttuani ottaa illalla uuden kuvan noilla sinun arvoilla, ihan mielenkiinnosta ja vertailun vuoksi.
    Hienoa jos ruuvailutyösi tuottaa pysyvää apua valovuotoon, minulle tv:n ostokynnys madaltuu kun mahdolliseen epätasaisuuteen on olemassa hoitokeino.
     
  4. Spaca

    Spaca Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paltakseni tuohon viime öiseen viestiini. Telkkarin taustavalo on siis default asetuksessa, eli muutama pykälä kirkkaammalla kuin käytän hämärässä, lähes pimeässä elokuvia katsottaessa. LE40B655:n mustan tasoon olen erittäin tyytyväinen. Tuota kuvaa ei kannata siis käyttää kirkkaammasta taustavalosta ja kameran pitkästä valotuksesta johtuen mustan tason määrittämiseen vaan sitä voi käyttää vertailuna valovuotoa arvioidessa.
     
  5. SkidistiHifisti

    SkidistiHifisti Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2009
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koitin ottaa mainituilla arvoilla fotoa, mutta oma kamera ei veny edes edellä nähtyyn kuvan laatuun. Omassa 40B650 töllössäni on(oli) tuota valovuotoa hieman kulmissa, sekä keskellä ruudun alareunassa, samsung-tekstin kohdalla. Lähteestä riippumatta kuvaa katsellessa ei noita vuotoja huomannut ellei mustaa pätkää sattunut pitkäksi aikaa, silloinkin marginaalisesti. Keskellä oleva vuoto oli hieman kirkkaampi, kunnes: Viikon käytön jälkeen lähes ellei kaikki vuoto on hävinnyt:hitme: varmaan johtuu siitä että telkkaria on pariin otteeseen nosteltu yksinään ja kahden hengen voimin, jolloin runko/kehykset pääsevät elämään hieman. Pitääpä katsoa jos tuossa ruudun alareunan keskivaiheilla olisi ruuveja kiristämässä. Tämän tason valovuodot eivät olisi ostopäätöstäni silti luultavammin muuttaneet.

    Asiasta toiseen, tuntuvatko hdtvtest:in asetukset le40b650:lle kenenkään mielestä hivenen liian tummilta?
     
    Viimeksi muokattu: 17.10.2009
  6. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    "Although these calibrated settings yielded images closest to D65 and Rec.709 for our review sample, they might not do so for yours due to inevitable differences in ambient lighting, video source, firmware version, and service menu baseline settings.

    * Backlight and gamma should be increased as required in a brighter viewing environment (for example during daytime) to boost shadow detail and peak brightness.
    "​


    Nuo asetukset ovat kalibroidulle televisiolle, eivät suoraan paketista repäistylle (kalibrointi on periaatteessa täysin yksilökohtainen juttu, vaikka siitä kenties käytännössä voikin aivan toimivia yleistyksiä johtaa). Tosin tällä seikalla tuskin kuitenkaan on kovin suurta vaikutusta kuvan kirkkauteen tai tummuuteen, siis ainakaan juuri tässä tapauksessa.

    Eli varmastikin suurin tekijä on katselutilan valoisuus. Ja siihen liittyen pintojen, mattojen ja huonekalujen vaaleus ja heijastavuus. Eli tarvittaessa vain ruuvaat taustavaloa suuremmalla jne., täysin oman makusi mukaan. Virransäästötila voi hieman tummentaa kuvaa tai himmentää valkoista, mallista riippuen.
    Ja jos vaikkapa lumi näyttää -syystä tai toisesta- liian keltaiselta värilämpötilan asetuksella 'Warm 2' ja paljon luonnollisemmalta asetuksella 'Cold 5', niin käytä silloin jälkimmäistä. Tosin syypää voi tällöin olla itse ohjelma tai elokuva, jossa lumi tosiaankin on kellertävää. Testilevy auttaisi tämän selvittämisessä. Myös näköaisteissa ja mieltymyksissä/tottumuksissa on varmasti suuriakin eroja. Lieneekin viisainta, että tv:n omistaja ihan itse sanoo säädöistä sen viimeisen sanan :)
     
  7. kktune

    kktune Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2002
    Viestejä:
    231
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä nyt uusia kuvia. Sieltä löytyy alkuperäinen(1) kuva kameran automaattiasetuksella vain ISO-arvoa säädetty, haettu mahd. lähelle aitoa tilannetta. Sitten on (4 ja 5) arvot aukko 2,8, suljin 3,2sek ja ISOt 80 ja 100, noissa ei isoa eroa automaattikuvaan. Sitten mielenkiinnosta viim.main. arvoilla(ISO80) kuva jossa sisältöä ja reunaa samassa, ei ihan näytä samalta kuin luonnossa (liian kirkas, kuva 2). Sitten vielä mahd.luonnolliseksi haettu kuva reunasta sisällön kera(3). Lisäksi yksi vertailun vuoksi makuuhuoneesta löytyneestä kolme vuotta vanhasta Sony 26S2000:sta.

    Sanoisin että aika vaikea lähteä mustan tason eroja vertaamaan näin kuvien avulla, erittäin mielenkintoista mutta ehkä turhaa.
    Mielestäni kuvissa koko ajan nuo LCD:t näyttää ihan neonvaloilta, kuvat on niin sinisiä. Uskon sen että luonnossa tilanne on parempi. Syynä on varmaan se että muiden kuvissa on valoisuus säädetty suureksi jotta taustavalon epätasaisuus näkyisi paremmin, omat kuvani on otettu todellisilla katseluasetuksilla.

    Kiitos ja anteeksi että sotkin vanhan plasman tähän ketjuun mutta ketjun aiheena oleva laitteisto on minua eniten kiinnostava vaihtoehto uudeksi televisioksi joten siksi olen tähän sekaantunut.
    http://community.webshots.com/user/kkniemi
     
    Viimeksi muokattu: 18.10.2009
  8. _niko_

    _niko_ Guest Guest

    Liittynyt:
    21.04.2004
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vielä en saanut vastausta kysymykseen saako noita aktiivisia käyttämättömiä lähteitä pois harmaaksi tuolta source lististä? Eli käytännössä Ext. 1, Ext. 2 ja PC siis näkyvät valkoisena. Hidastaa turhaan lähteen vaihtoa nuo, joten kiva olisi saada nuo veke tuolta.

    Sitten toinen kysymys. Saako mitenkään esim. HDMI3 lähdettä jonkun tietyn yhden napin taakse ohjelmoitavaan kakeen? Olisi kätevä laittaa omille napeilleen kakeen nuo pari lähdettä mitä tarvitsee, ettei tarvitsi source listaa selata.

    Töllönä siis B620, jos sillä on jotain merkitystä.
     
  9. pjarre

    pjarre Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2003
    Viestejä:
    1 429
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kokeilin tuossa 650:n DLNA ominaisuuksia Buffalon Linkstation Liven kanssa. Hieman hankalaa:
    - tekstitykset ei toimi. Tämä on ilmeisesti "feature", toimii vain USB:stä
    - Osa mp3:sta on "Tiedostomuotoa ei tuettu" (mahdollisesti 320kb/s ei kelpaa??)
    - Osa mp3:sta jättää TV:n jumiin, ruudulle jää vain iso nuotti, soitin ei lähde käyntiin, ei reagoi kaukosäätimeen, n. minuutin päästä boottaa tai muuten vain tipahtaa media playsta lediä vilkutellen pois. (mahdollisesti sama id3 tag kahdessa eri tiedostossa?)
    - kansioittain selaaminen ei joillekin kansioille näytä lainkaan sisältöä vaikka sisältönä on tavallisia mp3 tiedostoja.

    Muilla parempia kokemuksia DLNA:n kanssa? Samat oireet sekä 2003 että 2004 softalla.
     
  10. tinke79

    tinke79 Guest Guest

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on päätös uuden television hankinnasta tehty melkein loppuun asti. Pixmaniasta ajattelin hommata Samsungin 40" 6-sarjalaisen. Mutta sielläpä on kolme mallia, jotka kävisi budjettiin, 620, 650 ja 651. Mikä noista pitäisi ostaa?
    Onko missään sivustoa, millä saisi noiden kaikkien ominaisuudet rinnakkain vertailuun?

    Tulee TV-käyttöön ja valjastettavaksi mac miniin.
     
  11. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
  12. Tsuhna

    Tsuhna Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2009
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    EI!

    Huoltovalikon kautta ehkä, siitä ei mulla ole tietoa...


     
  13. oohoo

    oohoo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2004
    Viestejä:
    199
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, kamera paljastaa asioita mitä silmällä ei edes näy. Kiitos kuvasta, hyvä nähdä että äärioloissa se taustavalo ei muillakaan ole ihan tasaista. Käytännössä tuolla ei mitään merkitystä ole, koska sitä ei silmällä havaitse. Tuo iso-arvohan määrittää sen kameran käyttämän herkkyystason, joten nuo asetukset ovat aika hyvin vertailukelpoiset. Järkkärillä pystyy käyttämään isompia iso-lukuja kuin pokkarilla ilman että kuvaan tulee liikaa kohinaa.
     
  14. oohoo

    oohoo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2004
    Viestejä:
    199
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän laadukkassa vanhemmassakin plasmassa voi mustan taso olla aika hyvää luokkaa. Mustan taso ei ehkä ole se paras syy vaihtaa telkkua plasmasta lcd:een.
     
  15. Zorr0oo

    Zorr0oo Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2009
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samsung LE-40B750

    ollut tilauksessa nyt 1kk... ja hiljaista on ollut sen saapumisen kanssa....
    joten kokoluokkaa isompi hakusessa Samsung LE-46B750,
    mutta nekin näköjään vaikeasti tavoiteltavia...

    noh jos nyt enne joulua saa vaihdettua tuon kalamaljakon uuteen niin kai se riittää..
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Mistäpäs tilasit? Suosittelen kysymään tarjouksia B755-versiosta täältä Suomesta, koska takuu on kattavampi ja mikä parasta voit saada sellaisen hinnan, joka ei tee enää B750-mallia niin kannattavaksi. Itse muun muassa hylkäsin ajatukset tilata B750 Saksasta/vk.comista, kun sain B755-mallista sellaisen hintatarjouksen, joka ei jäänyt kauas Saksan B750-hinnasta.
     
  17. PJMK

    PJMK Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2005
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse taas ostin LE-40B750 Verkkokauppa.comista alta tonnilla. Paraskin tarjous (lukuisia yhteydenottoja eri liikkeisiin) tuosta 755 mallista oli yli 300€ kalliimpi..Se on huomattava hinnanero, varsinkin kun asun antenniverkon näkyvyysalueella.
     
    Viimeksi muokattu: 20.10.2009
  18. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Itsellä on se periaate, että jos Suomi-mallin hintaero alkaa mennä alle 200 euron, niin silloin kannattaa ottaa jo takuusyistä yms. Suomi-malli.
     
  19. Zorr0oo

    Zorr0oo Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2009
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuten PJMK minäkin tilasin Verkkokauppa.comista alta tonnilla...

    Samsung LE-46B750 ei ole vielä löytynyt mistään järki hintaan...

    750-> 755 tuo hintaa lisää sen +300€
    ja sitten kun on tuo nauhottava digiboksi jossa hdmi tuntuu että maksaa samasta 2 kertaan.

    Asiasta seinään muuten... jos yhdistää pc:n televisioon (pc-liittimeen tai adapterilla HDMI liittimeen) voiko äänilähteeksi vaöita audio-in liittimet?
     
  20. oohoo

    oohoo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2004
    Viestejä:
    199
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistähän johtuu, että telkkuni 40B650 käynnistää paneelin aina silloin tällöin itsekseen? Tätähän ei kovin helposti huomaa jos on valot päällä, koska kuva on musta, mutta yksiössä asuvana nukkumaan mennessä tämä on tapahtunut useita kertoja. Ja äsken taisi valot päälläkin huomio kiinnittyä tähän.

    Jos olen oikein havainnut, tämä saattaisi tapahtua aina jonkin ajan kuluttua tv:n on sulkemisesta.