Supernatural

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana javir, 20.09.2005.

  1. JP5.1

    JP5.1 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2006
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hahhah osoittipa Supernatural tällekin trollille, kuinka väärässä hän on. Kait katsoit molempien sarjojen finaalit?

    Finaalijakso ei ollut mielestäni kauden paras jakso, mutta se osoittaakin, kuinka todella kova taso tämän sarjan jaksoissa yleisesti on. Vihdoinkin selvisi, mitä keltasilmäisen demonin suunnitelma oli, Samia vietiin oikein urakalla. Tämän kauden lopun tilanteesta varmasti saadaan nähdä monia mielenkiintoisia tilanteita seuraavalla kaudella. Tykkään myös siitä, kuinka sarja käsittelee enkeleitä, ei mitään yltiöhyvyyttä sielläkään vaan heiltäkin löytyy musta puoli.
     
  2. waveringradiant

    waveringradiant Guest Guest

    Liittynyt:
    18.05.2009
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi!

    Olen juuri alkanut seurata sarjaa ykköskaudesta lähtien, viimeksi katsoin kuudennen jakson "Skin". Ihan kelpo viihdettähän tämä ja olen lukenut että sarja paranee ja paljonkin, mutta kovin ihmeellisiä eivät juonikuviot ole tähän saakka olleet: aika helposti arvaa juonenkäänteet, loppuratkaisut, repliikit ja ne lähteet, joista kauhutarinat on röyhkeästi ammennettu. Esim. kakkosjakso Wendigo oli aika selvää x-files-rip-offia (esim. sellaisista jaksoista kuin Darkness Falls ja Detour), mutta mitään tunnelmaa ei syntynyt... Supernatural on kuitenkin värimaailmaltaan ja noin visuaalisesti ihan kohtuu ansiokas, huonompaakin on nähty.

    Mutta kysymykseni oli: Kertokaahan asiantuntijat/sarjaa pidemmälle seuranneet, että kuinka paljon Supernaturalissa on loppujenlopuksi ns. jatkuvaa juonta? Vähän huvittaa, kun nytkin ties monennenko jakson alussa tulee previously-pätkissä yhä noita pilotin juonikuvioita, eli toisin sanoen juoni ei ole juurikaan edennyt, pikemminkin tuota isän etsimistä käytetään tekosyynä jotta saadaan monsterijuonet nivottua löyhästi yhteen... Miten tulevissa kausissa, tuleeko kuinka pitkiä juonikaaria ja jatkuvia juttuja vai koostuvatko jaksot näistä monsterijuonista (joissa niissäkään ei ole suoranaisesti mitään vikaa,kunhan ne toteutetaan hyvin...) ? Mennäänkö x-files-tyylillä, eli juonijaksot ja monsterijaksot vuorottelevat, vai onko jotain yhden kaudenkin mittaisia jatkuvia juonia tulossa?
     
  3. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Juu, juoni- ja täytejaksot vuorottelee miten sattuu.
     
  4. Neba

    Neba Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2006
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Myöhemmissä kausissa sarja kyllä etenee enemmänkin juonipainotteisesti, vaikka välillä tulee toki irrallisia jaksoja, ja sarja todellakin paranee tasaisesti kausi kaudelta. Ensimmäisen kauden jälkipuoliskon jaksoista alkaen juoni lähtee varsinaisesti etenemään, joten katsele ainakin eka kausi loppuun, koukuttaa varmasti jos ensimmäiset jaksot on kolahtaneet edes vähän :)
     
    Viimeksi muokattu: 19.05.2009
  5. Masi_K

    Masi_K Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2004
    Viestejä:
    309
    Saadut tykkäykset:
    0
    22.4 tullut myyntiin kausi 3 suomiteksteillä. Menee heti tilaukseen et pääsee tuijottaa.
     
  6. Masi_K

    Masi_K Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2004
    Viestejä:
    309
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt kolmannen kauden melkein loppuun katsoneena, voin sanoa että kolmonen on oikeen hyvä kausi. Huumori on enemmän kuin kohdallaan ja jaksoissa on jännittävyyttä ja idea. Juonikin toimii :) Huomattavasti parempi kuin lässähtänyt kakkos kausi. Jaa, oliko tää alunperin jenkkisarjan mukaan menevä.. :hitme:
     
  7. waveringradiant

    waveringradiant Guest Guest

    Liittynyt:
    18.05.2009
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt tuli sitten katsottua tuo ykköskausi kokonaan, kyllähän se parani huomattavasti joskaan ei sellaisia napakymppijaksoja mielestäni ollut. Yleensä kun tällaisissa "hömppä"sarjoissa on taipumusta noihin kammottaviin epäloogisuuksiin sun muihin kliseisiin sekä siihen, että mutkia vedetään suoriksi mitä ihmeellisimmillä tavoilla, niin ei tälle kuitenkaan huippuarvosanaa voi antaa, vaikkakin kelpo viihdettä olikin. Ja tietty se, kun mukana on yliluonnollisia elementtejä, niin herkemmin kerronnassa sorrutaan ratkaisuihin, jotka eivät ole kovin vedenpitäviä. Etenkin parit viimeisen jakson juonenkäänteet olivat mielestäni amatöörimäisen huonosti pohjustettuja sekä hihasta vedetyn oloisia. Menoa ja meininkiä viimeisessä jaksossa oli, mutta ei se mikään huippu ollut juurikin noiden typeryyksien vuoksi. Saa nähdä miten sarja tästä etenee. Tämä ei kestä oikein kriittistä tarkastelua, mutta oikealle taajuudelle virittäydyttyä Supernatural on ihan mukiinmenevä. On tämä ainakin mielenkiintoisempi kuin vaikkapa Fringe ja tulevatkin kaudet tulee katsottua varmasti. Yliluonnollisilla elementeillä buffy/x-files-tyyliin pelaavia sarjoja on kuitenkin sen verran vähän, että täytyy tyytyä siihen mitä on. Mielellään minä tällaisia katson, kuin niitä iänikuisia rikossarjoja tyyliin csi, numb3rs jne. Supernaturalin tarinoissa on sentään enemmän vaihtelua, vaikka toisaalta mitään suuria omaperäisiä oivalluksia ei toistaiseksi ole näkynyt.

    Laitan spoilereihin vielä kaikkien jaksojen varsin vaihtelevat arvosanat asteikolla 1-5

    1. SSSS
    2. S
    3. SSS
    4. S
    5. SSS
    6. SSS
    7. SS
    8. SSS
    9. SSSS
    10. SSS
    11. SSS
    12. SSSS
    13. S
    14. SSSS
    15. SS
    16. SSSS
    17. SS
    18. SSS
    19. SSS
    20. SSS
    21. SSSS
    22. SSS
     
  8. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Täytyy vähän syödä sanoja, ei tämä niin huono sarja loppujenlopuksi olekaan kuin mitä tämänkin ketjun alkupäässä kirjoittelin. Ykköskaudesta olen sinänsä aika paljon samaa mieltä kuin ylläoleva waveringradiant, vähän liikaa keskinkertaisia tai jopa huonoja jaksoja joukossa eikä SN ole ensimmäisellä kaudella todellakaan parhaimmillaan. Ykköskausi tosiaan tarttui kirpparilta mukaan edullisesti ja pitihän se kokeilla, josko mieli olisi parissa, kolmessa vuodessa muuttunut ja sitten tulikin katsottua kaikki tähän saakka tulleet jaksot. Eikös se viides kausikin ala ihan hetikohta rapakon takana?

    Neljännellä kaudella pääjuoni eteni mielestäni välillä turhan hitaasti eivätkä stand alone -jaksot olleet yhtä hyviä kuin esim. toisella ja kolmannella kaudella. Ehkä tämä osittain johtuu siitä, että kun pääjuoni oli kuitenkin tällä kertaa Supernaturalia mielenkiintoisimmillaan, niin tietty sitä olisi halunnut seurata vaikka joka jaksossa. Neljäs kausi loppui kyllä melko eeppisiin asetelmiin, toivottavasti sarja ei kuse omille nilkoilleen. Enkelit ja uskonnon rooli on toistaiseksi handlattu hyvin, mitenköhän Lucifer... :) Jota tulee muuten näyttelemään
    Mark Pellegrino!

    Toivoisin viidennelle kaudelle vähemmän "täytejaksoja", vaikka tietty ne on osa sarjan dna:ta X-Filesin tapaan. Nyt kun on entistä suuremmat panokset kehissä, niin olisi mielestäni jopa loogista että superveljekset joutuvat painiskelemaan ennemmin Luciferin, enkeleiden ja apokalypsin, kuin noiden tusinahirviöiden ja muiden syrjäkylien eriskummallisuuksien parissa. Linkiksi jaksojen välillä ei ihan aina riitä se, että jakson lopuksi Sam ja Dean istuskelevat Impalan konepellillä kaljat kädessä vaihtaen pari lausetta jostain Castielista tai Samin kyvyistä.

    Tietenkään Supernatural ei voita millään tasolla esim. Buffy the Vampire Slayerin rikasta mytologiaa, kekseliäisyyttä ja esimerkillisen hienoa hahmokehitystä, mutta on tämä varsin tyylillä toteutettua viihdettä kummiskin, joka on hyvin kääntänyt vaatimattoman alkuasetelman mukaansatempaavaksi, lähes lumipalloefektin lailla vyöryväksi kokonaisuudeksi. Vaikka veljesten kemia toimii, välillä toivoisin kyllä enemmänkin keskushahmoja, esim. kakkoskaudelta jäin kaipaamaan Alona Talin näyttelemää Jo Harvellea. Onneksi vanha kunnon Bobby pysyy messissä ja Castiel on muuten vain suosikkini koko sarjan hahmoista: The Rapture oli loistava jakso, jossa oli yllättävää surumielisyyttäkin. On se myönnettävä, Supernatural on vähintäänkin hyvä sarja.
     
  9. Thezeus

    Thezeus Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2008
    Viestejä:
    344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Milloinhan jatkuu subilla?
     
  10. anarkian

    anarkian Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2008
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Torstaina 10. päivä Syyskuuta alkaa. Innolla odotan ylihuomista.

    Subin ja Mtv3:n ohjelmien alkamista voi seurata Spotti-palvelun avulla. Nopea tapa selvittää, milloin kanavat ovat sunnitelleet näytää jotakin tiettyä ohjelmaa.

    Ei näyttäisi ainakaan nopealla katsauksella enää tänä syksynä Sub näyttävän Supernaturalin jaksoja. Eikä kevään ohjelmakartta ole vielä luettavissa.
     
    Viimeksi muokattu: 09.09.2009
  11. anarkian

    anarkian Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2008
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tosiaan uusi kausi ja uudet kujeet.

    Tai ehkä ei kuitenkaan uudet kujeet, sillä vahvasti olivat jälleen enkelit esillä. En nyt toisaalta muutakaan odottanut, koska neljäs kausi loppui niin kuin loppui. Paljon jäi kysymyksiä, joihin toivoisin vastauksia. Lupaava alku, mutta täytyy nyt katsoa, miten tämä tästä etenee. Toivottavasti ei ala liikaa toistamaan edellisen kauden teemoja.

    Samin roolia jään kyllä mielenkiinnolla tarkkailemaan tulevalla kaudella.

    Toivotaan parasta tälle sarjalle, sillä ehdottomasti ollut tähän asti seuraamisen arvoinen.
     
  12. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Oli taas rautainen aloitusjakso!!!:thumbsup:
     
  13. lazarus555

    lazarus555 Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2004
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika huima kauden alku on ollut. Tämä sarja taitaa vetää pisteet kotiin kyllä tällä hetkellä:naminami:
     
    Viimeksi muokattu: 03.10.2009
  14. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo-o.. uusin jakso oli todella hyvä. Jännä nähdä mitä tapahtuu, kiinnostavinta on nyt se, että oliko Luciferin sanoma totta (eli mitä tahansa Dean tekee niin lopputulos on sama) vai kykeneekö he jotenkin eliminoimaan Luciferin ajoissa. Sam sopi kyllä Luciferiksi ihan pirun hyvin, saa nähdä toteutuuko tuo oikeasti vai "will the dynamic duo save the day once again". :)
     
  15. Jantheri

    Jantheri Guest Guest

    Liittynyt:
    28.07.2009
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    On ollu kyllä vauhdikas alku 5 kaudelle joka jaksossa hirvee maailmanlopun meininki :D samaa mieltä olin kyllä samin lucce suorituksesta varsin mainio yhdistelmä.:thumbsup:
     
  16. Miquel007

    Miquel007 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2002
    Viestejä:
    272
    Saadut tykkäykset:
    15
    Harmi vain ettei ne tehnyt tuota oikeasti Paris Hiltonille.
     
  17. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Jees, hyvät kuviot on Supernaturalilla nyt käynnissä, ainakin meikäiseen kolahtaa tämä maailmanlopun meininki ja enkelit ihan kunnolla.

    Sellaista on Eric Kripke puhunut, että tämä viides kausi olisi viimeinen ja näin ollen suunniteltu "main storyline" saataisiin päätökseen, sitten on enää kiinni siitä että haluaako CW Television Network jatkaa kuudennelle kaudelle (eihän lypsävää lehmää kannattaisi tappaa, mutta hyvä olisi kuitenkin lopettaa huipulla koska arvokkaita tv-sarjalopetuksia tuntuu olevan aivan liian vähän nykyään). Padaleckilla ja Acklesilla on käsittääkseni sopimukset kuudennelle kaudelle, mutta en tiedä jatkaisiko Kripke sitten sarjan parissa enää viidennen kauden jälkeen. Muutenkin tuntuisi vähän turhalta jatko, koska nyt on pelissä isot panokset Luciferia ja kumppaneita myöten, niin olisiko sarjalla sitten tarjottavanaan enää mitään todellista ja vakavaa uhkaa tällaisen myllytyksen jälkeen.
     
  18. JP5.1

    JP5.1 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2006
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saata... Eiku Lucifer sentäs, joutuu tätä sarjaa kehumaan vitoskaudellakin. Alkukausi on jyrännyt eteenpäin aivan hillittömällä kovuudella, todella mielenkiinnolla odotan, mitä tekijöillä on mielessä loppukautta ajatellen. Alkukausi on ainakin toiminut paremmin kuin junan vessa.
     
  19. Jantheri

    Jantheri Guest Guest

    Liittynyt:
    28.07.2009
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voihan se olla että tämä lucce jahti jatkuu 6 kaudelle ku pojillaki on soppari sinne kutos kauteen. eikä välttämättä mikään huono juttu olis kun taivaan ja helvetin väliltähän löytyy niitä jakso ideoita :D
     
  20. lazarus555

    lazarus555 Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2004
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    on se kova.....

    -L-