Hyvät aktiivikaiuttimet

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana LasseS, 30.09.2009.

  1. LasseS

    LasseS Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2005
    Viestejä:
    858
    Saadut tykkäykset:
    0
  2. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo itse asiassa tuli nuo jo tilattua HTFR:stä suurinpiirtein samaan hintaan, lähinnä tässä nyt odotellessa ajattelin kysellä, että pitääkö pettyä etukäteen :D

    Käyttö on suht monipuolista, koti-dj-soittelua, harrastemusisointia ja tietokoneen kaiuttimina satunnaista muutakin musiikin kuuntelua varmaan lähinnä noilla tullaan harrastamaan. Skobet ovat tulossa korvaamaan nykyiset Behringerin MS20:t, kun "studio" siirtyy vähän isompaan huoneeseen. Toki tiedossa on, että oikea muusikko hankkisi kotistudioonsa Genet, mutta onneksi en olekaan mikään oikea muusikko...

    Vaihtoehtona olisi budjetin puolesta ollut lähinnä "suora upgrade" Behringerin MS40:n, mutta valinta kääntyi M-Audioon lähinnä arvostelujen ja omien M-Audio-kokemusten perusteella, vaikka olenkin noihin MS20:n ollut suhteellisen tyytyväinen, hintaansa nähden siis. Koneessa on suht ok M-Audion 24/96-äänikortti, joten Behringerin digitaalitulo ei enää ole kovinkaan välttämätön ja toisaalta uudesta mikseristä löytyy balansoidut kaiutinlähdöt, joten nuo M-Audion balansoidut tulot tulevat sopivasti käyttöön.

    Eivät siis ole tulossa miksikään kotiteatterikaiuttimiksi, mutta noin musisoinnin puolesta arvostaisi amatöörinäkin ainakin suht puhdasta sointia. Jos joltain löytyy vielä ihan "real life"-kokemuksia noista musiikkikäytössä, niin arvostan kovasti, vaikka tosiaan mielipiteillä ei enää sinänsä vaikutusta varsinaiseen valintaan olekaan.
     
  3. LasseS

    LasseS Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2005
    Viestejä:
    858
    Saadut tykkäykset:
    0
    Raportoi ihmeessä äänenlaadusta kunhan olet muutaman päivän ajellut niitä sisään. Kaiutin on nätti kuin mikä, toivottavasti soi myös hyvin.

    Itse päädyin ostamaan Tannoy Reveal 6D:t edellisen sivun musictechmag:n arvosteluiden perusteella kun niin halvalla lähti. Näyttävät olevan Kööpenhaminassa tulossa.

    Punnan kurssin takia jouduin samalla tilaamaan myös AKG K 141 mk II -kuulokkeet, e-mu 1212m -äänikortin, Behrun BFD:n ja Axiom 49 -kiipparin. :thumbsup:

    Uusien lelujen odotus on aina yhtä ahdistavaa.
     
    Viimeksi muokattu: 13.10.2009
  4. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    On, erittäin ahdistavaa. Sitä silmällä pitäen lähdin tännekin kyselemään. Itsellä vasta tilaus vasta käsittelyssä... aargh :D

    Pitää tosiaan raportoida fiiliksiä, sen verran vähän tuntuu ko. kajareista olevan juttua täällä. Aina kuitenkin mukavampi lukea plazalaisten mielipiteitä monista asioista, arvostelut kertovan jotain, kun osaa valikoivasti lukea, mutta käyttäjäkokemukset ovat kullan arvoisia.

    OT: aika samoilla linjoilla ollaan hankintojen kanssa, joskin minulla muutaman stepin alaspäin: kuulokkeet on AKG K 518 DJ, äänikortti M-Audion 24/96 ja keyboardi Oxygen 49. BFD:tä ei ole lainkaan, mutta mikseri on kyllä Behringer :thumbsup:
     
  5. K.IlpoP

    K.IlpoP Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2007
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Genelecin perustajana ja omistajana haluaisin tietää, mihin tämä väite perustuu?
     
  6. idlehiiri

    idlehiiri Guest Guest

    Liittynyt:
    01.09.2008
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rankasti yleistämällä dvdplazalla riehuva Maverick kuvaamaan perus Genelecin omistajaa. Tämä siis oma villiveikkaus asiasta.

    *edit: Tosiaan kuten marcoolio tarkentaakin, niin eiköhän toiminto tarkoita Genelec kauittimien omistajia eikä Genelec firman omistajia*
     
    Viimeksi muokattu: 16.10.2009
  7. Harry

    Harry Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.09.2004
    Viestejä:
    1 903
    Saadut tykkäykset:
    7
    No ompa typerä yleistys. Kyllä niitä omistajia löytyy paljon muitakin kuin Maverick.
     
  8. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Tarkoittanee toki Gelenec-kaiuttimien omistajaa tms. yksityishenkilöä, joka kuuntelee niillä kotioloissa. Ja en ota itse väitteeseen muuta kantaa.
     
  9. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    Ihan hyvä tarkennus, mutta tuskimpa Ilpokaan tuossa edellä kuvitteli nimim. "toiminto":n viittaavan Genelec Oy:n osakkeenomistajiin, vaikka toki itse (myös) sellainen onkin. :)
     
    Viimeksi muokattu: 16.10.2009
  10. LasseS

    LasseS Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2005
    Viestejä:
    858
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin, Tannoy Reveal 6D:t saapuivat. Prima facie ovat erittäin pätevät kaiuttimet. Jo ilman sen suurempia huonevasteen säätöjä, suotimet anechoic flat -asennossa, kaiuttimien ääni on tasapainossa. Ääni on luonnollinen, rasittamaton ja eri soittimien erottelukyky toisistaan on suorastaan mahtava. Myös soittimien kompressoidut soundit, kaiut yms. erottaa vaivatta. Taas vanhat ja huonosti miksatut äänitteet kuulostavat juuri itseltään.

    Rakennuslaatu on täyden kympin arvoinen. Keskiääni/baaso-elementti on kiinni 10 ruuvilla ja vahvistin on omassa suljetussa tilassaan. Kotelo on konaisuudessaan erittäin tukevan tuntuinen. Ainoa asia mikä huolettaa on vahvistimen kuumeneminen; vahvistimen jäähdytinrivasto on 6h pienitehoisen kuuntelun jälkeen todella kuuma, voin vain kuvitella kuinka kuuma vahvistimen boksissa on. Lämpö kumuloituu mitä pidempään kaiuttimet ovat päällä. Vähän kummeksuttaa miksi lämpöä täytyy tuottaa myös pienillä voimakkuuksilla kuunteltaessa, eikö vahvistin "osaa olla tyhjäkäynnillä"? Miten on muiden aktiivimonitorien lämmöntuoton kanssa?

    Pääsen ajelemaan REW:iä vasta ensi viikolla, sillä mukavasti SLSX:stä tilatulla emu 1212m:llä kestää lähes kaksi viikkoa tulla Ruotsista Suomeen. En tiedä kenellä ei ole homma oikein hanskassa, mutta on erittäin kummallista, että lähetys UK:sta tulee nopeammin kuin naapurimaasta. Laitan käppyrää kunhan pääsen mittaamaan.
     
  11. jusky

    jusky Käyttäjä

    Liittynyt:
    03.09.2006
    Viestejä:
    1 854
    Saadut tykkäykset:
    0
    Enemmän huolettaisi se, jossei jäähdytysripa kuumenisi lainkaan. Nythän se kertoo sen, että se toimii kuten se on suunniteltukkin, eli tuo lämmön pois vahvistimesta. Päätekivet ovat luultavasti suoraan kiinni jäähdytyselementissä kotelon toisella puolella. Se ripa saattaa olla se kuumin kappale vahvistimessa, eli ei se tarkoita että vahvistimen kotelossa olisi yhtä kuuma. Lämpö kertonee ab-luokan toiminnasta. Lepovirtoja on jonninverran.
     
  12. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, M-Audio AV 40:t saapuivat lopulta turhan kauan matkalla seikkailtuaan ja ovat tuossa hetken nyt soineet koneen perässä.

    Ensifiilis on kyllä erinomainen. Kaiuttimet ovat laadukkaan oloisesti ja tukevasti tehdyt ja ennen kaikkea soivat omaan korvaani hyvin. Testimateriaalin määrä on toistaiseksi minimaalinen, mutta ennen kaikkea olen hyvilläni siitä, miten puhtaasti kaiuttimet toistavat kaikki äänialueet ja miten erotteleva ääni on verrattuna nyt vaikkapa noihin vanhoihin Behringereihin. Toki tiedostan, että laittamalla vielä enemmän rahaa saisin vielä parempaa ääntä, mutta hintaluokassaan nämä tarjoavat minusta kyllä erinomaista vastinetta rahalle nimenomaan äänenlaatumielessä.

    Kokonaisuutena noiden kaiuttimien arvosteleminen omaan käyttöön on vielä tietenkin alkutekijöissään, koska en ole niitä varsinaisesti päässyt kokeilemaan levynsoittopuuhissa, enkä musiikinteossa. Ihan nopeasti omia biisejä tuosta musiikkiohjelman läpi soitettuna kykeni kyllä heti sanomaan, että aika metsässä on masterointi monessa ollut. Nimenomaan tuontyyppisessä "tarkkailussa" nämä ovat melko raa-at pelit, kaikki vähänkin huono erottuu "ärsyttävän hyvin" ja todennäköisesti edessä on isoa remonttia monelle biisille tulevaisuudessa... sitten kun joskus pääsee noita ajelemaan Genejen läpi, niin todennäköisesti uudestaan, mutta mikäs sen hauskempaa :D

    Yritän kirjoitella lisää fiiliksiä, kun pääsee muuttohässäkästä parin viikon päästä ja saa todella testattua noita sellaisessa käytössä, missä niitä käyttämään tullaan. Nyt jo uskaltaa kuitenkin noita suositella, jos joku etsii aktiivikaiuttimia nimenomaan tuossa 100 euron hintaluokassa, eikä digital in ole välttämätön ominaisuus.
     
    Viimeksi muokattu: 23.10.2009
  13. toiminto

    toiminto Guest Guest

    Liittynyt:
    18.09.2008
    Viestejä:
    242
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu ehkä tuossa tuli hieman sorruttua yleistämiseen, pahoitteluni siitä - toki tarkoitin siis kaiuttimien omistajia, en tietenkään itse firmaa. Ja lähinnä vaan tartuin ajattelematta sen enempää tähän, että genejä tässäkin threadissa useaan otteeseen sanotaan ainoiksi oikeiksi tai parhaiksi monitoreiksi miksauskäyttöön ja ettei muita kannattaisi harkitakaan. Itsehän samassa postauksessa myös suosittelin kys. firman ämyreitä!
     
  14. TheriumX

    TheriumX Guest Guest

    Liittynyt:
    01.12.2008
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    0

    ja behringerin pöntot voitti tuon testin.
    tuossa linkki:http://www.powerset.fi/ammattiaanentoisto/behringer/b2030a-hifimaailma.html

    pitää muistaa, että testissä haettiin kaiuttimia juurikin kuunteluun, eikä miksaukseen.

    miksaukseen testissä olleet pikkugenet olisivat varmaan olleet paremmat, tai kuka tietää...

    missähän olisi koko testi luettavana?
     
  15. TheriumX

    TheriumX Guest Guest

    Liittynyt:
    01.12.2008
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    0
  16. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    Ja mistäs kaiuttimista kyseiset B2030A:t ovat enempi vähempi suorat hiilikopiot?

    Vinkki: myös mallinimi täsmää lähes melkein ;)
     
  17. TheriumX

    TheriumX Guest Guest

    Liittynyt:
    01.12.2008
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    0
    tiedossa on, että ovat lähes suorat kopiot genelecin venhemmista malleista.
     
  18. jusky

    jusky Käyttäjä

    Liittynyt:
    03.09.2006
    Viestejä:
    1 854
    Saadut tykkäykset:
    0
    Genelec 80xx on valovuosia edellä äänessä ja tekniikassa verrattuna Behringerin B2030A. Eipä ole Behringerit tulleet takaisin tietokoneesen ostettuani 8020 parin, vaikka Behrutkin minulta löytyvät. Behringereitä käytän lähinnä matkakaiuttimina mökillä yms. Ovat siihen tarkoitukseen oikein hyvät.
     
  19. TheriumX

    TheriumX Guest Guest

    Liittynyt:
    01.12.2008
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    0
    eikös samassa testissä ollut myös genelec 8020 ja 8030???

    ja kuitenkin behrun kopiot vei tuon testin, mutta oliskohan tuossa taas hieman katsottu hintaa, suhteutettuna ääneen ?
     
  20. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    Samassa testissä (HM 3/2008) olivat 8020A ja 8040A.

    8040A palkittiin "toimituksen valinta" -leimalla, jonka lisäksi sai kommentin "paras äänenlaatu".