Children of Men

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Smicke, 27.07.2006.

  1. Thezeus

    Thezeus Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2008
    Viestejä:
    344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vahingossa tuli leffa katsottua, vaikka koskaan ennen en ollut tästä kuullutkaan. Mutta täytyy sanoa, että aivan loistava elokuva oli tämä. Kaikesta huokui sellainen hieman masentava, mutta intensiivinen ilmapiiri. Elokuva oli tehty todella taitavasti ja huolella kaikkia yksityiskohtia myöten. Realistinen, synkkä ympäristö; nerokkaat toimintakohtaukset kaikkine yksityiskohtineen ja pitkät yhden otoksen kohtaukset olivat jotain sanoinkuvaamattoman hienoa. Kaiken kaikkiaan älykäs elokuva nykyajan tusinaviihteen lomassa.

    Muiden elokuvantekijöiden pitäisi ottaa tästä oppia. Joidenkin toimintaelokuvien toiminta on sellaista epilepsiamössöä, ettei sitä normaali ihminen ehdi seuraamaan, saatika saamaan selvää kokonaistilanteesta.

    Sillä, oliko tämä nyt scifiä vai fantasiaa ei mielestäni ole merkitystä, mutta jos DVB nauttii mielummin alien vs. predatorin katsomisesta, niin siitä vain.
     
  2. Golem

    Golem Guest Guest

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    En voi muuta sanoa DVB-G:n ansiokkaisiin kommentteihin kuin että "Amen that, bro"

    Ei tämä ole scifiä... DVB-G puki sanoiksi juuri sen mikä näissä Mad Maxeissa ja muissa hankitaan-lavasteet-roskalavalta-ja-ympätään-ne-kontemporaariseen-ympäristöön-halvalla "scifi"-elokuvissa häiritsee (vrt. District 9).
     
  3. erep

    erep Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2006
    Viestejä:
    1 534
    Saadut tykkäykset:
    0
    demagogiaa

    eihän tämä ole sci-fiä, vaan apokalypticaa...

    sci-fiä genrenä ei ole olemassa, vaan se on vuosikymmeniä vanha meta genre. ihan sama kuin arvioisit kaiken "metallin" samoilla kriteereillä
    samaan kuoppaan kaivat itseäsi. ei siis ole "scifiä"

    worlds oldest trick, jätettin sequel huulille. et kai sitä voi kritisoida?

    menikö satiirin puolelle, vai laitoshoidon puolelle?

    triffidit luin joskus 70-luvun lopupuolella (The Day of the Triffids), taisi olla john wyndhamin romaani.
    viideonversiona siitä on mustavalkoversio ja remake
    originaali taitaa olla parempi (muistaakseni), vaikkei remake ole huono. yksi protoapokalypseistä. jos näit vain remaken, lataa originaali. löysin aikanaan isohuntin kautta tai jopa jostain suoraan. can't remember.

    näissä apokalypseissä on vain usein tuo joukko laitettu aika pieneksi. esim tasmaniassa yhteiskunta taantui aika lailla kun abopopulaatio meni liian pieneksi (KVG). toisaalta, on olemassa geneettisen pullonkaulan teoria, eli että jossain vaiheessa esi-isämme ovat olleet hyvin pieni ryhmä. ne ei oikeastaan ole ristiriidassa, vaan johtopäätöksenä on, että edes alkeellisen sivilisaation (teknologian) ylläpito vaatii tietyn suuruista populaatiota. Tasmaniasta taisi olla Jared Diamondin kirjassa Guns, Germs and Steel, josta on myös dokkarisarja, mutta antaa vain kalpean kuvan kirjan sisällöstä. Myös saman miehen kirja Collapse, kannattaa lukea (molemmat löytynevät myös ugriksi.

    muuttaako sitten kirjoitustaito ja sen ylläpito tuota minimimäärää, onkin hyvä kysymys, mutta OT.
    ----

    leffa oli musta 4/5, vaikka tuon lapsikadon syy jäi auki ja jatko auki
     
  4. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 311
    Saadut tykkäykset:
    596
    Olisipa muistakin elokuvista näin paljon keskustelua... :thumbsup:
     
  5. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    No voisitko ystävällisesti kertoa vanhan linjan (n. 40 vuotta suhteellisen aktiivia kiinnostusta ja harrastusta takana) scifi-harrastajalle mitkä elokuvat ovat enemmän scifiä kuin tämä?
     
  6. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Ja mielenkiintoista, että telkkariesityksen jälkeen täällä on ollut kolme kertaa enemmän pörinää kuin leffan ilmestymisen aikaan. Kertoo minusta epäonnistuneesta markkinoinnista elokuvan ilmestymisen aikaan, koska itse elokuvahan oli mitä mainioin, ei vika siinä ollut. Tätä voivat jäädä miettimään kaikki, jotka ovat sitä mieltä, että "minuunhan ei mainonta taikka markkinointi vaikuta, teen päätökseni faktojen perusteella".

    Muistan, että tätä myytiin enemmänkin ihmissuhdedraaman tyyppisenä elokuvana, Deep Impact-maisena kun oikeampi linja olisi ollut Terminator-tyyppinen synkkä tulevaisuus-toimintaelokuva.
     
    Viimeksi muokattu: 14.10.2009
  7. Drokk

    Drokk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    1 576
    Saadut tykkäykset:
    4
    Elokuva ei ollut teatterissa eli sitä ei markkinoitu ollenkaan, tässä mielessä kyse ei ole epäonnistumisesta. Kyllähän tämä ns. markkinointi on teatterilevityksen ulkopuolella yleensä pelkkä juliste vuokraamon seinällä.

    Itse elokuvaa kyllä suositeltiin useillakin foorumeilla julkaisun aikaan.
     
  8. Drokk

    Drokk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    1 576
    Saadut tykkäykset:
    4
    En jaksa kommentoida viestiä muuta kuin tämän osalta. Henkilöt, jotka kuvittelevat osaavansa määritellä yleisgenret kuuluvat kastiin joiden kanssa ei kannata keskustella.

    En tiedä mitä olet kuvitellut katsovasi, mutta Mad Maxit sijoittuvat nykyajasta katsottuna menneisyyteen, eivätkä ne väittäneet olevansa minkäänlaista futurismia edes omana aikanaan (80-luvulla elänyt muistaa kyllä sen, että ydinsodan uhka oli välillä kovinkin 'todellinen', samankaltainen kuin ilmastomuutos nykyään). Elokuvia ei edes tarvinnut sijoittaa kauas tulevaisuuteen, ne kun sijoittuivat silloin pelätyn maailmanlaajuisen konfliktin jälkeiseen aikaan. Mad Maxit ovat malliesimerkki toimintagenren ja sci-fin yhdistämisestä.
     
  9. Streami

    Streami Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2004
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    3
    En ymmärrä "ei ollut teatterissa"?
    Muistelen että juuri tämän elokuvan markkinointi näkyi ainakin pk-seudun katukuvassa jopa epätavallisen suurella panostuksella.
     
  10. Drokk

    Drokk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    1 576
    Saadut tykkäykset:
    4
    En minäkään, urpo kun olen. Joo, muistin, että vain vuokraamossa oli näitä julisteita, mutta olihan tämä teatterissa.
     
  11. Sir Filmipätkä

    Sir Filmipätkä Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    870
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa katsottua Blu-Rayltä tämä ihan perstuntumalla ostettu elokuva. Visuaalinenilme oli rakennettu todella taidokkaasti. Tyylikkäisiin miljöisiin yhdistettiin vielä hienoimpia kamera-ajoja mitä muistan koskaan nähneeni. Katsojan annettiin hienosti uppoutua elokuvan likaiseen maailmaan ja kaikki selittelyt pidettiin minimissä mikä osoittautui varsin toimivaksi ratkaisuksi. Jotain salaliittojuttuja vähän odotin alusta alkaen, mutta (tälläkertaa) onneksi ei. Näyttelijätyö oli ihan omalukunsa. Caine varmasti yhdessä parhaista rooleistaan, samoin Owenin osakkeet nousivat kertaheitolla. Suhteellisen synkkämielisestä yleisilmeestä huolimatta välillä muistettiin lätkäistä katsojaa aina tasasin väliajoin kunnolla naamalle, varsinkin alkupuolella:
    Caine ja Owen vetämässä pilveä, Mooren kuolema ym.
    ja huumoriakin löytyi sopivasti ja se todellakin toimi. Periaatteessa kaikki scifi elementit pidettiin minimissään ja hyvä niin. Ja se loppupuoliskon kohtaus, jossa
    Theo, Kee ja vauva kävelivät sieltä talosta
    , yksi hienoimpia kohtauksia vähäänaikaan.
     
  12. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Täytyypä sanoa, että omalta osaltani Cainen hahmo pilasi leffan. Tai ei täysin pilannut, mutta estää tätä saavuttamasta 5/5 arvosanaa.
     
  13. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Katsoin tämän elokuvan nyt toiseen kertaan kun tuli eilen telkkarista. Kyllä tämä on edelleen aivan huippuleffa.
     
  14. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Tämä on kohtalaisen mielenkiintoinen tulevaisuus visio. 3/5