Stargate Universe (SG-U)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana excalibur, 27.07.2009.

  1. 69DUDE

    69DUDE Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2008
    Viestejä:
    151
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noh,tuomio arvon plazalaiset,oliko mistään kotoisin ensimmäinen jakso ?:confused:
     
  2. jhu

    jhu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.12.2002
    Viestejä:
    490
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voinet päätellä jotain ketjun saamasta huimasta suosiosta. :rolleyes:

    Yksi sana: Laimea.

    Monta sanaa: Robert Carlyle oli oikeastaan sarjan ainoa valopilkku, kuten roolituksesta pystyi päättelemään jo etukäteen. Muista näyttelijöistä yllättäjä oli Brian J. Scottin Lt. Smith, josta voinee odottaa sarjan kantavaa hahmoa Atlantiksen Sheppardin saappaisiin. David Bluen nörtti-Wallace ei ollut huono, mutta hahmo oli ainakin avauksessa liian tyytyväinen nörtti/comic relief -hahmoonsa.

    Käsikirjoitus oli huumoriton, mutta ei synkkä, ja vaikka netti on pullollaan BSG-vertauksia, en pystynyt siitä vetämään muuta yhteyttä kuin "joukko ihmisiä yksin avaruudessa". Ihmisluonnon synkät puolet nostivat muutaman kerran päätään, mutta loppujen lopuksi yhtään yllättävää kohtausta ei päässyt syntymään.

    Katsomatta tätä ei voi kuitenkaan jättää, tuli mitä tuli.
     
  3. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228

    Hieman laimea tosiaan oli mutta ehkä se siitä. En ollut hypeä sen suuremmin seurannut enkä tiennyt hahmoista tuon taivaallista mutta heti kun näin sen nörtin alkoi kyllä vit#ttamaan, onneksi toinen ärsyttävä hahmo ymmärsi tappaa itsensä heti avausjaksossa. Kyllähän tätä tosiaan seuraa ennemmin kuin turpaansa ottaa, toivottavasti jatkossa seuraa jopa ihan mielellään...
     
  4. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan hyvä tämä oli mun mielestä, mielummin tätä kattelen kuin lisää Atlantista. Vähän turhan ennalta-arvattavia monet asiat tuossa pilotissa ja tulevaisuuteenkin arvaa jo useita juttuja, mutta saa nähdä pääseekö tämä vielä yllättämään.
     
  5. Elvis

    Elvis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.07.2001
    Viestejä:
    344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minusta vaikuttaa ihan laatusarjalta. Jos pysytään Stargaten linjalla, luvassa on hyvää viihdettä. Yleisvaikutelma oli kyllä vähän BSG-tyylisesti synkän lakonista, mutta kunhan ne BSG-vaikutteet jäävät siihen niin kyllähän tuota katselee ihan mielellään.

    Eiköhän nämä Stargate sarjat (kaikki kaudet seuranneena) ole tähän mennessä olleet enemmän episodivetoisia kuin kausivetoisia, eli vain muutama jakso kaudessa pyhitetään isomman kuvion kuljettamiseen ja loput on itsenäisiä skenaarioita.

    Veikkaisin siis tämäkin "SG":n alkuhässäköiden jälkeen keskittyvän perinteiseen "tehdään tehtävä planeetalla X syystä Y ja kohdataan sivilisaatio Z" -viihteeseen, eikä niinkään petoksiin ja pitkästyttävään draamaan. Korkeintaan arkkivihollinen esitellään parin seuraavan episodin aikana. Isommat kuviot tulee mukaan sitten myöhemmin, jos sarja menestyy, ellei sitten jollain aasinsillalla päästä nopeasti käsiksi edellisten SG-sarjojen materiaaliin.
     
    Viimeksi muokattu: 08.10.2009
  6. itnortti

    itnortti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    582
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sen verran sutta ja sekundaa ettei kukaan jaksanut edes kommentoida.

    Kaikki hahmot brittiä ja fatboy nörttiä lukuunottamatta jäivät tasapaksuiksi mitäänsanomattomiksi ja merkityksettömiksi.

    Scifimäisiä älyttömyyksiäkin näkyi. Vihollisen aluksia koitetaan pudottaa ampumalla niitä käsipelillä (eivät ole vieläkään saaneet automattista it-puolustusta). Lisäksi laivassa oli reikiä ja kaverit vaan availivat ovia. Hups tän oven takana olikin tyhjiö mutta ei se mitään, suljetaan vaan ovi.

    Tapahtumat olivat muutenkin vähän mitä sattuu. Ei tuosta saatu oikein mitään irti kun suurin osa kului laivan koluamisessa. Kyyhötettiin jossain yhdessä tilassa.

    Plussaa flashbackeista jotka olivat mielestäni jaksojen parasta antia. Pitkästä aikaa flashbackeja jotka eivät ole tappavan tylsiä ja liian pitkiä.
     
  7. Maccara

    Maccara Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tosiaan aika mitäänsanomaton fiilis avauksen jälkeen, mutta ehkä tuosta jotain kehittyy vielä. Puitteet periaatteessa ihan ok.

    Ensivaikutelmana pilotin perusteella joukossa on 2-4 henkilöä joilla on mitään funktiota ja loput ois paremmin käytössä noitten reikien tukkeena. Ensimmäinen "et sä tiedä kuka mä oon" -lässyttäjä onneks tajus tappaa ittensä jo (noi kliseiset poliitikot ei nappaa sarjoissa pätkääkään).

    Täytyy kattoa miten homma etenee. Vähän vaan jännittää kun pilottiin oli jo survottu kaikki viimeaikaisten menestyssarjojen "tehokeinot" ja kliseet yhteen pakettiin, että toivottavasti samanlaista sekametelisoppaa ei ihan liikaa jatkossa luvassa ja sarja löytää oman ilmeen.

    Eli pelkän pilotin perusteella en omalta osalta vielä oikein osaa sanoa juuta enkä jaata ja täytyy katsoa mitä jatko tarjoaa.
     
  8. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Eipä tämä tajuntaa päässyt räjäyttämään mutta ihan ok alku. Yllätyksenä voisi pitää sitä että pilotissa ei oikein tapahtunut mitään järisyttävää, hahmojen esittelyyn keskittyi. Evvk-tasolle vielä jäivät Ming Na ja olikohan se joku lekurinainen. Psykopaattisoturilla on hyvä paikka tehdä itsestään naurettavan kliseinen, toivottavasti väistää kliseet kuitenkin. Nuori 2nd in command (Lt. Smith?) oli hyvä hahmo ja hyvin näyteltykin. Yllärinä hengissä säilynyt militäärijohtaja (tuttu naama) veti mielestäni hyvin. Toinen klisemahdollinen hahmo eli tietenkin Eli, potentiaalia on kun vältellään kliseet eikä tyydytä comic-sidekick meininkiin. Välillä hullunkiiltoa silmissään esitellyt Carlyle oli odotetun tasokas.

    Kokonaisuus tuntuisi olevan sellainen soppa josta on mahdollista taikoa ihan mukiinmenevää settiä. Aineksia draamaan on olemassa, John Scalzi jelppimässä suurten linjojen vetämisessä ja yleisessä sciffyilyssä.

    Lopputulemana: olen ihan positiivisilla fiiliksillä tämän sarjan suhteen.
     
  9. 69DUDE

    69DUDE Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2008
    Viestejä:
    151
    Saadut tykkäykset:
    0

    Tuo kyllä kuullostaa aika pahalta. Varsinkin kun itseäni ärsyttää suunnattomasti tuollaiset epäkohdat:OI
    kyllä luulisi sarjan tekijöillä olevan scifistä sen verran kokemusta että ei tuollaisia kämmejä sarjan pilotissa tarvitsisi katsella.
     
    Viimeksi muokattu: 10.10.2009
  10. Sapa

    Sapa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    229
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös siinä sanottu, että ilma vuotaa hitaasti reiän kohdalta energiasuojan läpi. Eli siinä reiän kohdalla on edelleen aluksen energiasuoja, joka ei kuitenkaan pidä 100%:sti. Ratkaisun mielekkyydestä voidaan sitten halkoa hiuksia vaikka kuinka pitkään, mutta ei siinä nyt kuitenkaan puhdas tyhjiö ollut oven toisella puolella.
     
  11. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Oven toisella puolella oli puhdas tyhjiö, jos se reikä oli ollut siinä jo pidempään. Mutta tietenkin itse tuo iso huone täyttyi ensin ilmasta, jonka olisi pitänyt heittää käytävästä kaverit sisään mukanaan (ilmavirta), jonka jälkeen se olisi voinut lähteä purkautumaan energiakentän läpi ulos.
     
  12. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Minusta kahden ensimmäisen jakson suurimpana vikana on ollut ihan järjetön tylsyys. Koko jakso kävellään aavikolla etsien jotain mineraalia, boooring. Seuraavassa jaksossa varmaan keskitytään aluksen vessojen kunnostamiseen. Finaalissa tapetoidaankin sitten komentosilta ja kakkoskauden alku vietetään katsellen liisterin kuivumista.

    Pilotin CGI oli ihan kivan näköistä, mutta muuten on toistaiseksi vaikea keksiä mitään positiivista sanottavaa. Tippuu omalta katselulistalta ellei parannusta ole tulossa pikaisesti.
     
  13. xclone

    xclone Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.02.2004
    Viestejä:
    1 623
    Saadut tykkäykset:
    0
    1x01 - 3x01


    Ihan kohtuullisen hyvä startti näytti olevan. Aika paljon hahmoja sulateltavaksi ja varmasti seuraavissa jaksoissa päästään tutustumaan flashbackkien muodossa niihin enemmän.

    Toki tässä olisi voinut olla enemmän vauhtia varsinkin 2 tuntisessa pilottijaksossa. Hieman erillainen Tähtiportti tosiaan kuin aikaisemmat. Nyt kun tämä on hieman vakavempi niin kyllähän Atlantista SILTI mielellään seuraisi tämän rinnalla.

    Edelleen olen sitä mieltä että jommastakummasta vanhasta sarjasta pitäisi tuoda joku näyttelijä tähän vakkariksi. Toivonmukaan tämä kestää nyt ainakin sen 5 kautta...
     
  14. Maccara

    Maccara Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei kyllä oikein vakuuttanu tämä viimeisinkään jakso vielä.

    Pönttöjä porukka täynnä; tosin voisi selittää "pienellä" paineella mokailun (mikseivät hyödynnä esim niitä lentokameroita juuri ollenkaan??), mutta tuo paine ei nyt vaan välittynyt tuosta touhusta ollenkaan. Niinkuin JaniH tuossa yllä mainitsi - tylsää on vaan odottaa sitä vääjäämätöntä loppuratkaisua.

    Samaten vähän pelkään, että tuota Zak McKraken elementtiä tullaan jatkossa käyttämään naurettavuuksiin asti mitä mielenkiintoisemmin sekä draaman saamiseksi (käydään toisten kehoissa vieraissa yms "jännää henkilöhahmojen kehitystä" :OI) että deus ex machina ratkaisuihin (vaihdetaan kehoa jonkun kanssa jolla sattuu kulloisenkiin ongelmaan olemaan "näppärä taito" tms).

    Odotuksia tälle sarjalle nyt kuitenkin on vielä, niin kattellaan nyt vielä joku jakso ainakin joskos alkaisi nappaamaan enemmän kun kunnolla alkuun pääsevät.
     
  15. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä kyl tykkäsin paljon tästä kolmannesta jaksosta. Musiikit olivat yhdessä kohtaa suorastaan orgastiset, ei ole missään sarjassa näin hyvät musiikit tällä hetkellä. :thumbsup:
     
  16. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Tämäntyyppisiä ratkaisujahan aiemmat SG:t olivat täynnä, joten katsoisin että Universella ei ole tässä kohtaa paineita niskassaan. Lisäksi uskon kyllä että tarinankerronnassa deus ex machina -ratkaisut eivät tule olemaan yleisiä. Sen verran on luottoa sarjan neuvonantajana toimivaan Scalziin. Toivottavasti en ole väärässä.

    Mitä tulee noihin toisten kehoissa vierailuihin niin sehän ei ollut uusimmassakaan jaksossa itse tarkoitus, vaan palveli draamaa. Eri asia olisi "viikon hirviö käyttää kommunikaatiokiveä ottaakseen valtaansa komentajan"-tyyppinen pelleily.

    Ja juu, tykkäsin todella myös musiikista. "Very nice!" -Borat
     
  17. Maccara

    Maccara Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tätä toivon mäkin. Deus ex machina itsessään ei ole kauhean "paha juttu" noin yleensä (maltillisesti käytettynä) - lähinnä vaan pelko siis on, että noista kivistä tulee sen yleinen implementaatio ja "cop out" vähän joka paikkaan. Toivottavasti ei mene tähän.

    Ei ollut ei - vielä.

    Mutta lähinnä siis toin esille pelkoni miten saattaa käydä jatkossa, eli kivien kautta aletaan näkemään liikaakin draamapelleilyä (ihan kuin moisessa ympäristössä sitä ei muutenkin saisi aikaiseksi) ja kohta ollaankin seuraamassa jotain saippuaa minkä pitäisi tapahtua avaruudessa mutta reilu puolet onkin maapallolla. Itseä moinen ei kiinnosta (toisia saattaa kiinnostaa) ja toivonkin, että moinen elementti ei ainakaan liikaa korostu.

    Jep, näitä ei myöskään kovin usein tarttis tulla tässä sarjassa. :)

    Aivan, unohdinkin mainita musat! Hyvää settiä oli.

    Ja noin yleensä, en siis ole vielä lyttäämässä sarjaa ja odotuksia on vielä paljon. Lähinnä vaan ennakkoon toin omia "pelkoja" esille, mihin suuntaan en toivo sarjan kulkevan - ainakaan liikaa. Vielä siis sarja ei ole pelkoja lunastanut, mutta puitteet alkaa olla sillekin mahdollisia.
     
  18. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14

    Aivan aiheellisia pelkoja kyllä, pakko noita on itsekin pelätä :)
     
  19. MrWelles

    MrWelles Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.03.2004
    Viestejä:
    293
    Saadut tykkäykset:
    5
    Jos sarjan musiikki on enemmän samaa tyyliä kuin tuossa lyhyessä pätkässä, niin eipä voi kehua. Minimalistista kakofoniaa. BSG:n pahimpia puutteita on juuri kilinämusiikki.
     
  20. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Pilotti oli mielestäni melko laimea esitys, mutta tämä aavikkojakso oli jo lievästi vakuuttavampi. Mutta katsotaan mitä tästä tulee. Ei ainakaan vielä nouse BSG:n laatutasoon...