Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans (Werner Herzog, Nicholas Cage) (2009)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Streami, 18.09.2009.

  1. Streami

    Streami Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2004
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tätähän on jo remakeviemärin pökäleeksi ehditty veikata, mutta mielenkiintoinen egojen taistelu on kehittynyt välille W.Herzog vs. A.Ferrara. Herzog on sanonut ettei ole nähnyt -92 originaalia eikä edes (mukamas) tiedä kuka Abel Ferrara on. Ferrara puolestaan ilmoitti että tämän uusintaversion tekijät saisivat kaikki olla mukana ratikassa joka räjähtää tuusanpalasiksi. Uuden version tekijöiden mukaan tämä ei ole re-make, ainoa yhdistävä tekijä on päähenkilönä oleva poliisi jolle moraaliton arki on lainrikkojen pyydystämistä tärkeämpää. Jopa miljöö on vaihtunut syntisestä New Yorkista etelän New Orleanssiin.
    Tuskinpa Nicholas Cage yltää Harvey Keitelin munasilteen-hepoa-poltellen tasolle mutta traileri on kyllä ihan hauska.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 02.11.2009
  2. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Voi olla hyvinkin alkuperäistä parempi... :)

    Parastahan tuossa alkuperäisessä on ehdottomasti Harvey Keitelin mainio roolisuoritus. Elokuvana muuten sellaista ok tasoa.
     
  3. Goofy75

    Goofy75 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2005
    Viestejä:
    1 359
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikuttipas mainiolta leffalta:king:
    Alkuperäinen ei leffana ole mielestään mitenkään erikoinen, ainoastaan Keitelin roolisuoritus on erikoinen. Miksi tälle on edes laitettu nimi Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans ??? olisivat jättäneet ainakin ton alun pois niin kukaan ei välttämättä olis edes yhdistäneet Keitelin leffaan, vai olikos tämäkin tyyliin Remaket myy vaikkei olis mitään tekemistä alkuperäisen kanssa. Kyllähän tosiasia on että Gage myy ihan omana itsenään, mielestäni miehellä muutenkin aika laaja skaala noissa leffavalinnoissa. Vieläpä todella hyviä sellaisia, tosin miehen näyttelijätaidoista voi olla montaa mieltä mutta itseäni se ei häiritse. Eihän herra muuteskaan muuteskaan näyttele leffoissa missä tarvittaisiin mitään jumalaisia roolisuorituksia, mielestäni perusvarmaa työtä tekee.
     
    Viimeksi muokattu: 19.09.2009
  4. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    No Cage nyt on viime vuosina viihtynyt sellaisissa flopeissa ja kalkkunoissa, jotta eiköhän tämäkin mene ihan sinne Knowingin, Ghost Riderin ja Wicker Manin rinnalle kaikessa pölhöydessään. 2000-luvun elokuvista ehkä Adaptation ja Lord of War ovat sellaisia, joita voi jollain tasolla kehaista, mutta kaukana ollaan Leaving Las Vegasin ja Bringing Out the Deadin tasoisista roolitöistä. Mikään laadun tae tämä sälli ei enää ole ja tämä uusi Bad Lieutenant kuulostaa niin uskomattomalta vedolta, että huh huh. Olisivat tosiaan jättäneet tuon nimen alkuosan pois, niin ei vituttaisi näin rankasti. Lieventävänä asianhaarana olkoon se, ettei tässä nyt olla mitään suoraa remakea lähdetty tekemään, mutta enemmän tämä muistuttaa näitä straight-to-dvd-jatko-osia, joilla ei ole yhtään mitään tekemistä alkuperäisen kanssa.

    Sen minä tajuaisin jos tämän olisi ohjannut joku neverheard, mutta että WERNER HERZOG?!

    Mitä

    VITTUA!?
     
  5. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Onhan toi Herzog aika yllättävä nimi tämän elokuvan ohjaajana, mutta ainakin omalla kohdallani se vain lisää mielenkiintoa. Ja kyllähän Herzog ohjaajana jo takaa sen, ettei mitään The Wicker Manin tasoista kalkkunaa ei ole tulossa.
     
  6. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    16
    Ihan hauska traileri.
    Toivottavasti Cage onnistuu pitkästä pitkästä aikaa. Mukava näyttelijäkaarti saatu mukaan, Val Kilmeriä on mukava nähdä, ja varsinkin Eva Mendesiä. Ohjaaja ei kyllä sano mitään.
     
  7. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Cagela on tässä kyllä onnistumisen edellytyksiä. Rooli vähän samansuuntainen kuin se, josta nappasi Oscarin.

    New Orleans on minusta ihen hyvä lisänimi. Hurrikaanin jälkeen kaupunki on kaiketi muuttunut melkoiseksi roistojen pesäksi, joten siinä mielessä miljöö tarjoilee kutkuttavia mahdollisuksia. Ja sitä New Yorkia on kuvattu elokuvissa kyllä ihan tarpeeksi eli ihan vaihtelun vuoksi hyvä miljöövalinta.
     
  8. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Xzibit? Rrright....

    Ja Cage näyttää olevan taas se sama Elvis-imitaattori, oli rooli mikä hyvänsä
     
  9. Streami

    Streami Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2004
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    3
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 09.10.2009
  10. Miikka720

    Miikka720 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Herzoghan ei itse edes halunnut tähän tuota Bad Lieutenant-nimeä, vaan pelkästään Port of Call New Orleansin. Studio painosti jotta olisi myyvempi nimi.

    Roolihan on ihan unelma Nicolas Cagelle, saa vetää ylimeneviä maneereitaan mielin määrin ja tällä kertaa se toimii. Kehuja on ainakin arvosteluissa irronnut.
     
  11. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    IMDb 7.8
    Rotten Tomatoes 86%

    Tuomas Riskala käytti Episodissa sanaa ällistyttävä, kun mainitsi elokuvan Sitges reportaasissaan.

    Lupaa kyllä hyvää... :naminami:
     
  12. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Tuo boldattu osui omaankin silmääni, ja jouduin tosissani hetken tulkitsemaan että laukoiko Riskala siinä vitsiä vai oliko tosissaan. Jälkimmäiseen päädyin ja ihmettelin asiaa entistä enemmän. Toisaalta muissakin lähteissä on sanottu Cagen tekevän parhaan roolisuorituksensa sitten Leaving Las Vegasin (<-muistaakseni), eli kai tältä ehkä uskaltaisi jotain odottaa sittenkin..?

    Jotenkin vaan koko projekti on alusta saakka tuntunut niin läpältä että nyt nuo hyvät arviot tulevat aika puskasta. Mutta kyllähän tämä nähtävä on, eli arvostellaan vasta sitten.
     
  13. John McClane

    John McClane Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.05.2007
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän Werner nämä ohjaajanhommat aika suvereenisti hoitaa. Tekijänsä näköinen elokuva, jonka pikimusta huumori sai suunpielet hymyyn monta kertaa. Cage oli harvinaisen kovassa vedossa, kyllä tätä tosiaan voisi jopa verrata miehen roolisuorituksiin Leaving Las Vegasissa ja Adaptationissa. Juuri tätä kaipasin umpisurkean Avatarin jälkeen.

    ****
     
  14. dj_pirtu

    dj_pirtu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    5
    Yhdyn edelliseen pitkälti. Eukko nukahti puolessavälissä (kello oli jo paljon) mutta katsoin sitkeästi loppuun. Kyllä Cagesta näki että sillä on ollut kivaa, sai hyvät naurut muutamassa koksuilukohdassa. Oli tosiaan kaukana normaalipoliisielokuvasta mikä olikin ensin vaikeata tajuta/hyväksyä, jostain syystä... Ei nyt kuitenkaan mikään mestariteos mutta ihan kelpo pätkä.

    3,5/5
     
  15. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Eipä tuosta nyt mitään ihmeempää kerrottavaa jäänyt. Jotenkin sitä vaan odotti, että kunnon trippailumausteista sikailumeininkiä olisi tarjolla kun nyt kerran Wernerit ja kaikki, mutta aika pliisuiluksihan tuo sitten loppujen lopuksi osoittautui. Cagekin oli jotenkin liian matalalentoisella tuulella ja se ei nyt oikein täsmävalintana ollut se oikeanlaisin valinta, kun kerran pahanlaista poliisia piti tulla. No juu, tuo paha poliisi etunimike oli riippana aivan alusta alkaen Herzogillekin, joten tämä mielessämme annettakoon näitä nyt anteeksi.

    Tästä muuten löytyi yksi herkimmistä kohtauksista mitä on tullut pitkään aikaan katseltua ja sehän oli se lapsuusaikojen puuvajassa käyty aarremuistojen tapailu. Oli tosiaankin musiikkiaan myöten mitä lutuisin huilihetkonen.

    :):):)
     
  16. Jakkis

    Jakkis Guest Guest

    Liittynyt:
    30.10.2004
    Viestejä:
    770
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eukkos ei paljoo jaksaa leffoi katella ku aina näyttää nukahtavan?:sleep:

    Itse asiaan, oli ainakin mielestäni yksi vuoden parhaimmistoa ja musta huumori toimi todella hyvin ja Cage oli tosiaan elämänsä vedossa mielestäni.
     
  17. dj_pirtu

    dj_pirtu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    5
    Hahah, joo, se nukahtaa AINA. Australian (yli 3h) jaksoi katsoa. :p
     
  18. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Huippuleffa. Pari kohtaa oli teknisesti vähän kömpelösti tehty mutta sehän kuuluu melkein asiaan kun on Herzog ohjaamassa - se on sitä "old school" filmintekoa, ei mitään turhia tehosteita tai muitakaan moderneja apuvälineitä jos vaan ilmankin homma hoituu... ja mikäs siinä kun aika rappiolla olevaa kaupunkia kuvataan, ja annetaan näyttelijöiden hoitaa loput.

    Cage oli aika osuva valinta rooliinsa, ja Eva Mendes ehkä vieläkin parempi. Ja Val Kilmerkin suoriutui pienestä osuudestaan ihan hyvin, vaikutti jopa pahemmalta poliisilta kuin tuo päähenkilö.
    Pahoista poliiseista puheen ollen siitä taitaa olla jo kymmenen vuotta kun olen viimeksi nähnyt Fairuza Balkin :)love:) valkokankaalla, ja hyvin se vaan edelleen näyttää pahalta tytöltä vaikka poliisin univormussa... Sääli että tämä rooli jäi aika pieneksi, siinä olisi voinut olla aineksia vaikka mihin...

    Jossain kohtaa tuli muuten mieleen että Bad Lieutenantin sijasta olisivat hyvin voineet nimetä tämän Please Pimp My Ride : Port of Call New Orleansiksi... :D

    4+/5
     
  19. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Olihan tämä kyllä ennakkokäsityksistä poiketen oikein mainio. Cagesta nyt ei enää pitkään aikaan ole ottanut selvää onko se lintu vai kala, mutta tässähän mies oli aivan liekeissä. Loistosuoritus, jollaista oonkin jo jonkun aikaa odotellut. NOLAn post-Katrina maisemat loivat hienon kehyksen elokuvan tapahtumille, ja vertailu Ferraran Poliisiin on kyllä kieltämättä vähän turhaa, sen verran erilaisia elokuvia ovat Herzog sekä Ferrara lähteneet tekemään. Eva Mendez oli taas ihku, Xzibit (vai miten se nyt kirjotetaankaan) ei ärsyttänyt yhtään niin paljoa mitä odotin, ja Kilmeriäkin oli ihan mukava nähdä kankaalla pitkästä aikaa.

    Varsin viihdyttävä pläjäys siis, ja tähtiä sen mukaan eli 4-/5.
     
  20. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Cage oli oikein mainiossa vireessä, sitä samaa hullunkiiltoa mitä mm. Wild At Heartissa, Leaving Las Vegasissa ja Snake Eyesissa. "Alkuperäistä" en ole nähnyt ja Herzog sanoi itse ettei tämä edes ole remake. Leffassa pääsi naurattamaan myös ne parit trippailukohtaukset, missä kuvattiin sisiliskoja. Sopivan hämärää toimintaa, ei tosin yllättänyt Herzogilta.