Marantz SR6003

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana mesanu, 02.10.2008.

  1. k4mmo

    k4mmo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2009
    Viestejä:
    197
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilmeisesti 2. tulossa oli jotain ihmeellisyyttä. Itsekin mietin asiaa, mutta tulin siihen tulokseen ettei se minua häiritse, sillä laite on puhtaasti PS3:en parina. Lisäksi kuuntelen joka päivä musiikkia kohtuullisen paljon, ja olen kuunnellut vanhempia Marantzeja, joista lähtee mukavan kuuloinen ääni, niin ajattelin laittaa tilaukseen sisään sen kummemin ihmettelemättä. Eiköhän sen saa aina myytyä jos ei miellytä.

    22 euroa postikuluja.
     
  2. hypodermic

    hypodermic Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2008
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep. Tuleeko tuolle nyt vuoden takuu tuolta, vai kuinka? Harmi, kun laitetta ei saa mustana tuolta. :) Kova pähkäily menossa Marantzin ja Onkyon 507:n tai kenties käytetyn 605:n välillä. Marantzissa kyllä varsin kattavat liitännät hdmi:tä lukuunottamatta.
     
  3. toke80

    toke80 Guest Guest

    Liittynyt:
    25.01.2009
    Viestejä:
    180
    Saadut tykkäykset:
    0
    tattista nyt pelittää:thumbsup:
     
  4. LasseS

    LasseS Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2005
    Viestejä:
    858
    Saadut tykkäykset:
    0
    Painoin itse tänään liipaisinta SR 5004:n kohdalla:naminami:. Leap of faith se on tämäkin, arvosteluja ei ole odotettavissa moneen viikkoon/kuukauteen varmasti vielä.

    Edellisen mallin eli 5003:n tehoreservi on raju (reilusti) alle 1000 tuhannen euron vahvistimeksi. 5004 lupaa tehoa vielä enemmän kuin edeltäjänsä. Marantzin äänenlaatua moni myös kehuu, ml. edeltäjä SR 5003.

    Pieni vertailu SR 5003:n ja Onkyo 806:n kesken:


    Marantz SR 5003:
    http://hometheatermag.com/receivers/marantz_sr5003_av_receiver/index3.html


    Onkyo 806: http://hometheatermag.com/receivers/onkyo_tx-sr806_av_receiver/index3.html

    (paljon muitakin vahvistimia: http://hometheatermag.com/receivers/index.html)

    Marantz keskimäärin hävisi monikanava RMS -tehoissa 8 ohmiin n. 5 wattia tehostaan tunnetulle Onkyon mallille, joka on listahinnaltaan n. 300 euroa kalliimpi kuin Marantz.

    Sivuilta selviää myös, että monin kerroin kalliimpi Yamaha RX-V3900 antaa n. 40-50 wattia vähemmän per kanava 5.1 ja 7.1 -tilassa kuin Marantz SR 5003.

    Tosin teho ei toki kerro kaikkea, mutta hyvänä ohjenuorana sitä voi pitää yhdessä S/N-suhteen, särön tason, kanavaerottelun sekä taajuusvastekäyrän kanssa kun arvioidaan pelkän testidatan perusteella 1) soundin luonnetta, 2) kuinka hyvin soitto pysyy kasassa ja 3) vahvistimen yleistä äänenlaatua. Nämä ominaisuudet ovat Marantzissa kaikki enemmän kuin kohdallaan. Lopulta se kuitenkin on niin, että vain se merkitsee mikä kutakin korvaparia sattuu miellyttämään tai mitä kukin ennakkoluulojensa varassa luulee kuulevansa(ellei käytetä sokkotestejä). Testidatoilla voi silloin pyyhkiä pe***ttä. Kuuntelukokemukset ja testidata voivat toki korreloidakin keskenään, mikä lienee olevan ihanteellista ajatellen kuunteluvertailun luotettavuutta. Vahvistimien laadullinen arviointi on mielestäni aina huonompi vaihtoehto kuin laittaa vahvistimet konkreettiseen testiin.

    SR 5004 on teknisiltä tiedoiltaan ja ulkonäöltään (ml. takalevy) tismalleen sama kuin 5003, mutta siitä löytyy lisänä:
    - Dolby PL IIz -tuki (josta seuraa myös 9 kaiutinlähtöä 7:n sijasta),
    -"Real full channel power drive", mikä lie sitten onkaan,
    -parempi DSP,
    -bluetooth tuki,
    -M-XPort,
    -Multiroom D-bus In/Out,
    -RS232C
    -ja tehoa luvataan vielä 10 wattia enemmän.

    Tässä valossa uskalsin tilata SR 5004:n kuuntelematta sitä ensin. Eihän sitä voida olla karsittu vahvistimen tehon ja äänenlaadun suhteen, eihän?

    Edit: Noista RMS tehoista puheenolleen, niin Onkyo 875 antaa maksimaalista tehoa eli clipping tasolla (särö lienee varmasti reippaasti yli 1%) seuraavasti: http://www.soundandvisionmag.com/receivers/2463/test-bench-onkyo-tx-sr875-av-receiver.html

    Rajattuna 1% säröön tuo 875:n tehoreservi on pienempi. Tämänkin tiedon valossa Marantz 5003 on aivan mahdoton tehojättiläinen hintaisekseen. 5004 voi toki silti olla täysi susi, siitä ei pääse mihinkään. Toivottavasti ei ole, vaan että suunta on ollut eteenpäin.

    Edit2: Vielä vertailun vuoksi uuden Onkyo 607:n RMS-tehot 5:een kanavaan (ei 7:ään) Tekniikan Maailman mukaan (15/2009): n. 22 wattia per kanava. 07 sarja taitaa olla Onkyo tehottomin sarja tähän mennessä.
     
    Viimeksi muokattu: 02.10.2009
  5. k4mmo

    k4mmo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2009
    Viestejä:
    197
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen perjantaina tuli uusi Marantz kotiin 6 arkipäivän odottelun jälkeen. Vaffe on tänään asenneltu paikoilleen, kytkettynä PS3, sonyn cd-soitin, iPod, kaiuttimina Wharfen 9- sarjaa ja subina BK:n XLS200 DF. Paljoa en ole vielä ehtinyt testailemaan, ensimmäisinä huomioina lähinnä kaunis 2ch-ääni, OSD:n toimimattomuus hdmi:n kautta, erittäin tyylikäs design (vaikka ei näitä ulkonäön vuoksi hankita, niin nätti lookki on aina plussaa), näpsäkkä kaukosäädin ja Yamahaan tottuneena valikkojen laajuus ja erilaisen säätämisen mahdollisuus. Eli yksi asia jossa on selkeästi pihalla.

    Pleikkarilta tulee ääni hdmi:n kautta 5.1 lpcm:nä (vai pitäisikö olla 7.1, vaikka ei ole kuin 5 kaiutinta?), ja tuntuisi toimivan moitteetta. Kuvaa Marantz ei skaalaa mitenkään, ja hyvä niin.

    Sen verran vähän on ollut käyttöä, etten osaa syvällisempää analyysia tehdä. Jos jollakulla on kysyttävää, toki vastaan vähäisten taitojeni mukaisesti.
     
    Viimeksi muokattu: 03.10.2009
  6. hypodermic

    hypodermic Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2008
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei vissiin toimituksessa siis kovin kauaa pyörähtänyt? Technikdirektiltä ei tainnut tuota "Maraa" mustana saada, mutta kaippa se hopeinenkin on ihan tyylikäs. :) Käsitinkö oikein että tuon kaukkarilla voi ohjata muitakin kodin laitteita, mutta liekö ihan samaa tasoa "oikeiden" monitoimikakejen kanssa?
    Mitäs tuo OSD-toiminto tarkoittaapi? Meikäläisellä edelleen mietintämyssy päässä Marantzin ja parin Onkyon välillä. :grr:
     
  7. k4mmo

    k4mmo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2009
    Viestejä:
    197
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viikko sitten torstaina tilasin. Ei sitä saa, itsekin olisin mieluummin mustana ottanut. Sitä voi "opettaa" laittamalla opettajakaken marsun kakea vastaan n. 5 cm:n päähän, josta se oppii lähetettävän ir-signaalin. Ei ole sitten mitään aavistusta kuinka hyvin tuo toimii. Ilmeisesti siihen saa opetettua muiden laitteiden toimintaa myös koodien kautta. En ole vielä ehtinyt opettaa mitään, kun oma oppiminenkin on vaiheessa. Tuskin kuitenkaan millekkään harmonylle pärjää.

    OSD:llä voi tehdä perus-setupin telkkarin kuvaruudun kautta. Ei tarvi käyttää vahvarin pientä näyttöä.

    Ainakin tässä vaiheessa tuntuu hyvältä valinnalta, mun mielestä varsinkin hintaansä nähden loistopeli :thumbsup:
     
  8. softdog

    softdog Guest Guest

    Liittynyt:
    16.06.2009
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toivottavasti tämä tulee nyt oikeaan ketjuun.

    Minulla on seuraava kokoonpano:

    - Marantz SR6003
    - Optoma HD800XLV (Marantzin HDMI 1 outputissa)
    - HUMAX wbox HD Welholta (HDMI:llä Marantziin sisään)
    - PlayStation3 (HDMI:llä Marantziin sisään)

    Digiboksilta kaikki toimii hienosti, kuten myös silloin, kun liitä MacBookin DVI:llä Marsun HDMI:in. PS3:lta toimii BlueRayt loistavasti, kuten myös pelit 720p tilassa. Jos taas laitan PS3:n kautta pyörimään DVD:n, niin kuva on häiriöistä (sellaista kohinaa, vähän kuin himmeää lumisadetta kuvan päällä, sekä satunnaisia vaakatason häiriöviivoja). Sama häiriö on myös pelkän PS3:n GUI:n ollessa päällä. Koitin DVD-toistoa myös normaalin HDMI-liitännäisen Sony NS76H soittimen kautta ja sama ongelma.

    Jotenkin tuntuisi, että kyseessä on skaalaus-ongelma. Ilmeisesti joku asetus on viturallaan joko vaffessa tai tykissä. Jos joku osaisi auttaa, niin olisin äärettömän kiitollinen.
     
  9. harrikuk

    harrikuk Guest Guest

    Liittynyt:
    05.06.2002
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä taas veikkaisin viallista tai heikkolaatuista HDMI-piuhaa PS3->Marantz tai Marantz->Tykki akselilla. 720p, 1080p24 (Bluray) vaativat kaikki vähemmän kaistaa kuin 1080p60 pleikkarin menulle ja 1080p50 skaalatuille PAL dvd:lle.

    Kannattaa testata välissä eri piuhoja tai kullakin yksittäisellä piuhalla PS3->Tykki tuossa perusmenussa jossa lumisadetta normaalisti näkyy.
     
  10. softdog

    softdog Guest Guest

    Liittynyt:
    16.06.2009
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin unohdin mainita, että piuhoja on vaihdeltu useaan otteeseen joka väliin. Itseasiassa vahvistimelta tykille on 15 metrin piuha josta maksoin reilun 250e. Epäilin itsekin sitä jossain välissä, mutta eipä toiminut vaikka kokeiltiin saman laatuisella 10 metrisellä ja jollain toisella 2 metrisellä. Myös pleikan ja vahvarin välistä piuhaa on vaihdeltu.
     
  11. Henes

    Henes Guest Guest

    Liittynyt:
    28.09.2009
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    SR4003 saapui itsellenikin. Maanantaina iltana tilasin, tiistai iltana postitettu ja perjantai päivällä kävin poimimimassa Matkahuollon pisteestä ettei olisi tarvinnut viikonlopun yli odotella toimitusta lähimpään Valintataloon. Eli nopeaa ettenkö sanoisi.
    Hyvältä laitteelta vaikuttaa tähän mennessä vaikka en kunnolla ole tutkimaan päässytkään. Kunnon ajalla sitten manuaali kätöseen.
     
  12. konTomi

    konTomi Guest Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    1
    Katselen myös tuota SR 4003 -mallia TechnikDirektiltä, esittelytekstissä on:

    "7.1 Multi-channel PCM decoding for High Definition (HD) Audio from Blu-ray Disc™ including lossless converted DTS-HD or Dolby True HD"

    Ominaisuuslistauksessa taas DTS-HD ja Dolby TrueHD kohdilla lukee "no".

    Tarkoittaako tuo, että vahvistimessa ei ole dekooderia HD-äänille, mutta sen hdmi-liittimet ymmärtävät valmiiksi koodattua HD-ääntä? :hitme:
     
  13. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    4003 toistaa 7.1 PCM-äänet HDMI:n kautta, mutta ei bitstreamina tulevia DD/DTS-HD-raitoja. Esimerkiksi PS3:n kanssa siis riittävä laite, mutta vain HD-äänien läpivientiä tukevan mediasoittimen kanssa parempi laite olisi vaikkapa 5003.

    Kieltämättä pikkaisen turhan epäselvää mainostekstiä tuolla.
     
  14. konTomi

    konTomi Guest Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ok, minulla on htpc ja tällä hetkellä kuva menee hdmi:llä tykille ja HD-äänet kulkevat erikseen rca-johtoja pitkin analogisesti vahvarille. Äänten koodauksen hoitaa Pdvd.

    Nykyisellä kokoonpanollani uuden vahvistimen lisäarvo taitaa olla vähäinen.
     
  15. Fivepointone

    Fivepointone Guest Guest

    Liittynyt:
    15.06.2008
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lähti tilaukseen tuo Marantz SR 4003 silbergold, toivottavasti ehtisi viikonlopuksi :) Luultavasti ei mutta toivotaan.

    Kyllä varmasti on parempi ainakin kuin tämän hetkinen Akain parinkympin stereovahvistin?! :)
     
    Viimeksi muokattu: 06.10.2009
  16. JulleJ

    JulleJ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.07.2008
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siirretäänpä keskustelua välillä pari piirua topicin suuntaan. :p Eli onko kukaan bongannut hyviä tarjouksia 6003:sta nyt kun se on "vanha" malli? MrHifissä näytti olevan tarjouksessa 890e, Amazon.de:ssä Hirsch-Ille-Technik myy 699e:llä, joka alkaisi olla jo mukava hinta, mutta ei toimita Suomeen. :(
     
  17. VAT69

    VAT69 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.06.2005
    Viestejä:
    211
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse etsinyt samaa. Toisaalta vielä vanhempi SR7002 lähtisi myös 750 euron pintaan, olisihan se kuitenkin astetta parempi malli. Pakkaa sekoittaa vielä Onkyon 876, joka liikkuu samoissa hinnoissa myöskin...
    EDIT: niin ja uusista eninten kiinnostaa Denonin 2310, aavistuksen edellämainittuja kalliimpi on vain...
     
    Viimeksi muokattu: 07.10.2009
  18. Fivepointone

    Fivepointone Guest Guest

    Liittynyt:
    15.06.2008
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0

    Tilasin tuolta, mutta en ole ennen ulkomailta tilaillut.

    Millätavoin paketti tänne saapuu? Lähimään postikonttoriin? Matkahuolto?

    22€ olivat postikulut. Puhelinnumeroa ei pitänyt mihinkään antaa..

    Ja saksaa en ymmärrä, jokin sähköpostiviesti sieltä tuli..

    VERSANDINFORMATION (numerosarja)

    Sehr geehrter Herr ******

    laut Bestellung vom 7.10.2009 wurden folgende Artikel am 7.10.2009
    um 18:35:36 Uhr versandfertig gemacht.

    Menge Artikel Artikelbezeichnung

    1 Marantz SR 4003
    silbergold

    Versandart : Auslandsabholung DPD


    Paket(e) per DPD : (numerosarja 17,400 KG


    Kertokaas vähän miten tämä tapahtuu, mistä saan tiedon koska paketti saapunut? Mihin se saapuu?
     
  19. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3
    DPD:n kumppanina Suomessa toimii matkahuolto, joiden lähimmästä toimipisteestä saanet pakettisi noutaa. DPD:llä on toimiva seurantapalvelukin ( http://www.dpd.com/fi/ ), kunhan vaan saat seurantakoodin.
     
  20. k4mmo

    k4mmo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2009
    Viestejä:
    197
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm. Mulla tuli kyllä kotiovelle. Tosin en ollut kotona, ja jouduin noutamaan kun en malttanut odottaa viikonlopun yli :p