Xtremer mediasoitin

Keskustelu osiossa 'Mediatoistimet' , aloittajana McKone, 05.06.2009.

  1. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Kiitos vastauksesta. Hyvä näin.
     
  2. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Xtreamerin konsepti on rakentaa Realtekin reference boardin ympärille halpa mediatoistin leikkaamalla kuluja kaikesta mahdollisesta, kuten asiakaspalvelusta ja tuotteen suunnittelusta (esimerkkinä tuuletinratkaisu), sekä piilottamalla osa laitteen hinnasta postikuluihin. Firmiskehitys tapahtuu pääasiassa Realtekin toimesta, joskin narikassa näyttää olevan ainakin yksi heppu, joka osaa liimata stokkifirmiksen päälle Xtreamerin frontendin. Saahan noilla toimilla puristettua loppukäyttäjän hinnan varsin alas, mutta pitkässä juoksussa moisilla säästötoimilla on yleensä taipumusta kostautua. No, saas näkee miten käy; vielä Xtreamer ei ole antanut yhtä hyvää vaikutelmaa kuin A.C.Ryanin PlayOn!HD.
     
  3. angle

    angle Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.04.2007
    Viestejä:
    541
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kovin paljon ei ole ehtinyt vielä testata, mutta vähän on jo kokemusta karttunut.

    Netti videot alkoi toimia tuolla 1.0.3.1 firmiksellä. Kotiverkon kansiojaot toimi heti ja sitä kautta testattuna toimii musat(MP3), kuvat ja videot MPG:t ja DVD hakemistot valikoineen(DVBViewer YLE tallenteet ilman tekstiä) niinkuin pitääkin.

    Sen sijaan QNAP:n Twonky:n kautta näkyvät samat mediat ei pääsääntöisesti toimi. DVD kansiosta saa kuvan ja äänen, mutta ei valikkoa, eikä tekstiä. Testattu myös Blu-Ray ISO tiedostoa, ei aukea. Tämä kyllä oli tiedossakin.

    Kaukosäätimessä toisiaan kumma muisti edelliselle painallukselle, jos painelee nopeasti eri nappeja ja välillä ei reagoi lainkaan.
     
    Viimeksi muokattu: 22.09.2009
  4. JanneJ

    JanneJ Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2006
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin no en tiedä, 20e postikulut ei nyt niin järkyttäviä ole vielä. Jotkut lafkat ovat velottaneet euroopan sisällä enempikin. Esimerkkinä esimerkiksi kotoinen Itellamme. (k 10cm, l 27cm, w 20cm, paino 1.3kg paketti economyllä saksaan, ei jakelutodistusta maksaa laskurin mukaan 27e).

    Viimeistelty laite tuo ei ole ja XBMC:n tasolle ei UI:ssä päästä. Toisaalta odotukset eivät sillä tasolla olleetkaan. Hirmuisesti en ihmettelisi jos tuolle alkaa tulemaan järemmänpuoleisia UI häkkejä...

    Raudan puolesta pitää miettiä miten tuota rupeaa modaamaan, ainakin jotain tolle IR:n vastaanottokeilalle pitänee tehdä. Tosin ensin pitää selvittää kumpi kanittaa enempi, vastaanotto vai itte kapula.
     
  5. Veron

    Veron Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2005
    Viestejä:
    225
    Saadut tykkäykset:
    0
    En oikein tykännyt hiljennetyn laitteen ulkonäöstä, jossa tuuletin törrötti kyljessä kiinni (enkä varsinkaan omasta virityksestäni :) ).

    [​IMG]

    Tuli eilen ja tänään sitten nikkaroitua Xtreamerille uusi kotelo. Materiaalina oli pelkästää pleksi, joka ehkä oli virhe, koska en ollut aikaisemmin siitä mitään tehnyt. Seuraavaan koteloon täytyy ainakin osin valita toinen materiaali.

    Suunnitelmat muuttuivat muutamaan kertaan rakentamisen aikana. Alunperin oli tarkoituksena tehdä kotelosta avattava eli kiinnittää vähintään kansi ruuveilla, mutta kun pleksiin oli niin pirullista ruuveja ruuvata, vaihtui kiinnitys kesken kaiken liimaan. Plekseihin olin jo ehtinyt ruuveille reijät poraamaan, joten ne jäivät näkyviin myös lopputulokseen.

    Kuvia en rakentamisvaiheessa laiskuutani ottanut, mutta lopputulos näyttää tältä.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Kotelo on siis jaettu kahteen osaan, yläosassa on xtreamer kiinni pleksissä emolevyn kiinnitysjalkojen päällä. Siilin kohdalla on pyöreä reikä, jonka alapuolella on 92 mm Papst puhaltamassa ilmaa siileen. Kotelo on ainakin vielä auki takaa, mutta ehkä ylemmän osan voisi sulkea. Alempaa en viileän ilman saannin takia aio sulkea.

    Nyt Xtreamer on sekä hiljainen että myös paremman näköinen kuin ennen. Virheitä tuli tehtyä rajusti, ehkä omaa suunnittelemattomuutta, mutta pistän osan myös pleksin työstämisen vähäisen kokemuksen syyksi.

    Rahaa kului (arviolta):

    Pleksit: 25 €
    Papst: 11 €
    Ruuveja yms. 5€
    Työkaluja 20 €
     
    Viimeksi muokattu: 22.09.2009
  6. pitkis7

    pitkis7 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.03.2005
    Viestejä:
    193
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko tosiaan niin ettei musiikkia voi soittaa shufflella kuin yhdestä kansiosta kerrallaan?
    Kaikki cd-levyt on tallennettu omiin kansioihinsa, joten jukeboksista ei voi oikein puhua, jos biisit toistuvat randomina vain yhdeltä levyltä...?:confused:

    Kansigrafiikkakaan ei näy (Windows Media Player-filejä), mutta tämän korjaa kai jo julkaistu firmis-päivitys. (Ei auttanut päivityskään. "Kaupan päälle" kaukosäätimen toiminta muuttui huonommaksi: Yhdellä painalluksella kaksi toimintoa...)
     
    Viimeksi muokattu: 23.09.2009
  7. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vastaava suunnitelma on myös täällä.

    Ajattelin tehdä kotelon pleksistä, alumiinista ja puusta. Puuta käytetään lähinnä sivupaneleihin, jotta saadaan 70-luvun hifi-vermeiden retrolook.

    Kotelosta olen tehnyt muutamia suunnitelmia, mutta lopullinen hakee vielä muotoaan.

    Muutamia ideoita:
    - Realtekin piirin passiivijäähdytys laitteen yläpintaan tulevalla 200 x 100 mm isolla jäähdytyslevyllä
    - Kiintolevyn (WD Scorpio Black 320 @ 7200 rpm, joka lämpenee mukavasti) jäähdytys alta suuntautuvalla ilmavirralla, joka johdetaan pois kotelosta taaksepäin 200 x 5 mm pleksisen takalevyn kapeasta raosta, joka on vaakatasossa juuri printin alapuolella.
    - Etu- ja ylälevy alumiinia. Alumiinissa 2 x reikä, johon IR-silmä ja virtaledi kiinnitetty johdotettuna
    - Pohja pleksiä, johon on kiinnitetty vaimennettu Noctua NF-B9 tuuletin + ritilä

    Sivupaneleihin löytyy komeaa puuta esim. naurettavan halvoista Stoccan Casa sarjan keittiövälineiden säilytyspurkeista. Dremeli laulamaan ja lastu lentämään....

    Vielä kun olisi aikaa....
     
  8. angle

    angle Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.04.2007
    Viestejä:
    541
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lisää testiä samalla firmiksellä. Kansioon ripattu Blu-Ray toimii, mutta ilman menuja ja tekstiä. Videokaapparin MP4 videot toimii. Nämä siis testattu verkkokansioista.
     
  9. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0
    Todella hämärää....

    Kun tuossa kokeilin pari päivää sitten keskeneräisä mkv-tiedostoa, niin näkyi sen verran, kun sitä oli kasassa, mutta nyt kun se on kokonainen 9.4 Gb, niin eipä lähde toistamaan. Sama pätkä näkyy kuitenkin moitteetta TViX M-7000:lla.

    En muista oliko viimeksi edellinen firmis, nyt on tuo uusin, josta on kadonnut muutama toiminto, kuten tiedostojen esikatselu ja kello....
     
  10. angle

    angle Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.04.2007
    Viestejä:
    541
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käyttääkö kukaan tätä WLAN:n kautta? Jos niin millaisia kokemuksia on tullut?

    Itse tänään siirsin laitteen makkariin ja samalla verkko vaihtui G (54Mb) luokan WLAN salaamattomaksi verkoksi, jossa muutama muukin laite entuudestaan jo on. Ei suostunut DVBViewer tallenteita enää toistamaan, hetken vaan bufferoi ja sitten takaisin valikkoon. Musiikkia sentään toisti. Hetken kun vielä räpläsi niin kaikki muut laitteet hävisi valikosta. Signaalin voimakkuus kuitenkin näytti 3/5 palkkia.

    No piti töihin lähteä niin ei ehtinyt tarkemmin tutkia.

    Edit
    Eikö muuten kukaan pysty korjaamaan tuota typoa tämän threadin otsikossa?
     
    Viimeksi muokattu: 27.09.2009
  11. Temi-78

    Temi-78 Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2007
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
  12. angle

    angle Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.04.2007
    Viestejä:
    541
    Saadut tykkäykset:
    0
    Otinpa tuohon xtreamerin viereen tuommoisen halpis A-LINK reitittimen silta moodissa ja kytkin xtreamerin LAN:lla siihen. Tällä kytkyllä toimii em. tallenteet. Vika siis lienee tuossa Xtreamerin WLAN yhteydessä.

    No pistinpä tuon WLAN patukan yhteen XP koneeseen kiinni ja ajurit mukaan. Tehtävienhallinnassa näkyy 24Mb langaton verkkoyhteys, jota pystyy käyttämään 99% nopeudella.

    Näin siis 5 vuotta vanhalla Buffalon 54G WLAN reitittemellä tehdyssä verkossa. Olisipa hyvä tietää, miten toimisi jossain N luokan WLAN verkossa?
     
  13. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Olen kokeillut N-luokan WiFillä, eikä siitä ole yhtikäs mihinkään. Kaipa jotkut matalaresoiset xvidit pyörisivät, mutta HD-matskulla oli pelkkää rykimistä ja pätkimistä.
     
  14. Biini

    Biini Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.02.2003
    Viestejä:
    581
    Saadut tykkäykset:
    8
    Säikähdin keskustelua kovaäänisestä sirkkelistä, mutta onneksi syytä huoleen ei ollut. Hyvin mieto sirinä oli joka peittyy kyllä melkein mihin tahansa ohjelman ääneen, eipä paljon suurempaa ääntä ollut kuin jossain dvd-soittimessa. En jaksa modata mitään lisätuuletusta.
     
  15. Temi-78

    Temi-78 Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2007
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuolta voi ennakkotilata sen kovaäänisen sirkkelin tilalle hiljaisemman jäähdytysratkaisun
    http://www.tranquilpc-shop.co.uk/acatalog/media_players.html
    Laitoin jo omani tilaukseen (16.59 puntaa postikuluineen)
    Jäähdytyslevy ei ole Xtreamerin virallinen ratkaisu, vaan Xtreamerin UK-partnerin malli
     
    Viimeksi muokattu: 01.10.2009
  16. kookoo

    kookoo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2002
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vinkistä, tilauksen meni!!!
     
  17. McKone

    McKone Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2004
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaa, olisi hyvä saada ääninäyte...jos tuosta väitetystä sirityksestä ei ole haitaksi asti, niin täytyypi harkita tätä, itselllä buffalo LS-CHL 1TB ja pitää aika korkeataajusita ääntä, mutta sen kuulee selvästi jos huoneessa ei muita äänilähteitä, joten ei haittaa yhtään.
     
  18. Temi-78

    Temi-78 Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2007
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuolla on noita ääninäytteitä:
    http://www.youtube.com/results?search_query=xtreamer+fan&search_type=&aq=f



    Löysin tuolta Extreamer foorumilta tuollaisen viestin :
    wireless streaming issue solved by new sdk.
    if xtreamer change realtek new sdk, 1080P playback work fine. maybe released next month .
    http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php?f=29&t=3794
     
    Viimeksi muokattu: 02.10.2009
  19. angle

    angle Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.04.2007
    Viestejä:
    541
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tilaukseen meni, thanks.:thumbsup:

    Odotukset kasvaa uutta firmistä kohti. WLAN kuntoon ja DLNA Twonky kuntoon niin eipä muuta heti tule mieleenkään. Tai noi web radiot, mutta Twonky hoitaisi kyllä nekin kai.

    Edit.
    No tietysti se Twonky nyt toimi, kun illalla vielä kokeilin uudelleen.

    Edit2.
    Vielä kokeilin tarkemmin niin niinhän se meni että kuvat ja videot toimivat, mutta musiikki ei toimi. Siis Twonkyn kautta.
     
    Viimeksi muokattu: 03.10.2009
  20. angle

    angle Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.04.2007
    Viestejä:
    541
    Saadut tykkäykset:
    0