Samsung LE40B535XXE

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana FORD, 05.07.2009.

  1. Kepuli

    Kepuli Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2006
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen päivän kyseistä telkkari katsellut ja todellakin häiritsee tuo valoisuuden pumppaaminen. Dynaaminen kontrasti on kytketty pois, mutta se ei poista ongelmaa. Pitäisi ilmeisesti päästä sinne huoltovalikkoon, mutta kun ei taidot riitä. Jos jollakulla on jonkun testikuvan perustella tehdyt säädöt niin voisiko olla ystävällinen ja laittaa tänne.
     
  2. Fisher83

    Fisher83 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2009
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koitappa ottaa energiansäästö pois päältä.. Isoveli väitti että sillä olisi tuo pumppaaminen loppunut.. Itse en siihen kyllä uskonut mutta koita nyt ihmeessä ja raportoi vaikuttiko mitenkään. Eiköhän tässäkin telkussa kuitenkin kannata asetuksista ottaa kaikki ylimääräiset kuvan "parannus" jutut pois päältä. Omassa 40a656 oli tosiaan tuo sama ominaisuus ja ju kyllä oli sitten tuskaa katsoa elokuvia missä paljon tosi hämäriä ja tosi kirkkaita kohtauksia. Noista pimeistä kohtauksista kun ei tahtonut nähdä mitään.
     
  3. Jeukkuli

    Jeukkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    1 867
    Saadut tykkäykset:
    10
    Haluan kanssa kuulla auttoiko, uusissa Samsungeissahan on joku taustavalon kirkkautta säätelevä energiansäästöominaisuus. Muuten kyseessä taitaa olla hintaansa nähden pätevä telkku. Vai onko?
     
  4. Kepuli

    Kepuli Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2006
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitoin virransäästön pois. Raportoin jos vielä näen tuo valoisuuden vaihtelua. Muuten tuo on varmaan ihan hintansa arvoinen televisio. En tosin ole mikään kultasilmä ja vaikea verrata muihin merkkeihin kun en jaksanut käydä vertailemassa ennen hankintaa. Mustat värit on jotenkin kaikki yhtä ja samaa supermustaa normiasetuksillä, ainakin HDMI:llä, mutta toivon että se paranee kunhän löytää oikeat säädöt.
     
  5. Jeukkuli

    Jeukkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    1 867
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tämä on näköjään Verkkokauppa.comissa 679.90€ (ilmainen kotiinkuljetus).
     
  6. houm_thiätör

    houm_thiätör Guest Guest

    Liittynyt:
    10.07.2003
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eiköhän se ole se virransäästö, minulla on ollut poissa alusta lähtien enkä ole tuommoista pumppailua nähnyt. Mutta siis sillä lailla se virransäästö toimii, pienentää kirkkautta kun mahdollista.

    TV itsessään on minusta oikein mainio. Kriteerit oli että kuva on hyvä, toimii hyvin pelikäytössä, löytyy HD-viritin ja digitaalinen ulostulo, HDMI-liittimiähän tässä on 3 (eikä kaksi niinkuin aiemmin mainittiin). Vakiosäätö on aika kirkas, elokuvissa olen joskus laittanut "elokuva"-säädön kehiin ja on ehkä filmimäisempi. "Dynaaminen"-asetus onkin sitten tajunnanräjäyttävää kontrastia (ei positiivisella tavalla).

    Pitkään arvoin näitä telkkareita juuta ja jaata ja muuta. Sitten mentiin vaan verkkokauppaan, myyjä vetäs telkun esiin ja asensi ja tämähän oli erinomaisen hyvännäkönen. TV-kuvaakaan en osaa valitella, SD-lähetykset näyttää ihan hyvältä tai ainakin samalta kuin muissa. Ei tässä toki yhtä hyvä kuva ole kuin kalleimmissa Samsungeissa (LED-valaistut) tai Sonyissä, mutta alle tonnin telkuista mielestäni tällä pärjää ihan hyvin kuin muilla. Jos tonnin olisin laittamassa niin mielummin ottaisin tästä 46" mallin kuin jonkun kalliimman 40".

    Hinta-laatusuhde erinomainen, papukaijamerkki. :naminami:
     
  7. zibbelin

    zibbelin Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2007
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuohon hintaan ostin omani. Vielä kun töllö löytäisi kotiin asti :D.
     
  8. zibbelin

    zibbelin Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2007
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Töllö kotiutui. Laitakaapas ihmiset tietoja hyviksi havaituista asetuksista.
     
  9. ikko

    ikko Guest Guest

    Liittynyt:
    30.09.2009
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa sitten hommattua kyseinen telkku, mutta tässä nyt jonkin aikaa tätä räpeltäessäni huomasin "ongelman" :confused:.

    Syöttäessäni 1920 x 1080 resoluutiota tietokoneesta HDMI:n kautta televisioon, jää television reuniin tyhjää tilaa muutama sentti. Mutta kun vaihdan resoluution 1680x1050 tilaan, niin kuva venyy koko ruudulle :confused:.

    Näytönohjaimeni on Ati radeon 4870 ja syötän kuvaa dvi-hdmi adapterin läpi, joka tuli näyttiksen mukana.

    Osaisiko joku kertoa onko tässä televisiossa jokin vai onkohan "vika" näytönohjaimessani. Olisihan tuo koko ruutu mukava saada käyttöön.
     
  10. harrikuk

    harrikuk Guest Guest

    Liittynyt:
    05.06.2002
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lienee tuo ATIn käsittämätön ratkaisu laittaa oletuksena overscan päälle tietyissä tilanteissa. Catalyst paneelista muistaakseni Desktop & Displays, alareunasta telkun kohdalla kakkosnappia ja configure. Sieltä pitäisi löytyä vipu jolla overscanin saa nollille.
     
  11. ikko

    ikko Guest Guest

    Liittynyt:
    30.09.2009
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia! Ati tässä sitten olikin ongelma.

    Televisioon olen todella tyytyväinen hintaansa nähden. Tässä full hd leffan katsoin, niin mustat näkyi ihan mukavan mustana ja kuva on miellyttävä. :thumbsup: :naminami:

    Avs forumilta löysin tälläiset asetukset. Ihan mukavalta näyttää, mutta olisihan itse kalibroimat aina paremmat. Mutta enpä ole ikinä kokeillutkaan :hitme: Pimeässä huoneessa näyttää ihan mukavalta:

    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=16233499#post16233499

    Picture Mode : Movie
    Color Temperature : Warm 2
    Aspect Ratio : 16 x 9 on 720p, for 1080i and on PS3, "Screen Fit"

    Picture Settings
    Backlight : 4
    Contrast : 95
    Brightness : 46
    Sharpness : 5
    Color : 45
    Tint : G50/R50
    Advanced Settings
    Black Tone : Off
    Dynamic Contrast : Off
    Gamma : -2
    Color Space : Auto
    White Balance : all at 25
    Fleshtone : 0
    Edge Enhancement : Off

    Picture Options
    Color Tone : Warm 2
    Digital NR : Off
    HDMI Black Level : Low
    Film Mode : off

    Energy Saving "Auto"
     
    Viimeksi muokattu: 01.10.2009
  12. 00250

    00250 Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2009
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on pieni ongelma kys. laitteen kanssa. Onko laitteen sisäinen digiboksi hajonnut vai mikä on kun ei löydä teeveekanavia enää.

    Antennipistoke on seinässä jne,, mutta menuvalikossakaan ei ole valikkoa mistä voi säätää teeveekanavat. Vai onko syy taloyhtiössä, joka vaihtanut kaapelista antenniin tms.?
     
  13. omgzergrush

    omgzergrush Guest Guest

    Liittynyt:
    13.10.2009
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuukauden verran ollut tv käytössä, kuvalähteinä ps3 hdmi:llä ja pc dvi->hdmi-piuhalla. Piti alunperin ostaa Sonyn 40V5500, mutta se oli loppu joka paikasta enkä jaksanut enää odotella niin päädyin tähän.

    Käyttökokemukset ovat pääosin hyviä, etenkin kuvanlaadun osalta. Hintaan nähtynä mielestäni erinomaista kuvaa. Miinuksena valikoiden selaaminen on erittäin hidasta ja tahmaista. Etenkin kuvalähteen vaihtaminen on tuskaista puuhaa.
     
  14. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Telkkari on pakattu hyvin ja myös suhteellisen kompaktiin pakettiin: (click kuvaa isommaksi)

    [​IMG]

    [​IMG]

    Jalusta on kiiltävä muovinen härpäke, mutta ajaa asiansa varsin hyvin. Telkkari nostetaan laatikosta suoraan jalustan päälle ja kiinnitetään 4 ristipääruuvilla. Jalusta on kääntyvää mallia:

    [​IMG]

    Takapaneelista löytyy kaikki tarvittava: 2x hdmi, vga, komponentti, scart, rca-lähtö äänille, optinen lähtö äänille, antenniliitäntä, Sivusta taas löytyy 1x hdmi, komposiittivideo sisään ja rca-ääni sisään:

    [​IMG]

    Näytön kiiltävä kehys on suojattu muovilla kuljetuksen ajaksi. Suosittelen pitämään paikallaan kunnes lopullisella paikallaan, meinaan tarttuu sormenjäljet iloisesti kiiltävään pintaan...

    [​IMG]

    Alla asennettuna Ikean TV-tasolle. Vieressä nykyinen setti - Marantz SR6003, Philips BDP3000, Sonyn cd-vaihtaja, T.amp 2400+Behringer FBD. Kytkin telkun vahvistimeen hdmi:llä ja optisella kaapelilla, BD-soittimesta pelkkä hdmi vahvistimelle:

    [​IMG]


    Ensimmäinen BD sai kunnian olla Stargate. 2.35:1 kuvasuhteisena jäi luonnollisesti palkit kuvan ylä ja alapuolille, jotka silmä kyllä erottaa pimeässä selvästi. LCD:n sinertävä "musta" oli silti varsin siedettävää. Philipsistä 1080p24Hz päälle ja bittivirtaa äänille. Vahvistin tunnisti ääniraidan DTS-HD MA:n ongelmitta. Samsung tunnisti kuvan oikein.

    [​IMG]

    Kuva oli terävä ja värit olivat luonnolliset ja rikkaat. Kirkautta riitti todella paljon ja musta oli mustaa, kun kuvassa näkyi myös jotain kirkasta. Nyt tosin huomasin kyyläämällä pimennetyssä huoneessa aivan aavistuksenomaisen valovuodon Samsung-logon yläpuolella (liittyyköhän jalustaan?). Ei häiritse - ei kiinnitä normaalisti huomiota.

    Kuvanlaatu on loistava 700-800€:n hintaluokkaan 40" lcd:lle. Pienenpientä panorointinykimistä silloin tällöin, mutta ei henkilökohtaisesti ole häiritsevää mitenkään. Kovin tuntuu olevan lähdemateriaalista kiinni. Jalkapalloa (TPS-Honka; SD) kun katselin eilen, niin en huomannut mitään nykimistä.

    edit: Automaattinen kuvasuhdevalinta toimii. Kuva"koko" automaattiseksi ja "näyttötila" 4:3, niin skulaa. Valikot ovat, kuten jo todettu, aavistuksen hitaat. Sopii hämäläisille? ... Heijastukset ei ole ongelma paneelilla tai kehyksillä, mikä vähän yllätti, kun ovat niin kiiltävät. Muotoilu ilmeisesti auttaa. Telkkarin rumin kohta on alareunan punertava kirkas pleksi... :sick: , mutta eipä sitä onneksi tule juuri katsottua, kun kuva vie huomion. :D

    SUOSITTELEN! :naminami:
     
    Viimeksi muokattu: 12.11.2009
  15. vesse

    vesse Guest Guest

    Liittynyt:
    19.10.2009
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samanlainen kököttää tuossa tv-tason päällä. Loistava kokonaisuus toki, mutta tuo automaattinen kuvasuhdevalinta ei toimi ollenkaan; itse pitää muuttaa 4:3 :ksi, jos haluaa katsoa vaikka Frasieria oikeilla kuvasuhteilla. Lisäksi valikot ovat hankalat eikä EPG:n saa valittua pelkästään suosikkikanavalistaa. Lisäksi ei pysty millään vaihtamaan kanavajärjestyksiä.

    Joko löytyy uudempi firmis?
     
    Viimeksi muokattu: 19.10.2009
  16. vesse

    vesse Guest Guest

    Liittynyt:
    19.10.2009
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt löytyy muuten uudempi firmis 1009 -> 2004!
     
  17. J Sarnikorpi

    J Sarnikorpi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.08.2002
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaatikohan tämä saman aivopierun kuin A-mallin sampat?

    Eli
    Koko: Autom. leveys
    Näyttötila: 4:3.

    Noilla alkoi kuvasuhde automatiikka toimimaan oikein vanhan mallin 5-sarjalaisessa. Täytyy kyllä tunnustaa, että oma mielikuvitus ei riittänyt tuota keksimään, vaan apu löytyi muualta.
     
  18. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    No, noinhan se toimii. Eli iso kiitos! :thumbsup:
     
  19. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    Olen harkitsemassa tämän telkkarin ostoa ja kiinnostaisi kuulla omistajien kommentteja, miten telkkari toimi tietokonekäytössä. Eli toimiiko telkkarin natiivi 1920x1080 reso HDMI:n kautta 24Hz, 50Hz ja 60Hz virkistystaajuuksilla pikselintarkasti?
     
  20. Vegelius

    Vegelius Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2003
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ite tuli pariviikko sitten haettu tuollainen Sampan LE40B530 verkkokaupasta. 600e telkkariksi ihan oiva eikä kuvassa paljon hintaan nähden ole sanomista.

    Mutta nyt on alkanut ääni puuroilla, ihan kun telkkarin omat kajarit resonois muun telkkarin kanssa. Todella ärsyttävän kuuloista ja pitänee varmaan kiikuttaa infocarelle.

    Onko kenelläkään vastaavia ongelmia ollut?