Hullut päivät - yleistä keskustelua

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana Kummisetä, 16.09.2004.

  1. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onneksi ei tullut eksyttyä Stockalle HP:n aikana... alkaa vaan kiristää se tungos ja muka halvat hinnat. Koskaan ei ole kohdille osunut mitään edukasta tuolta. Ylipäätään iso osa alennusmyynneistä on aika surkuhupaisia. Esim. urheiluliikkeiden "kaikki tuotteet -30%, -50%, -70% poistomyyti". Menet sitten innoissasi paikalle hakemaan sen useamman sadan euron retkeilyvarusteen edukkaaseen hintaan niin kas kummaa mitä onkaan tapahtunut. Kaikki kunnon kamat on kannettu takahuoneeseen ja korit on pullollaan kaiken maailman p*skaa parin euron sukkaa ja euron sandaalia.
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No eikös muutenkin Hulluille Päiville mennä vähän sillä asenteella, että sieltä ostetaan talouteen "täydennyksiä" ja että sinne mennään katselemaan mitä mukaan tarttuisi. Siihen on syy miksi porukka ainoastaan noita lentoja menee jonottamaan aamutuimaan. Toisaalta, tietenkin se mikä sulle on "kaiken maailman p#skaa" on toiselle hyvä ostos. Kyllähän Hulluille otetaan myös laatukamaakin, joskin ehkä sitten näkyvimmin vain vaatteissa. Taas toisaalta, etenkin noista Hullujen Päivien merkkikelloista jotenkin huokuu tällainen "jämä"-fiilis.

    Tämä päivä oli kyllä yllättävän hiljainen, ja kun itsekin viimeisen kierroksen tein, niin mukaan ei epätavallista kyllä tarttunut muuta vähän elintarvikkeita. Tarjousketjussa mainitsemani Logitechin webcam olisi ollut loistava diili 49,90 euron hintaan (alkuperäinen hinta on käsittääkseni 2x ja kyse on markkinoiden kärkipäätä tai vähintään sen tuntumassa olevasta webcamista), mutta satuin omistamaan sen. :)

    Onnistunein ostos tämänkertaisilta Hulluilta Päiviltä oli tämä Tefalin Quick and Hot -vedenkeitin, joka energiaa säästäen keittää veden kolmessa sekunnissa ja joka tekee näin kuppi kerrallaan. Ideahan on loistava, sillä lienee kovin yleistä sellainen, että ensin lämmitetään vedenkeittimellä kannullinen vettä, ja sitten siitä otetaan yksi kuppi ja loppujen annetaan jäähtyä tai viskataan pois. Netissä tästä laitteesta oli kovin ristiriitaisia arvosteluja. Suurin kritiikin aihe oli se, että tämä laite ei lämmitä vettä niin kiehuvan kuumaksi kuin mitä normivedenkeittimet saati sitten teepannut, ja esimerkiksi teenjuojille tämä olisi suuri miinus (tee ei maistuisi samalta). Myöskin laitteen äänekkyys ja "maanantaikappaleiden" määrä saivat huomiota. Käytännössä kuitenkin oma mallikappale oli hyvin toimiva, ja keitti veden luvatussa ajassa. Veden kuumuusaste oli sitä luokkaa, että kyllä siihen sormen työntäessä jo vähän sattuukin, eikä sitä voi heti alkaa juomaan. Äänekkyyteen tietenkin tarvitsee kommentoida niin, että mikä vedenkeitin ei pitäisi ääntä... No, takuulappu on tallessa ja kun Stockalta tämä on ostettu, niin ei pitäisi olla huolen häivää, jos ongelmia laitteessa ilmenee. Kun tämä Tefal on modernin tyylikäskin, niin kyllähän tuo mahtava ostos oli. Ainoa pienoinen kysymysmerkki tuossa laitteessa on se, että voikohan sitä vettä säilyttää siinä säiliössä pidempään (säiliö sisältää myös vesifiltterin), kun kerran on tarkoitus ottaa aina keittää kupillinen vettä kerrallaan, vai onko siinä sama taktiikka kuin mitä useimmiten harjoitetaan vedenkeittimien kanssa, että vettä (tai no jäähtynyttä vettä) pidetään säiliössä/kannussa yhä uusia ja uusia keittämiskertoja varten.
     
    Viimeksi muokattu: 05.04.2009
  3. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taantuma näkyi tämänvuotisilla hullujen päivillä - sekä asiakasmäärissä että tuotteissa. Tarjoukset olivat tänä vuonna melko maltillisia, etten sanoisi huonoja, mistään hulluttelusta ei voinut puhua. HP:t ovat Stokan näkökulmasta ainakin osittain good-williä, eli markkinapromootiota katteiden kustannuksella. Tukalassa taloustilanteessa good-williin ei ole varaa entisessä mittakaavassa. Itse en löytänyt päiviltä mitään, ihmettelin vain itsekseni vähäistä asiakasmäärää.
     
  4. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Keskustassa en käynyt, mutta tapiolassa kolmena päivänä: keskiviikkoaamuna, perjantaiaamuna ja lauantai-iltapäivänä.

    Jengiä riitti ainakin täällä lähes entiseen malliin ja imo tarjoukset olivat hyviä. Euromääräisesti tuotteet olivat pikkuisen halvempia kuin edellisillä kerroilla, mutta alennusprosentit olivat mielestäni ihan samaa tasoa.
     
  5. Jiief

    Jiief Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2005
    Viestejä:
    187
    Saadut tykkäykset:
    0
    Musta tää on ollu tilanne jo pidempään - tai siis, että tarjoukset ei ole enää pariin vuoteen olleet kauttaaltaan niin loistavia, kuin joskus ennen. Tai sitten mulla oli vaan joskus ->2005 asti aina vaan ihan tajuton munkki. Joukossa on edelleen loistavia tarjouksia, itse sain damin liput 35 % halvemmalla, kuin mitä finskin website tarjosi samalle ajanjaksolle viikkoa aikaisemmin. Ja kun tutkijana joutuu kustantamaan (vaikkakin verovähennyskelpoiset) työmatkansa omasta pussistaan, tämä se vasta mieltä lämmittikin.

    Untouchablesin blu-ray on aivan huikea kuvanlaadultaan, ja call of duty 4: modern warfare oli kahdellakybällä hintansa arvoinen hankinta jopa pelkkiin single player -kampanjoihin keskittyvälle epäsosiaaliselle mörölle.
     
  6. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Olen saanut talousuutisista vuosien varrella aivan eri käsityksen. Hullut päivät ovat erittäin tärkeä Stokkan tuloksen kannalta.
    Itselleni ei löytynyt mitään ostettavaa tällä kertaa. DVD:eissä oli erityisen huono hinta-laatu -suhde.
     
    Viimeksi muokattu: 06.04.2009
  7. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34

    Eikös nuo lauseet ole keskenään melkoisen ristiriitaisia.
    Tarjoukset ovat huonoja (eli tavara on aika kallista), mutta katteista kuitenkin tingitään ja on promootiosta kyse. :hitme:Eiköhän jompikumpi voi pitää paikansa, mutta ei kai molemmat oikein yhtäaikaa.
     
  8. Jazo

    Jazo Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    4 425
    Saadut tykkäykset:
    10
    No kyllä se voi pitää täysin paikkaansa silloin jos sisäänostohinta on suurempi kuin muilla kaupoilla, silloin ei auta vaikka myisi tappiolla, joku voi siltikin myydä samaa tuotetta halvemmalla ja kääriä siitä vielä voittoakin.
     
  9. gaston

    gaston Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    3 485
    Saadut tykkäykset:
    80
    En usko että yhtäkään hullujenpäivien tuotetta tappiolla myydään, pienemällä katteella ehkä mutta suurempi myyntimäärä korvaa sen.

    Tuoteille on myös neuvoteltu tavarantoimittajien kanssa edullinen hinta, tämä voi olla hyvä tilaisuus esimerkiksi elektroniikka maahantuojalle päästä eroon vanhoista malleista jos on tulossa uutta tai joku voi vain haluta tuoteensa esille ja saa jonkinlaisen mainosarvon siitä.
    Ja sitten on nämä tapaukset joista aiemmin täällä joku mainitsi että jossain vaateessa ei ollut aivan yhtä laadukasta kangasta kuin normaalimyynissä olevassa saman valmistajan tuotteessa.
     
  10. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm.. mikä siinä nyt on ristiriitaista? Katteista oli tingitty tänä vuonna vähemmän kuin aiemmin, koska siihen ei ole laskusuhdanteen aikana varaa. Eli kuluttajalle asia näkyi huonompina alennuksina. Hyvinä aikoina on varaa myydä tavaraa pari kertaa vuodessa persnettona. Stockmannin tavaratalomyynti -20% helmikuussa 08-09.
     
  11. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Liikevaihtoon hullut päivät tietysti vaikuttavat. Vaikutus tulokseen ei taida olla yhtä lineaarinen.
     
  12. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Stockmann onkin tunnetusti pikkukauppa, ja tämän vuoksi sisäänostohinnat ovat kalliimmat kuin muilla kaupoilla....


    Jos katteesta ei ole tingitty, niin ei silloin mistään promootiosta voida puhua.
     
  13. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    :hitme: Ja synonyymi mainostamiselle on..
     
  14. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
  15. brr

    brr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.08.2005
    Viestejä:
    430
    Saadut tykkäykset:
    0
  16. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Onko mahdollista, että sitä mainintaa ei löydy viime vuoden Q1-katsauksesta, koska Hullut päivät olivat huhtikuussa?
     
  17. CeeLo

    CeeLo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    1 123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja toiset syksyllä:hitme:
     
  18. Magic_J

    Magic_J Guest Guest

    Liittynyt:
    26.12.2005
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan saanut vaihdettua Hulluilta päiviltä ostettua matkaa eri päivälle (vaikka olisi hyvä syy)? Itsellä ei etene mihinkään, vaikka olisi valmis maksamaan välirahan :OI
     
  19. samsamsam

    samsamsam Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2004
    Viestejä:
    495
    Saadut tykkäykset:
    0
    Halpislentoja ei saa vaihdettua toiselle päivälle. Jos olisit ostovaiheessa ostanut kalliimman lipun, jossa vaihto-oikeus olisi mukana, niin tällöin olisi onnistunut. Jos halvalla ostaa matkalipun, niin ottaa riskin eikä jälkikäteen maksettu väliraha tms enää auta.
     
  20. Jupe74

    Jupe74 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2009
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Syksyllä hullutellaan 7 - 10 päivä lokakuuta... :cool: