VLSI Anti-Mode 8033 - Automaattinen subbarin equ

Keskustelu osiossa 'Kotiteatterin äänentoisto' , aloittajana säätäjä, 12.12.2007.

  1. Zammy

    Zammy Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2007
    Viestejä:
    243
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarvitseeko tuo dspeakerin mittamikki http://verkkokauppa.planeetta.net/epages/Planeetta.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/vlsi/Products/80332 phantom-virtaa toimiakseen? Minulla on äänikorttina tuollainen Line6:n Toneport UX1, joten olettaisin että pääsisin mittauksien alkuun pelkällä mittamikillä, kun tuo Toneportti ei tosiaan anna phantomia? Behringerin ECM8000 olisi toinen, jotakuinkin samanhintainen vaihtoehto, mutta tuon kanssa joutuisi jostain sitä virtaa myös kehittelemään. Onko suosituksia kumman noista ostan?

    Tämä nyt tuli vähän hämäävästi tähän Antimode-ketjuun, en ole antimodea hommaamassa, vaan bfd on tulossa hoitelemaan korjauksia.
     
  2. Daaf

    Daaf Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2008
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pahoittelen, jos tähän löytyy vastaus jo toisaalta. Hankin Anti-Moden Onkyo 606:n ja XLS-200DF:n seuraksi. Kummassa järjestyksessä säädän laitteet uudestaan. Käsitin, että oikea tapa olisi ensin kalibroida anti-mode ja sitten ajaa audyssey uudestaan?
     
  3. elmac0

    elmac0 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    703
    Saadut tykkäykset:
    130
    Kyllä, ensin kalibroidaan anti-mode subwooferin kanssa (jotta audyssey "näkee" suoran huonevasteen) ja sen jälkeen loput. Tieto löytyy myös dspeaker webistä FAQ osastolta :thumbsup:

    Edit: sisäpiirilähteistä saatujen tietojen mukaan ei tarvitse varsinaista phantom-virtaa, mutta biasointi täytyisi olla. Eli yhteensopivuutta äänikortin kanssa ei ilmeisesti voi taata ilman sitä MicAmp palikkaa.
     
    Viimeksi muokattu: 11.09.2009
  4. Zammy

    Zammy Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2007
    Viestejä:
    243
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän epäselväksi jää, että ruokitaanko sillä USB-liitännän virtasella sitä etuastetta vai lisäksi myös mikrofonia. Toisaalta nuo 20 kilohertsiin ulottuvat mikit taitaa olla suurimmaksi osaksi konkkamikkejä, liekkö dynaamisilla niin korkealle edes pääsee? Kyselenpä asiaa suoraan dspeakerilta ja kerron tännekin jos joku pähkäilee samaa.
     
  5. RoopeB

    RoopeB Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.03.2006
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jostain on jäänyt takaravioon, että Genelecin subbarin kanssa anti-mode olisi ongelmallinen tai vähemmän käytännöllinen? Koitin selailla tätä ketjua, mutta en asiaa kuitenkaan löytänyt. Osaako joku kertoa asiasta jotain? Harmi kun asustelee täällä syrjäkylillä, olisi ollut mukava testata tuota laitetta ensin ostamista. Ei viitsisi investoida, jos ei sitten toimikaan kuten kuuluu.

    Settinä 3*8030 + 2*8030 + 7070A, äänet kytketty vahvistin > subbari > kajarit. Vahvistimena Onkyo 805.
     
  6. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    Anti-Moden käyttö ei onnistu tuossa tapauksessa, koska AM on vain yksikanavainen. Kun käytetään 7070A:n bassonohjausta, korjaimen pitäisi olla 6-kanavainen, jotta kaikkien subbarille tulevien kanavien bassotaajuuksien korjaus voitaisi hoitaa. Lisäksi AM:n pitäisi laskea läpi koko taajuuskaistan signaali (nykyisin alipäästö 100 Hz yläpuolella), jotta signaalit voisi edelleen ohjata kaiuttimille.

    Ainoa tapa hoitaa asia nykyisellä laitteella, on hoitaa bassonohjaus AV-vahvistimessa, jolloin subwooferille menee vain yksi kanava. Tällöin kuitenkin menetetään subwooferissa tapahtuvan bassonohjauksen hyödyt eli täydellinen sähköinen sovitus pääkaiuttimiin. Subbarin integroituminen kaiuttimiin siis huonontuu mitä todennäköisemmin.
     
  7. RoopeB

    RoopeB Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.03.2006
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos, näinhän se tosiaan olikin. Pitäköön siis vahvistimen oma Audyssey MultEQ XT vielä hommansa.

    Jos joku on kulkemassa jossain vaiheessa Ruoveden ohitse sopiva mittalaitteisto messissä, otan mielelläni apua vastaan, että saadaan äänistä säädöt kohilleen. Ruoka ja kaffet luvassa ;)
     
  8. Zammy

    Zammy Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2007
    Viestejä:
    243
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos muuten sattuu päteviä putkimiehiä, partureita, sähkömiehiä, tai pihanharavointitaitoisia kulkemaan tästä meidän ohi, niin voi poiketa hommissa. Kaupan päälle kahvit ja lämmintä kättä.

    EDIT: Vaikka joku mittaustaitoinen ja laitteet omistava taho joskus saattaakin pelkästä auttamisen halusta käydä jonkun kamat mittaamassa, niin minusta on silti helvetin härskiä olettaa, että ammattimies tulee paikalle pelkän kahvin ja ruoan perässä.
     
  9. RoopeB

    RoopeB Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.03.2006
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkäpä olet oikeassa, olin typerä esittäessäni jotakin näin hullua. Toisaalta jos itse harrastan jotain ja omistan sopivat vermekset, yksi harrastukseni osa on muiden kanssa tekeminen - tähän lukeutuu myös auttaminen ja kaveriporukassa kokeileminen (esim. rc-harrastuksessa on ihan normaalia käydä auttamassa / olemassa mukana jonkun, jopa vieraankin ihmisen, kamojen säädössä. Näin oppii monesti itsekin paljon ja ehkä uutta). Aina ei onnistuta, joskus onnistutaan, joskus keksitään jotain kokonaan toista - sitä se kimpassa harrastaminen on, etenkin kun ei tehdä sitä ammatti- vaan harrastepohjalta. Älä vedä herneitä nenään, jos sinä et lukeudu siihen porukkaan, jolle osana harrastamista on muiden kanssa tekeminen, ehkä jopa auttaminen ja vieläpä kokonaan ilmaiseksi. Tämä kaikki on vapaaehtoista, enkä todellakaan ketään tänne väkipakolla, omaa haluansa vastaa ole raahaamassa. Ei tässä ole ketään tarkoitus ryöstää tai riistää.

    Jos ammattilaista haluaa, sellaisen varmasti jokainen löytää keltaisiltasivuilta.

    Edit: Taidan avautua hieman vielä vähän lisää. Jotenkin tuntuu hölmöltä ja ehkä olen väärässäkin, mutta nykyään on monesti sellainen mentaliteetti liikkeellä, että kukaan ei tee toisen hyväksi yhtään mitään, ellei saa asiasta kunnollista ISOA korvausta. Riisto ja hyväksikäyttö on tottakai eriasia, mutta onko tämänkaltaisessa asiassa nyt siitä kyse? En tiedä jakautuuko jengi kahtia tai useampaankin ryhmään, mutta ainakin omasta mielestäni on ihan ok kysäisätä, josko jollakin on halua ja mahdollisuuksia tulla jeesaamaan jossakin harrastuksen osassa, joka itseltä ei syystä tai toisesta oikein luonnistu. Jos mietin itseäni, niin miksi en kävisi kaverille katsomassa sen tykistä/telkkarista värejä kalibraattorilla ja miksi en myös puolitutulle, jos satun ohitse ajamaan ja aikaa on, kun kerta kalibraattori taloon on ostettu. Miksi en vaihtaisi naapurin penskalle sen fillaariin uutta sisuskumia, jos siihen sopivasti on aikaa ja fiilistä, kun minulla siihen on paremmat edellytykset kuin sillä penskalla. Miksi pitää heti olla käsi ojossa vaatimassa rahaa jostakin, joka ei mielestäni sille alueelle kuulu? Kaupallisuus ja bisneksen teko kuulukoon niille jotka jotakin ammatillisesti tekevät, harrastamisen parissa tekemisen ja jeesaamisen ainakin minä otan oppimis- ja mukavuus kokemuksena. Minusta on kivaa tehdä ja puuhastella saman henkisten ihmisten kanssa, kavereiden tai puolituttujen ja vieläpä sillä ruokapalkalla.
     
    Viimeksi muokattu: 11.09.2009
  10. Zammy

    Zammy Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2007
    Viestejä:
    243
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oon RoopeB hyvin pitkälti sun kanssa samaa mieltä. Mun mielestä vaan ratkaiseva ero tulee siinä, että pyytää jotain tekemään periaatteessa ammattimiehen homman vs. että ammattimies tarjoutuu tekemään sulle jotain pyyteettä. Varsinkin jos kysymyksessä on joku muu kuin tuttu.

    Ehkä vähän kärkevästi lähdin piikittelemään ja jos joku vapaaehtoisesti sulle tulee pyytämäsi hommat tekemään, niin eihän se ole toki keneltäkään pois.
     
  11. RoopeB

    RoopeB Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.03.2006
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä tämä edelleenkään ole se mun juttuni pointti, nimittäin sinä puhut kokoajan ammatillisuudesta, kun minä taas puhun harrastamisesta. Harrastajat harrastaa ja tekee juttuja, koska se on niiden mielestä hauskaa ja kivaa. Usein tässä ei ole kyse rahasta tai korvauksen saamisesta / hakemisesta, vaan tekemisen ja harrastamisen ilosta. Ammattilaiset puolestaan yleensä saavat siitä rahaa, vaikkei hauskuus olekaan suljettu pois. Ammattilaiset tekevät jotakin asiaa ansaitaakseen elantoaan, kun taas harrastajat tekevät jotain juttua harrastamisen ilosta.

    Menee jo niin paljon ohi varsinaisen topicin, joten jätän asian osaltani tähän.
     
    Viimeksi muokattu: 11.09.2009
  12. mabe

    mabe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.12.2003
    Viestejä:
    789
    Saadut tykkäykset:
    0
    Otetaan nyt vielä yksi tukinosto keskeneräiselle aiheelle. Kyllä minä voisin käydä vaikka kahvipalkalla toistaiseksi laitteita säätämässä, mikäli sopivasti lähellä sattuisivat olemaan.

    Mutta allekirjoitan täysin tuon ammatti/harrastaja jaottelun mistä on yllä puhuttu. Itse en ainakaan vielä ammattilainen ole kun ensimmäinen akustiikan kurssi on vasta alkanut. Toki kun/jos hommasta alkaa jotakin kautta palkkaa saamaan ja leipä on siitä kiinni, niin pitää ainakin paikalle raahautumisista ottaa rahaa tutuiltakin. Nettiapua ehkä tulee jaettua silloinkin kun sitä on yrittänyt pienellä tiedolla jo jakaa ihan iloisesti muutamia vuosia.

    Ruovesi vain ei ole reitin varrella ja melko kaukana muutenkin :(
     
  13. TEL79

    TEL79 DSPeaker Lead Designer Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    17.10.2007
    Viestejä:
    342
    Saadut tykkäykset:
    0
    Anti-Modesta 8033C versio. Ainoat erot B:hen ovat pienet parannukset joita laitteen käyttäjät ovat eri puolella maailmaa toivoneet, eli lähinnä:

    - mittausohjelma aloittaa huonemittuaukset hiljempaa jottei retuuta liikaa pienillä refleksisubwoofereilla
    - isommat liittimen reijät takana
    - uusi hienompi täysprofiilikotelo
     
  14. pokkus

    pokkus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2006
    Viestejä:
    284
    Saadut tykkäykset:
    0
    Antimode ostettu tänään messuilta ja ensimmäiset tyypit otettu. Nopealla korvakuuntelulla ei ainakaan vielä mitään mullistavaa saanut aikaan, mutta truerta:lla mitatut käppyrät kertovat toista. Alla äskettäin tekemäni mittaukset. Minusta tuo keltainen käppyrä (antimode päällä mutta ei liftausta) näyttää parhaalta tai ainakin selkeästi tasaisimmalta. Mitäs muut ovat mieltä? Toisaalta noilla lifting asetuksilla voisi hakea lisää jyrinöitä noille alhaisimmille taajuuksille vai kannattaako? Subina toimii SVS PB-12 NSD.

    [​IMG]
     
  15. pokkus

    pokkus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2006
    Viestejä:
    284
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin yksi asia jäi vielä mietityttämään. Onko normaalia että Antimodessa tuo "eletroniikka" on irtonaisena tuolla laatikon sisällä? Eli esim. kun liittimiä laittaa kiinni niin ne liikkuvat joitain millejä laatikon sisällä. Lisäksi huomasin, että virtajohdon liitin on aika helposti irtoavaa mallia.
     
  16. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyllä näin on myös minun Anti-modessani joten ilmeisesti ominaisuus...
     
  17. LasseS

    LasseS Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2005
    Viestejä:
    858
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuinka hyvin nykyisissä vahvistimissa (esim. onkyo rx-r607 ja kalliimmat vahvistimet) olevat automaattiset eq:t toimivat seisovien aaltojen loiventamisessa ja yleisen taajuusvasteen tasoittamissa ml. yläpää? Saako Anti-Modella tuntuvaa lisähyötyä?
     
  18. pinkeliviinica

    pinkeliviinica Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    1 836
    Saadut tykkäykset:
    0
    tuossa vertailua niistä eq:uista
    https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=77461

    yhteenvetona : ei niillä mitään ihmeitä tehdä tai suuria muutoksia millään tavalla. antimode taas tekee sen mitä lupaa mutta tietenkin vain subille :D
     
  19. Lasmi

    Lasmi Guest Guest

    Liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilmeisesti tuo HeaDSPeakerin S/PDIF-versio on ollut jo kokeiltavana muutamilla messuilla. Tuleeko tähän samanlainen testausmahdollisuus verkkokaupan kautta kuin edeltävässä mallissa on ollut? Ja tietenkin milloin laite on tulossa ja mikä on hinta-arvio?
     
  20. TEL79

    TEL79 DSPeaker Lead Designer Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    17.10.2007
    Viestejä:
    342
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laite tulee tämänhetkisellä arviolla myyntiin joulukuussa. Koekuuntelumahdollisuus tulee varmasti aikanaan, mutta ennen sitä tulee vielä beta-testaajien koekuuntelukierros ja sen jälkeen toimitetaan laitteet ennakkotilaajille (mihin ensimmäinen tuotantoerä todennäköisesti menee kokonaan). Hinta on 275,- paitsi Beta-testaajille joille on alennettu hinta. Vielä on periaatteessa tilaa (=laitteita) muutamalle Beta-testaajalle.
    Beta-ohjelman ajaksi laitteen saa siis ilmaiseksi, ja sen jälkeen omaksi halvemmalla. Varmiten pääsee Beta-ohjelmaan tässä vaiheessa ne, jotka laittavat esim. yksityisviestillä halukkuuteensa minulle.

    Laitetta pääsi kokeilemaan tosiaan jo Helsingin Hifimessuilla viime viikonloppuna, missä kerättiin jo nimiä Beta-ohjelmaan. Mutta viikon päästä pääsee uudelleen Helsingin messukeskuksessa järjestettävillä AVITA messuilla.