PS3 slim

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana roflator, 18.08.2009.

  1. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Vähän sama kuin jos et lotossa voittanut, niin pitäisiköhän kokeilla Viking lottoa...
    Arpapeliä äänekkyyden osalta minkälaisen saat, kuten muutenkin miltei kaikki elektroniikka ja kodinkoneet nykyään.
    Jos uskot Murphyn lakiin (väärin tulkittuna) jotenkin että "jos jokin voi mennä pieleen, se myös menee" niin ei ne asiat tosiaankaan vaihtamalla parane.
    Vaatii ainakin pitkää pinnaa.
     
  2. velmalio

    velmalio Guest Guest

    Liittynyt:
    31.10.2001
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin slimin gigantista, ja ääni on juuri tuollainen. Ei paha, mutta leffan hiljaisemmissa kohdissa 3.5 m päähän kuuluu todella selvästi. Kaverin fat kuulostaa taasen juuri tolta kuin tuossa videolla, korva piti laittaa ihan lähelle, että kuuli äänen.
     
  3. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma 40gb fatty on niin hiljainen, ettei käyntiääntä tahdo kuulla vaikka yrittää. Ainoa ääni mitä havaitsee on kovalevyn raksutus, varsinkin kun vaihdoin alkuperäisen tilalle halvan 320gb:n levyn. Xbox360:een verrattuna 40gb fatty on täysin äänetön.

    Villinä arvauksena voisin sanoa, että uuden slimin tuuletin on pienempi ja halvempaa tekoa kuin fattyssä. Pienempi pörrä = korkeampitaajuinen perusujellus. Halvempi ja huonompilaatuisempi = laakeriäänet kuuluvat enemmän ja yksilövaihtelut ovat suuria, varsinkin tuulettimen ikääntyessä.
     
  4. XBMC

    XBMC Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2006
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hittolainen, onko tää 40gb fatty nyt sitten se Graalin malja, johon toi Slim pitäis vaihtaa jos mahollisimman hiljasen pleikan haluu :hitme: Kovalevynkin voi tosissaan isompaan halutessaan vaihtaa..
     
  5. wickerman

    wickerman Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    26.09.2006
    Viestejä:
    845
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika kovaa metelii tos videolla kyllä pitää playkkarit.. onneksi oma fatty tai slim ei tommoiselta kuulosta :D
     
  6. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Oliski noin hiljainen fatso kuin videolla!

    Tämä nyt on taas tosi kestävää tieteelliseltä kannalta, mutta omani on taatusti lähempänä tuota slimmin ääntä. Ja ylittääkin sen. Huutaa eri nuotista vain.

    Tuntuu absurdille, että jotkut kuulevat kovalevynkin äänen, kun oma puhaltaa melkein kuin hiustenkuivain. Joku heitti jossain tanskan huhua, että jos tunnin rasituksen loppumisen jälkeen huutaa samalla tasolla eikä laske nopeutta, niin on viallinen. No, mulla on noin. MUTTA toisaalta jos kone käy niin kuumana, ettei voi laskea nopeutta, niin mitäpä sille sitten voi jos on siitä huolimatta Sonyn speksien sisällä.

    Tuntuu oudolle myös, että pitäisi korva laittaa kiinni laitteeseen kuullakseen sen, kun oma kuuluisi varmasti sen 10 m, jos kämpässä niin pitkälle pääsisi kuuntelemaan. Kyllähän jo hiljaisinkin pyörimisnopeus kuuluu parin metrin päähän normikorvilla?

    Ihan imuriksi en omaani väitä (oma Dyson pauhii 90 dB äänenpaineella :D), mutta sanoisin, että saletisti on jossain 50-60 dB välimaastossa ainakin. Mulla on laitteen vieressä Electroluxin ilmanpuhdistin ja se tuottaa speksien mukaan 63 dB täydellä teholla ja ehkä se alkaa olemaan niillä main, että voi sanoa tuottavan enemmän ääntä kuin PS3 DVD-leffaa katsellessa (Normaali-skaalauksella 1080p). Vieressä oleva HTPC kolmella tuulettimella (A64 3000+ prossu vakiotuulettimella, näytönohjain ja virtalähde) häviää kevyesti PS3:lle äänentuotossa. Todennäköisesti siirrynkin katselemaan sillä DVD:t vastaisuudessa ja PS3:lle jää lähinnä paperipainon rooli.

    P.S. Oisko mitenkään mahdollista saada siirrettyä tää äänikeskustelu sitä varten perustettuun ketjuun. Harmittaa, kun vielä itse olen osasyyllinen siihen, että kommentoin äänijuttuja tähän ketjuun aikaisemmin ja vyöry lähti liikkeelle. :eek:
     
  7. LazyDog

    LazyDog Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2007
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on ollut 60gb läsä, 80gb läsä ja nyt toinen slim!

    80gb oli paljon hiljaisempi kun tuo 60gb.

    Ensimmäinen slim oli samaa luokkaa ton 80gb kanssa, mutta piti juuri sitä sirisevää ääntä.

    Palautin ton slimmin ja vaihdoin uuteen, joka on kyllä todella hiljainen.

    Siis rehellissesti ensimmäinen, joka ei häiritse dvd:tä (1080p) katsoessa!

    Mutta sen verran täytyy sanoa, että mielestäni yksikään noista vehkeistä ei ole koskaan tiputtanut tuulettimen nopeutta merkittävästi idlenä!
     
  8. Laza

    Laza Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2006
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    0
    40GB fatty, en kuule parin metrin päästä mitään ääntä enää (tosin myönnettäköön että se saattaa hukkua plasman lievän sirinän alle). Mutta vaikka TV:n sammuttaa niin eipä juuri mitään kuule. Ei vissiin parane vaihtaa pois :)
     
  9. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Sinänsä hauskaa, että Slimiä on mainostettu hiljaisemmaksi kuin fattya, mutta totuus näyttää olevan aivan toisenlainen.
     
  10. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Lukaisin sen MB-arvostelun tuossa yksi päivä, ja siinäkin oli samankaltaista ristiriitaisuutta kuin tässäkin ketjussa. Mittauksissa Slim oli mukamas aavistuksen hiljaisempi kuin Fätti. Toisaalta arvostelija muistaakseni mainitsi, että Slimin ääni oli selkeästi häiritsevämpää kuin Fättin. Taas toisaalta yhteenvedossa arvostelija antaa ymmärtää, että hiljaisemman konsolin tavoite on "kauniisti saavutettu".
     
  11. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eiköhän se mainostus ollut verrattuna alkuperäiseen 60GB fattyyn. 80GB mallihan on oleellisesti hiljaisempi yleensä kuin launch ps3.
     
    Viimeksi muokattu: 01.10.2009
  12. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Muistaakseni noita ongelmallisia 80gb-yksilöitä löytyi täältäkin jonkusen verran.. Itselle sattui onneksi hiljainen malli.
     
  13. aapol

    aapol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
    Joo ja keskimäärin ihmisille taitaa sattua hiljainen slimmi. Mitä nyt muutamat samat kaverit täällä vuodattelee asiasta. Eipä tuota kovaäänisyyttä ole ulkomaillakaan hirveesti vatvottu. Taitaa olla jotain epäonnisia maanantaikappaleita.
     
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Toisaalta itsehän luin noita "muutaman ihmisen vuodatuksia" mutta uskaltauduin ostamaan Slimin mielipiteesi kaltaisten takia. Kuinka ollakaan melu-Slim sattui kohdalle... Jotain kertoo myös se, että täällä Suomessakin on ollut sitä meininkiä, että henkilö X on joutunut vaihtamaan Sliminsä useammin kuin kerran, että on saanut hiljaisen yksilön. Esimerkiksi tuon ylempänä olevan klipin laatija (hän tosin oli ihan Yhdysvalloista) vaihtoi Sliminsä viisi kertaa; kuudennella Slimillä vasta tärppäsi.

    Kyllähän esimerkiksi AV Forumsin yksi monesta aihetta käsittelevästi ketjusta lyötiin hiljattain lukkoon, kun postausmäärä ketjua kohden täyttyi. Uutta ketjua odotellessa... Aika paljon tuo aihe on minusta puhuttanut. Aina täytyy muistaa sekin lukiessa näitä "tyytyväisiä käyttäjiä on aina tuhansia tai miljoonia ja vain murto-osa heistä tulee kirjoittamaan kuinka tyytyväinen ostokseensa on" että tuskinpa kaikki tyytymättömätkään nyt tulevat valittamaan asiasta.
     
  15. erep

    erep Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2006
    Viestejä:
    1 534
    Saadut tykkäykset:
    0
    ei vaan sinua ja muutamaa muuta puhuttanut.

    mikset vaihtanu sitä slimmiäs vaan veit takaisin?

    tosin jostain luin että laitteessa on kahta eri tuuletinta, joista toinen pitää sirinää. jos vaihdetaan samaan liikkeeseen, niin siellä lienee samaa tuotantoerää samoilla komponenteillä ja samoilla ongelmilla.

    xboxissahan oli eri valmistajien optisia asemia. niilä oli aika lailla kykyeroja, kun boxi oli "vapautettu".

    -----------

    jos on epideminen vika se huomataan kyllä Sonyllä/maahantuojalla. tosin ei kaikki valita, vaan ainoastaan pienempi osa. jengi nyt on niin tossua.

    hieman kun odottaa, niin jaappanissa lyödään eri osaa sisään. tosin toimitus (laivaus jaappani - keski-eurooppa- suomi) kestää oman aikansa, ehkä nopeimmillaan 1 kk , eli parin kuun jälkeen voisi olla kaikki laitteet hiljaisia.

    ja mulla siis fatty 80gb ahtaassa lokero-tilassa eikä puhku pelatessa, pluureitä katsellessa eikä playtv:tä käyttäessä (joka lienee kevein käyttö näistä) . en ole koskaan kuullut laitetta noin 3 m:stä. jos laitteen haluaa kuulla, pitää kömpiä laitteen viereen ja laittaa korva laittesta 10 cm päähän.
     
  16. mattim

    mattim Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    18.05.2001
    Viestejä:
    1 269
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin tänään ensimmäisen PS3:ni, on kiitettävän hiljainen. Olipa helppo käyttöönotto, Vielä mediapalvelin tai sopiva softa PC:hen haussa. Ideoita ?

    Matti
     
  17. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
  18. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    En jaksanut alkaa siihen rumbaan (etenkin näin autottomana), että aina vain käyn hakemassa uuden laitteen, testaan ja palautan. Ajattelin myös sitä mahdollisuutta, että myöhemmin myytävissä erissä on kiinnitetty tähän ongelmaan enemmän huomiota -- joskin kaipa Fätti on todistanut sitä, ettei Sony niin vaan fiksaile tuollaisia ongelmia, ainakaan 100%:n tarkkuudella.
     
  19. XBMC

    XBMC Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2006
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uskotko evoluution btw?

    Monet ihmiset käyttävät pölynimurin kuuloisia tietokoneita täysin tyytyväisinä ajattelematta asiaa sen enempää. Monet käyttävät äänekästä PS3 Slimiä ajattelemasta asiasta sen enempää. Sitten on "hifistejä", jotka pyrkivät minimoimaan tietokoneen aiheuttaman melun, ja toivovat myös mediasoittimen virkaa toimittavan PS3:nsa olevan mahdollisimman hiljainen. Kun jälkimmäiseen ryhmään kuuluvista lasketaan vielä DVDPlazaan kirjoittavien määrä, niin ei montaa tänne valittavaa käyttäjää tarvita todisteeksi siitä, että PS3 Slim saattaa olla kohtalaisen meluisa/ sen meluisuus tason vaihtelevan suuresti eri yksilöiden välillä.

    Niinkuin totestin muutama sivu takaperin, vaihdoin 80Gb mallin Slimmiin, ja käytön aikainen melutaso ei juuri muuttunut, mutta pitäisin Slimmin pitämää "sirinää" ärsyttävämpänä kuin Fattyn pitämää puhinaa.

    ------------------

    En jaksa uskoa, että Sonya kiinnostaa se että heidän pelikonsolinsa on hifistien mielestä liian äänekäs, kun se käy suurelle yleisölle hyvin kaupaksi. Hifistithän voivat aina ostaa heidän valmistamiaan stand-alone Bluray -soittimia.

    Sinulla lienee sitten erinomainen 80Gb yksilö.
     
  20. aapol

    aapol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
    Itse luin samanlaisia kirjoituksia ennen tykin ostoa. Tykkiä kehuttiin erittäin hiljaiseksi. Todellisuudessa se ei ole hiljainen. PS3 Slim taas on hiljainen. Pitää mennä viereen kuullakseen. Mistä ihmiset on täällä ostaneet niitä äänekkäitä slimejään? Onko kellään missään videota kahdesta slimistä, missä ääntä verrataan. Ois kiva saada jotain oikeeta vertailua - side by side -> äänekäs vs. äänetön. Ois kiva tietää, kuinka iso skaala tässä on. Mielestäni jos skaala ei ole merkittävä, niin silloin tuo vaihtelu voidaan pistää ihan normaalin laadun vaihtelun piikkiin. Onko kellään antaa mittaustuloksia, montako desibeliä tuo skaala vaihtelee? Mielellään videon kera, missä on kummatkin laitteet samassa tilassa samalla mittarilla mitattuina.