Hyvät aktiivikaiuttimet

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana LasseS, 30.09.2009.

  1. LasseS

    LasseS Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2005
    Viestejä:
    858
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen aikeissa tilata kohtapuoliin aktiivikaiutinparia, mutta olen niiden kanssa aivan sameissa vesissä uiskentelija. Ajattelin laittaa 2.1 setin (on myös 5.1 setti elokuville) kuntoon samalla subbarin osalta (Monolith) tilaamalla BFD:n ja mikin. Kaiuttimet tulevat kiinni Yamaha rx-v650 vahvistimen pre-outteihin ja/tai suoraan kiinni M-Audio audiophile 192 -äänikortin lähtöihin kun haluan tuoda mahdollisimman puhdasta ääntä balansoiduista lähdöistä esim. miksatessa.

    Osaisiko joku opastaa hyvän aktiiviparin löytämisessä? Käyttötarkoitus 80% musiikki (kuuntelu sekä miksaus) ja 20 % elokuvat. Laitoin ketjun tälle osastolle, koska luultavasti tätä lukee suurin osa keskustelijoista.

    Kuten monitoreissa kuuluu ollakin, soundin pitää olla ensisijaisesti erotteleva ja neutraali/hieman kirkkaaseen päin kallellaan.

    Hintahaarukka on suuri, vertailuun otetaan niin 250 euron mallit kuin 800 euron mallit.

    Onko jollain kokemusta seuraavista malleista:

    Tannoy Reveal 6D
    Yamaha HS80M
    Tascam VL-A8
    Behringerin uudet mallit 3030A ja 3031A
    KRK Rokit RP6 G2
    ?

    Ehdottakaa hyviä kandidaatteja, ja mielellään kuuntelukokemusten ja soundin luonnehdinnan kera.
     
    Viimeksi muokattu: 30.09.2009
  2. wickerman

    wickerman Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    26.09.2006
    Viestejä:
    845
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksaus? selvä vaihtoehto on sitten Genelec. Elä edes ajattele muita.
     
  3. tikox

    tikox Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2007
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen pyytänyt Hifimaailmalta testiä/vertailua noista Behringerin uutuuksista sekä HS80M ja Adam A5, kajareista, saapa nähdä toteutuuko ja jos teteutuu niin koska toteutuu..
     
  4. pjoot

    pjoot Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2009
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä on tuollaiset B3031A:t kun sain haettua lähistöltä halvalla. Kohtuu massiiviset pelit ja nuo nauhadiskantit ovat ihan kiva juttu. Kyllä nämä myös olohuoneessa musiikkia varten nätisti menevät, mutta miksaus onki sitten aivan eri tieteenlajinsa. Ikävä kyllä näillä puukorvilla ei vielä paljoa muuta kerrota, kun korvat vaan eivät ole vielä harjaantuneet erottamaan kaikkea tärkeää pikkuominaisuutta.

    Aluksi listalla olivat Genen 8020-sarja, mutta varmaan 8030 olisi ollut se tarpeeksi iso vaihtoehto. Genejä on tullut kuunneltua, mutta vähän vaikea verrata kun silloinen musiikki oli itselle ihan sokkona tullutta. Ainakin nämä toistavat huomattavasti 8020:a matalammalta ja yllättävän puhtaasti lähtee nuo ala- ja ylätaajuudet. Joku toinen voi kyllä olla sitten aivan eri mieltä...
     
  5. LasseS

    LasseS Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2005
    Viestejä:
    858
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten se nauhadiskantti erottelee mielestäsi esim. high hat eli suomeksi "haikan" iskut ja millaista kaiutinta on kuunnella n. metrin päästä? Entä keskialue? Onko kaiuttimissa hallitsevaa osa-aluetta ala/keski/ylä, ja minkälaiset säädöt näille alueille löytyy kaiuttimen takaa käytettäväksi huonesovituksessa?

    Behringer sanoo toimittavansa yksilöllisen taajuusvastemittauksen jokaisen parin mukana, mutta en jaksa moiseen oikein uskoa tuolla hinnalla. Kuriositeettina kuitenkin voit mainita millaisen käyrän toimittivat niiden mukana.

    tikox: olisi mukava nähdä tuo testi, oletko itse kuunnellut jotain noista?

    wickerman: Genelec on varmasti pätevä merkki, mutta isommat kaverit menevät budjetin yli ja pienimpiä 3" tai 4" basso/keskiäänisillä olevia versioita vähän epäilen. Miten muuten nuo viimeksimainitut pikkugenet saa sovitettua muihin kuin genen omiin subeihin (itsellä monolith kertauksen vuoksi)?
     
    Viimeksi muokattu: 30.09.2009
  6. pjoot

    pjoot Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2009
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Haikat kyllä kuuluu kuin unelma - en nyt muista mitä biisiä eilen soittelin, mutta varsinkin taitava haikkojen käyttö kuului nätisti läpi. Hallitsevat osa-alueet ovat vielä itsellä kuuntelun alla, koska en ole mielestäni noita saanut vielä säädettyä kunnolla. Lähinnä olen ihannoinut uskomattoman nätisti lähteviä korkeita ääniä, mutta ehkä se keskitaso löytyy nimenomaa noista keskiäänistä. En vaan tosiaan osaa tarkemmin vielä sanoa :/

    Säätöjähän tuosta löytyy higheille +2dB - -6dB ja loweille nollasta -6dB asti. Sitten on tuo yleinen Room Compensation kanssa nollasta miinus kuuteen dB:n.

    Kalibroinnista sen verta, että sain kaksi "dokkaria" joissa oli allekirjoitukset, mittausolosuhteet ja käyrät. Käyrät olivat mallia tämä: http://www.aijaa.com/v.php?i=4972304.jpg

    Voisiko joku noista enempi tietävä oikolukea käyrän merkityksen näin puhekielelle?
     
  7. Himppe

    Himppe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.08.2004
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tsekkaa Laatulaitteen tarjous Genelecin 8030:ista.
    Sanon saman minkä wickerman: älä edes mieti muita vaihtoehtoja jos aiot miksata ja haluat hyvät aktiivikaiuttimet.
     
  8. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksei kannata edes miettiä? Ootko kokeillut monia muita ja todennut ne huonoiksi? Esim. Adan Audio A7 on 8040:n kokoinen, 50% hinnalla.
    http://www.adam-audio.de/studio/
     
  9. LasseS

    LasseS Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2005
    Viestejä:
    858
    Saadut tykkäykset:
    0

    Ok, olisi mukava kyllä koekuunnella noita. Missähän Turun seudulla olisi paljon monitoreita vertailuvalmiina?

    Tuosta käppyrästä sen verran, että siitä väitetysti käy ilmi valmistajan ilmoittama kyseisen omistamasi kaiuttimen taajuusvaste vapaakentässä. Koko taajuusvaste on pääsoin 2-3dB:n sisällä yhtä -4dB kohtaa lukuunottamatta n. 2,3 Khz:n kohdilla. Bassopää on keskimäärin 2dB voimakkaampi kuin keski ja yläpää (mikä ei sinänsä haitanne, koska ihmisen korva ei kuule bassoja niin kovaa kuin keski- ja ylätaajuuksia). Sana väitetysti siksi, että tuota ei ole ulkopuolinen testaaja varmistanut, ja valmistajan ilmoittamiin käppyröihin kannattaa aina suhtautua varauksella.

    Oletko soitellut noilla lujaa? Miten käy tällöin äänen, muuttuuko "kovaksi" tai alkaako bassopäästä tulla löysä? Onko bassopää ylipäänsä enemmän pyöreä (booom booom) vai napakka (bum bum), kun kuuntelet esim. jotain peruskiksua?
     
  10. LasseS

    LasseS Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2005
    Viestejä:
    858
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko Geneistä (vaikka useammastakin mallista) jossain labra-raportteja arvostelun yhteydessä? Studiomonitorit ovat mielestäni aivan mahdollisia valita pelkästään näiden datojen perusteella, koska niitä ei osteta musiikin kuunteluun (voi toki käyttää) vaan toistamaan äänisgnaalit sellaisena kuin ne oikeasti ovat.

    Taajuusvaste vapaakentässä ja soundin värittymättömyys/vaimentuminen nopeasti(vastakohtana soimaan jäämiselle) kiinnostavat.
     
  11. RoopeB

    RoopeB Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.03.2006
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minkälainen tila sinulla on, johon monitoreja olet hankkimassa?
     
  12. jardahl

    jardahl Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.11.2000
    Viestejä:
    690
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei Genelec ihan tyhjän takia ole ansainnut mainettaan ja ammattipiirien vankkumatonta kannatusta ympäri maailman.

    Jos haluat parhaat monitorit miksauskäyttöön, niin älä edes harkitse muita. Jos haluat päästä halvemmalla, niin hyviä vaihtoehtoja varmasti ovat esim. Mackie ja Adam.

    Juustojen- ja viinienmaistelijoille on sitten aivan eri laitteet musiikista "nauttimiseen". Minkä linnunpöntön/maitopurkin taajuusvaste nyt sattuu kyseistä satunnaista "vaikkukorvaa miellyttämään. ;)
     
  13. pjoot

    pjoot Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2009
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minusta tuo basso pysyy kohtuu napakkana ihan alusta loppuun. Miksauksesta luonnollisesti tuntuu riippuvan miten ja millaisena basso erottuu, mutta tuntuu pysyvän samassa muotissa volumesta riippumatta. Olen bassoon ollut tyytyväinen juuri tuon jämäkkyyden vuoksi. Toisaalta omat kokemukset näistä laitteista ovat vielä hyvin puutteelliset, ja voin vuoden päästä haukkua laitetta ihan romuksi.

    Mitä nyt tuntuvat tällä hetkellä hyvin erottelevilta, ei ole mitään jälkisointia ja kohtuu jämäkkä kokonaisvaikutelma on jäänyt. En ainakaan sijoitukseen nähden kadu ostosta tippaakaan. Ehkä sitä sitten jossakin kohtaa päivittää G:n tuoteperheeseen. En usko näiden kauppaamisen mikään ongelma olevan.
     
  14. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaa sitä aletaan apinoimaan isoa M:ää.:D Ootkos kuullut Adam Audiota vaiko vain vatkannut datalehtiä?
     
  15. jardahl

    jardahl Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.11.2000
    Viestejä:
    690
    Saadut tykkäykset:
    1
    Menee off-topikiks... mutta jos otetaan pois ehdotus halvemmista Adamista ja Mackiestä niin mikä tuossa kirjoittamassani ahdistaa mieltäsi?

    Aloittaja kyseli hyvien aktiivikaiuttimien perään (miksauskäyttöön), ja tuntuu muutamalle foorumin käyttäjälle olevan vaikea ymmärtää että tässä maassa tehdään oikeasti jotain mikä on lajissaan maailman terävintä kärkeä. Studiomonitorin äänen ei ole tarkoitus miellyttää korvaa, vaan kertoa totuus äänitteen laadusta.
     
  16. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vain se, että asioita julistetaan totuutena. Oliko sitä kokemusta Adamista vai ei? ;)

    Äläkä jauha miellyttävyydestä, kaikki maailman laitteet värittävät ääntä. Se onkin eri asia millä ratkaistaan mikä vähiten.
     
  17. LasseS

    LasseS Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2005
    Viestejä:
    858
    Saadut tykkäykset:
    0
    Akustoimaton, kalustettu huone (sohva, paksu matto, verhot, 2x kirjahyllyä, 2 pöytää, vaatekaappi yms., eli perus opiskelijakaksion olohuone/keittö), oliskohan n. 30 neliötä. Muodosta sen verran, että huone on L:n muotoinen 6-kulmio.

    Kaiuttimet tulevat n. 1,5 metrin päähän korvista lähelle (n. 20cm) seinää television/monitorin molemmille puolille jalustoille. Seinät, ml. lattia ja katto, ovat betonia. Bassotoistoa huone korostaa, mutta seikka että monitorit tulevat lähelle naamaa, jolloin myös muut äänet kuuluvat kovempaa, kompensoi tätä.
     
  18. Thingy

    Thingy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2005
    Viestejä:
    650
    Saadut tykkäykset:
    18
  19. Himppe

    Himppe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.08.2004
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    3
    Sen voin ainakin sanoa tämän testin perusteella, että Adam Audio A5 värittää ääntä kohtuu reilusti :rolleyes:

    Tuota kun käyttää monitorina miksatessa, tulee aika bassoköyhää jälkeä...
     
  20. Himppe

    Himppe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.08.2004
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tsekkaa Hifimaailma 3/2008. Siinä oli testissä iso kasa aktiivikaiuttimia, mm. Genelec 8020 ja 8040 ynnä muita.

    Genelecien vapaakenttävasteet löydät Genelecin nettisivuilta. Tässä esimerkki 8030:sta(pdf, ks viimeinen sivu).
     
    Viimeksi muokattu: 30.09.2009