Sony V5500-sarja

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana sijk, 17.06.2009.

  1. Kurnipsi

    Kurnipsi Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2005
    Viestejä:
    141
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin. Tartuin sitten yöllä tuumasta toimeen ja mittailin hieman, tosin V5500 on kaukana, eli sen testin tuloksen saan joskus myöhemmin. (Ensin piti antaa hieman vippaskonstilla oikeuksia lisää itselleni, että sain asennettua uusimman shockwave playerin Dellin Firefoxiin.)

    19" 7 v. vanha töllötin 4:3 mittasuhteella resona suurin piirtein natiivi läppärin resoluutio, josta irtotöllö jätti reunat näyttämättä.
    Lag: 0-16 ms, keskiarvo siellä puolivälissä, eli 8 ms. Otin toistakymmentä kuvaa ja aika tasan jakautui 0 ja 16 välillä, jokunen siitä välistäkin löytyi.

    Sony 46W4500 oli aivan samoin 0-16 ms. Keskiarvona n. 10 ms. Resoluutiona 1024*768. En muuten huomannut eroa, vaikka laitoin motionflow'in päälle pienenä tai suurena, eli ei tainnut oikeasti vaikuttaa mitenkään pc:n vga-tuloon, vaikka pystyikin valitsemaan/säätämään.

    Sitten kokeilin myös miten vanha 32V2500 Sony selviää hommelista. Resoluutiona 1024*768. Lag 31 ms lähes joka kuvassa, eli ei pomppinut, kuten noissa edellisissä. Kuvan venytys telkun koko näytölle ei lisännyt lagiä. Tuon telkun avulla muuten poika ja/tai kaverinsa ovat pelanneet paljonkin (kun kaverit tulivat kylään ja yksi varapelitietsikka tuossa töllössä kiinni) WoW'in areenaa ja lag'istään huolimatta vastustajat poistuivat yleensä häpeillen areenalta. Eli heille ei ollut juurikaan tuosta haittaa. Langattoman hiiren hitaudesta eivät pitäneet, mutta pelin ajaksi laittoivatkin hännällisen hiiren kiinni masiinaan. Ehkä muut taidot korvasi pienen tasaisen viiveen.

    tuon V5500 pitää testailla vielä joskus, ehkä ensi viikon alussa saattaisin olla töllöttimen lähellä.
     
  2. TVVQ

    TVVQ Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Puhuin nyt kylläkin työpöydästä 1920*1080 resoluutiolla, enkä FullHD videokuvasta.

    Tuo puolustelu on nyt aika turhaa mielestäni, koska eilen testasin tuon läppärin vga-ulostulon crt-näytöllä ja tuloksena oli, että se on täysin lagiton. CRT oli 20ms nopeampi kuin läppärin LCD joka puolestaan oli 40ms nopeampi kuin V5500.

    Unohdin mainita, että mittauksen tarkkuus on 10ms, koska tuossa input-lag laskurissa viimeinen 1 ms-numero ei vaihdu reaaliajassa. Koska olen tehnyt kaksi mittausta, niin voin sanoa V5500:n input-lagin vain +-20ms tarkkuudella eli se on 60ms+-20ms. Todennäköisesti se on 40-60ms, kuten W5500 HDTVTestin mukaan game-modessa, koska ei se lagi nyt NIIN pahalta tunnu. PC-käyttöön ja varsinkaan PC-pelaamiseen en kuitenkaan todellakaan suosittele.
     
  3. Earthlight

    Earthlight Guest Guest

    Liittynyt:
    21.07.2009
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja monessako 2000-vuoden läppärissä on näytön "perusresoluutio" 1920X1080?

    Ja olihan testaamassasi TV:ssä viimeisin firmis ja läppärin näytönohjainpiirissä myös?

    t. Jari
     
  4. TVVQ

    TVVQ Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Puhuin 2000-LUVUN läppäreistä ja resoluutioista pikselien määrän suhteen. Ja testasin jo eilen kyseisen läppärin VGA-liitännän kuten jo sanoin ja tulos oli, että se on 100% lagiton.

    TV:n firmwaresta en tiedä. Voit siis nyt uskotella itsellesi, että siitähän se lagi sitten johtuukin. Vaikka yhdestäkään Sonystä en ole lagin kuullut pienenevän päivityksellä.
     
  5. Earthlight

    Earthlight Guest Guest

    Liittynyt:
    21.07.2009
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Edes vuonna 2009 fullHD-näytöt eivät ole jokaläppärin peruskauraa. Hienosti liioiteltu. Ja toteat, että "100% lagiton" vaikka edellä totesit, että mittauksia ei voinut edes tehdä millisekunnilleen.

    Niin niin, omalla testausmenetelmällä ja firmiksillä ei ole mitään väliä (varsinkin kuulopuheiden perusteella), pääasia, että muut ovat puusilmiä. Hyvä asenne. Jos kerran väität, että lagi on bravia 3:n perusominaisuus, miksi siihen ei voisi vaikuttaa firmiksellä?

    Itseäni ei mikään lagi edelleenkään häiritse. Ainakaan pleikka kolmosen kanssa en ole moista huomannut. Olen siis omaan valintaani tyytyväinen. Sinun sen sijaan selvästikin kannattaa jatkaa upean "100% lagittoman" CRT-monitorisi kanssa. Me muut voimme nauttia hintaluokassaan ylivoimaisesta kuvanlaadusta.
     
    Viimeksi muokattu: 23.09.2009
  6. Nellidog

    Nellidog Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    On se kumma, miten vaikeaa voi olla myöntää, että se itselleen ostettu TV ei olekaan maailman täydellisin kapistus - enkä missään tapauksessa väitä, että V5500-sarjan televisiot olisivat huonoja, 40V5500-malli nimittäin oli itsellänikin kalkkiviivoille asti mukana TV-vaihtoehdoissa.

    Yritä jo ymmärtää, että TVVQ yrittää tässä vain saada tiedon niille, jotka ovat V5500-sarjan televisiota ostamassa, ja luulevat, ettei siinä olisi input lagia lainkaan (kuten hän itsekin jo sanoi). On hyvä, että olet televisioosi tyytyväinen, mutta joku toinen ei saata olla.
     
  7. Earthlight

    Earthlight Guest Guest

    Liittynyt:
    21.07.2009
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten niin vaikea myöntää? En minä ole väittänyt V5500-sarja täydelliseksi. Mutta erittäin hyvä se on. Varmasti parempiakin on, mutta tuskin hinta/laatu -suhteeltaan. Nyt sentään puhutaan varsin edullisesta tuotteesta. Lapsikin sen tajuaa.

    Yritä itse ymmärtää, että TVVQ haukkuu ihmisiä puusilmiksi, vaikka omat jutut ovat ristiriitaisia. Yritä ymmärtää myös, että osa on tyytyväisiä valintaansa, vaikka joku pitääkin CRT-montsaa parempana. V5500:ssa voi olla lagia, mutta minua se ei haittaa. Toisille se tuntuu olevan niin kova pala, että pitää alkaa herjata muita palstan käyttäjiä.
     
    Viimeksi muokattu: 24.09.2009
  8. Nellidog

    Nellidog Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ymmärränhän minä, nimittäin oma valintani kohdistui vielä enemmän input lagia sisältävään televisioon, Samsungin 40B650:aan.

    TVVQ ei hauku ihmisiä puusilmiksi, input lagin huomaaminen vain on varsin hankalaa, sillä siihen tottuu (kuten itse olen tottunut oman LCD-näyttöni input lagiin).
     
  9. TVVQ

    TVVQ Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yritätkö sä Earthlight saada nuo minun testitulokset hukkumaan tuon spammisi sekaan vai mikä tuossa nyt on ideana?

    Ei ole joo testitulokset 1ms tarkkuudella oikein mutta 20ms tarkkuudella ovat. V5500 lagi oli 60ms +- 20ms eli ainakin 40ms, joka on jo totisemmalle pelaajalle aivan liikaa. Yritän tässä vaan tehdä palveluksen niille jotka harkitsevat tätä näyttöä, kun ovat kuulleet sen olevan muka lagiton. Tarkoituksena ei ole siis loukata henkilökohtaisesti teitä fanipoikia.

    Sanomiseni eivät ole yhtään ristiriitaisia, jos tajuaisitte lukea ne tarkalleen.
     
  10. Earthlight

    Earthlight Guest Guest

    Liittynyt:
    21.07.2009
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    "Puusilmiä, spämmiä, fanipoikia". Tyyli senkuin paranee vaikka alunperinkin olisi voinut tuoda havaintonsa asiallisesti ja neutraalisti esiin. Jo se olisi luonut uskottavuutta.

    Jos muita kritisoi (no, nimittelee), pitäisi kyetä ottamaan edes rakentavaa kritiikkiä ja kysymyksiä vastaan. Sellaista on elämä.

    Minä jo oleellisimmat yllä kommentoinkin Nellidogille. Voi hyvin olla, että V5500 ei ole himopelaajan näyttö, mutta kuten sanottua, omassa käytössäni en ole moista huomannut. Se, että jotkut pitävät tätä *hyvin edullista* televisiota hyvänä myös pelaamiseen ei tee heistä mitään puusilmiä.

    Et myöskään kommentoinut mitään Bravia 3 -enginen ja firmwaren yhteydestä vaikka esitin siitä hyvin ymmärrettävän kysymyksen. Ehkä nuo mainitsemasi kuulopuheet kiirivät joskus myös meidän korviimme.

    Iloista jatkoa televisioiden ihmeellisessä maailmassa.
     
  11. dasb00t

    dasb00t Guest Guest

    Liittynyt:
    16.09.2005
    Viestejä:
    150
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten mä huomaan tuon input lagin kun pelaan esimerkiksi jotain Xbox 360 FPS peliä? Ukko reagoi hitaasti komentoihin vai mistä? Onko jotain v5500 omistajaa joka pelaa aktiivisesti joko PS3:lla tai Xbox 360:lla FPS pelejä joka voisi kommentoida asiaa.
     
  12. TVVQ

    TVVQ Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    En usko, että tuota konsoleilla edes kovin helposti huomaa, koska ohjaimen tatilla käden liike ei ole niin suoraan yhteydessä ruudulla tapahtuvaan liikkeeseen kuin hiirtä käytettäessä PC:llä. Lisäksi konsoli-peleissä käytetään käsittääkseni v-synciä oletuksena, josta tulee jo oma laginsa.

    Puusilmiksi sanon lähinnä niitä, jotka FAKTANA julistavat TV:n olevan lagiton ja suosittelevat sitä sillä perusteella muille. Lagi olisi helppo huomata yksinkertaisella PC-kytkennällä jo hiiren liikkeessä työpöydällä.

    Fanipoikaspammi-kommentti oli kohdistettu ihan vaan sulle Earthlight. Täysin turhaa jankuttamista siitä läppäristä ja VGA-liitännästä vaikka olin sen asian jo testannut ja kertonut tuloksetkin täällä. Mittaukseni on tehty kaikki muut asiat huomioonottaen, paitsi TV:n firmwareversio. Enkä ole kuullut esimerkiksi W5500:stä lagin vähentyneen kenelläkään päivityksillä.

    Earthlight saat tehdä ihan vapaasti omat mittaukset päivitetyllä TV:lläsi. Odotan niitä aidosti mielenkiinnolla. Kommenttiesi perusteella vaan taitaa jäädä haaveeksi.
     
  13. Earthlight

    Earthlight Guest Guest

    Liittynyt:
    21.07.2009
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuka sitä on täällä faktana julistanut? Koska minua ei minkäänlainen lagittaminen ole haitannut (siinä sinulle fakta mahdollisimman selvästi), ei minulla ole tarvetta telsua mittaillakaan.

    Sinulta sen sijaan ei olisi saanut edes kysyä tällaisia peruskysymyksiä. Joo, olen jo vastaillut tähän provoon ihan riittävästi. Hyvää jatkoa tvvq, toivottavasti jossain vaiheessa helpottaa.
     
  14. TVVQ

    TVVQ Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    No onko nyt noin vaikea tajuta, että en välttämättä tarkoittanutkaan ketään tässä threadissa tai edes tällä foorumilla. En nyt tarkalleen muista, mistä noita "tässä ei ole 100Hz-ominaisuutta eli on täysin lagiton"-kommentteja olen lukenut, mutta jossain niitä on tullut vastaan. Näitä puusilmiä tarkoitin. Jos ihmiset eivät ole tarpeeksi asiantuntevia tajuamaan, että konsoleilla "hardware"-input-lagin huomaaminen on vaikeaa ja ottavat puusilmäkommentit itseensä, niin ei kiinnosta minua.

    Mitäköhän kysymystä minulta ei olisi saanut kysyä? Ainiin et vastaa enää minulle. Ja yllätys, että et omaasi viitsi mitata. Ettei vaan viimeinen oljenkorsi katkea eli firmware-asia tule selväksi.
     
  15. Earthlight

    Earthlight Guest Guest

    Liittynyt:
    21.07.2009
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pyörränpä päätökseni olla vastaamatta saman tien kun tämä on niin hauskaa. Ei se firmis ole minulle mikään oljenkorsi, kun minua itseäni ei lagi haittaa. Ihan sama vaikka olisit mitannut kymmenen sekunnin lagin, täällä se ei ole pelaamista haitannut. Joko nyt tuli riittävän selkeästi? :D

    Niin näitä kysymyksiä mistä niin kovasti tunnut tulistuvan. Vieläkään en ole kuullut perusteluja, miksi firmis ei voisi vaikuttaa lagiin, kun kerran sanoit että lagi on Bravia 3 -enginen ominaisuus.

    Mutta joo, sovitaan että olet ylivoimainen TV-guru ja minä puusilmä. Jos sitten tämän palsta voisi jäädä taas asialliselle keskustelulle, mitä täällä pitkään saatiin harrastaakin. Jos sinua tämä "ei kiinnosta", niin harmi.
     
  16. TVVQ

    TVVQ Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vai että tulistunut.

    Ei mulla ole mitään perusteluja tuolle firmware-asialle. En vaan ole kuullut Sonyistä input-lagin vähenevän päivityksellä ja luen foorumeita aika paljon. Itselleni riittää tuo "perusteluksi" eli en ole ostamassa tätä televisiota, raahaamassa sitä kotiin, sitten päivittämässä sitä ja sitten tekemässä mittauksia uudestaan, koska pidän todennäköisenä, että tulokset ovat samat: 40-60ms pohjalagia aivan kuten W5500-mallissa.
     
  17. TVVQ

    TVVQ Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    HDTVTestin arvostelussa mainitaan, että W4500:n lagi on VGA:ssa ja game-modessa sama eli olematon eli motionflow ei kuvaan vaikuta. Katsoitko muuten numerot varmasti oikeinpäin eli suurempi numero laskurissa valokuvassa tarkoittaa pienempää input-lagia? Tuon TV:nhän pitäsi olla täysin lagiton.

    Ihan vaan varmistan, että saadaan tietää läppärin oman näytön lagi V5500:n mittaamista varten. Meinaatko mitata VGA:lla vai HDMI:llä? Kun veikkaan että VGA:lla saat samat tulokset kuin itse sain, joten HDMI olisi mielenkiintoisempi.
     
  18. BlueFix

    BlueFix Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2004
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeilin ajella tuota testiä 40V5500 ja Eizon S2201W näytöillä. Sonyssä vaikutti olevan keskimäärin 40ms enemmän lagia kuin tuossa Eizossa.
     
  19. disto

    disto Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.11.2006
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    V5500 kiinnostaa kovasti, kun tuomitsin 100hz tekniikan omiin tarpeisiini turhaksi. Voisitteko pikaisesti kertoa muutaman detaljin, jotka eivät ketjua lukemalla selvinneet:

    - Onko sisäinen HD-viritin käyttökelpoinen?
    - Suriseeko, pihiseekö, pöriseekö? Onko sisäistä tuuletinta?
    - Kauanko kanavanvaihto omalla (kaapeli)virittimellä kestää? Verokkina noin 3sek per kanava Samsungin A866:lla kelatessa kanavia 1->9 eteenpäinnapilla...
     
  20. matias

    matias Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2004
    Viestejä:
    895
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nelonen HD on ihan ok vaikka materiaali ei ole natiivia. Cable Open viikonloppuna Discovery ja Animal Planet näyttivät aika namilta.
    Ei ole tuuletinta eikä mielestäni pöhise tai suhise.
    Vapailla kanavilla 2-3s riippuen kuka on laskemassa aikaa.