The Vampire Diaries (2009)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Backbone, 19.09.2009.

  1. Backbone

    Backbone Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2006
    Viestejä:
    369
    Saadut tykkäykset:
    0
    Love Sucks!

    The Vampire Diaries on uusi, huippujännittävä, omaperäinen ja kiero lukiomaailmaan sijoittuva Vampyyrisarja. Elena Gilbert on ongelmien kanssa painiva teinityttö, joka on herättänyt kahden vampyyriveljeksen kiinnostuksen! Tämä kiehtova sarja sijoittuu omaperäisesti pieneen Mystic Fallsin kaupunkiin, jossa mikään ei ole miltä mikään ei näytä. Ketä purraan seuraavaksi? Kenen sydän särkyy? Sukella sinäkin Vampire Diariesin järisyttävään tunnelmaan.

    Henkilökohtaisesti minua ärsyttää, että kaiken maailman lelusarjat, kuten True Blood ratsastavat tällä vampyyribuumilla ja laatusarjat kuten The Vampire Diaries jäävät kokonaan huomioimatta.

    Olisipa minunkin lukiossani ollut tyylikkäitä vampyyripoikia.

    Edit: Öh, ei tämän viestin pitänyt mitään keskustelua aiheuttaa saatika kehottaa ketään tutustumaan tähän. Anteeksi.
     
    Viimeksi muokattu: 19.09.2009
  2. Dark Shallow

    Dark Shallow Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2009
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni sarjan idea kuulostaa oikein mukavalta ja tervetulleelta ja erityisesti miljöö on erittäin mielenkiintoinen. Tv:ssä ei valitettavasti ole ollut kunnon vampyyridraamaa sitten Buffyn ensimmäisten kausien Angel-aikojen. Sisarsarja ja myöhemmät kaudet olivat mielestäni aivan liian synkkiä ja keskittyivät epäolennaisuuksiin, kuten myös HBO:n Twilight-ilmiöllä ratsastava True Blood. Millähän kanavalla mahtaa olla Suomen esitysoikeudet vai onko asiasta edes varmuutta?

    Näyttelijöistä Nina Dobrev vakuutti minut Degrassissa Mian roolissa ja Paul Wesley oli erittäin hyvä Lostissa, vaikka ei hän sentään Pattinsonin sarjaa ole. Muut nimet ovat minulle entuudestaan tuntemattomia, mutta peukut pystyssä odotellaan!

    Onko joku lukenut L.J. Smithin teoksia? Itse olen kuullut kavereilta paljon kehuja, mutta itselläni ei tuo kielipää ole kovin hyvä ja suomennoksia saa odotella...
     
  3. Dark Shallow

    Dark Shallow Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2009
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Äläs nyt, ei True Bloodin menestys ole keneltäkään pois. :)
    Hyvinhän sarja on menestynyt, pilotti rikkoi The CW -kanavan katsojaennätyksen 4,91 miljoonalla silmäparillaan, kun entinen ennätys oli 90210:n 4,65 miljoonaa. Pitkää ikää ja menestystä tälle sarjalle!
     
  4. Dark Shallow

    Dark Shallow Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2009
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
  5. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo on se hienoa että tulee tällaista alkuperäistä materiaalia True Bloodin kaltaisten trendisurffareiden sekaan .
     
  6. pundewhee

    pundewhee Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2008
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aivan, True Blood täysi kopio Twilightista, tämä taas on todella originaali konsepti jolla ei ole mitään yhteistä Twilightin kanssa, paitsi vampyyrit.
     
  7. Nenolanjones

    Nenolanjones Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2008
    Viestejä:
    400
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kaksi ilmestynyttä jaksoa tuota on nyt tullu katottua ja ihan hyvältä vaikuttaa. Kyllähän tuossa samankaltaisuutta on hieman näihin nykyisiin high school-sarjoihin mitä telkkareissa on, tässä on vaan lisänä vampyyrit.

    Sarjasta mielenkintoisen tekee se että asetelma on perinteisempi kuin true bloodissa, eli vampyyrejä ei tiedetä olevan. Se tuo hieman lisäjännitystä juoneen.

    Itse ainakin aion jatkaa sarjan seuraamista vaikka pieniä teinisarjakliseitä joskus tarinassa onkin :)
     
  8. zxcv

    zxcv Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikuttipa paskalta tuon trailerin perusteella
     
  9. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Ei lainkaan niin huono kuin ennakkoon pelkäsin, CW:n perushuttua. Tulee tsiikattua jatkossakin.
     
  10. Maccara

    Maccara Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä en oo ees nähny Twilightiä, joten voisitko selventää miten on kopio?

    Molemmat perustuu alunperin kirjoihin, joista tuo Sookie Stackhouse (Shouthern Vampire Series) on kyllä käsittääkseni ensin julkaistu, joten eikö sen kopioinnin pitäis olla toisinpäin?

    Mut sitten itse tähän sarjaan. :) Vielä en nähny yhtään jaksoa, mutta synopsiksen perusteella ei välttämättä jaksa innostaa pahemmin - vaikuttaa loppuun kulutetulta aiheelta pienellä vampyyrilisällä.

    Täytyy nyt kuitenkin tutkailla joku jakso, josko sattuisikin kolahtamaan ja kommentoida sitten lisää (esim mistä tää sarja on täys kopio ;)).
     
  11. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voi hitto kun oli orginaalia, miten HBO ei lopeta True Bloodia kun on näinkin omaperäisiä sarjoja olemassa? Ainiin unohtui mainita että True Blood on selkeästi pelkkä vampyyritrendin yllä ratsastava sarjan haamu.
    Ei anneta tosiasioiden häiritä kuten sen että sekä True Bloodin aloittaneet novellit kuin sen että sarja aloitettiin huomattavasti aikaisemmin kuin Twilight.


    Ja kaikesta tästä huolimatta olen niin iso vampyyrifani että tämäkin skeida tuli tarkastettua, eikä se kaikkein huonoin ollut. En pystynyt Buffyä paria jaksoa enempää katsomaan.
     
    Viimeksi muokattu: 19.09.2009
  12. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eiköhän tuo kommentti, kuten kaikki muukin True Blood- dissaus tässä threadissa, ja koko threadi(?) ollut sarkasmia.

    Vampyyrit aiheena ei yleensä kiinnosta meikäläistä, True Blood koukuttaa ja toimii ihan muista syistä. Samaten tätäkin voisi vilkaista ihan vampyyreistä riippumattomista syistä, kun teinidraamat sattuu olemaan meikän guilty pleasure. Toivottavasti olisi hyvin tehty, trailerin ja idean perusteella vaikuttaa kuitenkin aika halvalta.
     
  13. Maccara

    Maccara Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heh, mietinkin oisko mahdollisesti näin, mutta kun tuota "tb = tw kopio" -kommenttia nähny muuallakin ihan tosissaan esitettynä, eikä forumilla välttämättä tuo sarkasmi oikein välity, niin piti ihan kysyä varmennusta asiaan. ;)

    Itsellä juuri päinvastoin - teinidraamat ei yleensä uppoa, mutta vampyyrit on "aina" (Buffyä/Angelia ei jaksanu tosin seurata aikoinaan kun suomen esitystahti/järjestys oli mitä oli) uponnu, niin täytyyhän tämä katsastaa. Muuten en vaivautuisi edes tsekkaamaan.
     
  14. Maccara

    Maccara Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    0
    Älä ny!

    Mä seuraan sarjoja (tai siis tsekkaan pilotin ja jätän sikseen useimmiten ;)) aika pitkälle sen perusteella, löytyykö se tältä forumilta (mä en muuten jaksa seurata mitä on tulossa/tullu), niin kyllä ihan toivottavaa, että mainitaan; vaikka olisikin surkea. Eihän sitä tiedä, ellei tsekkaa.

    Enpä muuten olisi nähnyt sellaistakaan "huippusarjaa" kuin Defying Gravity ja seuraavaksi pitääkin varmaan jostain metsästää tuo Acapulco Heat. :D
     
  15. pundewhee

    pundewhee Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2008
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, sarkasmia tässä vähän useammankin toimesta näemmä viriteltiin. Tää Diaries on pilotin premissin perusteella aika lailla samaa höttöä ku Twilight. High School, mysteerinen "hottis"vampyyri, johon joku tyttö ihastuu ja päinvastoin, ja sitä rataa. Massiivinen ero on se, että Twilightissa vamppyyrin perhetausta enemmän esillä, tässä ihmisolennon. Ja pientä viilausta muutenkin tietty ettei ihan yks yhteen kopio ole.

    Vampyyrirainojen ja -sarjojen fanipoikana tottokai tsekkasin tämän sekä Twilightin, vaikka odotukset oli nollissa (mutta ne vamppyyrit!). Kumpikaan ei vakuuttanut millään tasolla.

    Vois kakkosjakson vielä tsekata joskus, pilotit on yleensä (eli siis joskus) vähän harhaanjohtavia tv-pomojen viimeisiä vakuuttajia.
     
    Viimeksi muokattu: 20.09.2009
  16. Drokk

    Drokk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    1 576
    Saadut tykkäykset:
    4
    Minkä vuoksi muuten True Bloodista on tullut sellainen inhokki sarja, että mikä tahansa muu asiaan liittyvä vertautuu siihen ja käytännössä aina voittaa sen? (True Blood 1. season on kyllä nähty, ihan keskiverto sarja, ei aiheuta tunnemyrskyä suuntaan eikä toiseen)

    Kyllähän se on niin, että nämä sarjat ratsastavat jo vuosia sitten keksityillä kliseillä, eikä ainakaan tähän mennessä paljon uutta ole tullut esille.
     
  17. chevalier

    chevalier Guest Guest

    Liittynyt:
    26.01.2009
    Viestejä:
    179
    Saadut tykkäykset:
    0
    true bloodissa on tosiaan vähän liikaa väkivaltaa ja alastomuutta ja jotenkin sekava juoni. tää vampire diaries vaikuttaisi ainakin noin paperilla huomattavasti paremmalta ja mielenkiintoisemmalta. en ole vielä jaksoja katsonut,odottelen varmaan blurayta :naminami::naminami::naminami::naminami:
     
  18. anarkian

    anarkian Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2008
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä sarja kovin kummoiselta ensimmäisen kahden jakson perusteella vaikuttanut. Perusteinidraamaa höystettynä vampyyreillä.

    Olen lukenut pari ensimmäistä kirjaa Vampire Diaries -sarjasta, ja rehellisesti sanottuna en pitänyt niistä kovinkaan paljoa. Jos vertaan nyt ilman sarkasmia tätä kirjasarjaa/tv-sarjaa Twilight-kirjoihin/-ekokuvaan niin suurimmat erot löytyy siinä, että Vampire Diaries -sarjassa päähenkilö on suosittu teini, kun taas Twilightissa asia on toisinpäin. Vampire Diariessa Elena ei halua tulla vampyyriksi kun taas Bella sitä nimenomaan haluaa. Molemmista kirjasarjoista löytyy kolmiodraamaa ja muuta perushuttua. Ja siis Vampire Diaries on ilmestynyt 90-luvun alkupuolella, kun taas Twilight 2000-luvulla. Eli Twilight on saanut vaikutteensa tästä sarjasta eikä toisinpäin.

    Pidän tv-sarjasta enemmän kuin kirjasarjasta ainakin toistaiseksi. Luultavasti tulee seurattua vielä muutama jakso ja katsottua mihin suuntaan tämä sarja tästä kehittyy.

    Mutta ei kyllä tosiaan mitään True Bloodin tasoa. Sarjat ovat niin erilaisia muutenkin: tämä on teineille suunnattu sarja, kun taas True Blood enemmänkin aikuisille tarkoitettu.
     
  19. pundewhee

    pundewhee Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2008
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tätä en itseasiassa edes tiennyt, joten kiitos tiedosta. Oletin vain samankaltaisuuksien perusteella olevan jokin ihan "originaali" luomus Twilightin suosion vanavedessä.

    Kakkosjaksonkin katsoin. Ei tarvetta katsoa enempiä.

    Häiritsee muuten vampyyrifanipoikana aivan järjettömästi sekä tässä että twilightissa vampyyrien tallaaminen päivänvalossa ilman hädän päivää. Oudosti Moonlightissa sama ei häirinnyt, jotenkin se oli kai selitetty paremmin, en muista enää.
     
  20. anarkian

    anarkian Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2008
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Twilightissa asiaa ei sen kummemmin selitetä. Saatetaan mainita, että se on myytti, jonka vampyyrit ovat itse pistäneet alulle. Vampire Diariessa auringonvalo väsyttää vampyyreitä ja tietynlainen hopeasormus mahdollistaa vampyyrien kävelemisen auringonvalossa.