PS3 slim

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana roflator, 18.08.2009.

  1. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Purkaahan slim:kin aanet ihan samalla tavalla. Nyt vain on lisavaihtoehtona myos striimaus mita vanha rauta ei osannut tehda. Kayttaja saa valita kumpaa tapaa haluaa kayttaa.
     
  2. petepas

    petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    2 441
    Saadut tykkäykset:
    4
    No nyt selkis, kiitos
     
  3. KnightOfNi

    KnightOfNi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2003
    Viestejä:
    815
    Saadut tykkäykset:
    1
    Yrityksen haluama imago ? Minä puhuin PS3 BD soittimena käytöstä vs standalonet, sinä tunnut näppärästi vaihtelevan tarpeen mukaan. Tämä riittää minun osaltani tähän.
     
  4. aapol

    aapol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
    Jotain huonompaakin on. Eli taitaa olla vähemmän USB-portteja ja ei voi asentaa Linuxia.
     
  5. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Niin minäkin puhuin. :confused: Kysehän siis kuitenkin on konsolista, vaikka tässä puhuimmekin Slimistä BD-soittimena. Kyllä virrankulutus kuuluu ottaa huomioon, etenkin kun moni edelleen mainostaa PS3:sta parhaana BD-soittimena. Minusta on ristiriitaista pitää sitä parhaana BD-soittimena, mutta vaieta (en viittaa sinuun vaan puhun yleisesti) asioista kuten virrankulutus tai äänekkyys (tai What Hi-Finkin mainitsemat pienet heikkoudet toistossa verrattuna standaloneihin).
     
    Viimeksi muokattu: 18.09.2009
  6. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyl mun mielesta elvisthepelvis on nostanut hyvia pointteja keskustelussa esiin. Jos tulisin keskusteluun mukaan omistamatta hd-konsolia ja ilman etta on seurannut pleikkarimaailmaa pitempaan niin kylla minuakin huolettaisi lammontuotto ja kestavyys. Ei kukaan oikein ole voinut valttya xbox360:en rrod fiaskon uutisoinnilta ja helppo olisi olettaa pleikkaristakin vastaavaa vikaa loytyvan... Tosin pleikkarit ovat tainneet olla ihan kestavia laitteita ja vikaprosentti liikkuu siella missa muullakin normaalilla kulutuselektroniikalla. Toki aika sitten nayttaa viela paremmin miten slim pleikkareille kay vuosien saatossa.

    Jahka tulee helposti blu-rayn osalta aluekoodittomaksi saatava soitin niin tulen kylla standalonen ostamaan korvaamaan ps3:en. Samassa rytakassa pitaisi viela televisio vaihtaa, kun nykyinen sonyn 50" taustaprojisio pitaa samanlaista metelia kuin launch:ssa ostettu 60GB ps3(ja olishan fullhd ihan kiva, nyt kun ne ei maksa enaa saman vertaa kuin pieni auto). Sinallaan hauskaa ettei kukaan noita taustaprojisioita ole aanekkaiksi haukkunut vaikka melkoisia molytoosia nekin ovat :)
     
    Viimeksi muokattu: 18.09.2009
  7. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Sori että keskeytän, annan teidän jatkaa kohta. Vanha versio on ihan hyvä, mutta slim on paras pleikkari ikinä.

    [​IMG]
     
  8. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Minusta tuon äänekkyyden suhteen vikaprosentti on ollut tavallista korkeampi. Sehän se tässä myös on yksi kysymysmerkki, että Slim tuli vasta markkinoille. Vielä ei ole varmaan voitu luoda varsinaista kokonaiskuvaa siitä mikä se vikaprosentti oikeastaan on. Rajoittuvatko nämä kritiikit äänekkyydestä tähän alkuun vai tuleeko siitä tavallaan RRoD:n kaltainen ainainen ongelma.

    Itse luovuin jo ajat sitten halajamasta aluekooditonta BD-soitinta. Tämä johtuu siitä, että osa suurimmasta studioista tekee muutenkin aluekoodittomia BD-julkaisuja (esim. Warner) ja ne loput, jotka eivät tee... No eipä se ole iso vaiva tai kulu ostaa joitakin BD-levyjä EU:sta (vaikkapa zavvista). Tätä kautta ajateltuna tilanne ei ole suinkaan sama kuin dvd-soittimien kanssa; toki ne pystyi nopeampaa ja helpommin muuttamaan aluekoodittomaksi, mutta se olikin tarpeellista, sillä harva studio julkaisi aluekoodittomia dvd-levyjä.
     
  9. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä on normaali vikaprosentti, 5% laitteista vaikkapa jolloin joka kahdeskymmenes laite hajoaa. Jos puhutaan 5%:sta ja oletetaan suomessa myydyn vaikkapa 2000 slim:ia(gigantilla esim. oli 1000 kappaleen erä halvalla) niin saadaan äänekkäitä laitteita 100 kappaletta suomeen. Onko tuo nyt sitten paha vai ei, kuitenkin tuossa tapauksessa 1900 käyttäjää olisi täysin tyytyväisiä? Tuo yllä oleva toki täysin hypoteettista, mä luulen, että tuo 5% on aivan yläkanttiin ja 2000 alakanttiin... Luulen, että jos puhutaan vaikka 1% viallisia laitteita ja miljoonasta myydystä slim:sta maailmanlaajuisesti niin saadaan 10000 äänekästä ps3:sta, jotka riittäisivät kattamaan kaiken netissä olevan mölyn ja edelleen olisi 990000 tyytyväistä kaveria.

    Edelleen pitää muistaa, että puhutaan pelikonsolista. Jos xbox360:sta arvioitaisiin samalla kriteerillä niin ne kaikki olisivat rikkinäisiä :) Ja xbox360:sta toki ei voi arvioida samalla kriteerillä, koska siihenhän ei ollut hd-dvd asemaa ja jenkeissä sitä ei käytetä netflixiin yms.mediaan. Jepjep.

    Edelleen itse en lähtisi a) ostamaan ps3:sta, jos haluaisin ehdottoman hiljaisen vehkeen ja b) väittämään, että ps3:et ovat fundamentaalisti rikki RROD tasoisella katastrofilla.

    Oma launch ps3 on kuitenkin siinä määrin hiljainen etten näe järkeä päivittää pelkän äänen takia. Suurin meteli mun asunnossa tulee jääkaappipakastin yhdistelmästä, ohiajavista busseista ja autoista, lapsista pihalla ja sen jälkeen tietokone, telkkari ja ps3. Eli äänettömäksi omaa asuntoa ei saa ellei muuttaisi maalle tai kellariin :) Aluekoodittomuus taas olisi sellainen asia, joka olisi minulle hyvä syy päivitellä soitinta. Tosin ihan yhtä hyvin voisin tuoda työkeikan päätteeksi jenkki ps3:en ja tyytyä ps3:iin blu-ray soittimina. Mieli tekisi kuitenkin universaalia soitinta, joka toistaisi ns. kaikki levyt ja ps3 jäisi vain pelikoneeksi.
     
    Viimeksi muokattu: 18.09.2009
  10. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Niin siis mu-tu tuntumalla...

    Musta tuntuu, että ainakin puolet pleikkareista on äänekkäitä.
    Kaikki ei vaan niistä netissä kirjoita tai viitsi vaihtorumbaan vaivautua, vaikka tietäisi sen olevan mahdollista.

    Kysymys on edelleen onko
    äänekäs (kuinka äänekäs?) = viallinen ja
    lähes äänetön = normaali/hyväksytty ?

    Selkeästi rikki menneet laitteet on asia erikseen.
    Olikos se viikko sitten Kuningaskuluttajassa kun haastateltiin maahantuojaa PS3:sien odotetusta kestoiästä...ei kommenttia, kannattaa ottaa yhteyttä Sonyyn ja kysellä sieltä...

    Hinta alkaa olla jo jokatapauksessa ihan kohdillaan kun lähennellään 250eur:a
     
  11. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jos laittaa kavereiksi PS3 Slimin ja Sony W5500 television niin mitä hyötyä tuosta Bravia Sync:sta oikein on? Tarvitaanko silloin pleikkarin kaukosäädintä olleenkaan vai voiko kaiken hoitaa television omalla? Kun käynnistän PS3:sen niin käynnistyykö televisio samalla?
     
  12. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tapani mukaisesti olihan se sitten pakko kuitenkin tilata PS3 Slim. :) Normaalisti en tällaiseen sortuisi, mutta käytännön kannalta se oli hyvä veto. Ensinnäkin tällä tavoin pääsee paremmin hyödyntämään The Beatles: Rock Bandia (paremman grafiikin lisäksi voin ottaa soittimia mukaan GH:n tai RB:n omistaville kavereille -> PS3-puolella kun nämä soittimet ja pelit ovat yhteensopivia keskenään, toisin kuin Wii-puolella). Toinen syy löytyy siitä, että tällä hetkellä vanhemmillani on Oppo 981HD-DVD-soittimeni ja itse olen käyttänyt Sony S550:ntä DVD/BD-toistimena. Erittäin hyvä laitehan se on, mutta DVD-skaalauksessa on parantamisen varaa.

    Niinpä Sony S550 saa nyt luvan lähteä porukoilleni Samsung 46B755:n kaveriksi, ja minä otan Opponi takaisin. Slim saa siis hoitaa BD-puolen ja vaikka kyseinen konsoli on joistakin jopa parempi DVD-soitin kuin Oppo 981HD, niin se ei sentään R1-levyjä osaa toistaa. Näin pienenä "viherpiipertäjänä" voi myös todeta, että perinteisesti PS3 on kuluttanut paljon virtaa nimenomaan SD/DVD-käytössä (liekö syy juuri se upconverttauksen vaatima prosessointityö) ja näin se virrantuhlaus estyy, kun homman hoitaa Oppo. :)

    Toivotaan nyt vaan, etten saa äänekästä yksilöä. Verkkokauppa.comista omani tilasin.

    Kieltämättä vähän turhamainen olo moisesta tulee, kun tulee AV-hyllyyn toinen konsoli. Toisaalta Slim toimii ensisijaisesti BD-soittimena ja tällä tavoin Oppo ei mene hukkaan -- jos ajatellaan, että vaihtoehtoinen strategia olisi se, etten ostaisi Slimiä ja vanhempani ostaisivat jossakin välissä esim. Samsungin BD-soittimen, mikä jättäisi Oppon ilman tehtävää.
     
  13. care

    care Guest Guest

    Liittynyt:
    10.12.2005
    Viestejä:
    156
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni toimii molempiin suuntiin Panalla ja Onkyon vahvistimella. Kun valitsen Panasonicista HDMI1-tulon, se käynnistää vahvistimen, joka puolestaan käynnistää pleikkarin. Jos taas käynnistän pleikkarin, se käynnistää vahvistimen ja television oikealle kanavalle. Jostain syystä tosin pleikkarin sammuttaminen ei sulje vahvistinta eikä televisiota.

    En ole käynnistämistä lukuunottamatta onnistunut ohjaamaan mitään muuta television säätimellä pleikkarista.
     
  14. scorpi

    scorpi Guest Guest

    Liittynyt:
    04.06.2009
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse hommasin myös ensimmäiseksi pelikoneeksi ja multimedia laitteeksi ps3 slim:n.Pää käyttö tulee varmaan oleen blue ray-leffat.

    Aluksi mietytti ostaa koska olin lukenut niin paljon puhetta simmin äänekkyydestä. Heti aluksi kuulin selkeästi puhinan, mutta nyt jälkeen päin silm on lähes äänetön.

    Eilen katsoin ensiimäisen BD-leffan (watchmen 2h42min). En huomannut kertaakaan tuon leffan aikana slim:n ääntä. Äänet oli vielä hieman pienemmällä kuin yleensä koska katselin myöhään illalla.
    Tähän mennessä slim on ollut aivan loistava ostos. On hiljainen, toimii hyvin blue-ray soittimena (+ samsungin anynet+) ja mukana tulee vielä loistava pelikone.

    Slim sijaitsee noin 2 metrin päässä sohvasta. Paikkana toimii kirjahyllyn "aukko" joka on takaa kiinni, mut edestä auki(päällä tilaa 10cm). Olen myös asettanut slim:n jalkojen alle noin 1cm korotus palat koska pohja kävi aikas kuumana(n. 45C).
     
  15. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Äänekkyyteen on mahdotonta sanoa mitään takuuvarmasti, koska niin paljon riippuu sijoituksesta. Perinteisesti olisi hyvä testata pleikkari pystyssä esim. pöydällä ja katsoa pitääkö samanlaista meteliä kuin siellä ahtaassa hyllyssä.

    Tämän mukaan joka 4. xbox360 hajoaa 2v käytön aikana, joka kymmenes ps3 hajoaa ja wii:sta hajoaa noin 1/30. Siihen en ota kantaa onko tuo totuus vai ei ja eipä tuo mitään slim-malleistakaan kerro. Itse pidän 5% hajoamisprosenttia normaalina, jos hajoamisprosentti on 10 pinnassa niin se on jo imho. huono suoritus raudan osalta.
     
    Viimeksi muokattu: 18.09.2009
  16. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muutaman linkin löysin youtubesta joissa nimenomaan kuunellaan tuota Slimin puhinaa.

    Kaksi ensimmäistä mielestäni suht hyvin jo kertoo miten erilainen ääni Slimin ja Fattyn välillä on. Oma Slim on suurinpiirtein samalla tasolla äänekkyyden suhteen,ehkä vielä hieman äänekkäämpi.
    http://www.youtube.com/watch?v=Zquzx5-rHk8
    http://www.youtube.com/watch?v=x-ILPEfmsao&feature=related

    Tässä aika samantasoista mökää. Video ei ehkä ole aivan yhtä hyvä.
    http://www.youtube.com/watch?v=U9_sr5QbJVk&feature=related

    Ja tässä linkissä taas tuntuu olevan erittäin hiljainen yksilö.
    http://www.youtube.com/watch?v=eD2o9wxX-rI&feature=related
    Muutaman samanlaisen linkin myös youtubesta löytynyt missä kamera on aivan Slimin takana,eikä kuulu kuin ihan pientä hurinaa. Tietysti riippuu paljon myös minkälaisilla laitteilla noita on kuvattu ja äänitetty,mutta mielestäni tämä antaa hieman jotain vertailua miten erilaisia laitteita tuolla on pitkin maailmaa.

    Täältä löytyy pientä äänivertailua xboxin eri mallien ja Fattyn ja Slimin ääniin.
    http://www.youtube.com/watch?v=v_0ObYXZ1zQ

    Kuulokkeet päässä näitä itse kuunnellut ja taas alkaa miettimään mitä oman kanssa tekisi. Eilen tuli pidempää sessiota harrastettua tuon Slimin kanssa ja kyllä se illalla taas huusi aika komesti. Eteiseen saakka kuulee ihan selvästi tuon äänen. Kuulokkeiden läpi kun katsoo elokuvia ja on hiljaisempi kohtaus. Sijoituspaikkoja on kokeiltu jo kohta pitkin taloa,minne vain johto riittää. Taidan kohta laittaa parvekkeelle ulisemaan:) Tai rakennan jotkut omat jäähyt..huoh..
     
  17. aapol

    aapol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
    Näitä juttuja lukiessa alkaa miettimään, että johtuuko äänen vaihtelut jostain muusta kuin mallien välisestä erosta. Lähtien ihan huoneen lämpötilasta, kosteudesta, ilman kierrosta, pleikkarin kuormituksesta yms. Vai onko tosiaan tuulettimissa noin suuria eroja, mitä ihmiset täällä antaa ymmärtää.
     
  18. wickerman

    wickerman Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    26.09.2006
    Viestejä:
    845
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos oisit tapasi mukaan tehnyt niin olisit vielä 2 vuoden päästä keskustellut threadissa että minkä ostat vai pitäisikö oottaa PS4:sta.

    Olen nyt susta ylpeä! sait tehtyä päätöksen!
     
  19. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikista noista sun luettelemista syistä. Tosin äänekkäissä pleikkareissa en usko vian olevan tuulettimessa. Ennemminkin osa laitteista joko sisältää lämpimämpänä käyvän cpu:n ja gpu:n tai sitten lämpöanturissa, joka mittaa pleikkarin sisäistä lämpöä on jotain vikaa. Eli pleikkari luulee sisuskalujen olevan todella kuumat ja kääntää kierroksia ylöspäin.
     
  20. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kyllähän minä päätöksen teen, jos löydän jotain, minkä ostamisessa järkeä ja mikä sattuu sellaiseen kohtaan, jossa talouskin antaa periksi. Moni taitaa unohtaa tällaiset seikat ja kuvitella, että ihan vain ikuisen pohtimisen ilosta annan tiettyjen ostoksien odottaa... Kiitos nyt kuitenkin. :)