Miten FLACia vain WAVia/MP3a ymmärtävälle toistimelle?

Keskustelu osiossa 'Mediatoistimet' , aloittajana quenthal, 15.09.2009.

  1. quenthal

    quenthal Guest Guest

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    107
    Saadut tykkäykset:
    0
    Palvelimena on Buffalo LinkStation ja toistimena tässä tapauksessa Yamaha Z7, mutta vastaavia ongelmat/kysymykset koskenevat muitakin vastaavia kombinaatioita.

    Eli Fuppesilla toimi hyvin transkoodaus flaceista wavveiksi, mutta Yamaha ei ymmärrä täysin Fuppesin tarjoamaa listaa tiedostoista.

    Twonky (josta minulla on lisenssi sekä 4 että 5 versioihin) toimii kaikin puolin muuten hyvin, mutta en ymmärrä, kuinka voin laittaa transkoodauksen siinä päälle. Verkossa löydän ohjeita (lähinnä parin vuoden takaa), että näissä NASseissakin se onnistuu, mutta lähes poikkeuksetta viitataan tiedostoihin, joita ei tunnu löytyvän mistään (mm. cgi-flac.c, eli kääntämäänkin joutuu yms yms.).

    Twonky kyllä muutoin siis pelaa hyvin, ja sain flacinkin asennettua Buffaloon, mutta miten saisin tuon yhtä saumattomaksi kuin Fuppesissa?
     
  2. quenthal

    quenthal Guest Guest

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    107
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain Twonkylla heittämällä pelaamaan transkoodauksen flacista wavviksi Windows-koneessa, mutta samoilla asetuksilla LinkStationissa ei mitään toivoa. Onko sitten vain niin, että Twonkyn LS-versio ei tue transkoodausta?
     
    Viimeksi muokattu: 15.09.2009
  3. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Linkstationista saattaa loppua tehot kesken. Kokeile vaikuttaako flacin pakkaustiheys.
     
  4. quenthal

    quenthal Guest Guest

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    107
    Saadut tykkäykset:
    0
    Fuppes hoitaa transkoodauksen kyllä ihan moitteetta. ffmpegilla jos teen tuon muutoksen flac-wav käsin, menee se kyllä hyvin nopeasti ja heittämällä, jostain syystä twonky ei joko osaa striimata vielä valmistuvaa tiedostoa, tai sitten minulla on jotain vikaa ffmpegin kutsussa transkoodauksessa...
     
  5. quenthal

    quenthal Guest Guest

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    107
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yamahan A/V-vahvistimet ovat erityisen hankalia UPnP/DLNA -clientteja, mutta erityisen mallikkaasti pienen säätämisen jälkeen sain JamCast -nimisen windows-kilkkeen pelaamaan. Tämähän ei luonnollisestikaan LinkStationissa pyöri, eli siinä mielessä ohi alkuperäisen ongelman (johon yhä vastausta etsin).

    JamCastilla onnistuu transkoodaus/striimaus Yamahan kannalta parhaalla mahdolisella tavalla:
    - FLAC, OGG, WMA (Lossless), Apple Lossless -> LPCM (alkuperäisen ID ym. tiedot säilyy Yamahalle asti)
    - WAV, WMA, MP3, MP4 (AAC) sellaisenaan

    Vielä on tarkemmin tutkimatta album artin toimivuus Yamahalle asti (tällä nyt sinänsä ei isompaa merkitystä).

    Mielenkiintoisena lisätoimintona JamCastissa on eräänlainen Spotify-tuki, myös tämän saan ohjattua Yamahalle LPCM -bittivirtana. Käytännössä JamCastissa tämä on toteutettu ns. virtuaalisen äänikortin avulla, jota sitten striimataan eteenpäin halutussa formaatissa (WAV, LPCM tai MP3).

    Pieniä puutteitakin toki on, JamCast näkyy jostain syystä Yamahalle hieman omituisesti nimettynä "(N/A) Jamcast". Tuo N/A on näkynyt joillakin muillakin DLNA-palvelinsoftilla, mutta esim. LinkStationin Twonkyllä ei. Toisena pienenä puutteena on tarjottavien musiikkitiedostojen hakemistorakenne - ei ihan niin kustomoitavissa kuin Twonkyssä.

    Eli jos hyllyssä on Yamaha 3800, 3900, Z7 tai Z11, kannattaa Jamcastia kokeilla.
     
    Viimeksi muokattu: 22.09.2009
  6. delenn

    delenn Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Millä onnistuisi hi-res flac:n streamaaminen ps/3:lle tai suoraan vahvistimelle? PS3 mediaserverillä se ei oikein tunnu onnistuvan, olisi yksi setti flac:jä 24bit/96khz formaatissa ja ois kiva saada tuo jotenkin tietokoneelta streamattua vahvistimelle, ps3:n kautta tai sitten suoraan molemmat käy.
     
  7. delenn

    delenn Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0