TV lupamaksu / YLE Mediamaksu / Yle-vero

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana kimzzi, 26.02.2006.

  1. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jeejee, onnex ei oo edes lamaa tai mitään. Kyllä ylelle kuuluu vähintään kybä-prossan korotus, kun se inflaatiokin on about nolla prossaa. Ja valtsikan pitäis ohjeistaa ylee, että ruotsinkielisille kuullu puolet fyffestä, nykyisin ne saa vaan kolkyt prossaa. Kun on kaksi kieltä, niin onhan se reiluu että pistetään rahat fifty-fifty.
     
  2. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    Jokainen käynti kirjataan ylös. Päivä ja kellonaika ja miten ovikellon soittoon on reagoitu.
     
  3. huuru

    huuru Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2005
    Viestejä:
    213
    Saadut tykkäykset:
    8
    Jungner: 175 euroa ei enää riitä Yle-maksuksi

    Yleisradion rahoittamiseksi ehdotettua mediamaksua on perusteltu sillä, että se olisi vain 175 euroa, ja siten paljon halvempi kuin nykyinen 224 euron tv-maksu. On kuitenkin arvioitu, ettei maksu olisi tämän suuruinen kovin pitkään, vaan sitä pitäisi tarkistaa vuosittain. Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungner myöntää sian. "Vuonna 2012 mediamaksun on oltava jotakin muuta kuin Lintilän esittämä 175 euroa", Jungner sanoo torstain Helsingin Sanomissa.

    Korotustarve tarkoittaa sitä, että uuteen maksuunkin on kaavailtu vuosittainen korotusautomaatti, kun asian ratkaisun siirtyminen vuodella pakottaa jo nostamaan maksua. Jungnerin mukaan Yle kaavailee lisäksi 300 henkilön vähentämistä ja joka kolmannen talon ulkopuolelta ostettavan ohjelman leikkaamista.

    Kansanedustaja Mikä Lintilän (kesk) johtama työryhmä ehdotti 175 euron suuruista mediamaksua vuodesta 2011 alkaen, joka perittäisiin kaikilta kotitalouksilta.

    Jungnerin mukaan mediamaksun ratkaisua uhkaava lykkääntyminen johtaa siihen, ettei 175 euroa enää riitä takaamaan Ylen rahoitusta.

    Yleisradion toimitusjohtaja ehdottaa, että mediamaksuun lisätään indeksikorotus vuonna 2012 ehdotetun 175 euron päälle. Jatkuvia korotuksia perustellaan sillä, että henkilöstön palkatkin nousevat.

    Ensi vuodeksi Yleisradion hallintoneuvosto ehdottaa nykyisen tv-maksun korottamista neljällä prosentilla noin 233 euroon vuodessa eli kahdeksalla eurolla.

    Ylen rahoituksen uudistaminen uhkaa siirtyä voimakkaan julkisen kritiikin takia. Viestintäministeri Suvi Lindén (kok) ilmoitti elokuussa, että ratkaisu siirtyy vuodella eteenpäin.



    http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=38819&tyyppi=1
     
  4. Maccara

    Maccara Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vielä kun joku voisi kertoa miten on perusteltu, että julkisen palvelun korotustarpeet ylittävät inflaation.

    (Onko tuotantokustannukset televisiotoiminnassa nousseet niin perkeleesti verrattuna yleiseen tasoon vai mikä mättää? Kuka/mikä siis "vetää välistä"?)
     
  5. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä tää neljän prossan korotus on vähintä mitä kansa voi tehdä tehdä YLE:n hyväksi. Kyllä niin laadukasta ohjelmaa tulee. Itse olisin valmis korottamaan ainakin kymmenen prossaa. Ministeri Wallinkin oli tosi huolissaan YLE:n rahoituksesta, Moskovassakin elinkustannukset ovat nousseet niin kovasti että kohta ei ole varaa pitää ruotsinkielistä kirjeenvaihtajaa siellä. Tosi karmeeta.
     
  6. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
  7. V12

    V12 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.06.2006
    Viestejä:
    374
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kuinka, ja keneltä tuo maksu peritään?

    Ainoa tieto on ollut, että se koskee kotitaloutta, asuntokuntaa ja yrityksiä, mm Taloussanomat "...rahoitusta pohtineen työryhmän esityksen mukaan maksu olisi noin 175 euroa asuntokuntaa kohden...".

    Onko kotitalous tai asuntokunta jokin sellainen juridinen määritelmä, että sille voidaan valtiovallan toimesta lähettää lasku? Jos se lähetetään jollekin luonnolliselle henkilölle, niin kenelle ja millä perusteella? Tuleeko se minulle, vai vaimolle, vai lapsille, vai kaikille? Millä perusteella minä sen saisin, eikä vaimo? Onko omistusasunnossa merkitystä kuka sen omistaa? Mitä jos se on yhteisomistuksessa? Mitä jos eletään avio- tai avoliitossa? Kuka maksaa yhteiseen talouteen liittyvät laskut, joista ei ole esimerkiksi tilausta tms. sopimusta? Onko kenelläkään tiedossa tällä hetkellä mitään sellaista maksua, joka on maksettava, mutta se ei liity mihinkään omistukseen, rekisteriin tai muuhun ennalta tiedettävään omistukseen tai sopimussuhteeseen?

    Onko se vaan niin että tämä menee sittenkin maksukortille???


    Edit: Pointti on siis siinä, että mitä jos ei maksa. Keneltä sitä aletaan periä? Kaikilta jotka osoitteessa asuvat, vai vain täysi-ikäisiltä? Kuka on se juridinen henkilö, joka on vastuussa maksun maksamisesta? Tietääkö kukaan?
     
    Viimeksi muokattu: 01.10.2009
  8. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 529
    Saadut tykkäykset:
    102
    Hyvä kysymyksiä, mutta usko pois, kyllä noihin vastaus keksitään. :D
     
  9. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kukkahattutädit olleet maksua suunnittelemassa. Toivottavasti menee maksukortille.
     
  10. Pekka T K

    Pekka T K Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2008
    Viestejä:
    253
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on oikea aika irtisanoa mahdollisimman monta TV-lupaa, kun vielä voi. On hauska nähdä miten YLE:n käy kun joukkoirtisanottaan TV-luvat.
     
  11. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    No, 2012 kivasti tulee kaikki televisionkatselijat takaisin kivasti pakotettuna kivasti m€diamaksulla.
     
  12. erep

    erep Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2006
    Viestejä:
    1 534
    Saadut tykkäykset:
    0
    kyllähän eri tilanteissa jo nyt määritellään ihmisiä samaan tai eri ruokakuntaan kuuluviksi.

    helppoa, säädetään vaan maksuperusteihin että kaikki ruokakuntaan kuuluvat aikuiset ovat solidaarisessa vastuussa (yhteisvastuussa) maksusta. jollei maksa, voidaan siis ulosottaa keneltä vaan. hoitakot sitten keskenään regressin (takaisinperintä niiltä jotka eivät maksaneet.

    sitten tullaan kommuuneihin, opiskelijakämppiin jne. ne sitten käsitellään. verologiikalla verovelvollinen, eli tässä maksuvelvollinen joutuu todistamaan ettei ole samaa ryokakuntaa, jolloin tulee siis oma maksu ;)
     
  13. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Suomiko ihmisoikeuksia kunnioittava demokraattinen oikeusvaltio, paskat....
    Ennemmin diktatuuria harrastava poliisivaltio!
    Oikeusvaltiossa syyttömän ei tarvitse todistaa olevansa syytön, vaan syyttäjän on osoitettava vedenpitävästi syyllinen syylliseksi.
    Suomessa asiat tuntuu juurikin olevan toisin päin, kaikki ovat syyllisiä ja syytettyjen pitää itse todistaa olevansa syytön.
     
  14. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 457
    Saadut tykkäykset:
    776
    Minulle ei oikein missään vaiheessa auennut miksei YLEn rahoitus voisi tulla valtion budjetista. No, minulle tämä luonteeltaan outo Yle-maksu tarkoittaa pienempää maksua joten en jaksa valittaa.

    Usko tai älä, maailmassa ei montaakymmentä sellaista maata löydy jossa ihmisoikeudet olisivat paremmin.

    Verrattuna mihin? Venäjä? Argentiina?

    Kyllä.

    Puhutko itsestäsi, Matti Vanhasesta vai joskakuta toisesta? Ei minun ainakaan ole tarvinnut todistaa olevani syytön mihinkään. :rolleyes:
     
  15. erep

    erep Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2006
    Viestejä:
    1 534
    Saadut tykkäykset:
    0
    et tainnu tajuta jujua.

    enpä usko että todistamiskynnys tässä on kovin korkealla, kun ilmoitus tarkoittaa että maksetaan useampi maksu. sitten sosiaalipuolella voikin olla jo ihan eri kynnys todistaa että ollaan eri ruokakuntaa.

    fiskaaliset intressit ajavat ihmisoikeuksien yli. "tämähän ei ole moraalinen kysymys vaan juridiikka", kuten vanhanen totesi epäselvistä vaalirahoitusasioistaan ;) (ja sellainen itsetunnustanut moraaliton kaveri meillä on pääministerinä; BARRIKAADEILLE!)
     
  16. odzmo

    odzmo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.01.2008
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kai siihen maksulappuun jokin nimi tulee maksajan paikalle. Ja saattaapi olla parempi maksaa, ettei mene luottokelpoisuus ... :confused:
     
  17. V12

    V12 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.06.2006
    Viestejä:
    374
    Saadut tykkäykset:
    1
    Niin, niin. Kenen nimi ja millä perusteella?
    Jos maksu on kotitaloudelle tai asuntokunnalle, niin kenelle siellä asuvalle se maksu tulee maksuun? Ei se kotitalous tai asuntokunta mitään voi maksaa. Ne eivät liene mitään oikeushenkilöitä joita voidaan laskuttaa tai joilta voidaan jotain periä, vai?
     
  18. Borje

    Borje Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2004
    Viestejä:
    2 270
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oisko isännöitsijätodistukseen merkitty omistaja mitään ? jokuhan kämpän aina omistaa.
     
  19. V12

    V12 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.06.2006
    Viestejä:
    374
    Saadut tykkäykset:
    1
    Juu, omistusasunnossa näin on. Mitäs jos se omistus onkin jaettu esim. aviopuolisoiden kesken? Entäpä vuokralla asuja? Onko se maksuvelvollinen joka on tehnyt vuokrasopimuksen?

    Jos maksu määrätään kotitaloudelle tai asuntokunnalle, niin mitä ne ovat? Mikä on kotitalous ja kuka siinä kotitaloudessa on maksuvelvollinen?
     
  20. Khilon

    Khilon Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.10.2006
    Viestejä:
    282
    Saadut tykkäykset:
    33
    Ei omistajalla ole mitään tekoa talouskohtaisen maksun kanssa. Vai omistajako vuokralaisen Yle-maksun maksaisi? Tai jos omistaja asuu asunnossa kumppaninsa kanssa niin maksu on molempien yhteinen velvollisuus, ei pelkästään omistajan.