Wharfedale Diamond 10.x -kaiuttimet

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana HesusNis, 24.04.2009.

  1. Meisaku

    Meisaku Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.07.2007
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkoitus olisi pistää ensimmäiset settikuvat galleriaan, kunhan vain sivusurroundeille tilatut jalustat saapuvat (toivottavasti jo ensi viikolla) - tämänhetkinen sijoittelu kun on enemmän funktionaalinen kuin tyylikäs :eek:
     
  2. techneck

    techneck Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2007
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekin innostuin näistä 10.2:sta ja kävin koekuuntelemassa. Mukaan lähti kuitenkin AE:n NEO-1 kaiuttimet. W10.2 oli edelleen liian tumma ääneltään makuuni, AE soi luonnollisemmin.
     
  3. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaverille kuunneltiin ja ostettiin tänään 10.3:t. On ne kompaktit lattiamallit. Vain 800 mm korkea tolppa. Ehkä hienoin kaiutin alle 400€ luokassa.

    Kuuntelimme Wharfedale 10.3 ja Epos ELS 8.

    http://www.epos-acoustics.com/products/els8.php

    Wharfedale antaa bassoa matalempaan ja jopa hieman vähemmällä yläbasson kuminalla. Ei kumina Eposissakaan suuri ollut, mutta vähän kuitenkin. Kumpikin oli aika vähän soitettuja , 200h rankkaa soittoa varmasti vähentää kumahtelua, yleensä. Eposissa oli ehkä hieman nasaaliutta keskialueella, sointi kokonaisuutena hieman keskialuevoittoinen. Diskanttitoisto oli Eposissa puhtaampaa, sanoisin että muutkin alueet olivat puhtaampia vaikka siinä oli pientä "honotusta" keskialueella. Wharfedale oli sekin puhdas, mutta keskialue hieman vähemmän tyrkyllä. Kuitenkin vain Eposiin verrattuna, joka yleensä on aukinainen keskialueelta, tälläkin kertaa. Ilman vertailukohtaa Wharfedale oli erotteleva ja puhdas.
    Nopea hevin rytkytys tyyliin Liquid Tension Experiment, kulki kuin urheiluauto tuhatta ja sataa Eposilla. Tuntui kuin levyä pikakelattaisiin ja se on hyvä juttu nopeassa hevissä. Niin kontrolloitu ja nopea sen toisto oli. Wharfedale hieman täyteläisempänä soi muhkeammin, ihan aavistuksen "hidastellen". Bassoa tosiaan oli Wharfessa aika paljon enemmän vaikka ei sekään discojumputukseen pysty.

    Yleispätevämpänä pidin Wharfedalea, varsinkin kun jalustojen kanssa ei tarvise duunata, valmis setti. Silti itse valitsisin Eposin sen aukinaisen keskialueen ja menevyyden takia. Ilman subbaria siitä ei ihan kokoäänialueen kaiuttimeksi ole.
     
    Viimeksi muokattu: 12.08.2009
  4. Ohhoh

    Ohhoh Guest Guest

    Liittynyt:
    29.05.2009
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään taas kävin ihailemassa Wharfedale 10.5 kaiuttimia. Onko kukaan päässyt kuuntelemaan 10.6:sta? Onko kovin paljon eroa tuohon 10.5:een?
     
  5. myöhänen

    myöhänen Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2009
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi, kävin tänään paikallisessa katselemassa ja kuuntelemassa erilaisia kajareita sekä viritinvahvareita. Polte ekalle "kunnon" setille olisi kova, ja myyjän kanssa tuumittiin jotta alkuun voisi käydä seuraavanlainen setti, vahvistin marantz SR4003 sekä etukaiuttimiksi pari Wharfedale Diamond 10.4 ämyreitä. Varsinainen kysymys kuuluukin, onko tämä paketti hinta-laatu suhteeltaan - 850e - hyvä, keskinkertainen vai peräti surkea? Itse en todellakaan näistä ymmärrä ainakaan toistaiseksi käytännössä mitään, joten vinkkejä kaivataan jottei aloittelijaa kusta pahemman kerran silmään :hitme:
     
  6. Ohhoh

    Ohhoh Guest Guest

    Liittynyt:
    29.05.2009
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään sitten sain kotiin Wharfedale Diamond 10.5 ja ensimmäiset savut on otettu. Ja ei voi kun olla tyytyväinen. :thumbsup:
     
  7. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Käväisin Jkl:n Audiocenterin keskeneräisissä tiloissa heittämässä melko pikaisen kuunteluvisiitin. Tarkoitus oli saada vain äkkiseltään pienet maistajaiset, eikä ryhtyä sen tarkempaan analyseeraukseen.

    Ensimmäisenä kiinni Genelecin 6020:t. Hyvin oli kaikki muuten kohdillaan, mutta basson taso omaan makuun suurehko, onneksi tuohon on säätömahdollisuus, jota ei kuitenkaan tullut kokeiltua. Ulottuvuudeltaan musiikille ihan riittävä alapää. Lisäksi tuntuivat tarvitsevana lyhyehkön kuunteluetäisyyden tai tasasivuisen kuuntelukolmion, näin ääni avautui paremmin. Kauempaa ääneen tuli pykälä enemmän ummehtuneisuutta, jos tällainen ilmaisu sallitaan. Kokonaisuutena hyvin toimiva setti. Täytyy myöhemmin tehdä vertailu 6010:iin, virtapiuhat olivat ilmeisesti vielä muuton jäljiltä kateissa, joten jäivät tällä kertaa testaamatta.

    Seuraavaksi viereiseen kuuntelupisteeseen iskettiin kiinni näppärän kokoiset Tangent EVO E4:t. Heti huomasi, että nämä ovat melko halvan luokan pömpelit. Bassopuoli oli sanalla sanoen heikko, eikä äänessä ollut oikein mitään kuunteluun innostavaa. Kaiuttimien välinen balanssi oli kummallisesti pielessä, vaikka suuntaus oli kohdillaan. Äänellisesti nämä eivät paljoa markettitasosta eronneet, pettymys odotuksiin nähden. Halpa hinta, pieni koko ja hyvä äänenlaatu harvoin löytyvät samasta pakkauksesta. Harmi, sillä nämä olivat yhtenä vaihtoehtona minulla PC:n kavereiksi.

    Viimeiseksi EVOjen tilalle Wharfedale Diamond 10.1:t. Tangenteihin verrattuna ääneen tuli high fidelityä ämpärikaupalla. Balanssi oli ihan mallillaan ja muutenkin sointi äkkiseltään kohtuu menevä. Bassopuoli oli pikemminkin pyöreä kuin napakka tai tiukka ja lisäksi herätti tilassa jonkinlaisen brummikaiun. Joissakin äänteissä oli ripaus liikaa pistävyyttä. Teatterikäytössä varmasti menevät pelit ja kyllähän näillä musiikkiakin kuuntelee. Äänen puolesta Genet olivat tämän sekalaisen testiryhmän ykköset, mutta parhaan hintalaatusuhteen ja ulkonäön perusteella "toimituksen valinta" -merkinnän voisi antaa Wharfendaadeleille.

    Testimateriaalina toimi Jenni Vartiainen, Dido ja Sentenced.

    [​IMG]
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 02.09.2009
  8. MaRsY

    MaRsY Guest Guest

    Liittynyt:
    15.06.2008
    Viestejä:
    170
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuinkas moni on hankkinut tai koekuunnellut Diamond 10.4 torneja? Itse sovin erään liikkeen kanssa testistä kyseisten ämyreiden kanssa ja Helium3 tulevat samalla testiin. Näistä kahdesta valitsen parhaat, veikkaisin Wharfedalen vievän voiton. Ajattelin kysyä vain 10.4 malleista mielipiteitä ja muita tietoja näin etukäteen.

    Sopiiko Wharfedale 10.cs keskikaiuttimeksi hyvin tuolle 10.4 etupäälle? Takapään voisivat hoitaa Diamond 10.2- mallit. Onko hyvä yhdistelmä? Vahvarina toimii Yamaha HTR-6130 :naminami:
     
  9. J_J

    J_J Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.10.2005
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan vertaillut Onyx-sarjaa ja 10.x lattiamalleja keskenään.
     
  10. Ohhoh

    Ohhoh Guest Guest

    Liittynyt:
    29.05.2009
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse kun ostin 10.5 eteen niin myyjä sanoi että CS on vastaava keskikaiutin malli.
     
  11. day1

    day1 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2009
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    10.6 lattiakaiuttimet tuli hankittua eilen. Täytyy sanoa, että olen ostokseen kyllä erittäin tyytyväinen. :) Laitan kuvia tuossa myöhemmin tänään kunhan pääsen kotiin.
     
  12. Mutakala

    Mutakala Guest Guest

    Liittynyt:
    30.11.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huuh laita ihmeessä :thumbsup: Onhan ne mustat, onhan?
     
  13. day1

    day1 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2009
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mustathan ne. :) Pölyä näyttävät keräävän aikaa hyvään tahtiin mutta tässäpä nyt kuitenkin näitä kuvia.


    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG][​IMG]

    E: lisätään vielä, että kaiuttimien korkeus on 900mm ilman jalustapiikkejä ja tuon tv-tason korkeus on 455mm.
     
    Viimeksi muokattu: 14.09.2009
  14. skene2

    skene2 Guest Guest

    Liittynyt:
    21.03.2007
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    jos olet luopumassa noista emerald 97 kaiuttimista, niin olisin kiinnostunut niistä.
     
  15. Mikko81

    Mikko81 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    257
    Saadut tykkäykset:
    2
    En kyllä noista malta luopua. Pidän niistä sen verran, että tulevat olemaan tässä taloudessa pitkän aikaa:).

    Huuto.netissä olen välillä nähnyt noita myytävän, joten sieltä ainakin voisi kyseiset kaiuttimet löytyä.
     
  16. pokale

    pokale Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2008
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kertokaapas kokemuksia onko hirveesti eroa noissa 10.3 ja 10.4 malleissa? Pääsen vasta seuraavalla viikolla kuuntelemaan kyseisiä malleja.
     
  17. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Näkyvätkö esim. 10.0:n hopeiset "hilut" etukankaan ollessa paikallaan? Eli kajastavatko "koristeet" kankaan läpi?

    Tämä manuaali ei kerro onko 10.0:ssa pulttikiinnitystä varten olevat kierreholkit. Oletan että on, sillä manuaalissa mainitaan että "the 10.0 model can be stand or wall mounted". Tämä nyt ei voine tarkoittaa muuta kuin juurikin näitä "jenkoja"? 9.0:ssa on kierteet ja sen manuskassa on sama lause.

    Nämä Diamond x.0 -purkit eivät taida juurikaan kiinnostaa, kun myyjien varastomallit alkavat tavallisesti x.1 -versioista...
     
  18. peruk

    peruk Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.06.2009
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä juurikaan, ulkonäkö tipahtaa mielestäni rajusti kun lyö kankaan kiinni.

    Euronicsillä(konala) oli noita esillä, vähän reppanan näköiset kun olivat niin pienet, mutta kaiuttimia esitellyt myyjä ainakin itse kehui harkitsevansa niitä itselleen, hinta ei ainakaan päätä huimaa (siellä taisi olla 169e/pari).
     
  19. pete84

    pete84 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2009
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    kummat kannattaisin hankkia pieneen olohuoneeseen, 10.2 jalustakaiutin vai 10.3 lattiakaiutin? lisäks tietysti tulossa subbari.. onko makuasia (ulkonäkö) vai soiko 10.2 paremmin kuin 10.3 pienessä tilassa? onko kokemuksia tai muuta perstuntumaa.:hitme: Ja siitä subbarista, mikä subbari siihen rinnalle?
     
    Viimeksi muokattu: 27.09.2009
  20. Bnde

    Bnde Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2009
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kymppi piste kakkonenhan on reilusti isompi kuin numeroltaan isoveljensä 10.3. Kakkosen 165mm vastaan kolmosen 125mm elementti, siitä miten se äänenlaatuun vaikuttaa voi olla monta mieltä. Jos harkinnassa on kerta kaiuttimien kylkeen subi, en myöskään pois sulkisi 10.1:stä vaihtoehdoista, vastaa lähinnä juuri tuota 10.3:sta. Pienikokoinen, yllättävän suuriääninen. Paikallisessa expertissä (Lpr) noita pääsee kuuntelemaan, mutta sen suurempaa analyysiä en ole käynyt tekemässä. Eli perstuntumalla mennään.

    Paras vaihtoehto olisi tietysti jos kantaisit nuo kaikki kotiisi kuunteluun. Huoneen koollahan on todennäköisesti suuri merkitys tähän valintaan. Ovh hinnoista puhuttaessa, 10.1 päädyttäessä subin budjetti kasvaisi vajaan satasen 10.2 verrattuna ja kolmosiin nähden jo n.150€. Tuolla rahallahan voisi hommata esim. Bk Gemini2:n sijaan xls200. Siitä mikä niiden ero olisi onkin aivan toinen tarina.