District 9 (2009)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 02.06.2009.

  1. Jiii

    Jiii Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.11.2005
    Viestejä:
    381
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nähty tänään ensi-illassa, ja olo on sellainen etten tiedä mistä oikein aloittaisi kertomaan...

    Mikä District 9:ssä oli mielestäni hienointa, niin siinä käsiteltiin onnistuneesti ihmisten julmuutta ja erityisesti rahanahneutta. District yhdeksän idea ei ollut siinä että alienit halusivat pahaa ihmisille, ennemminkin tilanne oli päin vastoin. Vaikka elokuvan alienit olivatkin aika juron ja pelottavan oloisia, niin kun "isä ja poika" alienit etsivät roskien joukosta tarvitsemaansa tavaraa, niin katsojan pystyy tuntemaan empatiaa.

    District 9 on osittain sekoitus kaikenlaista kuvamateriaalia. Osa materiaalista on todella huonolaatuista, kuin vanhaa uutismateriaalia jolla pohjustetaan tapahtumia. Välillä katsojalle taas tarjotaan kuvamateriaalia, jota joku paikalla ollut kuvaa (vrt. Cloverfield ja Blair Witch Project). Vaikka laadullisesti useasta kohtauksesta pystyykin näkemään että alienit ovat puhdasta CGI:tä, niin se ei kuitenkaan tärvele elokuvan uskottavuutta. Enemmän annan miinusta I am Legendin surkeille CGI vampyyri-ihmisille, tässä samanlainen toteutus toimii. Elokuvalle annettu K15 ei ole yhtään alakanttiin laitettu, sillä tässä pätkässä riitää ruumiiosien räjähtelyä ja raajojen repimisiä enemmän kuin osaa odottaa.

    Voin omasta puolestani suositella District yhdeksän -leffaa, sillä se poikkeaa todellakin normaaleista liukuhihna elokuvista. Toki elokuvalla on tunneyhteyksiä aina 28 päivää myöhemmin ja Cloverfield -tyylisiin elokuviin, mutta kerrankin tarina on sellainen, jota katsoja ei osaa arvata etukäteen. District 9 yllätti enemmän kuin positiivisesti.

    Arvosana: 4+/5
     
  2. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kevyesti paras kesän leffoista, idiootit tennarissa lätkäs G.I. kuonan ykkösteatteriin ja tämän loistokkuuden kolmoseen. Noh kai se oli jotenkin ymmärrettävää, vaikea odottaa että kellään Suomessa olisi tälläisten juttujen suhteen ollenkaan pelisilmää.
    4.5/5 tarkempi analyysi kunhan saa ajatukset koottua.

    Ja ehkäpä jatko-osaa tulossa http://chud.com/articles/articles/2...Y-BUT-DON039T-COUNT-OUT-DISTRICT-8/Page1.html

    keskusteltiin aiheesta kun leffasta tänään tultiin ja tuli sanottua että en usko että jatkaria pukkais mutta on sitä ennenkin oltu väärässä.
     
    Viimeksi muokattu: 29.08.2009
  3. Golem

    Golem Guest Guest

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    MNU oli ilmeisesti viittaus YK-joukkoihin valkoisia ajoneuvoja myöten.. Hmm..en tiedä, minulta ainakin tämä kritiikki menee yli hilseen, mutta varmaankin liittyy jotenkin YK:n toimintaan Etelä-Afrikassa
     
  4. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 765
    Saadut tykkäykset:
    14
    S-joen Marilynissä ei oo edes ohjelmistossa. :eek: :mad:
     
  5. Goofy75

    Goofy75 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2005
    Viestejä:
    1 359
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään jostain lehdestä tästä luin ja kovasti kehuivat parhaaksi scifi pätkäksi moneen vuoteen. Täytyypi varmaan koittaa katsastaa, juonikin tuntuis olevan ihan viihdyttävä ja erilainen.

    Eikä se edellämainittu budjetti nyt niin pieni ole,tai on se jos vertaa vaikkapa johonkin Hämyhäkkimieheen mikä ei mielestäni elokuvallisesti nyt niin paljon tarjoa.
    Hämis:Budget $258,000,000 (estimated)

    District 9 :
    Budget $30,000,000 (estimated)
    Opening Weekend $37,354,308 (USA
    Gross $72,804,317 (USA)
     
  6. Citizen Tony

    Citizen Tony Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2007
    Viestejä:
    75
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin katsomassa G.I.Joen ensin ja sitten parin tunnin tauon jälkeen tämän. Molemmat ensi-illassa ja minimaalisin ennakkotiedoin.

    Kyllä tämä vei voiton kirkkaasti.

    Siis tässä mun mielestä CGI nimenomaan palveli tarinaa eikä sitä oltu käytetty turhissa kohdissa. Miltei koko ajan jopa unohtu että tuohan on tietokoneella tehty. Missään vaiheessa homma ei hyytynyt, ei hierottu naamaan, okei tunteita ja reaktioita kalasteltiin, mutta ei mennyt överiksi.

    Rytmitys oli mielestäni erittäin onnistunut ja visuaalinen ilme myös. Pääosan esittäjä oli nappivalinta ja veti roolinsa erittäin hyvin. Samoin se armeijan "pahis" oli ihanan tottelematon kuin kakara. Tuollaisia on.

    Tämä onnistuu mun mielestä siinä missä ExistenZ meni mönkään, eli noissa biologisissa mutaatioissa ja semmosessa mömmögoressa tai millä sitä kutsuisi. Jotenkin tuli yhtymäkohtia tuossa alien-jutussa siihen.

    Meni suosikkileffoihin kyllä tämä ja haluan katsoa vielä uudestaankin. Suurimpana syynä nimenomaan tuo pääosan hieno draaman kaari.

    5/5
     
  7. 7oimittaja

    7oimittaja Guest Guest

    Liittynyt:
    27.05.2009
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse en päässyt tätä harmikseni katsomaan, mutta kolleegalla kesti päivä sulatella että oliko paskin vai paras leffa ikinä. Päätyi sitten niiden jonkinlaiseen välimaastoon, mutta paremmuuden puolelle upposi. Suositteli suuresti katsomaan. Itse odottelen BD-versiota...
     
  8. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Itse tykkäsin.

    4/5

    voisi olla 4½ mutta tuo päänäyttelijän roolihahmo oli vähän liian kieli poskella ja lunki asioiden suhteen.
     
  9. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Tuli eilen nähtyä Tennarin kolmosessa. Pyrin välttelemään ennakkotietoja ja -arvosteluita parhaani mukaan ennen leffan näkemistä, mutta Rotten Tomatoesin prosenttien perusteella oli aika kovat odotukset.

    Itse leffa oli idealtaan aika raikas tuulahdus scifi-genreen. Epäilemättä idean taustalla Etelä-Afrikan (ja ehkä laajemminkin Afrikan) oma historia. Juonenkuljetus oli jouhevaa eikä leffa junnannut missään vaiheessa. Ei moitittavaa sen suhteen. CGI oli hyvää ja sitä oli paljon. Hienoa jälkeä nykyään saadaan aikaiseksi. Teknisessä toteutuksessa sen sijaan yksi nykytrendi, mistä en oikein pidä on käsivarakuvaus. Rasittavaa katseltavaa isolta kankaalta. TV-sarjoissa / muuten pienellä ruudulla toimii paremmin. Varsinkin, kun alussa luotu dokumentaarinen ote hukkui johonkin leffan tiimellyksessä.

    Sali oli aika hiljainen vaikka katsojia runsaasti olikin, enkä oikein tiedä tavoittiko musta huumori katsojia vai ei. Etenkin leffan alkupuolella oli tuota kieli poskessa -meininkiä enemmänkin. Vai oliko huumoria edes? Ehkä se oli tahatonta? Tai minulla on vain erilainen huumorintaju kuin 95 % väestöstä? (Viimeksi mainittu todennäköisin selitys :D)

    Ei leffa huono ollut. Pikemminkin kallistuu hyvän puolelle. Mutta en silti voi käsittää IMDB:ssa olevaa 8,7 kokonaisarvosanaa. (Mielestäni taas osoitus siitä, miten uudet leffat saa liian korkeita pisteitä siellä.)

    Itseltäni ******/********** (6/10)
     
  10. Stunna

    Stunna Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.11.2006
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo aiheutti ihmetystä kyllä. Suunniteltiin emännän kanssa mennä katsomaan viikonloppuna ja kattoin marilynin sivuilta esitysaikoja ja todeta ettei ole ohjelmistossa:hitme:
     
    Viimeksi muokattu: 31.08.2009
  11. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Neill Blomkamp kiinnitti aikoinaan huomion parilla omaperäisellä mainoksellaan ja siitä lähtien miehen tekemisiä onkin tullut seurattua. Blomkamp osasi mainoksissaan/lyhäreissään risteyttää taitavasti tehosteita arkirosoisiin taustoihin ja sitä tältä debyyttileffaltakin tuli odotettua - hyvinhän siinä onnistuttiinkin.

    Isojen studioiden ulkopuolella työskentely on antanut ohjaajalle tiettyjä vapauksia, minkä ansiosta lopputuloskin eroaa edukseen. Dokumentaarinen ote, joka tosin elokuvan edetessä hiljalleen häivettyy, toimii ja tarinassa on kyllin omaperäisyyttä, vaikka vaikutteita onkin ammennettu runsaasti monelta eri taholta. Päähahmo on kaukana sankarityypistä ja vielä elokuvan lopussakin
    saadessaan alleen ylivoimaisen aseen, mies ensitöikseen luikkii pakoon, toki palatakseen sitten summittaisesti räiskimään.
    Tehosteet toimivat hyvin, kenties osin juuri siksi, ettei niillä herkutella liiaksi. Massiivisen emoaluksenkaan tiimoilta ei nähdä mitään nautiskelevia kamera-ajoja, vaan siellä se vaan taustalla möllöttää kaikessa rauhassa.

    Pääroolisuoritusta voisi kutsua omaperäiseksi ja ihmekös tuo - Wikuksen esittäjä ei ole näyttelijä ensinkään, vaan ohjaajan vanha koulu- ja työkaveri. Dialogikin hoituu täysin improvisaatiopohjalta. Alun Office-tunnelma saa epäilemään ratkaisua, mutta roolihahmo paranee sitä myöden kun tilanne vakavoituu. Christopher Johnson poikineen on onnistuneimpia cgi-hahmoja pitkiin aikoihin. "Pahikset" sen sijaan ovat liiallisen karrikoituja.

    Melkoinen soppahan tämä on, mutta kovin viihdyttävä sellainen. Ajatuksiaherättäväksikin elokuvaa voisi kutsua, vaikka sanoma lopulta tuodaankin esille sangen suoraviivaisesti. Mieleen tulee niin Starship Troopers, Cronenberginkin tuotokset lihallisine metamorfooseineen kuin erinäiset ihmisoikeustaisteluelokuvatkin. Vahva debyytti ja ilahduttavan erilainen nykyscifielokuva.

    :):):):)
     
  12. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aivan loistava elokuva.

    Osasin jotain tämän tyylistä odottaa kun luin muutaman arvostelun District 9:stä.

    Tämä oli omasta mielestäni parasta sci-fiä mitä on tehty ikinä ja nimenomaan sen vuoksi että omasta mielestäni moni sci-fi pilataan liian vakavalla tai sitten liian sarjakuvamaisella otteella. Itse haluan scifi-elokuvan juuri tälläisellä realistisella otteella mitä ei ole tehty otsa kurtussa.
    Tämä oli realistisuudessaan huippu, katsoja omaksuu/uskoo tarinan heti johtuen alun dokumentaarisuudesta. Tästä eteenpäinkin tarina vie upeasti mukana kääntäen asiat ja näkökulmat päälaelleen mukavasti. Viittaukset Etelä-Afrikan Apartheidiin oli merkittävät joten jokainen niihin perehtynyt huomaa heti mistä on kyse, pistää miettimään jälleen että mitä siellä aikoinaan tehtiinkään.

    Huumori oli yleisestikin ottaen itseni mieleen, sopivan mustaa, hyvin keksittyä ja ei ollut tietoakaan hollywood-elokuvien one-liner:eista jotka ei voi oikeasti naurattaa ketään joka on elokuvia katsonut vähintään muutaman vuoden.

    Näyttelijäsuoritukset osuivat nappiin ja aina elokuva saa lisäpisteitä kun ei ratsasteta tunnetuilla näyttelijöillä.

    Ja lopuksi on hyvä mainita etten ole sci-fii elokuvien ystävä ja voin yleensä pahoin kaikenmaailman X-meneissä ja watchmeneissä mihin frendit on mua raahannut.

    Pakko antaa täydet viisi tähteä, tämä ohjaaja on pistettävä mieleen.

    :thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:


    Iso
     
    Viimeksi muokattu: 01.09.2009
  13. mlackke

    mlackke Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.10.2005
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    1
    Pakkohan tämä 9/10 imdb leffa oli käydä katsomassa, mutta pettyä sai aikalailla.

    Elokuva pysyi mielenkiintoisena kunnes
    päähenkilö oli saanut viruksen.
    Jotenkin vain junnasi paikallaan seuraavan tunnin ja lopussa taas sitten tapahtui jotain.

    Myöskin annettiin ymmärtää että
    rapumiehia olisi satojatuhansia, mutta jotenki tuli vain olo että niitä on about 100. Sama koskee MNU:tä

    Loppuratkaisu oli jees, mutta sitä edeltävä
    roboseikkailu oli hyvä idea, mutta surkea toteutus. Vähän lapsille suunnattua räiskintää (transformers).

    Parasta antia leffassa nyt olivat ehdottomasti
    -hysteerinen päähenkilö
    alien aseet ja niiden äänet + osuma....zap (joku sähköase) = plats (MNU sotilas hajoaa atomeiksi) :p

    toinen joku ihmease sitten, wshuuh = plats (heitti ukot pitkin seiniä) :p

    6/10
     
  14. wickerman

    wickerman Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    26.09.2006
    Viestejä:
    845
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli katottua..

    Vähän ristiriitaiset tunnelmat.. Oli hyvä ja toisaalta ei. Itseäni ärsytti kovasti eli kameratyylit.. Välillä oli dokumenttikameraa ja puhuttiin kameralle, välillä oli jotain turvakamerakuvaa ja välillä oli normaalia kuvausta ja välillä superheiluvaa käsikuvausta. Joko tähän vähän tottui leffan aikana tai sitten tätä oli loppuleffassa onneksi vähemmän. Mutta itse en tykännyt vaihteluista, varsinkin se dokumentti kuvaus että puhutaan kameralle ei minusta toiminut.

    CGI hahmot olivat kyllä tosiaan ehkä parhaita mitä on ikinä tehty. Ehkä se johtuu siitä että CGI:llä ei tosiaan mässäilty. Mutta hahmotkin näyttivät vähän normaalia luonnollisimmilta.

    Se "pahis" tai miksi sen laskee se YK sotilaiden leaderi, oli aika nihkeä hahmo.

    Mut joo, kyl tän mielellään kerran ainakin katsoo.. ehkä vielä joskus uudestaa.. Eniten tosiaan itsellä laskee pisteitä tuo kamerakikkailu.

    3/5
     
  15. visionary

    visionary Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.07.2007
    Viestejä:
    207
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitkästä aikaa rahoille vastinetta. Eilen tuli käytyä katsomassa ja pidin leffasta todella. Leffa piti hyvin otteessaan koko parituntisen istuman.

    Päähenkilön kevyt suhtautuminen asioihin ei mielestäni mennyt liian kieliposkella, jos taas verrataan leffan tapahtumia apartheidiin.

    yli 20 vuodessa muukalaisten sortoon ja syrjimiseen kasvanut päähenkilö ei enää pitänyt minään näiden alempiarvoisten otusten huonoa ja epäinhimillistä kohtelua. Väkivaltaisuuksiinkin tilanteessa puolin ja toisin oli jo turruttu, eikä nekään enää hätkäyttäneet. Tosin hieman höveli päähenkilö oli, siitä ei pääse mihinkään :D

    Mielenkiintoinen leffa, sympatiat oli vahvasti muukalaisten puolella versus monet scifileffat jossa ihminen sotii pahoja muukalaisia vastaan.

    Tähän teemaan sopii hyvin myös epäsuora lainaus että; "ihmiskunnan arvo mitataan joskus sen mukaan miten ihmiset ovat suhtautuneet muihin elämänmuotoihin".

    4+/5
     
  16. Silenssi

    Silenssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.05.2009
    Viestejä:
    331
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikä ole edes tulevien elokuvien listassa... :OI
     
  17. rinsu

    rinsu Guest Guest

    Liittynyt:
    28.03.2006
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä meni leffan alku pahasti ohi.

    Joten kysytään viisaammilta;
    Miksi alienit tulivat maahan?
    Miksi alienit eivät lähteneet pois?
    (Arvaus; alus meni rikki, kun palanen (eli moduuli) tippui? Vaan miksi se tippui?)
    Mitä "neste" oli, ja miksi sitä oli kaatopaikalla, ja miten se riitti energiaksi kaikelle alientavaralle?

    Täytyy sanoa, että alun epätarkkaavaisuus maksoi huomattavan paljon.
    Enskerralla paremmalla keskittymisellä, ettei mene hyvä leffa sivusuun :/
     
  18. Citizen Tony

    Citizen Tony Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2007
    Viestejä:
    75
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suoraan sanottuna, mitä väliä noilla asioilla on? Nuohan olivat ikäänkuin leffan MacGuffinit. Ärsyttää kaikki tollanen selitys. Katso G.I.Joe jos haluat joka asialle selityksen. Seli-seli-seli.

    Ja tämä ei ollut henkilökohtainen hyökkäys, ja saahan tuo tietty häiritä :thumbsup: Turhauttaa vain kaiken selittäminen leffassa. Siksi tämä oli hyvä. Ja en haasta riita rinsu. Sainpahan vaan purettua turhautumista ton Joen jälkeen.

    Ja vastailenpa tässä vielä sovinnoksi:
    Alieneiden maahantuloa ei taidettu selittää. Olisivatko olleet jollain matkalla ja bensa loppu.
    Alienit eivät lähteneet koska alus meni rikki tai bensa loppu.
    Neste oli kai jotain bensaa joka kesti 20 vuotta valmistaa jätteistä. Siksi se kai riitti se energia. Sama juttu että akkuja joudutaan lataamaan kauemmin kuin mitä niiden käyttäminen kestää.

    Kelpaskohan nää?
     
  19. Jeespox

    Jeespox Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2004
    Viestejä:
    278
    Saadut tykkäykset:
    1
    Leffan alkuosahan esitettiin puhtaasti ihmisten näkökulmasta ja ihmiset eivät tienneet syitä noille asioille. Miksi alus ei toimi? Miksi alienit eivät vain lähteneet pois? Miksi ne tulivat tänne? Miksi juuri Johannesburgiin? Mitään ei selitetty ja hyvä niin. Näihin kysymyksiin eivät tienneet vastauksia myöskään leffan ihmishahmot, mutta he joutuivat silti tulemaan toimeen tilanteen kanssa.

    Saa nähä josko District 10:ssä (eiköhän joku sellainenkin joskus tule, sen verran hyvin tämä on menestynyt jo nyt) tulee jotain vastauksia näihin kyssäreihin.

    Mutta sinänsä ihan sama, itsenäisenä teoksena D9 toimii erittäin hyvin. Aivan loistava leffa, yksi parhaista scifi-leffoista ikinä ja tähän asti tämän vuoden parhaita leffoja Pixarin Upin kanssa.
     
  20. jkalapet

    jkalapet Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.02.2003
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0
    Half-Life -viboja näemmä muillekin tullut. Miljöö sen sai aikaan. Etenkin majesteetillisesti taustalla häämöttänyt ja hienosti toteutettu emoalus toi mieleen HL2:sen Combine Citadelin, joka niin ikään aina häämötti jossain taustalla pelin edetessä. Ei voinut olla ajattelematta elokuvan aikana, että perhana sentään, kuinka mahtavalta aito HL2-miljöö näyttäisi isolla kankaalla samalla semirealistisella tyylillä kuvattuna.

    Elokuvan teknisesti moitteettomat CGI-muukalaiset taas muistuttivat etäisesti HL:n Vortigaunteja.

    Tuli jotenkin himo pelata HL2:sta :rolleyes:
     
    Viimeksi muokattu: 07.09.2009