Elisa Viihde - onko käyttökokemuksia?

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana art72, 25.05.2009.

  1. tourist

    tourist Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2009
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oon tässä tovin ajatellu Viihde-kaistan hankintaa kun halvemmalla saisi nopeamman netin ja "tallentavan digiboksin". Ongelmana on vaan se että puhelinpistoke ja tv on NIIN kaukana toisistaan että pitäisi keksiä toimiva ratkaisu boksin toimintaan. Täällä on heitelty ehdotuksia datasähköön ja Linksysin boksia.

    Datasähkö kuulostaisi helpommalta ratkaisulta. Voiko liittimen perään lyödä esim. hubin jonka avulla voisi pistokkeeseen liittää useamman laitteen (digiboksi, ps3)?

    Ja sitten.. onko kenelläkään tietoa saako canal+ sport -kanavia ja UrhoTV:tä liitettyä tähän Viihde-palveluun?
     
  2. arthur

    arthur Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    2 430
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole suorittanut mittauksia, mutta käytännössä on osoittautunut luotettavaksi. Kannattaa huomata, että noita datasähkötoteutuksia on erinopeuksisia. Standardi, jonka mukaisen laitteen haluat, on homeplug AV (ei homeplug 1.0).

    Huono kenttä. Luultavasti joku toinen (WLAN) laite häiritsee. Kokeile vaihtaa kanavaa.
     
  3. kovas

    kovas Guest Guest

    Liittynyt:
    28.08.2009
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viikko sitten tuli paketti missä kaikki tarvittava, laitteet kytkettiinkin heti käyttöön vaikka olikin vielä soneran yhteys käytössä. Hetkellinen riemu muuttuikin melkein samantien ärsyyntyneeksi murinaksi kun tuo nettimodeemi ei toiminutkaan toivotulla tavalla. Langattoman lähetys ihan säälittävä, 5 metrin päästä laatikosta ei enää toimi vaikka välissä on vain pari tavallista ovea, ei seiniä. Viikon aikana langaton meni pariinkin otteeseen jumiin, jouduin vetään netin piuhalla tähän läppäriin ettei olis menny hermot sen enempää. meillä on samanaikaisesti 3-4 tietokonetta kytkettynä, oisko se vika sitten siinä.

    Eilen oli sitten d-day, yhteys vaihtui elisan yhteyteen ja... eipä toimi. Asetukset on tarkistettu, modeemi buutattu pariin otteeseen mut ei mitään. 40 minsaa jonotin tekniseen tukeen josta sitten sanottiin et korjaaja ottaa yhteyttä parin seuraavan arkipäivän kuluessa. Eli menee ens viikkoon. Langattomia selatessa näkyy myös noita wippies-verkkoja olevan, mut niist ei viel enempää, täytyy tarkastella paremmin sit kun yhteys alkaa toimimaan, jos näin tulee ollenkaan tapahtumaan.

    Aikalailla nihkeet fiilikset tän vaihdoksen kanssa.. oli sentään hieno toimituspaketti ja sai popcornii!
     
    Viimeksi muokattu: 28.08.2009
  4. Slartibart

    Slartibart Guest Guest

    Liittynyt:
    07.04.2005
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin tänään Elisa Shoppiin kysymään miksi siellä on se Wippies avoin WLAN verkko kun ei ole mainuttu missään Elisan sivuilla (eikä soppareilla). Siellä sanottiin että ei "pitäisi" olla olemassa, ja että heidän täytyy päivittää firmis ADSL modeemissa! No, katsotaan...

    -Slartibart
     
  5. Munkka

    Munkka Guest Guest

    Liittynyt:
    27.08.2009
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten vaihdetaan kanavaa?

    Onko tuon modeemin asetuksille ohje jossain et miten pitäisi olla?

    Edit: molemmat löytyi pienen hakemisen jälkeen. Tosin yhteys pätkii edelleen, myös verkkopiuhan kanssa ja IPTV lähetystä vastaanottaessa.
     
    Viimeksi muokattu: 29.08.2009
  6. Munkka

    Munkka Guest Guest

    Liittynyt:
    27.08.2009
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voiko tämän toteuttaa myös ylimääräiseksi jääneellä WLAN modeemilla? Eli siten että Elisan uusi ja vanha modeemi muodostavat välilleen tuon yhteyden.
     
  7. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osassa voi, osassa ei. Itse tein tuollaisen bridgen vanhalla Buffalon Wlan-modeemilla ja tuolla Sauniksen modeemilla (sama siis käytännössä kuin tuo Elisa) asentamalla Buffaloon jonkun custom-firmiksen, koska buffalon alkuperäinen softa ei tuota osannut. Moniin Wlan-motukoihinhan on noita custom-firmiksiä saatavana, koska niissä käytetään usein jotain open source-linux toteutuksia pohjalla, jotka on lähdekoodin avoimmuuden myötä helposti häksättävissä ja modattavissa.

    Tuo tukihan tarvitsee olla vain toisessa modeemissa, eli siinä, joka "liittyy" siihen Elisa / SL-modeemin muodostamaan Wlaniin.
     
  8. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Tiedoksi Viihde-paketin omistajille, että Elisa on nyt saanut modeemin valmistajalta uuden firmiksen, joka sulkee modeemista kaikki WiFi-verkot, joita siellä ei pitäisi olla. Modeemien päivittäminen etänä on jo aloitettu. Testasin äsken omaani, ja miniläppäri löytää eetteristä vain asiaankuuluvat verkot.
     
  9. Nautiskelija

    Nautiskelija Guest Guest

    Liittynyt:
    07.02.2009
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hauska yhteensattuma, että juuri aamulla jonotin (vain 22 min!) Elisan tekniseen tukeen juuri tuon wippies ongelman takia. Tekninen tukihenkilö ei ollut moisesta koskaan kuullut ja oli vuoren varma, että se oli joku naapurin wlan-verkko. Ihme touhua tuo Elisan asiakastuki kokonaisuudessaan. Vielä kun siitä joutuu maksamaan lähes euron minuutilta.

    Muuten voin sanoa, että paketti jossa Viihde härvelit saapuivat oli ehkä ostamistani teknisistä laitteista paras. Laatikossa kaksi erillistä pienenmpää laatikkoa, toisessa modeemi ja toisessa digipääte tarvittavine johtoineen. Sitten mukana yksinkertainen nelisivuinen ohje, miten härvelit pitää kytkeä ja miten niitä käytetään. Ei turhia puhelinluettelon kokoisia käyttö-ohjeita. Kirjekuori jossa virustorjuntaohjelma usb-tikulla ja sokerina pohjalla mikropopparipussi ja leffalippu! Jos Elisan tekninen osaaminen ja laitteistot olisivat samalla tasolla, kuin markkinointiosasto, niin tämä olisi aivan ylivertainen suoritus.

    Nyt vaan jännäämään modeemin päivitystä ja sitten perehtymään tuohon digiboksiin ja tv-puolen toimivuuteen.
     
  10. Munkka

    Munkka Guest Guest

    Liittynyt:
    27.08.2009
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Henkilökohtaisen kokemuksen perusteella asiakastuen tyypit on saanu pikahälytyksen vastailemaan Elisa Viihdettä koskeviin kysmyksiin, koska yleensä ne vastaa et "ku tää on mulle ihan uus juttu".

    Sehän se lohduttaa ku pähkäilet siellä niiden rensseleiden kanssa ja lauma pentuja kirkuu jaloissa et "isi miksi junska ei näy enää mä tahdon kattoo koodi lyokoo" :mad:
     
  11. Nautiskelija

    Nautiskelija Guest Guest

    Liittynyt:
    07.02.2009
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niinpä juuri. Sääli, että tässä maassa ei oikein toi kilpailutilanne ole kovinkaan kummoinen. Tuntuu olevan ongelmana vähän kaikissa asioissa, että palvelualoilla asiakaspalvelu ja varsinkin aftersales on todella huonosti hoidettu. Poikkeuksiakin toki löytyy!


    Itse olen oppinut kantapään kautta, että skideille ei kannata pahemmin asioita luvata, jos lopputulemasta ei ole sata varma. Sama juttu tämän Elisa viihteen kanssa, eli ensiksi viritän homman kuntoon ja sitten vasta se junska pyörimään.
     
  12. Munkka

    Munkka Guest Guest

    Liittynyt:
    27.08.2009
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kumman jutun huomasin tänään. Ennen Elisa viihdettä mulla oli maikkarin kanavapaketti paikallisen kaapelioperaattorin kautta. Elisan hankinnan jälkeen irtisanoin tuon paketin ja palautin smartcardin. Tilalle otin saman palvelun Elisan kautta eli IPTV lähetyksenä.

    Tänään huomasin että maikkarin lisäkanavat näkyvät edelleen kun laitan tv:stä normikanavapaikalta kanavan päälle, ilman että digiboksi on päällä tai sen HDMI tulo valittuna tv:stä. Miten tv:n omalla virittimellä voi näkyä maksukanavat vaikka ei ole edes smartcard sisässä?
     
  13. Kaptah76

    Kaptah76 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2007
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos tuo pitää paikkansa, niin silloin siihen voi olla vain yksi syy. Kanavia ei ole salattu.
     
  14. Kryptos

    Kryptos Guest Guest

    Liittynyt:
    13.06.2005
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hankin tuon Elisa Viihde paketin, koska se oli kympin edellistä ellun fullrate liittymää halvempi. Ajattelin, että IPTV ja verkkodigiboksikuviot olisivat sitten bonusta, jos toimivat.

    En tosin halunnut, enkä halua, ottaa käyttöön Elisan omaa reititintä. Tämä tietysti aiheuttaa pikku probleemia.

    Käytössäni on D-Linkin DSL-G624T, ja Elisa Viihteen digiboksi on siinä kiinni Buffalon WHR-HP-G54 ethernet-wlan muuntimella. D-Link reitittävänä, NAT päällä, ja johtuen etäisyydestä lähimpään DSLAM:iin, kättelee yleensä noin 14 megan downstreamin.

    Heittämällä toimivat normaali tv, ohjelmaopas, HD-testivideon katselu, ja ajastaminen, tallentaminen, ja toistaminen. IPTV-kanavat antoivat tuon "heikko signaali tai signaalia ei löydy" virheen. Vuokravideot eivät myöskään toimineet.

    Aikana pähkäiltyäni keksin, että tässä D-Linkissä pitää valita QoS Configurationin alta IGMP Proxy/Snoopin 'Enabled' tilaan, jotta multicastit tulisivat läpi. No, täppä siihen ja boottia.

    Nyt IPTV-kanavat näkyvät ainakin ethernet kaapelilla reitittimestä boksiin, mutta vuokravideot eivät vieläkään toistu, ja tähän alkavat meikäläisen paukut tämän debuggaamisessa loppuvan. Mitään ideoita ratkaisuksi?

    Tarinoin tässä laveammin, josko joku muukin D-Linkin omistaja pääsisi omissa konfiguroinneissaan ainakin tälle samalle tasolle, jos ongelmia on ollut.
     
  15. Munkka

    Munkka Guest Guest

    Liittynyt:
    27.08.2009
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0

    Jep. Se lysti loppui tänä aamuna. Ehkä joku Elisalta luki mun viestin.
     
  16. Munkka

    Munkka Guest Guest

    Liittynyt:
    27.08.2009
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0

    Mulla on tuo Elisan reititin käytössä ja "heikko signaali IPTV lähetystä ei löydy" ilmoitus tulee vähän väliä. Downstream on johdolla noin 18 ja WLANilla 14 tuntumassa.

    En tiedä yhtään mitä tuolle pätkimiselle voisi tehdä.

    Vuokraleffojen toistamisessa ei ole ollu minkäänlaisia ongelmia. Toimii kuin se vanha junan vessa. Jos vaan sais tuon IPTV vastaanoton kuntoon niin olisin aika pirun tyytyväinen.
     
  17. rofafor

    rofafor Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.11.2002
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    1
    Vuokravideot vaativat UDP-porttiin 8254 tulevan liikenteen ohjauksen edelleen digiboksille, jos käytössä on NAT.
     
  18. Sairi

    Sairi Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2004
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Totta, tuo ohjaus pitää olla päällä. Itse törmäsin hieman omituisempaan ongelmaan:

    - Linksys WAG54GS saa Elisan verkosta aina osoitteen 91.156.17.75 ja TP-linkin TD-W8901G saa aina osoitteen 91.156.8.125. Eivät ole siis millään tavalla dynaamisia osoitteita
    - Laitteissa on oikeastaan ainoa ero se, että TP-Link tukee Multicastia ja Linksys ei.
    - Linksysissä porttiohjaukset peliserveriin toimi ok, siis 28960 ja 8767 ohjaus lan:in osoitteeseen 192.168.1.120. TP-Linkissä ei sitten toimikaan. Maahantuojan tuen kanssa väännetty ja todettu ettei kyllä laitteessa voi olla vikaa.
    - Asetukset molemmissa:
    *RFC 1483 Bridged
    *DHCP enabled because
    *DHCP starting ip 192.168.1.100
    *Nat enabled

    Laitoin myös Elisalle kyselyn tuosta IP-osoitteiden eroista, lähinnä onko tuossa "Viihdeverkossa" estetty porttien ohjaus muihin kuin Elisa Viihde -palvelun tarvitsemiin portteihin.

    Onkohan kukaan muu törmännyt vastaavaan?
     
  19. Kryptos

    Kryptos Guest Guest

    Liittynyt:
    13.06.2005
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos UDP 8254 porting forwardointivinkistä - nyt vuokravideotkin pelaavat.

    En saanut kuitenkaan hommaa toimimaan wlanin yli, joten otin käyttöön devolon HomePlug AV200 härvelit, ja nyt kaikki pelaa käyttäen D-Link DSL-G624T:tä.

    Ja sitten koputetaan puuta, sillä eilen illalla kun enabloin D-Linkistä multicastit, netti alkoi pätkimään säännöllisesti 30 minuutin välein. Löysin googlaamalla yhden toisenkin täsmälleen samanlaisen kuvauksen, ja ongelma esiintyi tällä henkilöllä kaikenlisäksi Elisan omalla reitittimellä, joten ongelma ei johdu vain siitä, että käytän D-Linkkiä.

    Elisalla tuntui kuitenkin eilen olevan muitakin ongelmia, sillä netti katkesi illalla kokonaan (olen Pohjois-Espoossa) pariksi-kolmeksi tunniksi. Ties vaikka pätkiminen ja netin katkeaminen olisivat kytköksissä, sillä nyt on multicastit enabloitu, ja viimeisestä disconnectista on yli 40 minuuttia. Kop-kop-kop...
     
  20. QR25DE

    QR25DE Guest Guest

    Liittynyt:
    12.03.2005
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikäs mahtaa olla vialla, kun yritän saada digiboksista asetettua telkkarin kuvaksi 1920x1080p50, mutta ei onnistu? p24 ja muut menee läpi, mutta ei just toi. Vai mitä sitä kannattaisi yleensäänkin pitää tarkkuutena?

    Telkkuna siis LG 47LG7000 ja on fullhd ja takuulla tukee tuota tilaa...