PS3 Bluray-soittimena

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana Temppu84, 11.11.2006.

  1. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Hmmm... ymmärsinköhän oikein. Pitääkö tämä tosiaan paikkansa? Onko niin, että HD elokuvaa katsoessa valitsemalla DTS HD-DA/Dolby True HD ulostuleva signaali ei ole sitä vaan jotain muuta? Omituista, koska vahvistin kuitenkin näyttää ilmoittavan saaneensa juuri sitä valitun raidan tyyppistä tai nyt ainakin näin muistelen katselleeni vahvistimen näytöstä sen oston aikaan ja kun opettelin niitä toimintoja. Minulla on Onkyo 700-sarjalainen, joka osaisi HDMI:n kautta purkaa mitä tahansa noista ääniraidoista ja olen katsonut HD-leffoja PS3:n kautta. On tietysti täysin mahdollista, että puukorvuuttani olen jättänyt laadun heikentymisen huomaamattakin, pakko se on myöntää ettei ole kultakorva mutta kyllä kuitenkin muistelen siinä vahvarin näytössä lukeneen juuri se raita nimi, mikä on ulostulevaksi valittu ja tuntuisi vähän oudolta, jos vahvari saisi saman nimisenä ikäänkuin purettavaksi raitaa, mikä ei ole samaa tavaraa. Lisäksi on vahva indikaatio jo pienen vaihtoviiveen seurauksena, että vahvistin tosiaan joutuu myös purkutöihin. Ja myös muistelen bitstreamin valikoiduksi PS3:n valikosta. Asia pitääkin ensi käynnistyskerralla muistaa katsoa ja vähän parilla levyllä vertailla.

    Mulla tiedoksi pitäisi olla uusin tai ainakin hyvin karhea päivitys PS3:ssa.
     
  2. Scaha

    Scaha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.11.2002
    Viestejä:
    955
    Saadut tykkäykset:
    2
    Juurikin niistä asioista mitä tässäkin threadissa ollaan taidettu usempaan kertaan puhua ja ihan viime postauksissakin.
    Eli ps3 ei bitstreamaa vahvistimelle näitä uusia ääniraitoja, vain coren niistä. Eli esmes dts-hd ollessa kyseessä bitsreaminä viedään perus dts:ää muistuttava ääni vaffille joka sen tunnistaakin dts-signaaliksi. Pleikkarin tapauksessa näiden uusien ääniraitojen käyttö vaatii sen että purku tehdään pleikkarissa ja viedään pcm:nä vahvistimelle. Eli vaihdat asetuksista bitstreamin pcm:ksi. Pcm on tällöin täysin alkuperäistä vastaava pakkaamaton muoto.
    Jossain vaiheessa jos jaksais vois näistä kirjoittaa rautalankaversion jonka mode saisi laittaa stickyksi sillä tämäkin asia on selostettu ties kuinka monta kertaa täällä.
     
    Viimeksi muokattu: 20.08.2008
  3. Simplicitas

    Simplicitas Quod scripsi, scripsi Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    1 163
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyllä se vain näin on. PS3:n rautapuoli ei huhujen mukaan mahdollista tuota bitstreamina ulostamista (ei siis odotettavissa päivityksenä). Näistä HD raidoista toistetaan ns. core, joka vastaa tavallaan perinteisiä DTS ja DD raitoja, mutta on suuremmalla bittivirralla. Vahvistimessa syttyy DTS tai DD valo. (Itsellä myös Onkyo 705). Kun menet PS3:n asetuksiin ja valitset ulostuloksi bitstream, PS3 antaa jopa varoituksen, että saattaa jäädä jotain toistumatta. Pleikan "display" painiketta painamalla ei selviä totuus, koska se näyttää vain sen mitä raitaa PS3 lukee levyltä. Se jätetään kertomatta, missä muodossa se työnnetään ulos. (esimerkkinä toisesta ketjusta Dolby True HD -> 2 ch PCM... PS3 näyttää Dolby True HD, vahvistin 2 ch PCM) Kuten tuossa ylläkin on todettu, tästä aiheesta olisi hyvä tehdä sticky tänne PS3/XBOX osastolle. Itse olen tämän asian kertonut plazalla vähintään 3 kertaa eri (tai jopa samoissa) ketjuissa. Lisäksi harmittaa, kun näitä samoja asioita puidaan tuolla konsolipuolella. Parempi jako mielestäni olisi ollut PS3/XBOX rauta+media ja sitten PS3/XBOX-pelit.

    EDIT: tämähän onkin näköjään jaettu 3 osaan. Eli HD-toistimina, peliokonsoli, ja sitten vielä pelit. Tuolla pelikonsoliosastolla puidaan siis näitä samoja juttuja.
     
    Viimeksi muokattu: 20.08.2008
  4. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    Ei kannata nyt ihan kauheasti nolostua. Aika timanttikorva saa olla, että eron kuulee esim. core-dts:n ja MA:n välillä. Ainakin meikäläinen tyytyy hymähtelemään niille "yö ja päivä" -puheille, mitä tälläkin foorumilla välillä saa lukea.
     
  5. THX1138

    THX1138 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.11.2005
    Viestejä:
    526
    Saadut tykkäykset:
    0
    Totta joo. Itsekkin olen testannut monella elokuvalla Sonyn S1E:n (core) ja PS3:en (DTS-MA), Denonin 4308 vahvistimeen.
    Juuri ja juuri huomaa eron joillakin Blu-ray elokuvilla mutta normi DVD:hen vertaaminen onkin sitten eri juttu.
     
  6. Upii

    Upii Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2006
    Viestejä:
    818
    Saadut tykkäykset:
    1

    No niin joo, en ole vaan lukenut tätä ketjua kovinkaan täsmällisesti. Sitten jos annan pleikkarin tehdä purun, niin silloinkin on luonnollista, ettei dts-hd pala, koska se tulee jo siinä muodossa, eikä vahvarin tarvitse enää siihen koskea?
     
  7. Upii

    Upii Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2006
    Viestejä:
    818
    Saadut tykkäykset:
    1


    Eli pleikkarilla katsoessa noista uusista ääniformaateista ei ole käytännössä mitään hyötyä?
     
  8. Scaha

    Scaha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.11.2002
    Viestejä:
    955
    Saadut tykkäykset:
    2
    Et selvästi vieläkään sisäistänyt asiaa. Juu vaffarin näytöllä ei tule vilkkumaan dts-hd. Pleikkarilla katsottaessa todellakin pääsee hyötymään uusista ääniformaateista. Ne vain puretaan ennen vaffia eli ainoastaan uuden vaffin logoista et pääse iloitsemaan :D Eli vielä kerran, pleikkarin asetuksista pitää valita pcm ei bitstream.
     
  9. Arttu78

    Arttu78 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.04.2005
    Viestejä:
    2 452
    Saadut tykkäykset:
    85
    :D Sviddu tätä hämmästyksen ja sähellyksen määrää, minkä uudet ääniformaatit ja yksi monipuolinen pelikonsoli on saanut aikaan. [​IMG] Samat kysymykset ja vastaukset miljoona kertaa joka seitsemännessä ketjussa eikä loppua ole vielä näkyvissä. Mennyt näköjään omakin pää sekaisin. Pleikkari siis edelleen Linear PCM:llä...
     
  10. Upii

    Upii Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2006
    Viestejä:
    818
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyllä tässä pikkuhiljaa älytään :D
    Mietitytti vain tuo aiempi viesti, missä sanottiin ettei ole, kuin teoreettista hyötyä(isomi bitrate) mutta se olikin vissiin vain bitstreamilla tai tjsp. Pleikkarista menee päälle linear pcm ja ei nautita niistä logoista.
     
  11. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Kiitti muuten kun selvensit tän vielä kerran. Olisin täysin pokkana vielä vakuuttanut päinvastaista naapurille. Tollanen aito toimiva faq olisi kyllä oikeasti hyvä juttu tässäkin foorumissa. Jos me vakiharrastajat näissä seotaan, niin mitähän tavan kansalla on asian piiristä tietoo.

    Kieltämättä tää juttu taitaa olla mun havaintokykyni ulkopuolella mutta ei tosiaan hävetä liikaa. Enempi tulee mietittyä taiteellisia aspekteja, esimerkiksi sopiiko musakki nyt ollenkaan kankaalla pyörivään leffaan eli onko se yleensä viihdettä tai korkeintaan miten uskottavasti äänimaailma on toteutettu. Tuuleeko satamassa oikeasti vai onko se satunnainen avustaja taas puhaltelemassa hengästyneenä mikkiin. :)

    Kuvapuolella tuntuis että hyvinkin vielä keksii pieniä laatueroja filmien kesken tekniikan puolesta.
     
  12. Simplicitas

    Simplicitas Quod scripsi, scripsi Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    1 163
    Saadut tykkäykset:
    1
    Juuri näin :). Tässä kyllä menee niin samperin sekaisin noiden kanssa. Sitten kun plazan ulkopuolella on kavereita ja työkavereita jne jne... :D
     
  13. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tämän mukaan todellinen este noiden HD-kodekkien bitstreamaukselle olisikin itseasiassa vain 60GB PS3:sten rauta. Näköjään uudemmat PS3-versiot olisi jo varustettu valmiiksi sopivalla raudalla HD-kodekkien bitstreamauksen toteuttamiselle.
     
  14. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jotain ovat parantaneet 80GB ps3:ssa. 15-25W vähempi tuottaa lämpöä kuin aikaisempi 40GB versio. Voi hyvinkin olla 65nm gpu, koska suurin lasku virrankulutuksessa on peleissä(eli kun gpu:ta rasitetaan).
     
  15. MaRsY

    MaRsY Guest Guest

    Liittynyt:
    15.06.2008
    Viestejä:
    170
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostan Ps3 heti kunhan tiedän kumpi kannattaa noista ostaa: normi 80gb vai slim 120gb?

    Eli pientä kysymyksen tynkää ja asiaa:

    Laite tulossa kotiteatteriin bd-soittimeksi (myös pelit ja Play-tv:llä telkkarilähetykset) ja kovalevyn koko ei haittaa (voin vaihtaa isomman itse).. joten mahdollisimman hiljainen ja toimiva peli kotiteatteriin hakusessa..

    Vielä pari tärkeää kysymystä:
    - Mitenkä on Ps3 Slimin bd-soitin, onko samaa luokkaa kun "vanhan" mallin soittimet?
    - Yhtä hiljaisia, vai toinen äänekkäämpi?
    - Huhujen mukaan slim- versio tehokkaampi?

    EDIT: Ja vielä, sopiiko jompikumpi versio noista pystytukeen?:
    http://www.elektroni.fi/?product=12057
    TAI
    http://www.elektroni.fi/?product=12061
     
    Viimeksi muokattu: 25.08.2009
  16. Laza

    Laza Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2006
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lienevät ominaisuuksiltaan aika samat, paitsi :

    - slim on hiljaisempi
    - slimistä saa nuo HD-ääniraidat bitstreamina ulos HDMI:n kautta
     
  17. MaRsY

    MaRsY Guest Guest

    Liittynyt:
    15.06.2008
    Viestejä:
    170
    Saadut tykkäykset:
    0
    Seelvä.. Tämä vahvistaa jo Slimin kannattavuuden.. Vielä tarvitsisi tietää noista pystytuista, että käykö ne Slimiin ollenkaan? Onko niin, että nuo käy, mutta jää tyhjää tilaa? :s Slimille jotain omia tukia jossain saatavilla? :)
     
  18. gaston

    gaston Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    3 485
    Saadut tykkäykset:
    80
    Varmasti noita tukia ja muita tilpehöörejä alkaa enemmänkin tulla markkinoille syksyn kuluessa, tässä yksi versio.
     
  19. J_He_83

    J_He_83 Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2008
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kellään ollut ongelmia kuvan sulavuudessa (1080p)? Katselin starship troopers boxin läpi uudella slimilläni ja huomasin että vähän väliä kuva nykii... Ja kun kelasin kohdan uudestaan kuva toistuu ongelmitta. :hitme: Taas sd-materiaalia katsoessani ei ongelmia. Voisiko bd-asemani olla rikki vai slimin ominaisuus? Pitää kokeilla vielä toisella hdmi-kaapelilla ja sd-leffalla. PS3 slim-->yamaha rx-v663-->47lg7000
     
  20. djj07

    djj07 Guest Guest

    Liittynyt:
    15.06.2006
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itseäkin kiinnostaisi Bluray-soittimen hommaaminen. Olen miettinyt PS3 slimmin ja näiden alle 200e perussoittimien välillä. Pelailu on hoitunut ihan kivasti PC:llä, 360:llä ja Wiillä, joten en välttämättä tarvitsisi uutta konsolia.

    Otan huomioon seuraavia asioita uutta leffakonetta hommattaessa:
    - Dvd-kokoelmani on suht iso, joten dvd-toiston olisi syytä olla ainakin nykyisten ~150e dvd-soittimien tasoa. (Mulla ei ole siis aavistustakaan siitä, että mikä on ps3:n tai stand-alone soittimien dvd-toiston laatu).
    - Koneen käyntiääni leffan aikana tulisi olla hyvin hiljainen. Xbox360 pitää selvästi liian kovaa ääntä, ja Topfieldin TF5100 (tjsp.) digiboksin kovalevyn ruksutukset menettelee.
    - Leffan nopealla käynnistymisellä ei ole niin suurta merkitystä.
    - Soittimen muilla lisäominaisuuksilla (youtube yms.) ei ole mitään väliä. Haen siis vain soitinta joka toistaa sen leffan. Ekstrajuttuja en ole ikinä jaksanut katella. Kelauksenkaan ei tarvitse olla erityisen nopeaa.
    - Äänet taitaa saada optisena ulos kaikista laitteista.
    - Haluaisin myös, että voin ohjata tulevaa bluray-konetta omalla opetettavalla yleiskaukosäätimellä (vain yksi kaukosäädin olkkarissa on juhlaa). Tämä on ymmärtääkseni mahdollista jos PS3:n kaveriksi ostaa 3rd party ir-kaukosäätimen jossa tulee usb-vastaanotin mukana. Onko kukaan kokeillut tätä?

    Kumpihan se nyt sitten olisi?