Samsungin 2009 LCD-mallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana temeksi, 28.12.2008.

  1. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sinäkö sen käytännän merkityksen päätät? Muistaakseni Sampan mukaan, edgeLED tarjoaa saman kirkauden kuin CCFL 40% vähemmällä virrankulutuksella. Joten jätetään päätös jokaisen itsensä harkittavaksi.

    Itse olen seurannut televisioiden kehitystä vuodesta keppi ja kivi, ja mitä foorumilukemiseen tulee, niin suunnilleen kaikki "AV"-foorumit tulee luettua läpi, mutta kriittisten lasien läpi. Varsinkin AVS-forumilla on helppo huomata kuinka monta viestiä tai tunnusta on yhden ja saman henkilön aikaansaamaa, valokuvat ylivalotettuja yms. sekalaista potaskaa ja tuollaisesta ei todellakaan voi tehdä minkäänlaisia yleisiä päätöksiä siitä, että ero valovuodoissa olisi radikaali. Ero valovuotojen määrässä voi toki olla nykyisten CCFL-mallien eduksi, mutta itse en ainakaan mitään foorumilöpinää pitäisi esteenä hankinnalleni.

    Meissä on vissiin se ero, että itse en mitään fanita, hence 40B650 hankinta vanhemmille.
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Niinpä. Täällä Plazallahan on se eräs ketju, missä vähän laskelmoitiin vaikkapa EdgeLED:n ja plasman välisiä virrankulutuseroista johtuvia kuluja. Kyllä se taisi niin mennä, että alle 100W:n EdgeLED ja yli 200W:n plasma eivät kasvata eivätkä laske sähkölaskua vuodessa juuri ollenkaan. Tässä kohtaa kiistellään vähän alle 100W:n (EdgeLED) ja vähän yli 100W:n (CCFL) merkityksestä, niin jokainen voi päätellä varmaan, ettei käytännön merkitystä ole. Tietenkin se ekohype on sellainen, että tietämätön kuluttaja helposti uskoo, että ostaessaan vaikkapa EdgeLED:n (koska jotkuthan näkevät virrankulutuksen ykköskriteerinä jopa) säästää kauheasti sähköä.
     
  3. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    En päätä, mutta jos käytännön kulutusero vuodessa lasketaan käsittääkseni korkeintaan euron kolikoissa (EdgeLED vs. CCFL), niin pidätkö tuota itse merkittävänä -- varsinkin kun EdgeLED:stä joutuu kuitenkin maksamaan enemmän kuin CCFL-malleista. Ongelma on siinä, että EdgeLED:ä mainostetaan siten, että "ne nyt vain ovat niin paljon energiaasäästävämpiä", niin moni kuluttaja saa siitä väärän käsityksen. Siihen on syy, miksi EdgeLED:ien yhteydessä ei mainita varsinaisia euromääriä tai edes arvioita niistä.

    Enpä minäkään fanita, enkä myöskään ota foorumeiden kommentteja faktana. Sen sijaan jos huomaan, että jotain mielipidettä esiintyy erityisen paljon, niin silloin tuon sen esille, jos joku on asiaa pohtimassa. Itse haluaisin omalla kohdalla juuri samanlaista apua. Monen plazalaisen neuvot kun tuppaavat olemaan etenkin näissä televisioasioissa sitä, että he vain toistelevat speksejä ja hypeä, ja käskevät itse mennä tutkailemaan televisioita -- moni kuluttaja ei kauheasti osaa vertailla livenä televisioita, jos siihen edes mahdollisuutta on, sillä paitsi ettei juuri kukaan lähde kuva-asetuksia säätelemään (niin kuin pitäisi, että saa oikeanlaisen kuvan television suorituskyvystä) niin liikkeiden katseluolot eivät vastaa realistista katseluoloja kotona. Sitten kun itse vaikkapa mainitsen näistä valovuodoista, niin heti tulee sitä "mielipiteesi on mutua eikä minkään arvoista" palautetta näiltä samoilta neuvojilta. Henkilökohtaisesti arvostaisin sitä, jos joku edes vaikka lukemalla toisten käyttäjäpalautteita on saanut arvokkaita tiedonjyväsiä ja sitten jakaa ne kanssani. Ei niitä pidäkään ottaa automaattisesti faktana, mutta typerä se on, joka niitä ei edes pohdi.
     
    Viimeksi muokattu: 25.08.2009
  4. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    En pidä en, mutta se ei tarkoita ettei se sitä olisi jollekkin muulle. Ja mainonta on mainontaa, 40% on suhteutettuna paljon, ja miksei sitä käytettäisi hyödyksi mainonnassa? En näe siinä mitään ongelmaa, ts. jos jollain on varaa edgeLED-malliin niin hän tuskin on kiinnostunut euromääräisistä kulutuseroista. Mutta sekään ei sitä tarkoita, että niitä ei olisi olemassakaan.

    Noh, mielipiteeni ko. asiasta toin esille jo ensimmäisessä viestissä, eikä se siitä ole mihinkään muuttunut B650/750/6000/7000-malleihin:

     
  5. pasi78

    pasi78 Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2009
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei sillä virrankulutuksella tosiaan pitäisi hirveästi väliä olla jos on massia ostaa 2000e tv:)
     
    Viimeksi muokattu: 25.08.2009
  6. pasi78

    pasi78 Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2009
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos haluaa sleekin muotoilun, oikean ja helpon tauluTV-seinäkiinnityksen, 40% vähemmän virrankulutusta niin kyllä, muussa tapauksessa ei. Valovuotoa voi olla ihan hyvin CCFL-malleissakin.

    Lisätään tähän vielä kuvanlaatu päivänvalossa,siinä ei pienet valovuodot näy ja mitä olen näitä uusimpia malleja seuraillut niin kyllä nuo b6000 ja b7000 sarjan sampat tuottaa tän hetken parasta kuvaa.

    Itsellä oli aijemmin sampan plasma ja siinä led-töllöön verrattuna oli TODELLA hyvät katselukulmat.Muuten on kyllä tämä led-tv pistänyt katselukokemukset uudelle tasolle.

    Ja tarkoitan katselukomuksilla teräväpiirtomateriaalia ja pelaamista,nykyisen digikuran katseluun välttää todellakin vaikka kuvaputkitöllö.En ole vielä nähnyt laadukasta digikuvaa missään vehkeessä vaikka ois mitkä kuvanparannuspiirit päällä.
     
    Viimeksi muokattu: 25.08.2009
  7. leeviska

    leeviska Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2008
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heh, etkö osaa seurata aikaasi:) tuohan ei todellakaan ole mikään LG:n huippu led tv, eikä varsinkaan mainitsemani 42sl90 vai mitä kohtaa et tuosta mallisarjasta ymmärrä kun hait vertailuusi aivan tavallisen LG:n ccfl tekniikalla valmistetun LCD television etkä local dimming backlight systeemillä toimivaa vasta marraskuussa julkaistavaa uutta LED teeveetä, jota siis kukaan ei ole vielä voinut arvostella:)

    Voitko myöskin väittää että samsungeissa ei ois mitään vikoja ja todisteena siteeraan tätä sun aloittamaa threadia, jossa ei muuta tehäkkään kun vikistä samppojen vioista:), joten eiköhän ois poikien aika vaihtaa telkut uusiin ja toimiviin:)
     
  8. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    55lh9500 on LG:n kallein malli ja LD LED-tekniikalla. Joten jospa lopettaisit sen tietämättömän pätemisen?

    Täällä ei ketään muu vingu kuin sinä.
     
  9. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    tähän väliin pakko mainita että seurasin eilen stockalla tota 55" 7000-sarjan samppaa jollain samsungin testipätkällä, ja pitää todeta että pesee kyllä kaikki tähän mennessä vastaan tulleet näyttölaitteet,siis omasta mielestä. noh matskuissa on eroja mitä ulos suoltavat missäkin TVssä.

    jos tosiaan toi input lagi on sitä luokkaa ettei pelaamiseen mukamas tahdo kelvata niin mahtaiskohan tulevat 8500 & 9000-sarjaa LD LCD olla samaa kastia?
    kuinkas tuon 700-sarjan 200hz input lagi? saako 200hz päälle gamemodessa?
    8000-sarjassa kuulema ei saa :weep:

    (taas tätä mun input lagi kiekumista mutta tulee myös pelattua aika paljon,muutenhan nämä uudet tuntuis olevan likimain täydellisiä vekottia tällä haavaa)
     
  10. ptuhkane

    ptuhkane Guest Guest

    Liittynyt:
    25.03.2005
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    ElvisThePelvis - Onko vanhempiesi telkussa valovuotoa tai pilveilyä?

    Mitenkähän paljon valovuotoa ja pilveilyä telkussa saa yleisesti ottaen olla, että kannattaa valittaa liikkeeseen? Tuntuu aika hämärälle se raja. Toisaalta voisi myös ajatella, että sitä ei saa olla yhtään (ainakaan silloin, jos kerta on sellaisia samanmallisia telkkareita, joissa valovuotoa tai pilveilyä ei ole). Ehkä pitäisi telkkaria ostaessa sopia myyjän kanssa, että jos valovuotoa tai pilveilyä näkyy vähänkään niin saa uuden kappaleen tilalle. En tiedä sitten voivatko ne myyjät sellaista luvata.
     
  11. leeviska

    leeviska Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2008
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo mut etkö edelleenkään ymmärrä et toi on vanha malli, josta kukaan ei tässä puhunut mitään vaan etkö vieläkään osaa lukea 42sl90 on mainitsemani televisio, joka tulee kauppoihinkin vasta marraskuussa eli sitä ei kukaan ole voinut vielä arvioida:), joten jos et mistään vielä tiedä mitään ja et edelleenkään osaa ottaa tätä huumorilla, niin olisi jo korkea aika lopettaa se sampan ongelmista vinkuminen ja ostaa parempi telkku:)
     
  12. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Minimaalisesti. Alareunassa hieman oikealle on hyvin vähän, mutta se on oikeasti niin pientä, ettei oikeastaan voi olla edes varma onko se valovuotoa vai ei.

    Se valovuotokipukynnys riippuu varmasti ihmisestä itsestään. Nuohan pahimmillaan taitavat haitata pimeässä tummia kohtauksia katsottaessa, ja joillekin tällainen katselu edustaa häviävän pientä prosenttia -> ei ole motivaatiota alkaa napisemaan. Itse varmaan napisisin siinä vaiheessa, jos se valovuoto ei olisi minimaalista nurkkavuotoa, vaan ihan monta senttiä leveää useamman prosentin kuva-alasta valtaavaa.

    Muistaakseni on olemassa sellainen (epävirallinen) käytäntö, että jos myyjälle maksaa vähän enemmän tuotteesta, niin myyjä antaa tarkastuttaa paketin sisällön (varmistuakseen ettei ole kuolleita pikseleitä tai vaikka sitä valovuotoa). En kuitenkaan usko, että tällaista joka liikkeessä harrastetaan, ja onhan se toisaalta aika epäreilua, että ostaja joutuu maksamaan lisää saadakseen tietää, että kuva on katsomiskelvollinen. Syyttävää sormea on tietenkin vaikea keneenkään kohdistaa, sillä käsittääkseni esimerkiksi valovuodot ovat "sivuoireita" paneelienvalmistuksessa, sillä jatkuvasti täydellisiä paneeleita lienee mahdoton valmistaa -- ainakaan kustannustehokkaasti. Jos niitä valmistettaisiin, niin varmaan valmistajat nostaisivat tuntuvasti malliensa hintoja -- jos siis kaikissa olisi 100%:n pikseli/valovuoto-takuu.
     
  13. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    LED taustavalona on pitempään tasalaatuisempi kuin CCFL ja siten vastaa käyttöiältään paremmin kuvaputkitelkkareita.
     
  14. Hösö

    Hösö Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2007
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noni!

    3 vuoden pähkäily on ohitte! Tänään paikallisesta kivijalkamyymälästä pantiin tilaukseen 46b755!:hitme: Toimitus luvattiin ensiviikon keskiviikoksi. Ehkä jopa aijemmin...:naminami:

    Nyt alakaa se järetön odottaminen, mutta KUULEMMA HYVÄÄ kannattaa odottaa...

    Ja lopuksi, pitääkö/kannattaako tms tuota "ajaa sisään"? Ja mimmosillä säädöillä muut on tuota käyttäneet?
     
  15. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Harva taitaa ajaa sisään. Itse käytän HDTVtestin asetuksia, mutta hyviä asetuksia löytänee AVS Forumin ketjusta. Suosittelen käyttämään kuvamoodina Movieta, sillä Standardin kanssa kuva tuntui liian valoiselta, hailakalta ja jopa pehmeältä.

    Yksi mielenkiintoinen kysymys on, että kannattaako CE Dimming laittaa pois päältä Service Menusta. Toistaiseksi olen tuon pitänyt päällä.
     
  16. sami1972

    sami1972 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.07.2006
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1142352&page=10

    Kouin asetuksia käytän tällä hetkellä ja ylläolevassa linkissä on kaaviokuva CE Dimmingin vaikutuksista kuvaan.Olen tuota CE Dimmingiä etsinyt huoltomenusta,mutta en ole löytänyt,millä nimellä se siellä on?Huoltomenusta löytyy myös lightning effect kohta,mitä tämä asetus mahtaa tarkoittaa?
     
  17. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    AVS Forumilta taisin jostakin löytää nämä ohjeet, jotka kopioin talteen:

     
  18. sami1972

    sami1972 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.07.2006
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huoltomenuun pääsee laittamalla tv:n valmiustilaan ja painamalla seraavia näppäimiä.info menu mute power on.Täytyy kokeilla tuota advanced settings kohtaa.
     
  19. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voi kristuksen talikynttilät sentään. Minkä takia jauhat asiasta jota et kuitenkaan ymmärrä? 55LH9500 on sen verran uusi telkku, että sitä ei vielä mistään Euroopasta saa, ja Suomeen tulossa myyntiin vasta syyskuussa: http://nordic.lge.com/fi/ir/html/AB...seq=6012&page=1&target=pressreleases_read.jsp
     
  20. ptuhkane

    ptuhkane Guest Guest

    Liittynyt:
    25.03.2005
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulle on jäänyt hieman epäselväksi, että onko esim. Samsungin tai Sonyn kalleimmissa malleissa (en puhu tässä led-telkkareista) pienempi todennäköisyys olla valovuotoa ja pilveilyä. Vähän on sellainen maku tullut, että näin olisi. Ainakin Sonylla taitaa olla paremmat paneelit z-sarjassa verrattuna w-sarjaan. En sitten tiedä varmaksi onko sillä ainakaan mitään suoraa vaikutusta valovuoto ja pilveily ongelmiin. Niin ja hylkääkö Sony tai vaikkapa Samsung helpommin kalliimpien mallien kohdalla televisioita, jos valovuotoa tai pilveilyä ilmenee aikalailla vähänkin.
     
    Viimeksi muokattu: 26.08.2009