True Blood (jenkkitahtiin)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana ana198, 16.06.2008.

  1. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vanha kunnon Lafayette on viimein takaisin :thumbsup:.
     
  2. Niksteri

    Niksteri Funny how? Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.01.2001
    Viestejä:
    678
    Saadut tykkäykset:
    1
    "I sodomized a pine tree." :D

    Täähän sarja vaan paranee vanhetessaan. Taas kerran loppu aika vittumaisesti. Ei jaksais ootella ens viikkoon.
     
  3. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Vaikka melko seesteinen jakso olikin, niin ei voi sanoa muuta kuin että tämä lienee sarjana (ja kautena) hyvinkin pitkälti parasta pitkään aikaan. Koko ajan tasaisesti tahti parantunut, ja nyt kun ei ole enää kun 4 jaksoa kautta jäljellä voi vaan kuvitella minkälaista vaihdetta lyödään silmään seuraavaksi. Viikko tuntuu taas liian pitkältä.

    Erityisplussat Godrickista, kiinnostava hahmo vaikka toistaiseksi hivenen 'ohueksi' on jäänytkin. Eiköhän tuota syvennetä vielä hivenen.
     
  4. pundewhee

    pundewhee Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2008
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
  5. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 705
    Saadut tykkäykset:
    353
    Mitä vittua, en tajua lainkaan niitä ihmisiä jotka ovat heivanneet True Bloodin menemään muutaman jakson jälkeen. Tämähän on ihan helvetin tiukkaa settiä koko ajan, toimii! Kun The Sopranos ja The Wire saatettiin kunniakkaaseen päätökseen ja Generation Killkin jäi vain minisarjaksi, niin olihan sitä vähän suru puserossa että mistäs seuraava HBO:n kuningassarja ja tässähän tämä taitaa olla. Noin puolessatoista viikossa tuli tuijoteltua nämä nyt jenkeissä tulleet jaksot ja meininki on mahtavaa. Hauska, viihdyttävä, hikinen, kuuma, jännittävä, verinen, koukuttava, pelottava ja täysin pitelemätön. Pidin sarjasta kyllä ihan ekasta jaksosta alkaen, vaikka jotkut epä-hbo:maiset/hömppämäiset ratkaisut mietityttivät (hurjat juonenkäänteet ja cliffhangerit), mutta onhan tämä nyt helkkarin cool ja vetovoimainen.

    Shapesifter-Sam oli jotenkin yhdentekevä aluksi, mutta jossain ykköskauden puolivälin paikkeilla hahmo sai paljon syvyyttä ja sympaattisuutta kasvaen melkeinpä jopa suosikikseni. Muukin porukka on sen verran värikästä, ettei kyllästytä lainkaan ja jotenkin homma on handlattu niin, että jokaisessa juonikuviossa on jotain mielenkiintoista meneillään. Jälleen kerran hyvin miehitetty HBO-sarja: Komearaamisessa Alexander Skarsgårdissa on tyyliä ja onhan mukana tietty muutama klassinen HBO-kasvo: William "E.B. Farnum" Sanderson ja Chris "Frank Sobotka" Bauer.

    Kuten joku mainitsikin, niin melkoinen löytö tuo Taraa näyttelevä Rutina Wesley: mimmi vetää roolinsa hyvällä asenteella, vaikka ei ole ennen True Bloodia näytellyt kuin parissa hassussa roolissa. Tällä hetkellä on tosin vittumaiset kuviot meneillään: Tara on ihan jossain Maryannin lumoissa, toivottavasti pääsee vielä tuosta ylös ja vittuilemaan kaikille, kuten ekalla kaudella.

    Noita The Southern Vampire Mysteries -kirjoja on tehty näköjään jo jonkin verran, joten lähdemateriaalista ei ainakaan näyttäisi olevan pulaa ja kun tässä vilisee jos jonkinlaista vampyyria, muodonmuuttajaa, karvaturria ja mystistä jumalhahmoa, niin teoriassa uusia juttujakin voi kirjoittaa mukaan miten nyt milloinkin sopii, mutta toki tämä voi myös olla huono juttu pitkällä tähtäimellä. En ole kirjoihin kuitenkaan perehtynyt, joten en tiedä mitä on mahdollisesti vielä tulossa. Rapakon takana show on yllättävän menestynyt, joten Carnivàlen tai Deadwoodin kaltaista epäreilua cancellausta on tuskin tiedossa ihan heti. Mutta mistä näistä tietää, käsittääkseni Deadwood oli kohtuu menestynyt tuotos, mutta silti kävi miten kävi. Kädet ristiin ja toivottavasti sarjan laatu pidetään korkeana, käsikirjoitukset jokseenkin tolkullisina ja kesto inhimillisenä. Tällä on kyllä mahdollisuudet vaikka mihin ja äärimmäisen mainio kakkoskausi on mennen tullen näyttänyt, mihin sarja pystyy. Kerrankin tällaista synkkää fantasiaa, eikä mitään lasten kakkaa. Tietty jotkut pikkujutut voisi tehdä ehkä toisin (esim. Sookien telepatiakyky on sellainen, että sen avulla on helppo vetää mutkia suoriksi tarinankerronnassa), mutta ei jaksa valittaa kun meno paranee koko ajan. Tunnustaudun faniksi, loppukautta odotellessa.

    Loppukaneetti: True Blood = :naminami::thumbsup:
     
  6. pundewhee

    pundewhee Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2008
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tossa aika hyvä yhteenveto. Meikäläisen kiinnostus heräs pelkästään vampyyriteeman takia, mut myöhemmin on kyllä käynyt selväksi miten paljon muutaki sarja lopulta on. Yks tuttu esim. ei välitä vampyyritouhuista yhtään, mut ihastu kuuman hikisen Louisianan miljööseen maisemineen ja aksentteineen.

    Ehkä parasta sarjassa lopulta on huumorin, draaman ja jännityksen nerokas sekoitus. Huumori tasoittaa draamaa ja jännitystä juuri oikealla tavalla, koskaan ei mennä liiaksi huumorivaihteelle vaan kevennykset tulevat useinmiten odottamatta juuri oikeilla hetkillä. Six feet underia en ole katsonu, mutta suunnitelmissa olis, Ball on eittämättä nerokas kaveri.
     
  7. whector

    whector Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.07.2004
    Viestejä:
    563
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkä mä en vaan tajuu, mutta mun mielestä tää uusin 9 jakso alkoi hieman latistumaan loppua kohden. Muuten ok, ja sarja on kyllä tämän hetken parasta antia.
     
  8. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meikälle toimii kyllä edelleen. Tässä on loistavasti balanssissa draama ja humoristisempi puoli, tämä viimeisinkin piti sisällään monta koskettavaa kohtausta ja vähän naurattikin:naminami: Vaikkapa tuo sisarusten välinen kohtaus oli niin jotenkin niin mieltä lämmittävä että huhhuh, toisaalta Lafayette veti taas niin kovaa settiä että aiai. Kyllä tämä taitaa olla ihan se top1 meikälle, mieli taas muuttuu kun Dexterin uusin alkaa:D
    No ei näitä voi oikein verrata top2:een molemmat kuuluu.
     
  9. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 705
    Saadut tykkäykset:
    353
    Se oli pettymys, että Godricin piti poistua jo tässä vaiheessa. Hahmossa oli potentiaalia, mutta sitä ei sitten kunnolla käytetty ja tällaisena lyhyenä visiittinä koko hahmo jäi tosiaan puolitiehen, vaikkakin tuo teko voi jollain ideologisella tasolla vaikuttaa muihinkin vampyyreihin. Sitten tätä pilkunviilausta: aika helposti ja nopeasti näytti leimahtavan ilmiliekkeihin, kun esim. ykköskauden lopulla Bill tarpoi pitkänkin matkan suorassa auringonpaisteessa. Minä kun luulin, että mitä vanhempi vampyyri on, niin sitä kestävämpi/voimakkaampi ym.

    Sam muuttui kärpäseksi :thumbsup: Jokohan nyt Sam ja Bellefleur laittaisivat Maryannille kampoihin. Saa nähdä mitä tuostakin tulee, kun ei mikään kovin helppo vastus vaikuttaisi olevan. Mutta voi perkele kun on kovaa kamaa tämä sarja. Ja Lafayette on ihan päällikkö.

    Ja lopuksi, muropaketin foorumilta bongattu aiheellinen kysymys: "Kuka muu haluaisi näyttää Alexander Skårsgardilta jos voisi? :D Vittu se on cool."
     
  10. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Godric itse sanoi että hän on jo niin vanha että se leimahdus käy nopeasti, kai se on jotenkin järkeilty että niin kauan pimeässä että herkempi sille auringolle, mene ja tiedä.

    Joo aika cool on Eric:cool:
     
  11. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Loistava jakso taas, seesteisyydessään enteilee melkoista myrskyä loppukauden osalta. Ainakin toivottavasti.

    Godricin kohtalosta samaa mieltä kuin aiemmatkin postaajat, eli hahmosta olisi toisaalta minun puolestani voinut repiä matskua vielä paljon enemmän, mutta jos tuo ratkaisunsa kuitenkin jotenkin vaikuttaa loppukauteen niin sekin kelpaa. Innolla odotellaan viimeisiä jaksoja!
     
  12. pundewhee

    pundewhee Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2008
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toissajaksossa kävi myös ilmi ettei kaveri paljon verellä ole mässäillyt, kun "tulee toimeen niin vähällä". Vaikuttaisikohan tarkoituksella nälän partaalla sinnittely leimahdusherkkyyteen. Samapa se toisaalta, pikkujuttu lopulta.
     
  13. 69DUDE

    69DUDE Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2008
    Viestejä:
    151
    Saadut tykkäykset:
    0
    Loistava sarja,ei voi muuta sanoa. Mutta pitäähän se jostain vähän rutistakkin, eli voisivat jo pikkuhiljaa laittaa töpinäksi tuon Maryannen kanssa. Hermothan tässä kohta menee kun juoni sen osalta laahaa ja laahaa...:sleep:
     
  14. Maccara

    Maccara Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä. Ite tykkään siitä huumorista, mitä kevyesti viljellään dialogin lomassa sopivasti. Esim repesin hiljaa kohdassa:

    Sookie: Godric is your Maker, isn't he?
    Eric: Don't use words you don't understand.
    Sookie: You have love for him.
    Eric: Don't use words I don't understand.
    (tjsp)

    Muutenkin draama-painotteisessa jaksossa esim tuo Jason taas kummasti kevensi tunnelmaa välillä omintakeisilla letkautuksillaan.
     
  15. Maccara

    Maccara Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    0
    Munkin mielestä tota Maryannea on venytetty liikaa. Pelkäänpä, että väkisinkin tulee anti-kliimaksi ko hommasta.
     
  16. Vorkkis

    Vorkkis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.11.2005
    Viestejä:
    702
    Saadut tykkäykset:
    4
    Juu, pientä repeilyä tulee useastikin TB:n kohdalla ja tuo mainitsemasi Sookien & Ericin jutustelu oli kyllä yksi parhaista:thumbsup:

    Ja on Eric cool!
     
  17. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Voihan paska!
    Sarjan uusin ja mielenkiintoisin hahmo deletoidaan noin vaan. :OI:OI:hitme::OI:hitme:
     
  18. whector

    whector Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.07.2004
    Viestejä:
    563
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuorein jakso on kyllä sarjan tähän astisista jaksoista paras. :naminami:
     
  19. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    Edellisen jakson pehmoilu on tipotiessään. :naminami:
     
  20. J-dee

    J-dee Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2006
    Viestejä:
    316
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voi voi mua hajottaa jo nyt jos Sookie on se THE väline, jolla Maryanne biitataan. Oon vaan niin ristiriitasissa fiiliksissä sitä hahmoa (sookie) kohtaan: toisaalta ymmärrän sen tärkeyden juonelle/sarjalle, toisaalta ärsyttää niin perkeleesti välillä.