tee-se-itse ghettoblasta?

Keskustelu osiossa 'Tee Se Itse / DIY' , aloittajana DerAlte, 21.06.2006.

  1. ruupert

    ruupert Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2008
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vastauksesta. Nuo pitäisi nyt varmaankin kytkeä sarjaan jotta saan 24v irti. Jos kytken näin niin meneekö metsään? Eli (Akku 1.pos.napa) - (Akku 1.neg.napa) - (Akku 2.pos.napa) - (Akku 2.neg.napa). Viiva sulkujen väleissä kuvaa johtoa. Vahvistimen plussat ja miinuksen kytketään varmaankin (jos tuo mainitsemani kytkentätapa oikea) 1.Akun positiiviseen ja 2.Akun negatiiviseen. Positiivinen positiiviseen ja negatiivinen negatiiviseen? Kiitos etukäteen jos joku viitsii tälläisiin kysymyksiin vastailla:D
     
  2. McManiac

    McManiac Guest Guest

    Liittynyt:
    24.05.2009
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Älä yksittäisen akun napoja yhteen kytke.. Tulee oikosulku. Huomaat kyllä luultavasti kytkiessä, mikäli akuissa on yhtää virtaa.. Vahvistimen kytkeminen kuulosti oikealta. Mut akut kytketää niin että

    +1.akku-(tähän johto)+2.akku-

    Ja noista "reunoilla" olevista + ja - navoista sitten vahvaimeen. Mikä vahvistin sulla oli ennen sitä suren vahvistinta käytössä ?
     
  3. ruupert

    ruupert Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2008
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin joo ei tietenkään voi saman akun napoja kytkeä. Onhan tuokin tullut huomattua joskus :D Mulla oli amp6-basic käytössä ennen tätä. Melua irtoaa kyllä jos vain sattuu olemaan korkean lähtötason omaava soitin. Mulla on yleensä ipod käytössä ja sillä irtosi sisällä ääntä ihan ok, mutta ulkona aukella vähän kyllä liian vähän omaan makuun. Äänenlaatu oli tosin hyvä. Suressalkin äänenlaatu mielestäni samoilla volumetasoilla kuin mihin amp-6 pystyi myös hyvä. Bassoja saa enemmän kuuluviin lähinnä tuolla teho-erolla. Olen siis tuota surea soittanut 24v virtalähteellä myöskin.
     
  4. Slobodan

    Slobodan Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2009
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    ruupert:

    Kokeilitko vaihtaa Amp6B:n input gain-vastuksia kuten aikaisemmin mainitsit? Oliko niillä vaikutusta äänenvoimakkuuteen? Oliko nuo HP-10W:t sun boksissa 8 ohmin versioita?
     
    Viimeksi muokattu: 12.08.2009
  5. ruupert

    ruupert Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2008
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep eli vaihdoin nuo amp 6.sen isommat eli 56k vastukset näihin partcon 100k vastuksiin. Jätin alkuperäiset 22k vastukset paikalleen. Kyllähän tuo lisää herkkyyttä toi. En vaan ite saanu jostain syystä tinaa enää uudelleenjuotuksen aikana juottumaan yhtä hyvin kuin vahvistinta kasatessa. Juotokset jäivät hieman "epäilyttävän" näköisiksi. En kuitenkaan polttanut pintoja.

    Mulla tosiaan 8 ohmin versiot. Koitin saksasta tästä kaupasta tilata ne 4 ohmisena mutta ei sitten löytynyt heiltäkään. Amp 6 varmaan kyllä riittää ihan hyvin 4 ohmin elementeille tehojensa puolesta.

    Korjasin eilen tuon kytkennän laitteestani. Mulla on siis 2kpl ct-leader 12v 5ah akkuja sarjassa nyt. Lujaa soiteltiin joku 5 tuntia. Jännitteitä en mittallut nyt mutta ei tuo ääni ainakaan vielä vaimentumaan alkanut.
     
  6. Builderman

    Builderman Guest Guest

    Liittynyt:
    08.07.2009
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sainpas duunikaverilta tällaisen purettavaksi:

    http://www.amazon.com/CreativeLabs-CREATIVE-INSPIRE-2-1-2400-51000000AA187/dp/B00006JHVC

    Vähän kosketushäröjä yms. mutta pienellä tinailulla varmaa saisi vielä ihan ok pelin. Kysymykseni koskee vehkeen vahvistinta. Boksistahan tekisi helposti kannettavan kaikattimen käyttäen samaisia 18650 akkuja... mutta... minkähän luokituksen vahvistimesta on kysymys? Tuskin T- tai D-luokan kamaa? Minkähänlaista akkukestoa tolla saisi? Olisiko arvioita sen tarkemmin speksejä tuntematta?

    Toinen kysymys koskee kytkentää. Eli vehkeessä on siis "aktiivisubi" ja 2 pientä satelliittia. Onkohan vahvistin perus 2-kanavainen vai onko subille oma kanava vahvaimessa? Onnistuisiko samanlaisen idean toteuttaminen jollain rakenussarjavahvistimella? Toi Creativen systeemi käsittääkseni on kuitenkin stereo noiden sateliittien osalta?

    Eli tekisi vaan subin pönttöön ja lisäisi diskantti/keskiäänet päälle? Jonkun 6.5" elementin saisi verraten pieneen koppaan ja diskantti/keskiäänet ei vie tilaa käytännössä ollenkaan.
     
  7. Slobodan

    Slobodan Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2009
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt olisi oma boomboxi valmis!

    Portit vielä puuttuu, mutta nekin hoituu lähipäivinä, kun saan sopivan rasiaterän lainaan. Työnimestä tuli myös lopullinen, eli pURKKI. Vehkeessä on Amp6-basic vahvarina, 4 x 8 ohm HP-10W + 4 x piezoja hoitamassa diskantteja, kiinteä 8 gb mp3-soitin ja herra Kekkosen silmien takana myös strobovalo tunnelmaa luomaan "Can you festival?"-napin takana. Kaiuttimet ovat magneetti magneettia vasten kytkettynä rinnakkain. Soi kauniisti ja lujaa.

    Kiitoksia vielä kaikille kysymyksiini vastanneille, tässä kuvia vehkeestä:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  8. Baphomet

    Baphomet Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2008
    Viestejä:
    624
    Saadut tykkäykset:
    0
    Todella asiallisen näköinen pURKKI. :thumbsup:

    Mistäs teit ton lootan?

    Kuvia valmistuksesta?

    /B
     
    Viimeksi muokattu: 13.08.2009
  9. Slobodan

    Slobodan Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2009
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Valmistuksesta ei ole kuvia, kännykkäkamerallani saa kaikkialla paitsi ulkona niin huonoja kuvia, että en viitsinyt sitten dokumentoida tarkemmin valmistusta.

    Boksin runko: 18 mm lastulevyä joka on päällystetty muovipaperilla, väliseinät 10 mm filmivanerista

    Etu- ja takapaneelit (yläosa): 10 mm filmivaneria, mattalaminaattipäällystys liimaamalla vanerin päälle

    Etu- ja takapaneelit (yläosa): 10 mm filmivaneria, päällystetty mustalla tekonahalla

    Etumaski: Mustaa reikäpeltiä johon akryylimaalilla taiteiltu UKK


    Haluan vielä askarrella tuohon paremman suojalasin soittimen eteen, ehkä pomppusalvalla aukeava pleksiovi joka suojaa soitinta kun sitä ei käytetä. Kaipaa myös pyöriä alle, on vähän turhan raskas kantaa, vajaat 30 kg painoa.
     
    Viimeksi muokattu: 13.08.2009
  10. Builderman

    Builderman Guest Guest

    Liittynyt:
    08.07.2009
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hahaa! Tosi härski vekotin! Varmaan jytää ihan riittävän lujaa, kehtaa jo pihallakin luukuttaa. Upea toteutus ja UKK on varsin hauska!

    A big hand for ya!
     
  11. Sleep0

    Sleep0 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2007
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Todella todella hieno! WOW! Osaispa itsekin..
     
  12. toiminto

    toiminto Guest Guest

    Liittynyt:
    18.09.2008
    Viestejä:
    242
    Saadut tykkäykset:
    0
    Asiallisen näköinen vehe on kyllä :)
    Mistä tuota muovipaperia sais? Vaikuttaa hyvän näköiseltä pinnalta
     
  13. j_a_k

    j_a_k Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.08.2007
    Viestejä:
    2 266
    Saadut tykkäykset:
    7
    Eiköhän noissa ihan perinteiset AB/B-luokan lämpöpäätteet ole. Yhden paketin purkaneena naureskelin toteutukselle. 2-kanavainen vahvari, tyyliin TDA2009 yksipuolisella käyttiksellä. Toisen kanavan vahvistinkytkentä invertoiva. Basso kytkettynä suoraan molempien vahvistimien lähtöjen väliin. Ei siis edes kelaa alipäästönä, täysi kaista "bassolle". Sitten yläpään pöntöt kytkettynä kanaviinsa ja niillä oli 100uF konkat poistamassa DC-komponentin ja suorittamassa ylipäästösuodatuksen.
     
  14. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Hifi on hifiä, halpalaitteet halpoja. Ei saa sekoittaa niitä toisiinsa.

    Halpalaitteen kilpailukyky markkinoilla voi kuolla yhden "ylimääräisen" konkan tai liittimen tai painonapin lisäämiseen. Saati kaiutintasoisen alipäästökelan, joka maksaa enemmän kuin koko muu vahvistinhärveli yhteensä. Eli jos halpalaite, esim. muovinen aktiivi-tietokonekaiutin, maksaa rumasti suunniteltuna (siis taloudellisesti hyvin suunniteltuna) 10 euroa, sitä ei kukaan osta 25 eurolla jos siinä on "Vähän Puhtaammat Passot" eli 15 euron hintainen kookas jakosuodinkela sisällä piilossa, plus isompi kotelo, että se kela sinne sisään mahtuu.

    Liiteristähän sai CD-soitin-radion 24,99 eurolla. Nyt sieltä saa radion 5 eurolla, siinä on kello, päivyri ja hälytin myös. En minä ainakaan ala rakentaa radiota kenellekään, jos saan 5 euroa rahaa siitä, eli kyllä ne kiinalaiset lapsiorjat ja äärimmilleen hiottu taloudellinen optimointi ovat ylivertaisen kilpailukykyisiä, itse rakentamalla ei millään pääse samaan hinta/hyötysuhteeseen.

    Kokonaan toinen juttu on, kelpaako hifistille parin kympin radio-cd-soitin, tai 5 euron radio, mutta on miljoonia ihmisiä, joille nekin kelpaavat. Esim. se femman hintainen radio sopii mainiosti keittiöön, voi samalla kuunnella uutisia kun kokkaa sapuskaa, eikä haittaa jos vähän rasvaa roiskuu laitteen päälle. Hifinautiskeluun ei niitä kukaan tietenkään osta, saati vie 15000 euron dipolikaiuttimia keittiöön pilaantumaan.

    Joka tilanteeseen löytyy nykyään sopivan hyvä/huono laite. Ei liian kallis eikä liian halpa. Ei liian hyvä eikä liian huono. Audiofiileille omansa, puolikuuroille omansa. Täyskuuroillekin löytyy 40 kilowatin subbareita, niillä on hyvä kokea bassomusiikkia todella tuntuvasti, sikäli kun naapuritkin ovat kuuroja ja kuunteluhuoneen ikkunalasit pomminkestäviä.

    .
     
    Viimeksi muokattu: 14.08.2009
  15. toiminto

    toiminto Guest Guest

    Liittynyt:
    18.09.2008
    Viestejä:
    242
    Saadut tykkäykset:
    0
    offtopikkia; 40 kilowattia menee siihen matterhorniin, mutta tämä martin audion ASX olisi kiva tyyppaa:

    http://www.martin-audio.com/products/ASX.asp

    2,5kw aes 8kw peak, 152db spl peak halfspace.. , 30hz-150hz -3db.. :eek:
     
  16. whelibob

    whelibob Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2007
    Viestejä:
    87
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieno purkki sulla slobodan!
    Onko refleksikotelo vai suljettu? Miten sait maalattua kekkosen tuohon? Entäs nuo nappien tekstit miten ne toteutit?
     
    Viimeksi muokattu: 15.08.2009
  17. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    No tuolta ei mitään varsinaisesti törkyhalpaa juuri löytynyt.
    Vanha kunnon dealextreme sen sijaan yllättää taas: laturi ja akku.
    12,6V maksimi jännite, 11,1V nimellisjännite, 2400mAh.
    Saman tosin saa 18650 kennoilla melkoisen paljon halvemmalla.
    Olisihan poly akku tietysti ihan kiva olemassa.
    Luulisi olevan ainakin kevyempi kuin vastaava 18650 sarja.
     
  18. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    En osta väitettä. 5.96 oz = 168.963 g

    3 kpl 18650 painaa 143 g ja mittasin siis omia suojattuja 2500 mAh kennojani, eli jos kapasiteetit tasaisi 2400 mAh:n mukaan, LiPoa vastaava 18650-sarja painaisi 137 g.

    Laturisysteemin painosta jo aiemmin kerroin, eli linkin osoittama latauksen säädin ja sen lisäksi pakollisena tarvittava 50 kilon painoinen auton akku tai xxx gramman verkkolaite nostavat myös laturijärjestelmän moninkertaisesti (10...1000 kertaa) raskaammaksi kuin 18650-laturit, jotka siis painavat noin 50 grammaa per kenno. Noin 100 g painaa 2-kennolaturi ilman verkkojohtoa.

    Ja hinta sitten. Linkin LiPo-akku maksaa 22 dollaria ja 18650-kennoja 3 kpl maksaa noin 15 dollaria. Toki on eri hintaisia litiumpohjaisia akkuja olemassa, mutta aina kun akku on enemmän virtaa ulos antava, se on kalliimpi.

    Jos siis joutuu tyhjentämään akkunsa 4 minuutissa tyhjäksi (rata-RC-auto), silloin kannattaa ostaa 15C-akku eli LiPo. Jos akut pitää saada tyhjäksi 2 minuutissa (RC-helikopteri), silloin 30C-LiPo-akku pitää ostaa. 44...444 minuutin tyhjennysajalla Litium-Ioni on paras. Kevein ja halvin.
     
  19. Slobodan

    Slobodan Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2009
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaa löytyä ainakin nimellä Tolex tuota materiaalia. Tolex on ymmärtääkseni kuitenkin vaan Fenderin tällaisen materiaalin tuotemerkki, mutta vakiintunut vastaavalle materiallille yleisnimeksi, kuten vaikka vichy kivennäisvedelle. Ainakin SP-elektroniikasta löytyy:

    http://www.spelektroniikka.fi/product_details.php?p=430
     
  20. jakkopi

    jakkopi Guest Guest

    Liittynyt:
    01.08.2009
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko tuo saman oloista materiaalia kuin keinonahka (paksuus, taipuisuus, kovuus...)?

    Pintakuviointihan tuossa on normaali keinaria erikoisempi.