Sony KDL-46X3500

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Gergo, 05.09.2007.

  1. Sony-Man

    Sony-Man Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2009
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli minulla on melkein uusin ohjelmistopäivitys. toiseksi uusin 588 kun tämä uusin päivitys on 589, niin kannattaako päivittää? Onko mitään väliä? Mitä olette mieltä? Minulla on tämä uudempi 2008 kone.. Onnistuuko päivitys ainoastaan huollon kautta?
     
  2. matias

    matias Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2004
    Viestejä:
    895
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vanha sääntö "älä päivitä jos ei ole rikki":thumbsup:

     
  3. Sony-Man

    Sony-Man Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2009
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näinhän ne sanoo.. :thumbsup:
     
  4. Sony-Man

    Sony-Man Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2009
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli: olisin kiinnostunut tietämään nyt kun kone on jo ollut pitkään markkinoilla, että minkä verran teillä käyttäjillä esiintyy valovuotoa / tummanpunaista pilveä tummissa kuvissa? Käsitykseni mukaan se on aika yleistä lcd-tv:ssä.. Myös Sonyssä taitaa olla hieman enemmän tätä valovuoto ongelmaa yleisesti ottaen? Laitakaa ihmeessä jos jaksatte miten teidän koneissa onko pilveä / valovuotoa. Meinaan olla asian tiimoilta Sonyyn yhteydessä näin pienenä kuluttaja olisi hyvä nähdä kuinka yleistä se on, koska minun kuvitelmissa se on hyvin yleistä. Mitä olen lukenut / keskustellut ihmisten kanssa asiasta..

    Itselläni tätä valovuotoa/ pilvisyyttää esiintyy. Sen huomaan hämärässä / pimeässä huoneessa muuten se ei kauheasti häiritse, mutta silti voisi tummakuva olla hieman tasaisempikin. Sen takia olen asiasta yhteydessä Sonyyn, jos ne jatkossa parantaisivat tätä ikävää asiaa. Kaikkiahan tämä ei edes häiritse, mutta minua se kyllä ajoittain häiritsee, koska suurimmaksi osaksi katson tv:tä hämärässä huoneessa, jolloin asian huomaa parhaiten.

    Kiitos jo etukäteen kaikille jotka jaksavat vastata tähän "gallupiin". Tavallaan yhteisellä asialla olen tässä asiassa.
     
    Viimeksi muokattu: 02.07.2009
  5. Sony-Man

    Sony-Man Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2009
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt sain tosi hyvään kuvaan ton mun masinan.. Parani tummakuvakin tosi paljon.. Kyllä noilla kuvansäädöillä saa paljon aikaan lisäksi nyt ku mulla oli paneelivaihdossa tölpä, niin kuva on tasoittunut oikeastaan 6vkossa tosi paljon.. Nyt voin olla tyytyväinen kuvaan..
     
  6. Sony-Man

    Sony-Man Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2009
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osaako joku fiksu sanoa, että kun tv:n kuvassa on pientä ohutta vaaleaa vaakasuoraaraitaa lähinnä sd-kuvassa, bluray kuvassa en ole juurikaan tätä havainnut niin johtuuko se sd-kuvan laadusta? en ainakaan ole bluray kuvassa tämmöstä havainnut, mutta välillä sd-kuvassa sen pystyy havaitsemaan, kun oikein tihrustaa.. Mistä johtuvaa?
     
  7. jupa3

    jupa3 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on 40x3500 eikä kuvaamasi kaltaisia valkoisia viivoja ole SD tai HD kuvassa. Voisiko uusi paneeli olla viallinen?

    Millainen prosessi paneelin vaihto oli? Itsellä kävi keväällä huoltomies säätämässä tuulettimia ja päivittämässä softan valovuodon vuoksi mutta en vieläkään ole täysin tyytyväinen tulokseen.
     
  8. Sony-Man

    Sony-Man Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2009
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paneelinvaihto oli hyvin pitkä prosessi.. Tv oli huollossa joku 6-7vkoa.. Mikä on ainakin mun mielestä tosi pitkäaika.. 3vkoa vielä ymmärtäisin jotenkin mut 7vkoakin odottelua on aika rapeaa odottelua.. Joo, ei mullakaan mikään tasainen tummakuva ole vaikka on ollut paneelivaihdossa.. Huollossa / Sonylla ne sanotaan olevan lcd-tv:n ominaisuus.. Vaikka sitä selitystä mä en ole ihan siltikään osta.. Mä en usko että sullakaan pahemmin tilanne paranee paneelinvaihton takia se on vaan sen tv:n ominaisuus.. Ilmeisesti uusissa malleissa on vähän parempi tilanne.. Ne vaakasuoraraidat on niin pienet, että niitä pitää osaa katsoa ihan läheltä tv:tä ja tosiaan jossain lähetyksissä niitä ei ole ollenkaan kun taas toisissa niitä ilmenee hieman.. Sen takia olen miettinyt, että se vois olla sd-kuvasta eikä vika tv:ssä.. En sitten tiedä.. Voihan olla että ne on jotain pikxelimössö raitojakin.. Mene ja tiedä.. Kyllä tämä X3500 on monessa tuhteessa hyvä tv, mutta en silti tätä täysin voi kehua.. Kyllä Sonylla on paljon parannettavaa tuotteenlaadussa ja laaduntarkkailussa.. Sonyn vikahan tämä täysin on että siellä homma ei nyt oikein toimi oikein..
     
    Viimeksi muokattu: 28.07.2009
  9. Sony-Man

    Sony-Man Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2009
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meinaatko kumminkin vaihdattaa paneelin? Nyt mielestäni pienen säädön kautta olen saanut valkoisia viivoja pois.. Ainakaan niitä ei ilmene juuri ollenkaan enää.. Pientä säätöä se vaati, mutta jossain formaateissa siitä siltikin hieman huomaa.. Toisaalta ei siinä mittakaavassa, että lähtisin sen takia paneelia enää vaihtamaan.. Kolmas paneelinvaihto olis jo hieman liikaa ja kone olisi taas 2kk huollossa, joten pienet jutut kyllä kestää, kunhan ei muuta ilmene vaan.. Tuli mieleen että oletko ikinä kuunnellut tv:n takapuolelta, että jos laitat korvan melkein takamuoviin kiinni lähteekö sinulla pieni "sirinä" ääni? Luin aikaisemmin jotain juttua, että jollain kuuluu sama ääni.. Siis en usko sen olevan tuuletin vaan enemmänkin joku adapteri yms, mutta ääni on niin pieni, että sitä ei kuule jos ei laita korvaa "melkein" takamuoviin kiinni tarkemmin sanottuna oikealle puolelle.. ( Tarkennus: pieni sirinä kuuluu siis kuin tv on päällä tietysti ).
     
    Viimeksi muokattu: 06.08.2009
  10. jupa3

    jupa3 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni ei siis Tv:ssä ole normaalia valovuotoa vaan paneelin lämmettyä on taustavalo hieman epätasainen. Tähän auttoi siis osittain tuulettimien nopeuden säätö. Joka tapauksessa pientä epätasaisuutta jäi, mutta verrattuna esim. W4500:siin on se ihan mitätöntä. Sen verran tuosta kuvaamastasi äänestä voin sanoa, että kyllä se tuulettimista tulee. Itselläni kuvaamasi ääni hieman voimistui tuulettimien nopeuden noston jälkeen.

    Kaiken kaikkiaan olen kyllä x3500:een erittäin tyytyväinen. Nykytöllöistä ei muotoilultaan löydy yhtä tyylikästä designiä, kaikki on jotain pianolakattuja muovikehikoita.
     
  11. Sony-Man

    Sony-Man Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2009
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saattaa se hyvinkin olla näin, että tulee tuulettimesta.. Silti ääni on niin pientä sirinää ettei sitä kuule ellei laita korvaa kiinni takamuoviin, joten se asia ei haittaa minua ollenkaan.. Pientä epätasaisuutta saakin olla, mutta mainitsemasi W4500 valovuoto ongelmat on jo liikaa.. Tietenkin jos lcd-tv:stä tekee täysin tumman eli ei ollenkaan epätasaisuutta, niin silloin tv:tä ei pystyisi katsomaan sivuilta juuri ollenkaan, joten siinä mielessä sen jotenkin ymmärtää, että on hieman valovuotoa..

    Tuossa muotoilusta / tyylistä olen täysin samaa mieltä.. Tämä X3500 on edelleen hienoin tv-markkinoilla.. Esim, uusin X4500 ei miellytä silmääni ollenkaan.. Olin jopa pettynyt sen ulkomuodosta.. Samoin muut Sonyn / Samsungin/ Lg jne mallit.. Kaikki samaa linjaa muovia ja pianolakattuamuovia.. X3500 sivuilla oleva lasikehys vaan kruunaa tv:n.. Varsinkin kun X3500 laittaa seinälle se tulee täydellisesti oikeuksiin.. Itselläni on tasolla kylläkin, mutta vain ajankysymys koska laitan seinään kiinni.. Toivoisi juuri senkin takia, että X3500 pärjäisi pitkään ennen ku Sony löytää taas paremman suunnittelijan.. X4500 muotoilultaan ei vaan miellytä, vaikka uskaltaisin silti väittää, että se on maailman paras markkinoilla oleva tv tällä hetkellä. Silti kuvanlaatu ero oli hyvin pieni, kuin vertasin X3500 vs X4500.. Itseasiassa en huomannut siinä mitään eroa kummassakin oli oikein kaunis kuva.. Tietysti jos olisi vertaillut pidempään ja ajan kanssa niin todennäkköisesti pientä paremmuutta olis voinut X4500 ollakin.. Silti edelleen X3500 voi olla enemmän kuin tyytyväinen, vaikkakin on ollut hieman ongelmia.. Toisaalta minulla on ongelmia lähes jokaisen ostamani tuotteen kanssa taidan osata aina ostaa sen "maanantaiversion" :thumbsup: No onneksi takuut toimivat :)

    Ihan piruttain kysyn minkälainen takuu sulla on siinä sun tv:ssä? Onko se perus 12kk, minkä sony myöntää? Tästäkin asiasta on monenlaista mielipidettä ollut?? Sori tuli vähän pitkä viesti ja paljon turhaakin lässytystä..
     
  12. jupa3

    jupa3 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itseasiassa töllö on tilattu Saksasta, ihan perus 12kk takuu tässä taitaa olla (Sony EU warranty kaiketi). Hyvin on huolto pelannut suomessa. Paneelinvaihdon osalta olisi joutunut maksamaan kuljetuksen...
     
  13. matti lammikko

    matti lammikko Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    397
    Saadut tykkäykset:
    3
    Omassa koneessa sirinä tulee tv:n kaiuttimista ja vaihtaa voimakkuutta volumen mukaan ja luonnollisesti katoaa, kun ottaa äänen pois. RCA:n kautta kuunneltaessa ei sirinää kuulu.

    Odottelen päivitystä tai korjausta, huoltomies tehnyt jo kahdesti oharit. Ohareiden aikana on takuu umpeutunut.
     
  14. tukker

    tukker Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2004
    Viestejä:
    181
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan törmännyt ongelmaan jossa ps3 ei anna Sony X3000-televisioon hdmistä hd-resoluutiota. Koetin valita ps3sta muut resot kuin 576, mutta ps3 palauttaa 576n takaisin. Kaikki ps3lta tuleva näkyy resolla 576.

    Omassa W5500ssa tämä onnistui helposti mutta tämä kaverin systeemi ei meinaa toimia.
     
  15. wiuhtola

    wiuhtola Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2008
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin x3500 2008 tammikuussa ja toiminut toistaiseksi moitteettomasti. Oikeassa yläkulmassa ihan pieni vuoto,minkä huomaa pimässa katsottaessa jos ruutu täysin musta.Käytännössä ei mitään merkitystä. Taustavalo 2 tai 3. Toistaiseksi ei kaduttanut yhtään että sijoitti aikoinaan enemmän.En voisi kuvitellalkkaan että olisin odottanut seuraavia malleja ja saanut samantasoista kuvaa hieman halvemmalla. Omaan silmään kestää kyllä vertailun ihan uusiin malleihinkin,käytännössä ei näytä kehitystä niin kauheasti tapahtuneen. Asetin ostaessa tavoitteeksi 5v tällä töllöllä,kova tavoite,mutta toistaiseksi ei mitään hätää.
     
  16. Gergo

    Gergo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.11.2004
    Viestejä:
    610
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeiles resetoida PS3 eli kun kone kiinni niin painat etuvirtanappia pitkään pohjassa. Sit tulee perusresoluutiot aluksi ja kohta se sanoo että käytetäänkö HDMI:n kautta kuvaa ja ääntä. Sit testaa, pitäs toimia 1080..

    Ei pitäs tarvita sieltä ps3:n valikoista valita mitään jos on vaan HDMI:llä kiinni.
     
  17. venalaine

    venalaine Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2007
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuinka niin kova tavoite? Meinaatko että on kova juttu jos televisio kestää fyysisesti ehjänä tuon viisi vuotta, vai että televisio on ominaisuuksiltaan tyydyttävä tuon ajan?

    Kyllä nyt nykytelevisioidenkin soisi kestävän tuon viisi vuotta. Aikoinaan taisivat kestää sen 20 vuotta. :)
     
  18. wiuhtola

    wiuhtola Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2008
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ominaisuuksiltaan ja niistäkin sais paljon enemmän irti kun sais vaan syötettyä telkulle parempaa tavaraa. Eniten tulee kuitenkin katsottua ihan sd kuvaa.Sit kun kattoo vaikka animal planetia (hd),niin kyllähän sitä tulee mietittyä,miten mahtavaa olis jos sellaista kuvaa sais joka kanavalta.En sen parempaa oikein osaa edes kaivata.
     
  19. matias

    matias Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2004
    Viestejä:
    895
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän offtopic.

    Sanoisin että ennen telkkareita käytettiin se 20v tuli mitä tahansa, korjattiin kyllä aika useasti:hitme:

    Nythän huudetaan heti kun telkkariin tulee vika että nyt on sitten käyttöikä loppu.

    Vanhukset ostivat Salora Viptronicin joskus 70 luvun lopussa.
    Sitä sitten korjattiin about 2-3 vuoden välein, takuuaikanakin muutaman kertaan. Olisko takuukin ollut hulppeat 6kk?

    Taisi päätyä kaatikselle 90 luvun keskivaiheilla.

    Vieläkin tavallisen monella suomalaisella on käytössä putkikone, jonka ikä vaihtelee välillä 25-10v. Uskokaa tai älkää mutta aika hirveitä hökötyksiä löytyy porukoilta. Kaikki aina sanoo "kun siinä on niin hyvä kuvakin". Kaikkihan vaikuttaa hyvältä kuin ei ole vertailukohtaa:)

     
  20. Sony-Man

    Sony-Man Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2009
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitäs moduulia suosittelette hankittavan tähän X3500:n? Mikä toimii parhaiten?