Lord of the Rings - trilogia

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana Pyromanne, 20.10.2007.

  1. THX1138

    THX1138 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.11.2005
    Viestejä:
    526
    Saadut tykkäykset:
    0
    Molemmat DVD-versiot omistan ja pidän EE-julkaisuista enemmän. Kirjan lukeneena omassa mielessä nämä EE:t sopii tarinaan paremmin.
    Tarkoitus olisi kyllä välttää näiden teatteriversioden ostaminen ja hankkia vain EE-versiot Blu-ray:nä, saapa nähdä onnistunko välttämään kiusausta.
     
  2. Leterface

    Leterface Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.04.2007
    Viestejä:
    5 039
    Saadut tykkäykset:
    153
    Täytyy myöntää että en ole lukenut kirjoja joten 100% uskollisuus kirjoihin ei minua kiinnosta. Mutta haluaisin tietää olisivatko teatteriversiot sittenkin minulle se parempi vaihtoehto? Ei en tarvitse non stop actionia leffoissa. Mutta toisaalta uudestaankatsomis kynnys nousee jos leffojen jo ennestään pitkäkestoisuus lisääntyy (aika on rajoittava tekijä). Eli kuulisin mielelläni lisää kommenttia EE-versioiden eduista kontra teatteriversioiden edusta. Varsinkin siis sen takia koska itse omistan vain tavalliset teatteriversiot DVD muodossa jotka ostin heti kun ne ilmestyivät.
     
  3. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Tuohon osaavat varmaan vastata vain muut kirjoja lukemattomat. Itse olen lukenut kirjat, joten minun höpinöihin ei kannata luottaa. :p Tosin kyse ei ole uskollisuudesta kirjojen kanssa, koska juonen yksityiskohdat eroavat joka tapauksessa kirjasta sitä enemmän, mitä pitemmälle mennään. Leffojen teatteriversioiden tokassa ja kolmannessa osassa osassa häiritsi hirveä häslinki. EE-versioissa oli selkeästi rauhallisempi meininki ja kerittiin tekemään muutakin kuin juoksemaan paikasta toiseen ja taistelemaan. Ensimmäisen osan leffaversio oli ihan ok.

    Itse en kyllä näe EE-versioiden lisääntynyttä pituutta erityisenä ongelmana. Teatteriversiotkin ovat niin pitkiä, että kyllä siihen koko ilta pitää varata joka tapauksessa. Siihen puoli tuntia lisää ei kokonaisuutta kauheasti hetkauta. Tosin Kuninkaan paluu on jopa 50 minuuttia pitempi, mutta mielestäni se tarvitsikin selkeytystä eniten.
     
  4. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jyrki sen tuossa sanoikin jo paremmin että ne lisätyt kohtaukset ovat elokuvakerronnallisesti paljon huonompia. Minäkin tietty odotin kirjat moneen kertaan lukeneena noita EE versioita mutta petyin suuresti. Tuon edellämainitun syyn lisäksi moni niistä kohtauksista oli tehty tökerösti ja minusta ne huonot lisät pilasivat enemmän elokuvia kuin ne hyvät toivat siihen lisää. Joten en suosittele hankkimaan niitä EE versioita.
     
  5. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Huh, mitä mielipiteitä täällä - mutta kukin tietenkin taaplaa tyylillään.

    Itse pidän sekä kirjasta että elokuvista, mutta pidän ehdottomasti noita EE-versioita parempina kuin alkup. teatteriversioita. Turhan nopea riekkuminen paikasta toiseen ja toimintakohtauksesta toiseen saa edes hieman lihaa ympärilleen noiden pidennyksien ansiosta.
     
  6. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa mieltä, varsinkin The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring EE on erittäin onnistunut teos.
     
  7. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Minäkin aion ostaa LotR:n BD-levyinä vasta sitten, kun on EE-versiot saatavilla. Silloinhan koko trilogia on ~2h pidempi, tämä tosin sisältänee kolmosen erikoispitkät lopputekstit. Ja tosiaan, kahdessa jälkimmäisessä osassa on lyhyempänä versiona todella hirmuisesti massiivisia taistelukohtauksia, jolloin kaikelle muulle jää suhteellisen vähän aikaa. Osa mielenkiintoisista jutuista on jopa täysin leikattu (esim. ei näytetä mitä tapahtuu Sarumanille).
    Normipituisiin leffoihin tottuneelle jo teatteriversiot ovat hirmuisen pitkiä, mutta tarinan laajuuden vuoksi (vs. normileffan käsikirjoitus) nekin ovat jo mielestäni liiaksi pätkittyjä. Minähän kyllä ostaisin hirmukovaan ylihintaan jopa EE-versioistakin tuplaten tai triplatenkin pidemmät versiot, kunhan vain laatu olisi edes likimain samaa tasoa ;)

    Itse ainakin pidän EE:n lisäkohtauksista, kuten esim. Sauronin suu, vaikka moni sitäkin on haukkunut (ko. hahmon kohtalo on erilainen kuin kirjassa, tälläistähän monet kirjaa fanittavat paheksuvat). Olen vuosia sitten kyllä lukenut trilogian kirjana, joten kyllähän jotkut muutokset hieman pistivät silmään. Tom Bombadilia vaimoineen odotin malttamattomana, mutta harmikseni heitä ei nähdä lainkaan. Vaan todella hyvä lopputulos näinkin, odotinhan todella paljon vaatimattomampia leffoja.

    Toivottavasti tulee aikanaan joku The ultimate final collectors special extended limited edition box, jossa on vähintäänkin EE-versiot ja DVD EE-versioista tutut dokkarit. Ja dokkaritkin miel. täydellä BD-laadulla, jos suinkin mahdollista (kiinnostavat lavasteet, CGI, puvut, pienoismallit jne. näkyisivät paremmin, pelkällä puheellahan nyt ei niin väliä olisi).
     
  8. THX1138

    THX1138 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.11.2005
    Viestejä:
    526
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä juuri kiteytyy omakin mielipide, ei siinä kirjassakaan juosta toiminnasta toiseen vaan on pitkiäkin suvantovaiheita.
     
  9. Nietze

    Nietze Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    1 060
    Saadut tykkäykset:
    0
    EE:t löytyvät omasta hyllystä ja kirjat on luettu kolmeen kertaan (tosin aikoja sitten) mutta loppujen lopuksi ainoastaan Kaksi tornia oikeastaan parani EE:stä. Jossain välissä odotin näitä HD-julkaisuja mutta enää ei oikeastaan edes jaksa kiinnostaa :)
     
  10. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Samoin pidän EE versioita parempina.
     
  11. mechi

    mechi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.12.2005
    Viestejä:
    229
    Saadut tykkäykset:
    0
  12. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Eipä täälläkään ole hinkua tippaakaan alkaa vielä tilailemaan kyseisen trilogian BD-boksia. En koe dvd-versioiden kuvanlaadun olevan mitenkään niin huono, että olisi pakko alkaa uusia hommaamaan -- varsinkin kun tuli aikoinaan ostettua jokaisesta elokuvasta ne patsas-boksit silloisilla kiskurihinnoilla.

    Kyllä minustakin Extended-versiot ovat ne ainoat oikeat versiot. Siis kyllähän theatrical-versiotkin toimivat, mutta en voi oikein ymmärtää miten esimerkiksi voi olla samaan aikaan elokuvien fani ja tykätä vähemmän extended-versioista. Nehän vain lisäävät tarinaan syvyyttä (esimerkiksi kolmoselokuvan Saruman-kohtaus, jonka poisjäännistä theatrical-versiossa Christopher Lee nosti aikamoisen metakan).
     
  13. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikka siksi että osa lisäyksistä oli aivan uskomattoman typeriä kuten Gandalffin sauvan katkaisu Minas Tirithissä(joka sai noiden kahden todelliset voimasuhteet täysin päälaelleen ja luulisi että kaikilla Tolkien puristeille tuo olisi selvää) ja Aragornin pelkurimainen neuvottelijan päänkatkaisu joka soti kaikkea sitä vastaan mitä Aragorn on. Nuo nimenomaan huononsivat elokuvaa ja veivät sen helkkarin kauas lähdemateriaalista ja myös sen hengestä. Voi tuntua pikkujutuilta joillekkin mutta minulle nuo pilasivat todella paljon, muitakin vastaavia toki noista lisäyksistä löytyi.
     
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No ensinnäkin on syytä muistuttaa, että taisipa Aragorn harrastaa voimattoman päänkatkomista ensimmäisessäkin elokuvassa (ja ihan theatrical-versiossa) kohtauksessa, jossa Boromir kuoli. Tosin kyllä minuakin se kolmannen elokuvan EE-version päänkatkaisu mietitytti, mutta toisaalta kyllähän Aragorn koko elokuvasarjassa osoitti selvää inhoa noita pahiksia kohtaan -- aivan kuin ei pitäisi heitä elämän arvoisina.

    Toki nuo kohtaukset ovat pohdinnan arvoisia, mutta toivottavasti tässä syysi ei ole yksinkertaisesti se, ettei se vastaa Tolkienin alkuperäistä teosta täysin. Kuten Bondienkin kohdalla, niin välillä loppuu ymmärrys niitä kohtaan, jotka haluavat kaiken olevan täsmälleen kuin kirjassa -- tyyliin jokainen Bond mikä ei käyttäydy tasan niin kuin Flemingin kirjoissa on aivan p#ska Bond. Eiköhän elokuva ole aina kuitenkin oma lajinsa, ja kun sen tekijät loihtivat kirjan valkokankaalle, niin se on heidän oikeus harrastaa myös omaa tulkintaa -- kunhan tulkinnan ja luomisen raja pysyy selvänä.
     
  15. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Öö taistelun kesken katkaisi Urukkien johtajan pään, vaikka siltä oli jo toinen käsi katkaistu niin kovalla innolla vielä tappeli vastaan. Siinä tilanteessa ei ollut mitään epäilyttävää.

    Toisaalla taas neuvottelutilanteessa Aragorn pelkurimaisesti katkaisee vastaneuvottelijan pään ilman että tämä mitenkään odottaa sitä. Tuossa on kuule "hieman" eroa.En usko että kukaan kirjat lukenut pystyy itselleen perustelemaan että noin Aragorn olisi toiminut.
    Ei tietenkään tarvitse tehdä juuri niinkuin kirjassa mutta nuo kohdat nyt esimerkiksi tuntuvat siltä että J.R.R pyöri haudassa.
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Niin no... Kyllähän se oli taistelutilanteessa ja kyllähän sillä Urikki-johtajalla oli vielä taistelumehuja jäljellä kädettömänäkin, mutta ainakin itse muistelen, ettei siinä päänkatkaisukohtauksessa tämä johtaja enää tapellut vastaan. Aragornhan oli lävistänyt miekallaan tyypin, joka "munakkaasti" veti miekkaa lisää itseensä. Sen jälkeen Aragorn taisi vetaista miekan pois, ja Urukin huutaessa taisteluhalukkuuden ja tulevan kuoleman sekaista huutoaan hän pätkäisi tältä pään irti. Kyse siis ei ollut enää tuossa vaiheessa taistelutilanteesta, ja Aragorn ehti siinä oikein harkita, että "leikkaanpa seuraavaksi pään tuolta irti". Toki ero tuohon neuvottelija-tapaukseen on, mutta mielestäni läpi elokuvan Aragorn, joka toki muuten oli aina reilu ja oikeamielinen, osoitti selvää halveksuntaa ja armottomuutta pahiksia kohtaan. Tässä mielessä tuo neuvottelija-juttu ei ollut mitenkään hänen profiilistaan poikkeava, vaikka toki jäikin mieleen.
     
  17. Leterface

    Leterface Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.04.2007
    Viestejä:
    5 039
    Saadut tykkäykset:
    153
    Googlen käännös postilaatikkooni tänään tupsahtaneesta meilistä:

    "Hyvää päivää,

    olemme pahoillamme siitä, että meillä on viivytyksettä tilauksesi Amazon.de ilmoittaa niistä.

    Pyydämme teiltä ymmärrystä: Valitettavasti, vapauttaa päivämäärä henkilö tai luetellut alla teidän tilausnumerolle xxxxxxxxxxxxxxxxx huhtikuussa 24 2009 sellaisena kuin se on muutettuna, ja näin ollen odotettavissa toimituspäivä:

    Elijah Wood, et al "The Lord of the Rings Gefhrten (Exclusive Steelbook) [Blu-ray]"
    Odotettu toimitusaika: January 05 2011 - Tammikuu 10 2011
    Elijah Wood, et al "Taru sormusten herrasta - Kaksi Trme (Exclusive Steelbook) [Blu-ray]"
    Odotettu toimitusaika: January 05 2011 - Tammikuu 10 2011
    Elijah Wood, et al "Lord of the Rings - The Rckkehr on Knigs (Exclusive Steelbook) [Blu-ray]"
    Odotettu toimitusaika: January 05 2011 - Tammikuu 10 2011
    "

    Ja kun ottaa huomioon että teatteriversioiden odotettu aika oli muistaakseni 2011 loppupuoli niin on tämä :hitme:
     
  18. Bengil

    Bengil Guest Guest

    Liittynyt:
    24.08.2004
    Viestejä:
    109
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuten myös. Näen kirjat ensisijaisesti seikkailullisina matkakertomuksina / kasvukertomuksina enkä niinkään taistelukuvauksina. Teatteriversioissa on mielestäni aivan liikaa taistelua, mihin EE:t tuovat vähän parannusta.

    Muutama hieno matkakertomustyylinen kohtaus FoTR:sta mainitakseni: kohta, jossa Sam etenee kauemmas kuin koskaan on ollut kotoaan; 'second breakfast'-keskustelu soilla; vaellus vuorilla (nummilla/lumessa); kanoottimatka elokuvan lopussa.

    Kuvaavaa on mielestäni se, että FoTR:in vuorenpeikkotaistelu kestää elokuvassa useamman minuutin mutta kirjassa sitä kuvataan 1-2 sivua - aikamoinen painotusero.
     
  19. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Kuten myös Helmin syvänteen taistelu. Vaikka se kirjassakin on iso juttu, ei se kuitenkaan muistaakseni vie kuin 3-5 sivua vaikka leffassa se taitaa olla puolen tunnin taistelu. Viimeksi kun kirjan luin tarkistin tuon sivumäärän ja se oli jotain tuota luokkaa. Tosin lukemisesta on jo vuosi, joten pitäisi tarkistaa uudelleen.

    Kuitenkin pointti on se, että leffassa on (mielestäni ihan turhaan) pidennetty monia kirjan kohtauksia toisten (mielestäni) tärkeämpien kohtausten kustannuksella.

    Mutta mutta, kukin ohjaaja tekee tyylillään. Itse unelmoin 100 osaisesta tv-sarjasta jossa olisi koko kirja käyty läpi kirjaimellisesti. Mutta saahan sitä unelmoida.

    Onneksi sentään olemme saamassa Fire and ice- sarjan telkkariin.

    Mutta jos palataan ketjun aiheeseen niin ketuttaa odottaa leffoja noin kauan. Pitää varmaan pitää jonkinlainen maratoni kaveriporukalla sitten tammikuussa 2011.
     
  20. Noisepurge

    Noisepurge Captain f*cking Magic! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    25.05.2007
    Viestejä:
    242
    Saadut tykkäykset:
    0
    Seison myös siinä porukassa jonka mielestä Extended on parempi :D

    Kuten joku jo sanoikin aikaisemmin, on normaali versio jo niin pitkä ettei extendaus paljon tunnu.

    Olen myös ehkä vähemmistössä sillä kirjoja en ole lukenut.