Bryan Singerin "Valkyrie" (2008) (Tom Cruise)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Arkkitehti, 27.07.2007.

  1. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    Itse en pitänyt. Jotenkin kliininen fiilis jäi koko leffasta. Pitäis varmaan katsoa se saksalainen alkuperäisteos. Der Untergangin jälkeen oli vaan yksinkertaisesti mahdotonta asennoitua englantia puhuvaan Hitleriin.

    Hyviä näyttelijöitä ja teknisesti puhdas suoritus. Pojat vaan olivat tarttuneet väärään aiheeseen. Kenneth Branagh jäi liian vähälle ruutuajalle. Aivan ässä näyttelijä.

    2/5
     
  2. cxt2

    cxt2 Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.03.2007
    Viestejä:
    699
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse pidin tästä paljon,varsinkin kun siinä oli aika hyvin noudatettu tunnettua totuutta.Joskin sitä oli vähän kerronnallisesti sekoitettu.Mitä tulee TC:n roolisuoritukseen,niin hyvähän tuo oli,ihan toista kuin jotkut muut.Suomi joutui turvautumaan aikoinaan olettamukseen,että saksa voittaa sodan ja samaan aikaan leffan esittämä todellisuus velloi saksan sisällä.Siinä oli se kuuluisa PK ero totaalituhon ja nykypäivän välillä....
     
  3. Kulttuuri

    Kulttuuri Guest Guest

    Liittynyt:
    24.12.2008
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mukava leffa oli, roolisuoritukset sulautuivat elokuvaan ja paketti ei purkautunut kasaan. :thumbsup:
     
  4. Miiq

    Miiq Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2007
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elokuva oli ehkä juurikin niin tasapaksu, kuin saattoi odottaa. Tomppa veti aika perusroolin ja muutenkaan elokuvassa ei mikään sinänsä tuottanut yllätyksiä tai muutenkaan aiheuttanut väristyksiä suuntaan tai toiseen.

    Vahvastihan tämä oli toteutettu ja mitään suuria heikkouksia en pysty nimeämään. Pitää silti todeta, että henkilökohtaisesti tällainen saksalaisella aksentilla väännetty englanti suorastaan puistattaa, eikä tunne helpottanut koko elokuvan aikana. Minusta autenttisuuden tunne vain kärsii tästä liikaa. Jos tämä asia ei häiritse, niin elokuva on varmasti parempi kokemus kuin allekirjoittaneelle.

    Tasainen ja hyvintehty pätkä. Tuskin silti vuoden päästä muistan tästä mitään.

    3/5
     
  5. Zalmari

    Zalmari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    412
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eihän tässä kukaan englantia saksalaisella aksentilla vääntänyt? :confused: Tomppa veti perus jenkkiaksentillaan ja suurin osa muista brittinä.
     
  6. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Parempi ratkaisu kun puhuivat omilla aksenteillaan eikä väkinäistä saksalaista aksenttia.
     
  7. Zalmari

    Zalmari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    412
    Saadut tykkäykset:
    1
    Edelleen penään Miiqiltä sitä, että miten hän sai tässä elokuvassa kuullun englannin kuulostamaan saksalaisella aksentilla puhutulta? :confused:
     
  8. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    ^En nyt hirveästi keskittynyt tähän kyseiseen seikkaan, mutta eikös nyt ainakin Hitlerin englanninkieliset örinät ollu vähän sillai saksalaisittain väännetty. En tiedä minkä maalainen näyttelijä oli kyseessä.

    Mutta siis nämä pääosien esittäjät(Cruise, Nighy, Wilkinson yms) eivät kyllä meikäläisenkään mielestä edes yrittäneet mitään saksalaista aksenttia.

    edit Aatu-setää esittänyt David Bamber on britti
     
    Viimeksi muokattu: 01.08.2009
  9. Miiq

    Miiq Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2007
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kunnon pöhnä ja ennakkoluulot elokuvaa kohtaan ovat ainakin oikein hyvä lähtökohta. :D

    Vedetään nyt yleisön pyynnöstä kommentti takaisin, että eihän tämä mitään "zee germans" -tasoa ollut. Tuo yllä mainutti hitler-mörinä (vaikkakin nyt brittinäyttelijä) ja muistaakseni muutama muukin sivuosa jonkin verran särähti. Tai sitten en vain osannut suhtautua näin saksalaisteemaiseen elokuvaan ilman, että kuvittelen puheeseen aksenttia. :D

    Synninpäästö siis pääosille ja propsit Zalmarille, että tähän takertui. Pahoittelen harhaanjohtamista.

    Paremmin olisi silti toiminut saksaksipuhuttuna ja ilman Tomppaa, mutta kaikkea ei voi saada.
     
  10. Sleep0

    Sleep0 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2007
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saksalaisilla näyttelijöillä tämä olisi varmasti ollut parempi. Yksi isoista pettymyksistä tänä vuonna. Rennyn uusimman tasoa, kertonee kaiken.. :hitme:

    2/5
     
  11. Goofy75

    Goofy75 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2005
    Viestejä:
    1 359
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli aivan hyvä pläjäys, niin juonellisesti kuin näyttelijöiden osalta.
    Kovasti puhuttu näköjään näyttelijöiden puhetyylistä, pelkkää englantia kun puhuivat ilman saku murretta. Itseäni kyseinen tyyli ei haitannut yhtään, tekeekö se sitten elokuvasta paremman jos näyttelijät murisevat typerällä aksentilla Saksaa:hitme:. EI tee yhtään huonompaa, eikä parempaa.

    Tom Cruise oli roolissaan myös hyvä,poissa on ne kiiltokuva ajat. Tom Cruisekaan ei ole rooleissaan enää vain Tom Crise, hienoa työtä.

    Mukava oli siis nähdä hyvä natsi/sota aikaan sijoittuva leffa, vaikkakin tässä sota olikin vain statistina. En tosiaan ole perehtynyt kyseisiin aiheisiin mutta tykkään aiheesta, johtuu varmaan siitä että olen aina ollut Korkkarilehden lukija.

    Korkeajännitys
    Iskee kuin miljoona volttia

    4/5
     
  12. ArttuPrkl

    ArttuPrkl Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2006
    Viestejä:
    406
    Saadut tykkäykset:
    3
    Alussahan ne puhui saksaa, mutta siitä tehtiin sellainen "siirtymä" englanninkieleen. Eli tavallaan puhuivat saksaa mutta katsoja kuuli sen englanniksi :D Ei kai se nyt niin vaikeaselkoista ollut.
     
  13. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä ne puhui saksaa koko leffan. Cruise käytti scientologien magiaa ja katsoja oppii leffan aikana saksan kielen. Zum Teufel!
     
  14. sarrad

    sarrad Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2005
    Viestejä:
    757
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä oli, huomattavasti parempi kuin odotin. Cruise on vaihteeksi maltillinen ja brittinäyttelijöitä seurasi mielellään. Vähän samaa tyyliä tässä kun Spielbergin Münchenissä, historiallisiin tapahtumiin perustuva action/jännäri joka jaksaa viihdyttää vaikka lopputulos onkin tiedossa. Singer ohjaa hyvin ja meininki on autenttista, joskin hieman pintaraapaisuksi jäi aiheen käsittely. Viime vuosina on tullut todella hyviä ja erilaisia natsisaksaa käsitteleviä leffoja (mm. Downfall ja Basterds), ja vaikkei Valkyrie näille pärjääkään niin ihan hyvä lisä sarjaan kuitenkin.

    ****/*****
     
  15. Jan

    Jan Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.09.2002
    Viestejä:
    1 602
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olihan tämä ihan kelpo pläjäys. Faktatkin oli pääosin kohdallaan ja tunnelma oli autenttinen. Ja mikä tärkeintä; vaikka kaikille operaation lopputulos on selvillä (Hitler ei kuolekaan!) niin silti hoksasi jännäävänsä välillä kovasti. Oli pikkuisen heist-elokuvan tunnelmaa vaikka ei ryöstämässä oltukaan.

    Hitleriä olisi voinut näyttää vähemmän/kauempaa ja jopa niin ettei olisi puhunut. Kaikkihan tietää että elokuva-Hitler on oikeasti Bruno Ganzin näköinen.

    Lopussa olisi toivonut ehkä jotenkin enemmän tunnelatausta ja epätoivoa, tosin riskinä olisi ollut vajoaminen siirappiin. Osasyy valjuuteen oli ehkä siinä ettei päähenkilön pään sisälle päästy kovin paljoa, mutta toisaalta liika psykologisointi olisi voinut viedä huomion itse operaatiosta. Laitettakoon nuo miinukset tarinan piikkiin; ilmeisesti Stauffenbergin aivoituksista ei ole kovin tarkkaa tietoa joten ehkä parempi ettei käsikirjoittaja keksinyt omiaan. Pikku puutteistaan huolimatta mainio ja viihdyttävä historian oppitunti.
    Saksalaisten tekemänä (ja puhumana) saisi varmaankin puolikkaan enemmän.

    * * * ½
     
    Viimeksi muokattu: 22.03.2010
  16. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    Elokuvassa on vallankaappausta suunnittelevalle tärkeä opetus.

    Sinänsä juoni ottaa valta kriisihallinnon avulla on kertakaikkisen nerokas. Upseereillahan on Hitlerin itsensä allekirjoittama määräys julistaa hänen kuolemansa jälkeen poikkeustila, varmistaa valtion elintärkeät toiminnot ja estää levottomuudet.

    Virhe oli siinä, että salamurhaja ja vallankaappauksen johtaja olivat yksi ja sama henkilö. Tämä aiheuttaa jo pelkkien logististen järjestelyjen vuoksi tarpeettoman suuria riskejä. Lisäksi seuraa imago-ongelma. Likainen työ pitää aina teettää muilla. Onnistuipa kaappaus tai ei, niin näyttää äärimmäisen arveluttavalta kun valtaa tavoittelee edellisen vallanpitäjän murhaaja.

    Työnjako olisi saattanut vielä pelastaa useimmat salaliittolaiset, sillä upseerit olisivat voineet perustella Operaatio Valkyyrian käynnistämistä hyvässä uskossa sillä, että Hitler oli tiettävästi kuollut ja sotaa käyvän valtakunnan turvallisuus oli taattava ennen kuin uutinen tulisi yleiseen tietoon.

    Eli seuraavalla kerralla olemme von Stauffenbergiä ja kumppaneita viisaampia.
     
  17. Hurricane

    Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.07.2002
    Viestejä:
    2 175
    Saadut tykkäykset:
    11
    Valkyrie kääntyi omiin henkilökohtaisiin odotuksiini nähden positiivisen puolelle. Jotenkin tässä ennakolta odotti, että Cruise on tässä elokuvassa yhtä nolo tapaus kuin Nic Cage suunnilleen kaikissa 2000-luvun elokuvissaan, mutta ei sentään, Tomppa sopikin leffaan aivan hyvin. Juonihan on kovinkin kiinnostava, ja aivan onnistuneesti se on tässä elokuvaksi sovitettu. Muutamat asiat tökkivät, esimerkkinä tuo Janin mainitsema ei-lainkaan-oikealta-tuntuva Hitler, ja paikoin elokuvassa oli sellaista liiallisen mahtipontisuuden tuntua, mutta kyllä tämä katsottavin Bryan Singer -leffa on sitten The Usual Suspectsin.
     
  18. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Hyvä leffa oli. Jännitystäkin saatin rakenneltua mukavasti vaikka lopputulos olikin tiedossa. Tomppakin oli yllättävän vakuuttava. Ei tästä oikein mitään valituksen aiheita löydy.
    No, ehkä se Hitler oli hieman vaisu.

    ****
     
  19. Pulse+

    Pulse+ Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    632
    Saadut tykkäykset:
    95
    Tykkäsin leffasta kyllä todella paljon. Aikalaiskuvaus ja miljöö oli hienon näköistä. Hienoa oli myös se, että leffa onnistui pitämään jännityksen yllä, vaikka lopputulos olikin tiedossa. TC ei häirinnyt yhtään.
     
  20. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Vihdoinkin tuli tämäkin katsottua. Teknisesti onnistunut ja jännittäväkin elokuva tosiaan, vaikka lopputulos olikin ennalta tiedossa... Toivottavasti faktat olivat suunnilleen oikein, sillä itselläni ei ollut juurikaan tietoa operaation tapahtumien kulusta ennestään. Tämänkaltaisista tuotannoista harvemmin taitaa olla kuitenkaan historiantuntien korvaajiksi kun yleisöä täytyisi hiukan viihdyttääkin.

    ****/*****