Uhma (Defiance) (Daniel Craig, Liev Screiber) (2008)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 21.10.2008.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Edward Zwickin ohjaama tositapahtumiin perustuva uskomaton tarina kolmen veljeksen taistelusta natseja vastaan II maailmansodassa.

    Daniel Craig, Liev Schreiber ja Jamie Bell esittävät veljeksiä, jotka kostavat rakkaidensa kuoleman nousemalla raivoisaan vastarintaan natseja ja heidän kätyreitään vastaan. Veljekset piileskelevät metsässä ja rakentavat sinne piilopaikan, joka ajan saatossa kasvaa tuhansien natseja paenneiden yhteisöksi.

    Kuukaudet kuluvat jatkuvan pelon vallassa ja viimeinen taistelu koittaa...

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria

    Ensi-ilta Suomessa 20.2.2009 - (USA:ssa 19.12.2008)
     
    Viimeksi muokattu: 19.01.2009
  2. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Mistähän tässä nyt aloittaisi... Tämä leffa on varsin vakuuttavaa työtä kaikilta mukana olleilta, näyttelijöistä tehosteporukkaan eikä yli kahden tunnin pituuskaan tunnu ollenkaan liialta - kyllä näiden juutalaista metsäsissien puuhia olisi seurannut pidenpäänkin. Tarinaa olisi toki lisää ollutkin ja leffa loppuu ikäänkuin kesken kaiken ja henkilöiden myöhemmät vaiheet selvitetään tekstimuodossa... Mutta eipä se haittaa, hyvä näinkin niin istumalihakset ei pääse puutumaan.:)

    Daniel Craig ja Liev Screiber tekevät yhden parhaista suorituksistaan ja tosiaan kaikki muutkin näyttelijät ovat selvästi vakavissaan mukana. Joukossa vilahtelee tuttuja kasvoja muitakin, mm Iben Hjejle jota näkee valkokankaalla turhan harvoin. Hänen roolinsa ei kyllä ole suuren suuri eikä hyvin kirjoitettukaan.

    Jos nyt vielä jotain valittamista pitää keksiä niin kielten sekamelska hämää välillä - Craigkin puhuu välillä venäjää, enimmäkseen kuitenkin englantia.

    Melkein kävin katsomassa erään toisen sotaleffan mutta olen tyytyväinen valintaani.

    4/5 ja Craigille pääosasta ja myöskin tehostepuolesta mielestäni oscar olisi hyvä. Vaan eipä taida olla ehdokkaana.

    Korjaus edelliseen, tokihan se oscar pääosasta pitää mennä Mickey Rourkelle The Wrestleristä. Tuli vähän innostuttua liikaa eilen... mutta ehdokkuus Daniel Craigille kuitenkin.
     
    Viimeksi muokattu: 22.02.2009
  3. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Olipahan melkoisen tylsä teos. Arviot olivat ennakkoon mairittelevat, mutta herranen aika kun oli töksähtelevää menoa. Metsässä piileskely alkoi haukotuttaa siinä ensimmäisen jälkeen, pienet taistelukohtaukset eivät tuoneet lisäkiinnostusta. Daniel Craig oli ihan ok, roolihahmo vaan ei ollut kovin kiinnostava. Iso pettymys!
     
  4. jleinonen

    jleinonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.08.2001
    Viestejä:
    627
    Saadut tykkäykset:
    1
    Katsottava pätkä, eli huonompiakin löytyy mutta ei kyllä pysty kuin 2/5 tähtee antamaan. Metsissä piileskelyä ja vähän räiskintää väliin, mutta jotain kyllä jäi puuttumaan.
     
  5. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Jatkanpa vielä leffan analysointia kun muiden mielipiteet tuntuu kovasti eriäviltä... Eli joo, tarinan kerronta olisi voinut olla sujuvampaakin mutta kun asiaa olisi mitä ilmeisimmin ollut vaikka tv-sarjaksi asti niin sallittakoon pieni tökkiminen... ei se minua ainakaan haitannut. Ja kannattaa huomata että tämä ei ole tavanomainen sotaleffa asepukuisista sankareista vaan kertoo siviileistä jossain rintamalinjojen ulkopuolella - tarkemmin sanoen juutalaisista natseja paossa metsässä. Ja säätää ennakko-odotukset sen mukaan kun/jos vielä menee katsomaan.
     
  6. Miiq

    Miiq Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2007
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa sitten katsottua toinen kielisekamelska Valkyrien perään. Tässäkin puhuttu kieli aksentilla varustettuna häiritsi korvaa koko elokuvan ajan, mutta minkäs teet.

    Roolisuoritukset ovat vahvoja, elokuvan kerronta tosiaan hieman töksähtelevä, kun sekaan yritetään puskea niin tuhottomasti asioita, että väkisinkin jokin kärsii. Sotaa, kostoa, veljeskahinoita, rakkautta, uskoa, ahdinkoa, kylmää, sairautta, venäläisiä ja ties mitä. Toiset asioista vaan eivät jaksa enää liikuttaa. Jokin punainen lanka silti pysyy menossa mukana.

    Elokuvan jaksoi katsoa kiinnostuksella läpi, mutta sen suurempia tunteita se ei minussa herättänyt. Ihmetyttää tuo kolmesta veljeksestä puhuminen, kun neljähän niitä oli, vaikka ei se nuorin taisteluihin osallistunutkaan. Ja en tiedä, että alkaako se pieni metroseksuaali sisälläni heräämään, mutta Daniel Graigin silmät näyttivät häiritsevän sinisiltä muutamassa kohtauksessa. :p

    Hyvä pätkä, missä kiva stoori. That's it.

    3/5
     
  7. Lightwolf

    Lightwolf Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.03.2008
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    1
    Odotin vähän parempaa elokuvaa. :p
    Mitäs vika sinisissä silmissä on? :eek:Paras silmien väri mielestäni.:thumbsup:
     
  8. Miiq

    Miiq Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2007
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko lempielokuvasi täten myös tämä? ;)

    Ja eipä niissä tietysti mitään vikaa ole, mutta harvemmin muistaa erikseen kiinnittäneensä huomiota tuollaiseen asiaan elokuvassa.:rolleyes:
     
  9. Sleep0

    Sleep0 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2007
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama asia häiritsi, mutta itse elokuva oli kyllä keskitasoa parempi. Hyvä juoni, mutta miksi ei uskallettu ottaa jotain vähemmän kulunutta ukkoa pääosaan?

    3+/5
     
  10. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Positiivinen yllätys. Zwick on hyvä ohjaaja ja hänen tapansa tuoda miljöö mukaan on omalaatuista. Craigista jopa tykkäsin tästä, Bondina en hänestä välitä. Screiberia näkyi loppupeleissä harmittavan vähän. Näyttelijöissä ei ollut valittamista ja elokuva piti mukavasti otteessaan. Tästä kumminkin jäi puuttumaan se jokin hienous, joka nostaisi tämän erittäin hyvien elokuvien joukkoon. Tositapahtumiin perustuminen ei riitä. Nyt elokuva jäi "vain" hyvän elokuvan tasolle.

    3,25/5 Kerran katsottava, mukiinmenevä teos joka ei kumminkaan ole erityisen hyvä oikein millään osa-alueella. Pisteet ohjaajalle kumminkin.
     
  11. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Juurikin samat fiilikset edellisen kanssa. Ok leffa muttei kummempaa. Maisemat jäi eniten mieleen kun meni vähän sivusilmällä katseluksi.

    ***
     
  12. J-dee

    J-dee Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2006
    Viestejä:
    316
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaa olla harvinaisen vähän mielipiteitä jakava leffa. Multa jotakuinkin sama tuomio kuin aiemmilta; kerran katsoo ja viihtyy, mutta ei mitään ihmeellistä. Niin ja ne kielet häiritsi.