Samsungin 2009 LCD-mallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana temeksi, 28.12.2008.

  1. REDemption

    REDemption Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.06.2006
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lähetin sitten kyssärin Samsungin huoltoon ja sieltä vastasivat, että päivitä uusimpaan versioon :hitme: ja kokeile USB-tikulla toimiiko ja ne tekstityksethän tietysti toimii suoraan USB-liittimen kautta moitteetta ja heti ilmestyi valikkoon myös tuo otsikon asetukset.

    Mikä helvetin idea siinäkin on, että tekstitykset toimii vain USBn kautta mutta ei DLNA (verkkopiuhan) kautta. :OI Taas tekisi mieli lyödä pää karjalan mäntyyn ja siirtyä takaisin 14" kuvaputkeen, kun sellainenkin vielä löytyy. Itse odottelin, että olisi todella hienoa, että leffoja teksteillä katsottaessa ei enää tarvitsisi pitää konetta samaan aikaan päällä. Kyllähän nuo leffat menee ilman tekstitystäkin mutta tyttöystävä tai muut eivät tykkää katsoa ilman ja kyllä se itsellekin kelpaa ei-englanninkielisten leffojen kanssa.
     
  2. djaanila

    djaanila Guest Guest

    Liittynyt:
    13.10.2006
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm....en tässä jaksanut selata mikä malli sulla olikaan, mutta ainakin omassa LE37B655:ssä toimii tekstitykset loistavasti niin USB:ltä kuin DLNA:nkin kautta, toimineet automaagisesti sekä vanhalla firmiksellä että sitten päivityksen jälkeen...

    Luulis että toimii kaikissa DLNA-tuella varustetuilla Samsungeilla mutta mene ja tiedä sitten...
     
  3. djaanila

    djaanila Guest Guest

    Liittynyt:
    13.10.2006
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse en uskalla enään mihinkään asetuksiin enään edes koskea, itselläni tosiaan ollut jo kaksi LE37B655:ttä, ensimmäisessä tuota automaattista päivitystä ei saanut ikinä pois päältä, aina nollaantui tuohon 45minuuttiin vaikka mitä siihen laittoin valinnaksi, vaihtoon lähti(kiva heräillä öisin kun töllö käynnistyy jos ei vedä virtajohtoa seinästä).

    Tämän hetkisessä tosiaan tuo suosikkikanava ongelma mutten jaksa sen kanssa enään tapella, toivottavasti korjaavat tulevissa firmwareissa...
     
  4. timo64

    timo64 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.06.2009
    Viestejä:
    248
    Saadut tykkäykset:
    1
    Saanenko tiedustella minkä vuoksi päädyit 755 655 sijaan?
    Muuta eroa ei liene kuin 100/200 herziä, vai onko paneli parempaa sarjaa tuossa 755:ssa?
    Itselläni 655, huollossa kohta pari viikkoa emolevyvian vuoksi.
    Aloin miettimään että jos eivät saa varaosaa parin viikon määräajassa, saanen uuden telkun ja saatan valita tuon 755 uudeksi.

    Minulle oli hienoinen pettymys SD kuva, tosin tahmeus saattoi johtua viallisesti emolevystä.

    Canal Digitalistako katselet tuota Eurosport HD:tä?
    Mites pelittää satelliittibigiboksin kanssa sun telkku?
    Olen jostain kuullut yhteensopivuusongelmista.
     
  5. A-naali

    A-naali Guest Guest

    Liittynyt:
    08.07.2009
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    LE40B656, mikähän mahtaa olla vikana kun ei saa TXT-tv:tä pois päältä muuten kuin sammuttamalla TV:n. Onko tullut eteen?
     
  6. terssi

    terssi Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    378
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikö lähde TV/DTV-napilla?
     
  7. A-naali

    A-naali Guest Guest

    Liittynyt:
    08.07.2009
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Dänks.. TV auttoi, jotenkin sitä aina on koittanut painaa samaa mistä se tekstitv tulee päälle ja tuota Return ja Exitiä.. hermot meni, luulin jo kokeilleeni kaikkea, mutta se TV.. :)
     
  8. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Päädyin B755:een sen takia, että etenkin AVS Forumilla sitä jaksettiin ylistää ja kehua. Muissa, virallisimmissa, arvioissa on välittynyt myös sellainen kuva, että kuvanlaatu ja liikkeentoisto on parempaa luokkaa kuin B655:ssä. Ehkä juuri sitten B755:n paneeli on parempi kuin B655:n. Joka tapauksessa kaiken lukemani perusteella B755 elää aikamoisessa maineessa tällä hetkellä ja missään ei anneta ymmärtää, että se johtuu pelkän 200 Hz:n ominaisuuden takia.

    En ole ehtinyt kuin muutaman hassun tunnin tutkiskella tämän television toimintaa, mutta kyllä Canalin HD-combo tuntui toimivan todella hyvin tämän kanssa. Niin, olen itsekin lukenut, että Samsungin töllöillä ja Canalin HDMI-bokseilla on ollut ongelmia keskenään, mutta käsittääkseni nämä ovat rajoittuneet Samsungin A-sarjan malleihin (ja CD:n tallentavaan boksiin).
     
  9. Fiiu

    Fiiu Guest Guest

    Liittynyt:
    28.07.2006
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä on tämä B70x0-sarjan naksunta, tapahtuu muutamien minuuttien viiveellä siitä kun telkkari on sammunut. En ole varma että naksuuko useamminkin, onko tämä jotenkin kytköksissä johonkin automaattipäivitykseen tms.? Asetusta ei sille ainakaan löydy. Kuulostaa siis aivan samalta kuin television kytkisi päälle/pois. En ole huomannut että naksuisi kun TV:tä ei ole avattu toviin. Mallina UE46B7050.
     
  10. pasi78

    pasi78 Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2009
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Automaattinen päivitys se on ja sille on valikko,mutta se palaa aina 45min vaikka asetuksen laittaisi-ei koskaan-
     
  11. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onko se naksuminen jotain tämän tapaista: mittasin nimittäin juuri oman telkkarin (pari vuotta vanha Panasonicin plasma) sähkönkulutusta ja siinä samalla varmistui, että ainakaan tälläisestä vaimeahkosta naksumisesta ei pääse, eikä pidäkään päästä mitenkään eroon:
    1. Television virtajohdon kytkeminen seinään: naksahdus ja 16 W kulutus n. minuutin ajan, sitten yksi vaimea naksahdus lopulliseen valmiustilaan -> kulutus 0 W (mittarin näyttämä watin portain, Panasonic ilm. 0.7 W)

    2. Normaalin katselun jälkeen valmiustilaan laitto kaukosäätimestä: 23 W n. minuutin ajan, sitten taas yksi vaimea naksahdus lopulliseen valmiustilaan (0 W näyttämä, eli käytännössä siis vajaan watin kulutus).


    Tokihan tuollaisten ja kaikenmaailman automaattipäivitysten lisäksi voi myös olla vaikkapa lämpölaajenemisesta johtuvia naksumisia. Silloin jatkuva naksuminen lakkaa vasta, kun laite on jäähtynyt riittävästi. Sellaista en kyllä omista laitteistani muista kuulleeni.
     
  12. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    mulla piti vanha putkitelkkarikin melkoista napsumista sammutettuaan,eikä taatusti hakenut päivityksiä/valmiustilaa :D LCDn pikku napsahduksista en tiiä,mutta tuon ex ex töllön metakoinnin laittaisin kyllä muovikuoren lämpölaajenemisen piikkiin kenties,+jäähtyessään muotoutuu takas. mutta luulis että muovimaisen paukkeen ja relemäisen napsumisen erottaisi. tuntuu olevan ikuisuus kysymys :D
     
  13. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kokeilin puhdistaa sen yhden rasvaisen sormenjäljen nyt sitten sillä Philipsin LCD geelillä ja samassa paketissa tulleella mikrokuituliinalla (nämä ostin Anttilassa himpun verran alle 15 eurolla muuten). Ohjeistus neuvoo ruiskuttamaan muutaman ruiskauksen ruutuun ja sitten pyyhkimään, mutta koska kyse oli vain yhdestä jäljestä ja koska halusin olla varovainen, niin ruiskutin vähän suoraan liinalle ja sillä sitten hyvin kevyesti ja varovaisesti kävin suorin vedoin tämän sormenjälkialueen läpi. Lopuksi pyyhin vielä kuivalla puolella.

    Jälki lähti pois aika kivuttomasti, ja varmaan noita ruutuja nyt saisi vähän kovemminkin käsitellä. Olin varannut steriiliä vettäkin, mutta päätin nyt tarkan puhdistuksen haluavana käyttää tuota Philipsin geeliä, jota on kehuttu kyllä.
     
  14. Fiiu

    Fiiu Guest Guest

    Liittynyt:
    28.07.2006
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saattaa hyvinkin olla että on ties mitä kikkakolmosia, naksaus kuuluu vain kerran ja on samanlainen kuin laittaisi töllöön virrat päälle. Ei se sinänsä häiritsevä tekijä ole. Voisikin olla joskus paikallaan mittailla miltä aktiviteetti näyttää muutenkin, saisi tarkempaa tulosta virrankulutuksesta.
     
  15. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Vastailenpa hieman itselle...

    1. Rasvainen sormenjälki lähti tosiaan pois tuolla Philipsin LCD-suihkegeelillä ja mikrokuituliinalla. Muistaa vaan hyvin kevyesti painean kylmään paneeliin pyyhkiä jälkiä suihkuttaen ainetta liinalle (eikä ruudulle), niin hyvä tulee.
    2. Olinkin sitten näköjään missannut vielä yhden kielivalikon, jossa oli valittuna englannin kieli. Niinpä tuo uusin firmware-päivitys ei aiheuttanut käyttökielen suhteen mitään hämminkiä, vaan kyse oli omasta sokeudesta.
    3. Samsungissa ei näytä olevan Sonysta tuttua Smart-ominaisuutta, mutta Canalin HD-combosta sentapainen (full screen) löytyi.
    4. Source-listaa ei näytä voivan Sonyn tapaan editoida niin, että vain käytettävät lähteet näkyvät. Sampan valikot liikkuvat kuitenkin sen verran nopeasti, ettei ole kauhean työlästä liikkua HDMI 1:sen ja HDMI 2:sen välillä.

    Kuva-asetuksistani muuten tykkään, mutta elokuvat näyttävät ehkä hitusen liian "TV-ohjelmamaisilta" (toisin sanoen, jotenkin liian kirkkailta ja valoisilta). Tämä saattaa johtua kirkkaudesta ja taustavalostakin (pienensin sen 8:sta 6:een).
     
    Viimeksi muokattu: 28.07.2009
  16. tuoppi^

    tuoppi^ Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2009
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ee helvetti, täs ny katellu itelle uutta telkkarii ja samppa pitäs saada. Budjetti opiskelijalla on 1kE. Tässä yrittäny ettii sopivaa, mutta eihän noista oikeasti ota mitään tolkkua:OI. Selailin tätä threadii ja näyttäs 755 saavan kovaa ylistystä. Ei vaan löydy oikeein 40" kokona tuota 755. Tuolta pixmaniasta kun kattelin ni löyty LE40B650 sopivaan hintaa. Sit LE40B651 on taas vähä halvempi mutta eroa ei taas näy. LE40B750 on se 200hz eikä hinta juurikaan eroa tuosta 650. Eli kertokaapas ny joku fiksu, et mikä se oikeen kannattaa ostaa, jos pyöritään tos 1000e luokassa. Samalla vois suositella mistä kannattaisi ostaa. Jaa mutta nytkun jäin vielä kaivelemaan, niin entäs tuo LE40B655? Täytyy kyllä nostaa kädet ylös tässä vaiheessa...
     
    Viimeksi muokattu: 28.07.2009
  17. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ei se nyt niin vaikeaa ole. Ensinnäkin nämä 55-loppuiset mallit ovat Suomi-malleja ja muut muita malleja, joista puuttuu Cable HD Ready -merkintä (jos asut kaapelitaloudessa ja haluat katsoa maksullisia HD-lähetyksiä, niin silloin kannattaa ostaa Suomi-malli eli B655 tai B755). Nuo harvemmin puhutut mallit kuten vaikka tuo B651 (tässä ketjussahan on puhuttu oikeastaan vain joko Bx50-malleista tai Bx55-malleista) eroavat ilmeisesti muista tyylillisesti: niissä voi kehys olla erivärinen (sitä mustaa reunusta kehystävä kehys siis) ja alareuna voi olla eri tavalla muotoiltu.

    B65x ja B75x eroavat näennäisesti vain siinä, että jälkimmäisessä on 200Hz:n tekniikka, mutta ilmeisesti B75x on myös paneelinsa kautta parempi vaihtoehto (erilainen ja laadukkaampi paneeli=parempi kuva). Toisaalta HDTVtest on antamut myös B65x:llä uskomatonta ylistystä, joten tuskin sekään huono valinta on.

    Ai mitäkö tehdä? Jos et tarvi Cable HD Ready -ominaisuutta (toki Suomi-malleissa eli jälleen kerran Bx55-malleissa on myös edistyneemmät takuuehdot kuten 100%:n nollapikselitakuu ja takuuvarma täyden palvelun huolto... toisaalta olet rajatulla budjetilla liikkeellä, ja harva kuitenkaan noita edellisiä koskaan tulee käyttämään varsinkin kun kyllähän noissa muissakin malleissa on EU-takuu, ei vain yhtä kattava), niin voit harkita Bx50-malleja (tai niitä missä tuo viimeinen numero on eri kuin 5 tai 0). Sinuna välttäisin Pixmaniaa, koska kyseinen pulju (vaikka omaakin myös paljon tyytyväisiä asiakkaita) on saanut todella jyrkän kielteistä palautetta täällä.

    Voit aloittaa ostohomman pitämällä vaihtoehtoina joko verkkokauppa.comia, josta B650 irtoaa alle tonnilla ja B750 1100 eurolla, tai sitten Saksasta tilaamista (tässä ketjussa on mainittu montakin ostokokemusta esimerkiksi B650-mallista, ja näistä saat varmaan tietää sekä kannattavan ostopaikan että käytännön ohjeita). Saksasta saat todennäköisesti hitusen halvemmalla, vaikka kyseessä lienevät tismalleen samat mallit kuin nuo verkkokauppa.comin mallit. Jos taas Cable HD Ready on sinulle välttämätön, niin sinuna kysyisin tarjousta 40B655:stä netin kautta Hirvoxilta (;)).
     
  18. Doku

    Doku Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.12.2008
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on haussa 52B755.

    tuntuu vaan ku tarjouksia käyny kysymässä että 52" ei ole myynnissä. (hirvox, expert) 46" vaan.

    verkkokaupasta en suostu mitään ostamaan pahojen takuuasia sekoilujen takia.

    gigantista melkein täytyis ostaa. 2544,- (netin kautta tilattuna)

    aluks mietin kans tota 655 mutta mut kans lukenu että toi 755 paneli olis jostain syystä parempi.

    valinnan vaikeuksia. samalla pitäis ostaa joku bd soitin. menee vaikeeks miettiä mikä olis oikeesti hyvä. :OI
     
  19. tuoppi^

    tuoppi^ Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2009
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ah, kiitokset avusta. Hirvoxille viestiä, ja jos tarjous ei miellytä, niin 650 tilaukseen. Kiitokset vielä selvennyksestä.
     
  20. vipeer

    vipeer Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2005
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitenkäs nämä kuvanlaadultaan kehutut mallit B650, 655, 750 ja 755 sopivat ps3:n kaveriksi pelinäytöksi?