Mirai DTL-642E500 42" True HD

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Scarrr, 24.02.2007.

  1. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hm, sain sitten viimein hankittua htpc:hen näyttiksen, tähän asti ollut käytössä tuo emon integroitu, mutta Mirai ei suostu toimimaan 24hz moodissa vieläkään, muuten kun interlacedina. Kai se sitten vaan pitää uskoa että tämä meikäläisen Mirai ei 24p:hen taivu. Sen verran voisi vielä kokeilla kun tuttu hankki ps3:n, että tuosta kun varmasti saa sen 24p moodin päälle, niin saisiko sen kautta Miraille tuon saman moodin.
     
  2. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kysytääs vielä sen verran että onko kukaan saanut Powerstripin kautta 1080p24:ää ulos? Kokeilin taas hieman sen kanssa säätää, mutta tuonne custom timingsiin kun laittoi verticaliksi 24hz, ja antoi ohjelman korjata muut asetukset, niin Mirai heitti "Invalid mode" ilmoituksen, ja ruutu meni punakirjavaksi. Jos joku on toimivia asetuksia löytynyt, niin voisin mielelläni huolia screenshotin niistä timingseista ja asetuksista. Tai ylipäänsä mistään vinkistä mitä tuohon enää olisi.

    Vastahan tässä onkin reilu pari vuotta säätämistä taustalla.. :rolleyes:
     
  3. ttk81

    ttk81 Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2009
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla oli samanlainen ongelma (Logitech Harmony 525). Harmonyn asetusohjelmassa piti mennä TV:n asetuksiin ja käyttää sieltä "Säädä tulot" -asennusvelho. Sieltä valitsin Tapa 3:n ja vastailin kysymyksiin. Suunta alas -napin laitoin selaamaan kanavia ja OK -nappi vahvistaa tulokanavan. Mirain tulokanavavalikko sulkeutuu automaattisesti jonkin ajan kuluttua.
     
  4. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Nojoo. Ylimmäiseksi tulee laittaa "Source", mikä ei ole näppäinluettelossa, se täytyy asentaa uudeksi infrapunanapiksi, kauko esittää sen nimellä "lähde". No nappiluetteloon se tulostuu kuitenkin nimellä "Source", kuten kuuluukin.
    Seuraavaksi alempaan kenttään laitoin "suunta alas".
    Alimpaan kentään laitoin tuon "OK":n, joka myöskin oli ohjelmoitava lisänapiksi. Taisi viimein ruveta pelittämään, kun oletukseksi TV:lle vielä osasi laittaa "hdmi1":n.
    Erittäin sotkuista ja paljon arvailua vaativaa tämän Mirain ohjaaminen Logitechin kaukoilla. Nuo Logitechin kielikuviot todella ovat jostain syvältä. Suomennus on usein hirveätä ja vailla logiikkaa. No, se on täällä foorumilla jo useasti todettukin.
    Kiitos avusta, täytyy vielä hieman testata toimintaa, nyt on kuitenkin tuo systeemi selvä.
     
  5. ttk81

    ttk81 Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2009
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muistaakseni tarvittavat napit löytyivät ilman uusien nappien opetusta. Tuosta säädöstä on aikaa n.1,5 vuotta, joten aivan tarkasti en enää muista sitä. Logitechin ohjelmassa nappien tarkat nimet ovat minulla näin: Ylimpänä "InputVideo (Videon tulokanava)", keskellä "DirectionDown (Suunta alas)" ja alimpana "Select (Valitse)". Mielestäni TV:seen ei voi laittaa hdmi1:stä oletukseksi, vaan tulokanava jää viimeeksi käytetyksi. Tosin osaahan tuo harmony vaihtaa lähteen takaisin hdmi1:ksi, kunhan sitä taas tarvitsee. Kokemuksesta voin sanoa että systeemin saa varmasti toimimaan, kunhan löytää sopivat asetukset.
     
  6. lanchez

    lanchez Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2009
    Viestejä:
    202
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse sain toimimaan joskus tuon 24p moodin, mutta valitettavasti se kusi sitten taas äänet väärään aikaan, joten annoin olla. Vistalla 60Hz ja MPCHC & EVR custom & ffdshow(ffmpeg-mt), niin kuva ei kyllä nyi/hypi sitten pätkääkään (verrattuna ps3 24p blurayhin). Ja btw, ainakin Nvidialla oli ne custom resoluutiot joskus ajureita rikki ja kunnon moodia ei saanut päälle kuin joskus sattumalta päällään seisten ja katosta riippuen. Automaattisäädöt oli ainakin no go.
     
  7. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on vielä XP käytössä, ehkä se ois jo korkea aika vaihtaa. Kortti on tosin Ati, mut voishan tuota kokeilla jos nuo lähtisi pelittämään Vistassa paremmin. Alkaa muutenkin olemaan suursiivouksen aika koneella, eli formaattia kehiin. Pitänee sitten tutustua tarkemmin tuohon lyhennerimpsaan, EVR:t ja mitäniitänytoli. :)
     
  8. lanchez

    lanchez Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2009
    Viestejä:
    202
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ah, okei. Eli MPC:HC on Media Player Classic: Home Cinema, josta uusimman version saa aina http://xvidvideo.ru/ sivustolta. Vaikka venäläinen sivu onkin, ei sieltä mitään viruksia tms tule, vaan kaikki ohjelmat on käännetty melkeinpä päivittäin suoraan lähdekoodista. Myös ffdshow:n uusimman version löytää aina sieltä, vaikkakin tuskin sitä tarvitsetkaan, jos kerran rautapurkua käytät. EVR taasen on Vistassa mukaan tullut uusi Windowsin oletusrenderöijä, joka on kaikin puolin optimoitu ja paranneltu versio vanhasta WMR9:stä. Kyllä se pitäisi XP:ssäkin olla käytettävissä .NET frameworkit asentamalla, mutta Vistan tai uudempien käyttisten kanssa toimii parhaiten.

    Mutta tosiaan tällä hetkellä en haikaile 24p toiston perään yhtään, koska kaikki 720p ja 1080p matroskat tuntuvat tällä kombollani toimivan loistavasti ilman nykimisiä tai hyppimisiä. Sanotaan nyt lisäyksenä vielä sekin, että olen käyttänyt nyt tammikuusta asti Windows 7:ää aina silloin tällöin uusimpaan nettiin vuotaneeseen versioon päivittämällä, ja videot ovat toimineet loistavasti Mirain kanssa tälläkin käyttiksellä. Itselläni tosin ei ole kokemusta rautapurun käyttämisestä, vaan itselläni Core2Duo 2GHz hoitaa videoiden purun ffdshowlla.
     
    Viimeksi muokattu: 16.07.2009
  9. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok, googlettamista lähinnä meinasin, mutta kiitos kuitenkin summauksesta. :)

    Omat hd-katselut on tällä hetkellä 100% blu-raytä, joten sikäli tuo aito 24p kiinnostaisi. Tai mikä vaan tila, kunhan tuo lopputulos olisi silmää miellyttävä. Ja tuota Win7:aa itsekin harkitsin kokeilevani, saa vaan nähdä miten hyvin se tukee näitä rautapurkuja ja koodekkeja ja muita.
     
  10. Neut

    Neut Guest Guest

    Liittynyt:
    10.07.2007
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nillä joilla mahdollisuus on, niin tuo 24hz kannattaa lisätä näytönohjaimen asetuksista siihen listalle. Ainakin suht tuoreilla ATI:n ja nVidian korteilla onnistuu. Powerstripilläkin tuon tosin olen aina saanut toimimaan, mutta joskus vaati enemmän kikkailua. Itse 24p toimii ainakin mulla hienosti, ja eron kyllä huomaa ihan selkeästi. Pääasiassa katon leffat koneelta rautapurulla.
     
  11. Kauri

    Kauri Guest Guest

    Liittynyt:
    17.07.2009
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkohan muilla kokemuksia Miran DTL-642E500 kanssa semmoisesta, että kun laittaa töllön päälle niin on jumalaton särinä, kestää jonkun puoli minuuttia tai pari minuuttia kunnes katoaa?
    Missä vika? Telkussa, vai liittimissä? (Särinään ei vaikuta onko digiboksi, dvd tai joku muu sillä hetkellä ruudulle tulevana lähteenä) Tuo särinä ilmestynyt näin vähän vajaan kahden vuoden käytön kohdalla.

    Särinää myös, kun ruudulla on paljon vaaleita sävyjä.

    Myös viime aikoina on alkanut kuva digiboksista olemaan varsin vahvasti punasävyinen, syy todennäköisesti itse mistään tietämättä olisi scart-liitin ja/tai antenniliitin (hyvä ettei punaisena hehku digiboksissa kiinnioleva antennipiuha) Hyviä ehdotuksia "high tech" antennipiuhoiksi? :D

    Omakohtaisia kokemuksia myös kuvan ruudulle palamisesta, toistaiseksi tuntuu auttaneen, kun antaa telkun olla poissa päältä useamman tunnin, tyyliin 10h.
     
  12. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Windows 7:n kanssa ei oikein onnistanut, mutta nyt paukautin Vistan koneelle, ja näyttäisi kovasti siltä että nyt on päässyt käymään niin hullu tilanne että CCC:n kautta saisi aidon 24p tilan ulos. :king:

    Blu-ray-kuva näyttää nykimättömältä, ja Windowsin omassa Display settings osiossa ei enää ole tuota "24 hz, interlaced" merkintää, vaan pelkkä 24 hz. Pitänee tiirailla vielä pari testipätkää varmuuden vuoksi, mutta tällä hetkellä kaikki vaikuttaisi toimivan. :naminami:

    Lisäys: Ensimmäinen kokeilemani blu-ray tosin näyttää hiukan kuin siinä olisi jotain artefaktia tasaisilla pinnoilla. Oli tosin ensimmäinen kerta kun tätä levyä katson, joten taidan vaihtaa jonkun tutumman kiekon asemaan.

    Lisäys 2: Niin tuo kuvassa oleva artefakti on ikään kun tuommoista himmeää pystyradoitusta, mikähän moisen tekee..

    Lisäys 3: Juupa juu. Wall-E:ta katsoessa huomasin ettei tuossa kuitenkaan ole 24p, eikä kuva ole edes 1080p:tä. Näinköhän tässä pääsee vielä kerran tänään downgradeamaan, Vistasta takaisin XP:hen.. Tuosta raidoituksesta vielä, levyn käynnistyessä kun tulee ensimmäiset tekstit, tausta on täysin musta, mutta levy kun on hetken aikaa ladannut niin kuva hiukan räpsähtää ja nuo raidat ilmestyvät. Heittääköhän CCC jonkun toiminnon päälle vai mikä tuon kuvan kusee.
     
    Viimeksi muokattu: 17.07.2009
  13. LaRoma

    LaRoma Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2007
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Digitest elektronik Service GmbH lähetti Flatpac paketointihässäkän tossa viime kuun puolella ja nyt ajattelin pistää telsun pakettiin ja soittaa kuriirin hakemaan.

    Paketti ei sisältänyt pakkausohjeita, kuten saatesähköpostissa luvattiin. Noh...sähköpostissa mainittiin myös www.hardwareservice.net mistä voi katsoa pakkaamisvideoita. Tosin tuota www.hardwareservice.net sivustoa ei ole enää olemassa. Grrrr! Ei muuta kuin meiliä tonne Digitestiin, että lähettävät ohjeita.

    Saa nähä miten tääkin päättyy. Jatkoa seuraa...

    Jatkoa: Noniin vastailivat sitten ja pakkausohjeet löytyivät tuolta http://repairservices.de/lcd_tv_flatpac.html

    Tölsy on paketissa, joten noutajaa odotellessa. Toivottavasti on kaiken vaivan arvoinen tämäkin jumppa, eli pääsee eroon kulmien valovuodoista ja siitä keskelle ruutua ilmestyneestä pystyviivasta.
     
    Viimeksi muokattu: 27.07.2009
  14. goudha

    goudha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2007
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuskin pääset valovuodosta eroon, mutta toivoa sopii :rolleyes:

    Itsellä tuo samainen pystyviiva möllöttää, näkyy helpommin tummanvihreällä ja tummanpunaisella taustalla. Samoin Windowsin Start palkki on palanut kiinni kuvakkeineen.

    Ostettaessa kone kävi jo huollossa kun oli liian paljon kuolleita pixeleitä, silloin huoltoa vielä hoiti PowerMill ja sai huollon ajaksi samanlaisen töllön kotiin + kuljetukset, eli ei tarvinnut muuta kun repiä piuhat irti ja kuski toi telkan paikalle. Odotellaan kokemuksia miten huoltoreissu menee, josko sitä viitsisi laittaa omankin taas huoltoon :hitme:
     
  15. Zege

    Zege Guest Guest

    Liittynyt:
    10.08.2009
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitenkäs muilla näitä ääni ja kuva ongelmia riittää? siis suhinaa ja yläreunan viivoja? Laitoin tuonne miraisupporttiin kyselyä esim tuohon äänenkohinaan liittyen niin eivät edes tienneet koko ongelmasta... saati sitten viivoista.
    Vois kait jotain listaa laittaa jos vaikka sattuisivat korjaamaan jotain jollain päivityksellä.
     
  16. kenzy

    kenzy Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo suhina on ominaisuus, ei niinkään vika... äänen suhinanhan saa pois, kun pistät volumet nollaan, telkkari pois ja takaisin päälle, niin ei enää kaiuttimet suhise. Itse en tosin ole koskaan jaksanut puljata, koska suhina on niin pientä, ettei sitä puolta metriä kauemmaksi edes kuule. Viivoja ei ole vielä ruutuun ilmestynyt, virittimetön malli, joka on otettu käyttöön elokuussa 2007.

    Korjataan sen verran, että vikahan se ilmanmuuta on, mutta ei niinkään yllättäen ilmestyvä, vaan se on jokaisessa Miraissa alusta saakka. Ainakin nelikakkosissa.
     
    Viimeksi muokattu: 12.08.2009
  17. Zege

    Zege Guest Guest

    Liittynyt:
    10.08.2009
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    The sound trouble seems to be a defect on the TV itself, if it is independent
    from the signal source.

    Tuollasta vastasivat ja laittoivat ohjeet miten lähettää laite huoltoon.
     
  18. LaRoma

    LaRoma Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2007
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Telkku tuli takaisin. Ihmetyttää, kun paketti missä se lähetettiin huoltoon oli kuin mallia ydinsodan kestävä. Paluupaketti oli sitten "köykäinen" pahviloota, joten saa nähdä onko ottanut kuinka pahasti osumaa kotimatkalla.

    Virrat napsautan päälle ja korjauksen tulokset tarkistan sitten, kun olen hommannut tolle laitokselle seinäkiinnityshässäkän. Jatkoa seuraa.

    Onko muuten mitään suosituksia hyvästä seinäkiinnityspökäleestä, millä ton toosan saa hyvin seinään kiinni?
     
  19. jallu

    jallu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kertokaapas viisaat missä vika kun noin viikko sitten tv:tä laitettaessa päälle oli kaikki kanavat hävinneet muistista. Tein tietysti uuden kanavahaun ja kanavat löytyi mutta esim. Mtv3 siirtyi muistpaikalle 800(!) eli paikalle missä se oli ennen viimekeväistä Digitan kanavapäivitystä. Keväisen kanavapäivityksen jälkeen Mtv3 oli kanavapaikalla kolme aina viimeviikkoon saakka. Myös Nelosen ääni ja kuva ei enää ole "synkassa". Talon kaksi muuta tv:tä toimii ihan kuten ennenkin!! Ongelma esiintyy vain tässä yhdessä telkkarissa ja kaikkiin tulee sama signaali kattoantennilta. Kanavathan voisi siirtää haluttuun paikkaan suosikkilistalle mutta tämä Mirai ei anna tätä tehdä vaikka menu:sta tuo suosikkivalikko löytyy. Eli suosikkilistassa ei pysty kanavien paikkaa muuttamaan mikä on ihan perseestä koska oishan se loogista ja mukavaa jos esim.Mtv3 olisi muistipaikassa kolme ja Nelonen nelosessa jne.!! Myös ihmetyttää tuo nelosen äänen ja kuvan synkroni tai sen puute. Yht'äkkiä Mirai:n ääni jäi jälkeen kuvasta mutta vain Nelosen kuvassa! Muissa telkkareissa kaikki ok. Ymmärtääkseni Digita ei lähiaikoina ole rukannut mitään kanaviaan. Ärsyttävää!! Ja telkkarihan on siis Mirai 42" ja vajaan vuoden ikäinen. : /
     
  20. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisikos noihin kuva-asetuksiin kellään vinkkiä, olen käyttänyt seuraavia asetuksia, mutta kaikki elokuvat tuntuvat niin pirun tummilta. Kokeilin vaihtaa Gamma-asetuksen HDTV:stä Gameen, ja kaikista mustista pinnoista alkoi löytyä aivan uusia värisävyjä ja detaileja. Game tietysti muuttaa kuvan myöskin hiukan kellertävään päin, joten olisiko tuohon kirkkauden lisäämiseen jokin fiksumpi keino?

    Toisaalta tuo HDTV asetus on minusta kovin kylmän sävyinen, joten ehkäpä pidän sitten vaan sen tuossa Game asetuksessa.

    Korjaus: Tai tuo taitaakin olla se versio jota jo hiukan korjailin. Olen tähän asti käyttänyt yhtä noista asetuksista joka tässä threadissa taisi olla joskus alkupäässä.
     
    Viimeksi muokattu: 20.08.2009