Dreambox - huippuboxi, esitelläämpä hieman

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana moveq, 24.08.2007.

  1. apuapu

    apuapu Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2004
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voiko 8000:lla jo katsoa maksullisia HD-kanavia Welhon verkossa?
     
  2. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisi kait sanoa pikemminkin, että vielä voi katsoa. Ei ole tainnut Welho vieläkään laittaa linkitystä päälle.

    Mitään linkitystuen lisäämiseen viittaavaa en kyllä ole nähnyt keskusteluissa, mutta ehkä jotain on työn alla.
     
  3. moveq

    moveq Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    HM-SAT:sta näyttäisi ainakin löytyvän nettisivun mukaan poweria sekä 7025:lle, että 7025+:lle:
    http://www.hm-sat-shop.de/en/receiver-digital-dreambox/

    Tosiaan virallisestihan DB ei tue Cable Ready HD:ta ja linkitys saattaa olla ongelma. Veikkaisin, että noihin löytyy kortinlukijasoftien väsääjiltä ohitukset, mutta varmuutta ei tietenkään tässä vaiheessa ole.

    Itsellä ei ole mitään aikomusta ikinä käyttää tusinaboxeja joita linkitykseen tarjotaan, joten jos ei homma toimi niin ne on kanavat jotka saa lähtöpassin. SAT-puolellahan homma toimii ilmeisesti varsin mallikkaasti HD Dreamboxeilla jo nyt. Jos Welho tupeksii homman niin sitten täytyy siirtyä SAT-aikaan. Tällä hetkellä olen vielä maksava Welhon asiakas, mutta kaikesta päätellen haluavat minusta eroon :D
     
  4. mheikkila

    mheikkila Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.09.2001
    Viestejä:
    77
    Saadut tykkäykset:
    0
    Thanks moveq. Paketti HM-SATista tuli ja taas toimii. Nyt olisi tarjolla vähän käytetty poweri 7025:een, ainoastaan "pikkuvikainen":p

    t. Mika H
     
  5. moveq

    moveq Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hienoa, että taas spelaa :thumbsup:
     
  6. Pyromanne

    Pyromanne Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2005
    Viestejä:
    415
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä Dreambox 7025 maksaa kahdella T-virittimellä ja sisäisellä kiintolevyllä? Mitkä liikkeet myyvät Suomessa vai kannattaako tilata mieluummin jostain Saksasta?
     
  7. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
  8. veeku

    veeku Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mahtaisikohan löytyä tietämystä LAN streamingista? On vielä tuo alkuperäinen (DB7000S) ja verkossa muut toiminnot toimii kyllä loistavasti (tallennus verkon serverille ym.). Mutta ongelmaa tuottaa tuo streaming... Eli kuvan saa näkymään ok web interfacen kautta, mutta jos kanavalla sattuu olemaan audio suomen kielellä (esim eurosport) niin sitäpä ei saa kuulumaan (kuuluu kyllä töllöstä joka tuolla dreamin perässä) valinnoissa ei edes näy ku norja ja ruotti...
    Olen siis käyttänyt tuota web interfacee ja web-x-tv:tä, nii ja image on Gemini 4.6. Samoin kysymys että kuinka tuossa saa tekstitykset pelaamaan?
    Vai onko käytettävä jotain muuta kun toi web-x-tv ja jos ni mitä ja kuin?
    Ohjeita tuntuu nihkeesti löytyvän, ainakaan selkeitä...
    Onko mahdollisesti joku muu image toimivampi vai kuinka ongelmaan sais tolkkua...

    Vesku
     
  9. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole varsinaisesti kokemusta, mutta vedetään mutulla ja luotetaan siihen, että tämä olisi sellainen valistunut laatumutu, eikä täysin ulapalta heitetty sutkautus...

    Eli, Eurosportin ja muutaman muunkin kanavan äänikanavat ovat mallia Dual Mono, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että kaksi kieltä on upotettu yhteen stereokanavaan, toinen kieli oikeaan ja toinen vasempaan kanavaan. DVB:ssä on ihan standardinmukainen signalointi näille Dual Mono-audioille, mutta kaikki laitteet eivät osaa tuota tulkita, vaan ottavat PMT-taulusta vain sen ensimmäisen kielen. Tällöin stereoraidalta kuuluu yleensä kahta kieltä sekaisin. Joskus laitteet valitsevat suoraan toisen äänikanavan ja käyttäjän pitää itse tajuta valita "oikea ääni" kikkailemalla stereo-left-right-valinnalla.

    Nyt siis ilmeisesti WebInterface tarjoilee nuo raidat tuollaisina stereokanavina ja niistä pitäisi jotenkin saada poimittua se toinen monokanava... Muistaakseni Suomi on Norjan kanssa samassa raidassa, mutta en mene tuosta takuuseen. En mene ollenkaan takuuseen, että tuon voi web interfacessa / web-x:ssä tehdä, mutta VLC:n voisin kuvitella tuon osaavan, eli ehkä sitä kannattaisi kokeilla? VLC:llä ainakin tekstitykset ovat allekirjoittaneella toimineet striimauksessa.
     
  10. veeku

    veeku Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu en nyt ihan noviisi kuitenkaan ole (tietotekniikassa, dreamboxissa ehkä)... mutta siis ongelma on että vaikka koitan esim. norjan kohdalla vaihtaa kanavaa /vasen/oikee/stereo nii aina kun ikkuna sulkee ni pompsahtaa takas mikä alunperin olikin... ja ääni ei oikein ole koskaan tullukkaan... (siis web interfacen asetuksissa)
    Mutta tekstityksestä, pitääkö vlc:n asetuksiin tehdä jotai ja jos ni mitä.
    En ole meinaan vlc:n asetuksiin koskenut mitenkään... Jos osaat tarkemmin neuvoo tms. ni laita vaikka yv:tä ni ihmetellään tarkemmin...
    Kuitenkin tuota vlc:tähän tuo käyttää, eriasia kuin...


    Vesku
     
  11. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, ei oikein ilmennyt tuosta ensimmäisestä viestistä, että mikä asia tässä oli täysin selvää jo, joten tuli kerrottua tuota taustaakin. En osaa kyllä auttaa tuota enempää, en ole ikinä noita dual mono-kanavia itse striimaillut. Täytyypi varmaan jossain vaiheessa testata.

    Täytyypä valitettavasti sanoa, että niin kauan on myös VLC:n käytöstä tuossa hommassa, että en kyllä muista tuota tekstitysasiaakaan tarkkaan. Muistaakseni haluttu tekstitysraita valittiin jostain VLC:n valikosta, mutta tosiaan kovin tarkoin en tuota muista.
     
  12. kalsket

    kalsket Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2009
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Canal Digitalin grundigin paskavirittimen kanssa tullut muutama vuosi taisteltua. Seuraavaksi hankintaan tulee Dreambox. Enää jahkaan vain mallivalinnan kanssa, 7025+ vai 800.

    Oleellisna eroina ilmeisesti seuraavat:
    - 7025:ssa vaihdettavat virittimet ja niitä saa sovitettua 2 kpl
    - 7025 syö IDE lättyjä ja 800 SATAsia
    - 800 on HD, yhdellä virittimellä

    Molemmat ilmeisesti tukee tallennusta erilliselle palvelimelle?

    Olenko missannut jotain?
    Muita oleellisia vinkkejä?
     
  13. hatih

    hatih Guest Guest

    Liittynyt:
    01.01.2007
    Viestejä:
    170
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on ollut turhana DM500T, nyt sille tulee löytymään käyttöä verkossa olevien .ts-tallenteiden toistajana, ongelmana vain on että kun tuota toistoa testailin niin en löytänyt stoppia mistään nappulasta. Laitteessa on joku versio Unilelusta, saako sen konfattua esim niin että pause siirtyy play-nappulan toiseksi toiminnoksi ja siihen nappulaan jossa nyt on pause saadaan stop?

    Tietysti, jos löytyy hyvä syy (esim se että tuossa Unilelussa ei saa muutettua nappuloiden toimintaa) vaihtaa image niin sekin on vaihtoehto, mikä olisi ns paras? Vaatimuksena on että tiedostojen toisto verkosta onnistuu hyvin ja Ylen tekstit toimivat siinä.

    [edit]
    Jos se jotakuta kiinnostaa niin Dreambox tulee tästä ketjusta löytyvän systeemin kaveriksi.
    https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=75868
     
    Viimeksi muokattu: 07.11.2009
  14. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Taasen Dreambox-kuumetta hieman nostaa... Jos nyt boksin (7025 plus) hankkisin, niin pitäs pari asiaa varmistaa. Tarkoitus olisi että sais vihdoinkin keskitetyn systeemin, eli "olkkarissa tehtyjä" tallennuksia vois kattoa myös makkarin töllöstä helposti niin halutessaan. Makkarin päätteeksi aattelin joutavaa vanhaa XBOXia jossa XBMC-käyttis.

    1. Onnistuuko boksista live-lähetyksen streamaus PClle tai XBOXille (XBMC) vaikka kiintolevyä ei olekaan, vaan tallennukset tehtäisiin kotiservon kovalevylle?

    2. Mites DVB-tekstit toimii vai toimiiko ollenkaan kun lähetystä katsotaan esim. tolla XBOXilla?

    3. Miten EPGhen pääsee käsiksi "etänä" eli PCllä / XBOXilla? PCllä tietty voi kattoa telkku.comista mutta XBOXilla ei.
     
  15. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Xbox / XBMC ei ole kovin tuttu (käyttänyt olen, mutta ominaisuudet eivät ole hallussa), mutta katsotaan, löytyisikö jotain vastauksia...

    Eli:

    1. Onnistuu PC:lle ja olen onnistunut striimaamaan myös PS3:lle ja Saunavision boksille PS3 Media Serverin kautta (DLNA / uPnP-tekniikka siinä käytössä). Testasinpa jopa niin, että käytin tuota PS3:sta PSP-käsikonsolin remote connectionilla ja katselin sillä PS3:n välissä transkoodaamaa kuvaa. Viimeisen toimivuutta rajoitti se, että kun wlan-signaali heikkeni vähänkin, alkoi homma pätkimään. Periaatteessa pakottamalla oikeanlainen transkoodaus noihin striimeihin saattaisi tuo toimia jopa puhelimissa, jossa on sopiva uPnP client.

    XBMC:stä en sitten tiedäkään, mutta ainakin PC:lle ja muille vempeleille tuo striimaus on ihan suoraan http-striimausta. Tuo Media Server välissä vain tekee noista HTTP-urleista linkkejä sinne mediakatalogiin.

    2. DVB-tekstit toimivat striimauksessa ainakin PC:llä / VLC:llä, valitaan vain video-valikosta tekstitysraita. Muissa vempeleissä tekstitys ei tainnut toimia (en ole varma), vaikka Saunavisio-boksissa jopa voisi kuvitella toimivan, kun laite kuitenkin noin yleisesti DVB-tekstit toimivat. Muistelen vain, että ne eivät tuolla media center-puolella olisi toimineet, mutta kuten sanottua, en ole varma. XBMC:n tekstitystuesta en tiedä.

    3. EPG:hen pääsee käsiksi laitteen "web interfacen" kautta. Tuo on minusta uusimisen jälkeenkin melko jäykkä ja kankea käyttää, mutta kyllä sitä käyttäen nyt jotkut unohtuneet tallennukset etänä lisäilee. Tuo web interface on muistaakseni jonkin sortin javascript-häkkyrä ja toimivuus on mitä on muissa kuin PC-selaimissa. Taas kerran, en tunne XBMC:n toimintaa niin hyvin, että osaisin vastata tuolta osin.
     
  16. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    OK, kiitokset vastauksesta. Toi XBMC toistaa käytännössä katsoen melkein mitä vaan (pl. hd-matsku kun ei vääntö riitä), mutta ainakaan Humaxin digiboksilla tallennettujen ts-tiedostojen tekstityksen päälle se ei kyllä ymmärtänyt. En tosin ole tuota kokeillut varmaan pariin vuoteen, joten voi olla että tilanne on korjaantunut. Tuo XBOX olisi tarkoitus siis laittaa kakkosboksiksi jos vaan noi tekstitkin sais pelaamaan, niin ei tarttis ylimääräisiä sijoituksia tehdä.

    Tietty jos jossain olisi saatavilla pikku pätkä Dreamboksilla tallennettua YLEn ohjelmaa DVB-teksteillä, voisin asian varmistaa ennen kuin suin päin ton Dreamboksin hankin... :p
     
  17. Jaggie

    Jaggie Guest Guest

    Liittynyt:
    10.03.2005
    Viestejä:
    147
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitääkö tämä tosiaan paikkansa? Teknisissä tiedoissa mainitaan vain komposiitti, RGB ja S-video. Jos komponenttituki löytyy, niin 7025 lähtee tilaukseen, muuten pitää keksiä joku muu vaihtoehto.

    Eli tarvitsisin boksin jossa on HDMI-, DVI- tai komponenttilähtö (ei tarvitse kuitenkaan olla HD-boksi), 2 C-viritintä ja tallennus verkkokiintolevylle. Ja tietysti hyvä käytettävyys. DM8000:iin ei taida olla varaa, näytti maksavan Suomessa 1000eur ja mulla hintakattona noin 500eur. Mutta onko muita harkitsemisen arvoisia vaihtoehtoja näillä kriteereillä?
     
  18. Hensu

    Hensu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.08.2005
    Viestejä:
    240
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän tuo pitää paikkansa. Tuo verkkolevylle tallennus taitaa olla vielä aika harvinaista muissa laitteissa, etenkin toimiva sellainen.

    Tosin kannattaa huomioida että Dreamin komponenttiulostuloissa on laitekohtaisia eroja. Eli kuvassa saattaa esiintyä pientä purppuran sävyä. Yksi käyttäjä taisi parilla konkalla asian korjata, hänellä oli tosin vähän pahempi ongelma kuin mulla. Minäkin tarvitsin testikuvan ennen kuin tuon ongelman huomasin omassa laitteessa. En tosin ole mitään korjaavia toimenpiteitä tehnyt kun ei häiritse.
     
  19. Jaggie

    Jaggie Guest Guest

    Liittynyt:
    10.03.2005
    Viestejä:
    147
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok, kiitos.

    Kyllä tuo sitten vahvasti 7025:n puoleen taitaa kääntyä. Sen näyttää saavan Compusatista hintaan 429€ +pk, saako Saksasta (tai jostain muualta) tällä hetkellä merkittävästi halvemmalla? HM-Satilla 379€ +pk, mutta tuon 50€ nyt vielä juuri ja juuri olen vielä valmis maksamaan siitä että tuote on Suomesta ostettu ja KSL:n suomat edut tulevat "kaupan päälle".

    Onko Dreamboxin komponettikuva muuten, tuota purppuraongelmaa lukuunottamatta, miten laadukasta? Verrattuna esim. TopFieldin HDMI-kuvaan (johon olen nyt tottunut)? Suunnitelmissa on liittää boksi Onkyon TX-SR705 -vahvistimeen josta kuva välittyy Sonyn KDL-40W4000:lle. Tuleeko kuvasuhdeongelmia tms? Tallennukset menisivät NAS:lle (joka on vielä hankkimatta) ja siltä niitä voisi toisessa huoneessa katsella PS3:lla. Kuulostaako tämä miten järkevältä/toimivalta/hankalalta ratkaisulta?
     
  20. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    En olisi täysin varma noista eduista ilman pientä tappelua :)
    Henkilökohtaista kokemusta ei ole, mutta nettijuttujen mukaan.