Lg47LH7000 (+ muut koot)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Ohan se varmaa, 18.03.2009.

  1. olle

    olle Guest Guest

    Liittynyt:
    27.08.2008
    Viestejä:
    96
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen ollut luulossa että LG:llä on täysi pikselitakuu Full HD-telkuissa, eli vaikka vain yksi pikseli olisi viallinen tuotteen saisi vaihtaa. Yhdestä suuresta verkkokaupasta.com tuota LG 47LH7020 47"-mallia kyselin ja kertoivat että LG:n takuu kattaa vain kaikki yli 4 pikseliä menevät virheet. Eikös tämä tällainen takuu ole jo jokaisessa merkissä? Vai onko tämä liikkeen oma tulkinta, eli ongelmia tiedossa jos ostan tuon LG:n töllön ja pikseleitä rikki?
    Liikkeen vastaus pikselikyselyyn: "Pikselitakuu LG:llä kattaa kaikki yli 4 kuolleen pikselin yli menevät virheet."
    Ja muihin viallisen tuotteen plautuskyselyihin sain vastauksen: "Tapauksesta riippuen alle 7pv:n sisällä virheellisiksi havaitut tuotteet voidaan vaihtaa uuteen.". Eikös postimyynnissä ole 14 päivän täysi palautusoikeus, vai koskeeko se vain nettiliikkeessä olevia tuotteita, eli jos ne tilataan edelleen mahantuojalta tai tulevat verkkokaupan varastosta palautusaika onkin lyhyemp tai siitä seuraa jotain sanktioita?


    Netsitä löytyy tällaista LG:n Full HD pikselitakuusta:

    LG Electronics tarjoaa täyden pikselitakuun kaikille Full HD -televisioilleen
    http://nordic.lge.com/fi/ir/html/AB...seq=5474&page=6&target=pressreleases_read.jsp

    "LG Electronics laajentaa takuutaan ja tarjoaa täyden pikselitakuun kaikille Full HD -televisioille. Takuu kattaa kaikki plasma- ja LCD-televisiot ja on voimassa kaksi vuotta ostopäivästä lähtien.

    – Valmistajasta ja valmistustekniikasta riippumatta on mahdotonta taata täysin pikselivirheettömiä taulutelevisioita, sanoo Jan Lindgren, LG Electronicsin tv-tuotteista vastaava myyntipäällikkö. Televisioissa voi olla viallisia tai huonoja pikseleitä, ja asiaa on hankala valvoa. Asiakkaamme eivät kuitenkaan saa kärsiä tästä, vaan vaihdamme television uuteen jos siinä on yksikin virheellinen pikseli.

    Kun pikseli on viallinen, se jumiutuu ja näkyy vaaleana tai tummana pisteenä huolimatta näytöllä näkyvästä kuvasta. LG on antanut pikselitakuun jo vuosien ajan tietyille näytöille ja televisioille, mutta kesäkuun puolivälistä lähtien pikselitakuu on laajennettu kaikkiin Full HD -televisioihin. Takuu tarkoittaa, ettei television näytössä saa olla yhtäkään viallista pikseliä. Jos näytölle ilmestyy takuuaikana viallisia pikseleitä, televisio vaihdetaan LG:n pikselitakuuehtojen mukaisesti uuteen."
     
    Viimeksi muokattu: 14.07.2009
  2. Swiss Toni

    Swiss Toni Guest Guest

    Liittynyt:
    11.10.2005
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuon perusteella Lg:n takuu on parantunut ja kyllä palautusoikeus on 14 päivää.
    Tuskin tulee LG:n kanssa ongelmaa sen enempää kuin muidenkaan merkkien kohdalla. Se on sitten eri juttu valitsetko 7000 tai 5000 sarjalaisen. Aina kannattaa käydä kaupassa katsomassa kumpi miellyttää. Itsekin meinasin aluksi 7000 sarjaa, mutta niin se mieli muuttuu.
     
  3. TdCi70

    TdCi70 Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2009
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläkin omassa LG 47 LH7020 kuvan kanssa ongelma. Kuva tuntuu jotenkin kummalliselta liiketoistossa, tuntuu tosiaan että liike toistuu liian tarkasti. Olisiko jollakin antaa tähän vaivaan säätö vinkkiä, että saisi kuvan kohdalleen?:OI Muuten kyllä vaikuttaa TV hinta/laatusuhteeltaan ihan hyvältä.
     
  4. IivanaJulma

    IivanaJulma Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2007
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lukekaa nyt edes vähän niitä manuaaleja, luulis olevan kuitenkin pienempi vaiva kuin rekata tänne ja kysellä.

    Joka tapauksessa, ottakaa se TruMotion (100Hz) pois päältä ni eiköhän helpota.
     
  5. TdCi70

    TdCi70 Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2009
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän tuo manuaali on tullut luettua kannesta kanteen kun oikein hienosti CD rompulla oli. Ja on koettettu säätää TruMotionin kanssa ja ilman, huonoin tuloksin. Täytyy illalla jatkaa säätelyä kun töistä pääsee...ja anteeksi tyhmä kysymys.:hitme:
     
  6. juzzii

    juzzii Guest Guest

    Liittynyt:
    20.02.2007
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itellä ei oo trumotioni ollu päällä, kuin kerran kokeilumielessä..lisäks se vanhempieni samsung on pari vuotta vanha, eikä ole varmasti 100hz nähnytkään. Pahoittelen myös asiatonta kysymystäni :sleep:
     
  7. Raitzi

    Raitzi Guest Guest

    Liittynyt:
    26.09.2007
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tää pikselitakuu kyllä on periaatteessa jokaisessa 1080p televisiossa, koska mikäli pikselit eivät toimi, ei myöskään ole täyttä 1080p tarkkuutta ja tuote ei ole sellainen kuin mainostetaan. Valmistajat melko hyvin osanneet sumuttaa kuluttajat hyväksymään pikselivirheet vaikka kuluttajasuojalain mukaan selvästi ovat virheitä tuohon edellä kuvaamaani resoluution poikkeavuuten vedoten.
     
  8. Swiss Toni

    Swiss Toni Guest Guest

    Liittynyt:
    11.10.2005
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt tuli pari ongelmaa, johon kaipaisin kommenttia/vastausta.
    Eli laitoin yhden HD-elokuvan pyörimään. Sain ilmoituksen "Audio File/Format Not Supported" ja en saanut tekstitystä toimimaan, vaikka manuaalissa sanotaan, että sekä .srt ja .sub tiedostot pitäisi toimia. Missä mahtaa olla vika?
    Pitääkö tekstityksen olla täysin samanniminen kuin itse elokuvan?

    Sitten kommentti muille. Kannattaa olla tarkkana ulkoisen kiintolevyn kanssa. Itselläni toimii Lacien 160Gt, mutta Buffalon 320Gt ei. Muistitikut toimii kaikki.
     
  9. jonniv

    jonniv Guest Guest

    Liittynyt:
    21.03.2006
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kirjoittelin noista asioista jo sivulla 3 (sivun viimeinen postaus)... HD-leffan kohdalla ongelmana on varmastikin se, että LG ei tue DTS-ääniä lainkaan ja tekstityksen pitää tietysti olla täysin samanniminen kuin leffan..

    LG ei anna kovin hyvin virtaa USB-liitännän kautta eli jos sinulla on erillinen virtajohto tuohon Buffalon levyyn, niin kannattaa kytkeä se myös seinään kiinni, niin saattaa toimia..
     
  10. Ohhoh

    Ohhoh Guest Guest

    Liittynyt:
    29.05.2009
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei viitsi avata uutta ketjua.
    Tosi harvassa on LH5000-sarjan ostajat. ei pahemmin ole tullut kommenttia kyseisestä laitteesta.
    Itse olen kyseiseen laitteeseen kallistumassa. LH7000-sarja ulkomuoto ei natsannut vaimon silmään.
    Joten 5000-sarjan ostaneet, ilmoittautukaa! :sleep:
     
  11. wesa1

    wesa1 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2009
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hommasin 37LH5000:n ja samaa ongelmaa volumen kanssa. Kohinaa ei minulla ole havaittavissa. Hieman hiljaisemmalle sen saa niillä selkeän puheäänen säädöillä, mutta äänen laatu samalla heikkenee.

    Muuten vaikuttaa erittäin hyvälle.
    Liikkeet ovat sulavia ja tv kuva, niin omalla virittimellä kuin toppyn 5400:n kautta rgb:nä, terävöityvät eikä monissa taulutelkkareissa näkyvästä pikselimössöstä ole tietoakaan. Myös kamerasta RCA videoliitännän kautta kuvat hämmästyttävän hyviä.
    DivX:t pyörii hyvin mutta www.divx.com sivulta ladattua .mkv traileria laite ei jostain syystä tunnista. Kokeiltu LAcie 160:ltä ilman erillistä virtalähdettä.
    Kuvasäätöjä on todellakin paljon. On experttikuvioita ja päälle saa pelkästään jonkun pääväreistä RGB jne jne.

    Minua ei ainakaan haittaa mustan syvyydet tai taustavalon epätasaisuudet. Harkitsin myös 7000 sarjaa, mutta valinnan ratkaisi What Hifin arvostelut http://www.whathifi.com/Review/LG-42LH5000/.

    Tuo äänenvoimmakkuus asia on sellainen että käytännössä illalla lasten mentyä nukkumaan, tulee katsottua vain boxin kautta jolloin äänen saa riittävän hiljaiselle. Toivottavasti seuraava firmis auttaa tuohon?
     
    Viimeksi muokattu: 23.07.2009
  12. Rooivalk

    Rooivalk Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2002
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei välttämättä auta kuin tottua. Mulla on 37" LC2D, jolla ikää about 3 vuotta ja siinä on jo vähän samaa ongelmaa. Jos käyttää telkun omaa viritintä, niin maksimi volumetaso mitä itse voin käyttää on 8. Yleensä välillä 1-7 ja tuo ensimmäinenkin taso on semmoinen selkeästi kuultavissa oleva.
     
  13. wesa1

    wesa1 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2009
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tiedä liittyykö ongelma jotenkin tuohon automaattiseen säätöön jolla telkku yrittää pitää eri lähteiden volumit samoina?

    Onko muuten service menun alla mitään äänen säätöjä jolla minimitasoa voisi parantaa? En ole vielä uskaltanut siellä vierailla..
     
  14. Peakki

    Peakki Guest Guest

    Liittynyt:
    29.06.2009
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo automaatti tasonsäätö taitaa olla myös 70xx malleissa.
    Mietin tuossa toimiiko tasonsäätö myöskin optiseen ulostuloon vai meneekö ääni sinne sellaisenaan. Jos jollain on asiasta kokemusta LH70xx kanssa niin kertokaa ihmeessä.

    LG 42LH7020 on luultavasti nyt oma valinta, hinta on todella alhaalla (vieläköhän tippuu?). 47 malli myös kinnostaa mutta meneeköhän SD kuva aivan surkeaksi jo?
    Katseluetäisyys tulee olemaan 3-5metriä itsellä.
     
  15. Työmies

    Työmies Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2008
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihme heppuja kun ei yksinkertaista asiaa ymmärrä.. huoh.:OI

    Tuo verkkokaupan lg josta tän sivun alussa puhuttiin ei ole täyden pikselitakuun alainen koska tuo takuu on annettu vain lg nordicin maahantuomille laitteille. (muistelisin lukeneeni moisen siitä alkuperäisestä viestitä missä lg ilmoittaa ks takuusta)

    Ja luulisi jo kaikkien tietävän että verkkokauppa tuo itse maahan suurimmanosan siellä myytävistä tuotteista, joten tuo takuuehto ei täyty heidän myymien laitteiden kohdalla.

    Eli ei se valmistaja mitään kuseta, vaan jälleenmyyjä!.. tai ei nyt suoraan kuseta, vaan jättää olennaisia asioita kertomatta.

    Edit: eipä ollut tossa lehdistötiedotteessa nordicista puhetta.. mutta asia selviää kun tutkitte eri maiden lg sivuja, niiltä ei ks takuuehtoa löydy.
     
    Viimeksi muokattu: 23.07.2009
  16. IivanaJulma

    IivanaJulma Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2007
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja sehän on ihan sama mitä kauppias haluaa noudattaa jos kauppias ei erikseen selkeästi ilmoita, etteivät heiltä ostetut LG:t ole virallisen LG-takuun piirissä. Verkkiksen tuotetiedoissa mainitaan Infocare Finland, joka on kyllä LG:n virallinen huoltokumppani.
     
  17. Raitzi

    Raitzi Guest Guest

    Liittynyt:
    26.09.2007
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaveri ainakin sai tuohon mainitsemaani seikkaan vedoten uuden telkkarin, tosin piti kilauttaa kuluttajasuoja-asiamiehelle vai mikä sen nimin nyt olikaan.
     
  18. Työmies

    Työmies Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2008
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä se myyjä on vastuussa ja velvollinen korjaamaan virheensä jos asiakas ei jostain syystä ole tyytyväinen tuotteeseen.

    Ja herra jos tutustuu tässäkin triidissä monesti mainittuun kuluttajasuojalakiin, niin samainen ajatus löytyy sieltäkin :hitme:
    Kuluttajan tulisi aina olla yhteydessä jäleenmyyjään epäselvissä tilanteissa. Jos esimerkiksi kuluttajaneuvontaan soitat, niin saat vastaavanlaisen ohjeen.
     
  19. tahkis

    tahkis Guest Guest

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Morjesta,

    kertokaapas vielä varmistus, että onko ko. mallissa hybridiviritin (mpeg2 & mpeg4).

    Ajattelin ostaa saksasta, mutta jotkut kaupat kertovat että vain dvb-t löytyy. Eli onko eri maavarianteilla eroja virittimien suhteen?
     
  20. Swiss Toni

    Swiss Toni Guest Guest

    Liittynyt:
    11.10.2005
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heps,

    Mulla ei ole ollut mitään ongelmaa äänen kanssa tuossa 42LH5020:ssa.
    Omani ostin Saksasta ja täältä:
    http://www.technikdirekt.de/main/en...ll/332913/-/article-lg-42-lh-5020-107cm.html?
    Ei ole halvin kauppa, mutta homma toimii, kuten aikaisemmin mainitsin.
    Ja kyllä on kaikki tarvitavat virittimet.
    Nyt käytettyäni laitetta 3 viikkoa ja olen tosi tyytyväinen. Ei negatiivista kommenttia ollenkaan.:thumbsup: