Samsungin 2009 LCD-mallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana temeksi, 28.12.2008.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Itse en ole törmännyt kuin B655:een. AV Forumsilta kuitenkin näyttäisi löytyvän vastaus (pikaisella googletuksella muuten :)).

    Ilmeisesti nuo siis tarkoittavat sitä minkä väriset telkun kehykset ovat ja miten tuo alareuna on muotoutunut.
     
  2. TosiKeijo

    TosiKeijo Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omassani ainakin toimii Xvidit ja subit hyvin. Samassa kansiossa ja kumpikin tiedosto nimetty samoin. Tuolta tools-painikkeesta löytyy tosiaan hyvin suppeat valinnat, mutta itsellä toimi samantien ilman asetusten muuttamista.

    Vois toki tarkistaa onko Asetukset-valikossa mitään valintaa tekstitykselle (ennenkuin leffan laittaa pyörimään, Media-valikko ja asetukset).
     
  3. A-naali

    A-naali Guest Guest

    Liittynyt:
    08.07.2009
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei,

    Nyt on YouTube sovellus vihdoin saatavilla. Avatkaa "internet" ja menkää Widget-galleryyn, pyytää päivitystä -> tv kiinni ja päälle ja Widget-gallerystä lataamaan YouTube-sovellus.
     
  4. pasi78

    pasi78 Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2009
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0

    Miksi tuolta ei näy mitään,normaalisti menee youtubeen,mut top-ikkunoista ei tule kuin musta ruutu?

    T:äkkinäinen
     
  5. A-naali

    A-naali Guest Guest

    Liittynyt:
    08.07.2009
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nuo muut näyttää muuten itsellänikin olevan "tyhjiä"/mustia mutta tuo search kyllä toimii ja siten ainakin pääsee videoita katsomaan...
     
  6. pasi78

    pasi78 Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2009
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo,niin näkyy.Ei ois pahitteeksi,vaikka nuo kaukosäätimen painallukset rekisteröitys vähän nopeemmin,aika tahmasta tuo kikkailu on.Mut hyvä tuosta on muuten videoita kattoo:)
     
  7. mhyokki

    mhyokki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.02.2007
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    46B7050:n yhteydessä oli puhetta suosikkilistan tyhjenemisestä. Itselläni on ollut sama "feature" 37B656:n kanssa. Mitä tarkoitat tällä:
    Että kun on kerran sammuttanut telkkarin ja käyttänyt pistoketta irti, on suosikkilista pelannut ? Pitääkin testata...
     
  8. pasi78

    pasi78 Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2009
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0

    Juurikin näin,mut nyt näkyy hävinneen taas kanavat ja automaattinen ohjelmiston etsintä taas 45min välein,vaik laitoin ei koskaan.Noi asetukset ei näy pysyvän,perhana.
     
  9. REDemption

    REDemption Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.06.2006
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Perkele, ku ei itellä vaan toimi. Eikä tuossa pitäisi sen kummemmin mitään asetuksia olla lukuunottamatta "otsikon asetukset" kohtaa, jota minulla ei näy. Mallina on siis UE46B7050.
     
  10. Tomppa.S

    Tomppa.S Guest Guest

    Liittynyt:
    22.07.2009
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain suosikkilistan pysymään, kun vaihdoin huoltovalikossa pois pohjoismaista ja maaksi pistin muistaakseni Iso-Britannian. Töllö siis 32B656. Sitä en tiedä toimisiko maksulliset hd-kanavat enää, mutta ainakin 4hd toimii. Kannattaa samalla tsekata, ettei ole jostain syystä hotelli- tai myymälämoodi päällä.

    Jotenkin tuo poistettujen kanavien palaaminen (ja suosikkilistan katoaminen) haiskahtaa tämän cable-ready-standardin tulkinnalta. Ainakin Topfieldin boxissa oli aikoinaan cable-ready firmiksen jälkeen melkoista puljaamista saada poistettua turhat kanavat.
     
  11. TosiKeijo

    TosiKeijo Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo tarkistin iteltä nuo asetukset. Ja tuo "Otsikon asetukset"-valikko löytyy leffoista, joissa on tekstit ja myös niissä leffoissa mihin ei ole tekstejä edes haettu. Tuon valikon alta pääsee sitten muokkaamaan kuvatekstit päälle/pois jne.

    En tiedä auttasko ohjelmiston päivitys, kun omassa näytti olevan uusin versio.
     
  12. Spaca

    Spaca Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luin jostain että Canal Digitalin HD PVR -boxilla olisi ollut yhteensopivuusongelmia HDMI-kuvalla vanhempien Samsungin LCD-telkkareiden kanssa. Onko kukaan päässyt testaamaan toimivatko Canalin 1080i lähetykset Canalin omalla boxilla tänä vuonna julkaistuissa lcd-telkkareissa (esim B655:ssa)? Himottaisi siirtyä HDTV-aikaan, mutta pelottaa sitoa itseä kahdeksi vuodeksi canal digitaaliin jos HDMI-liittimen kautta näkyy vain pelkkää mustaa...
     
  13. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tänään saapui sitten Samsung 46B755, jonka löysin plazalaisen vinkin (kiitosta vaan!) avulla Saksan hintojen tasolla olevaan hintaan Suomesta. Tarjous oli niin hurja, että Gigantissa eivät uskoneet sitä -- kyse on siis B755-mallista, ei esimerkiksi verkkokauppa.comista saatavasta halvemmasta B750-mallista. Pakkauksen leveys järkytti vanhempiani, mutta pahvien poistoton jälkeen he huomasivat, ettei 46" missään nimessä ollut liian iso (katseluetäisyys heillä on n. 3 metriä). Pöytätelineen asentaminen oli hieman kinkkinen juttu aluksi, koska ensimmäisellä yrityskerralla televisio asettui huonosti telineeseen, ja asentui eteenpäin kallellaan. Toinen yrityskerta tuotti paremman tuloksen.

    Kiinnittelin Oppo-dvd-soittimen ja Canal Digitalin HD-Combon HDMI-kaapeleilla kiinni, ja avasin television. Lyhyen käyttöönoton jälkeen otin HD-Combon käyttöön, ja siirryin television päivittämiseen. Olin USB-tikulle ladannut Samsung.fi -sivustolta uusimman firmiksen, jonka sitten asensin kivutta (tosin ruutuun ei tullut automaattisesti sitä päivitysikkunaa, vaan piti mennä manuaalisesti menun kautta sinne). Päivityksen jälkeen huomasin, että valikot olivat kaikki englannin kielellä, vaikka olin valinnut ja vielä varmistin, että kielivalinnat olivat molemmat Suomi-kohdassa. Mistähän tämä johtuu?

    Seuraavaksi siirryin kuvasäätöjen pariin. Olin poiminut AVS Forumilta kolme viimeisintä käyttäjäkalibraatiota ja säädin sekä HD-Combon että Oppon niiden mukaan (käyttäen tavallaan näiden kolmen säädöksen keskiarvoa). Ns. AMP:n säädin 10/5:ksi.

    Sananen designista ja kuvanlaadusta... B755 on todella siron näköinen malli. Vaikka Pansun V10 oli selkeä parannus G10:n designiin, niin kyllä Samsung on selkeästi edellä Pansua tässä asiassa. Pöytäjalustaa käyttävänä voin olla tyytyväinen, että valinta ei osunut EdgeLED-malliin, sillä olisi aika tyly alkaa alakautta tökkimään niitä kaapeleita kiinni. Tässä televisiossa pidän myös siitä, että siinä on pyörivä jalusta. LCD-televisioiden katselukulmathan eivät ole maailman parhaimpia, ja vaikka tätä televisiota saattoi katsoa hyvin sivultakin, niin televisiota kääntämällä voi kohdentaa paremmin katseen ja ruudun yhteyttä.

    B755:ssä on kyllä järkyttävän hyvä kuva. Suomen ja Canalin SD-kanavat näyttivät ihan hyvältä (eivät kohisseet, eivät olleet pahasti digimössöä) ja Eurosport HD näytti taivaalliselta. Siinä kun katselimme Tour de Francea HD:nä, niin kuva oli täydellinen -- hypertarkka, kirkas, eloisa, värikäs jne. Nykimistä ei ollut tippaakaan, joten ei tätä turhaan jotkut ole kehuneet jopa paremmaksi TV:ksi urheilun katsomiseen kuin Panasonicin plasmat. Tässä yksilössä ei näkynyt kuolleita pikseleitä eikä tippaakaan valovuotoa, ja lopullisesti hymyn toi kasvoille tieto siitä, että kyse oli SQ1-paneelista (joka ilmeisesti on toivottava).

    Entä ne kauheat heijastukset, kun kyseessä on peilimäinen Ultra Clear -paneeli. Ei niitä ollut oikeastaan tippaakaan. Katselimme tänään päivänvalossa (verhot olivat vedettynä, mutta huone oli suhteellisen kirkas), ja ainakaan pyöräilyä tai Michael Claytonia katsellessa HD:nä en nähnyt tippaakaan heijastuksia ellen sitten keskittynyt niihin kunnolla (ja silloinkin ne näkyivät todella himmeinä). Sama koskee bezeliä (eli television kiiltävää pianomustaa reunusta). Niinpä kaikki pelot heijastelusta olivat tämän television kohdalla täysin turhia.

    Kaiken kaikkiaan olen supertyytyväinen niin designiin, valittuun kokoon kuin kuvanlaatuunkin. Ei tätä ole turhaan hehkutettu yhtenä parhaimmista televisioista tällä hetkellä -- eikä vain CCFL LCD -kategoriassa. Suosittelen lämpimästi! :naminami::naminami::naminami::naminami::naminami::naminami::naminami::naminami::naminami::naminami:

    Muutama kysymys Samsung-käyttäjille (arvostaisin apua):

    1. Asentaessa televisiota jalakseen tuli ruutuun aika vahva sormenjälki, joka ei ainakaan lähtenyt mukana tulleella liinalla varovasti pyyhkien pois. Millä näitä uskaltaa pyyhkiä ja mitä kosteaa uskaltaa käyttää tarvittaessa? Ostin vasta omia näyttöjä varten tällaista: http://www.consumer.philips.com/con...UMER/Plasma-and-LCD-screen-cleaner+SVC2540-97. Uskaltaakohan tuota käyttää? Kertoaakas mitä käytätte Samppa-ruutuihinne?
    2. Firmware-päivityksen jälkeen valikkokieli on jostain syystä englanti, vaikka asetukset näyttävät suomea. Mistä moinen? Latasin päivityksen ihan Samsung.fi:n kautta USB:lle.
    3. Onko näissä Samsungeissa Sonyista tuttua Smart-ominaisuutta? Eli että 4:3 lähetykset voi laittaa täyttämään ruudun? Ei tämä tarpeellinen ole, mutta jäi vaan pohdituttamaan.
    4. Voiko näissä Sampoissa Source-listasta poistella noita tarpeettomia kohtia. Esimerkiksi, että näkyisi vaan ne kaksi HDMI-laitetta, joita käytän telkun kanssa? Omassa Sonyssa tämän saa aikaan laittamalla Source-listaan turhat kohdat "Ohita" muotoon.

    Etenkin tuohon sormenjälkijuttuun nyt kaipailisin apua.
     
    Viimeksi muokattu: 24.07.2009
  14. MotioN

    MotioN Guest Guest

    Liittynyt:
    26.08.2004
    Viestejä:
    189
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viitsitkö valoittaa mistä on kyse? Millä kikalla ja mihin hintaan saa gigantista?
    Thx :thumbsup:

    edit: saksasta saa alle 1200e, hintaseurannan mukaan 1600e+ täällä. eli mitäs mitäs, nyt alkoi kiinnostamaan :)
     
    Viimeksi muokattu: 24.07.2009
  15. Jokke79

    Jokke79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    903
    Saadut tykkäykset:
    2
    Itseäkin kiinnostaisi hieman päivittää 46A766 tuohon 46B75x-malliin, mutta en tiedä sitten onko järkevää kun input lagikin kasvaisi.Tuonku saisivat vielä kuntoon. Mahtaako tuo B75x olla paljonki parempi kuvanlaadultaan kuin A766? Ehkäpä pidän tätä nykyistä vielä niin kauan, kunnes muutan isompaan asuntoon ja päivitän sitten kerralla 55 tuumaiseen.
     
  16. terssi

    terssi Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    378
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oliko siinä lasi- vai muovijalusta? Veikkaisin, että lasijalustaa saa pyyhkästä vähän ronskimmallakin otteella, jos on käytössä mikrokuituliina (tuleeko television mukana?) ja lasijalustaan varmaan voi käyttää ihan basic markettien lasinpuhdistusainetta. Jos kuoret tai jalusta on sitä pianolakattua muovia, niin ne on kyllä oman kokemuksen mukaan sellasia, että niitä ei tarvi, kuin katsoa pahalla silmällä, niin ne alkaa jo naarmuuntua. Itse LCD ei kyllä omasta mielestäni ota kovin helposti hittiä, ellei sitä lähde jollain wannabe-puhtaalla pullamuru-tiskirätillä putsaamaan. Väitetään, että alkoholia sisältävät puhdistusaineet syövyttäisivät LCD-näyttöä. Luettua tekstiä, ei omaa kokemusta. Omaa vanhaa Sonya oon puhdistanut Verkkokauppa.comista ostetulla LCD-näyttöihin tarkoitetulla, muistaakseni non-alkoholisella aineella. Pakkaus näyttää lähinnä joltain parfyymipullolta from calvin klein, jossa on vaahtomuovin kaltainen harmaa puhdistustsydeemipala mukana. Ei ainakaan tähän, kohta 4 vuoden ikään ehtineeseen LCD:hen, olla saatu ainoatakaan jälkeäkään ruutuun.
     
    Viimeksi muokattu: 24.07.2009
  17. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Saksasssa on sitten ilmeisesti hinnat rymisseet viime aikoina alas. :eek: Viimeksi kun katselin 46B750:n hintoja Idealo.de:stä, niin ei sitä kovin pitkälle alle 1500 euron saanut. En muista mitä hintaa Gigantissa tarjosivat (en ostanut siis sieltä vaan Hirvoxilta), mutta ei sitä sieltä ainakaan alle 1700 euron saanut.

    Lukaisin tuosta äsken, ettei ilmeisesti ainakaan sillä television mukana tulevalla liinalla kannata ruutua mennä pyyhkimään (kuulemma naarmuttaa herkästi). Ehdin kuitenkin juuri tällä liinalla koittaa pyyhkiä tätä sormenjälkeä pois, mutta onneksi en nyt kauheasti sitä hinkannut (kevyesti vaan hetken koitin saada sitä pois). Ehkäpä koitan tuolla Philipsin LCD-geelillä: en suihkuta sitä ruudulle, vaan mikrokuituliinalle vähän, ja varovasti koitan pyyhkiä tuota jälkeä pois.
     
  18. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Normi astianpesuaineella lähtee ainakin alumiinipinnoista hyvin sormenjäljet pois. Rasvaahan ne taitaa ollakin.
     
  19. mhyokki

    mhyokki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.02.2007
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heh! Ja täällä taas favouritejen säilyvyyteen ei auttanut mitään tuo töpselijuttu, mutta nyt olivat kanavat hävinneet ja automaattinen päivityksen haku oli 45 minuutissa.

    Olisikohan tuo jotenkin johonkin ajankohtiin sidonnainen (kalenteriaikaa tai viikonpäivä), kun vaikuttaa että meillä nuo kanavat olivat hävinneet suurinpiirtein samaan aikaan ?

    Seuraavan kerran kun tapahtuu, niin kerro ajankohta. Katsotaan, kävikö täällä samoin.
     
  20. pasi78

    pasi78 Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2009
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0

    Aattelin antaa olla nuo suosikkikanavat miten lystäävät kun ei kerran pysy.Käytän digiboksia normaalisti,vain hd4 kattelen töllön virittimellä joten mulle siitä ongelmasta ei ole paljon haittaa.Mut tottakai olisi hyvä jos softapäivityksellä kuntoon tuon homman saisivat.