Samsungin 2009 LCD-mallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana temeksi, 28.12.2008.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Lienee tuo 400Hz:n hössötys aika pitkälle markkinointikikka. Toki plasman ja LCD:n tekniikka lienee hieman erilainen, mutta jos tällä hetkellä moni rankkaa esimerkiksi urheilun katsomisessa Samsungin B75x:n (200Hz) Panasonic G10:n (600Hz) edelle, niin mikähän hyöty enää 400Hz:stä on.
     
  2. Hessu

    Hessu Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2001
    Viestejä:
    1 469
    Saadut tykkäykset:
    3
    Odottavan aika on pitkä..... 55B7070 ei (todella yllättäen) mahtunut Focuksen tavaratilaan, joten nouto/toimitus jäi maanantaille.

    Sitä odotellessa voisi kuitenkin kysäistä seinäkiinnityksestä. Tsekkasin ketjussa linkitetyn videon, mutta siitä ei selvinnyt tarkemmasta mallauksesta. Haluaisin saada television pystysuunnassa tarkalleen oikealle paikalle. TV:n kiinnityspisteiden ja ala- ja yläreunan etäisyys on tietysti helppo mitata, mutta kun kiinnitystapana on naru, pitääkö sen jousto huomioida?
     
  3. 83476834584573

    83476834584573 Guest Guest

    Onko joku kokeillut sellaista, että Samppa on vahvarissa optisesti (näyttö suljettu, viritin päällä/valmiustilassa kuten pvr-tilanteessa) ja W7 mediaplayerista soittaa "play to" asetuksilla musaa DLNA/lanin kautta!?

    Kiinnostais myös mitkä äänet 720p .mkv leffoissa tulee läpi? (jollain oli ongelmia DTS)

    ..tai toimiiko muillakaan merkeillä nämä jutut vielä?

    (sory, jos samaa.. en jaksanut joka/koko threadia lukea läpi)
     
  4. allpro

    allpro Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2005
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin eilen Samsungin LE46B656 telkun.
    Onko joku saanut toimimaan uusissa Sampan 600 tai 700 sarjalaisissa muun merkkistä langatonta usb-verkkosovitinta tai onko jollakulla tietoa toimiiko muun merkkiset sovittimet ko. telkkareissa? Jälleenmyyjä ei osannut sanoa mitään.

    Kiinnostais kovasti saada verkkokovosta dlna-toisto käyttöön WLANin yli.
    Onko Samsungin oman sovittimen hinnasta kellään mitään tietoa?

    Erittäin tyytyväinen olen ollut ostokseeni tähän mennessä :thumbsup:. Liikkeessä oli saman kokoinen Sonyn V5500 malli vieressä ja kuva oli aivan eri luokkaa Sampan eduksi terresterial-signaalilla, ihan sama mitä kanavaa katsoi. Eikä ero tullut telkkujen asetuksista.
    Lisäksi käytettävyys on mielestäni uutena Sampan käyttäjänä erinomainen.

    Erittäin hyvä hankinta mielestäni :naminami:
     
  5. Thorne

    Thorne Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2008
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sampan oman sovittimen hinnat pyörinee jossain 65-70 euron paikkeilla, kun jossain satuin näkemään.
     
  6. GianT

    GianT Guest Guest

    Liittynyt:
    22.09.2004
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm huomasin äsken että tuntuu mullakin suosikit häviävän listalta, täytyykin kokeilla töpselin irrotusta ja samalla uusinta päivitystä myös.
    Edellinen päivitystesti (versioon 2001) sai aikaiseksi videoiden toimimattomuuden DLNA:n yli, jolloin palasin takaisinoletus 104 versioon.

    Joku kyseli mkv tukea verkon yli, joka itselläni toimii. Kaikissa ei tosin äänet toimi, riippuu varmasti siitä missä muodossa pakattu videoon. USB kautta en ole testannut.

    Suosikkilistan käyttöön auttanee asetus valikosta suosikkin valitseminen oletus "kanavalistaksi", jolloin < P > näppäimellä voi selata vain suosikki kanavia.

    Niin kommennttina vielä DLNA toistoon: mulla on Buffalon Linkstation live (vanhempi kulmikas malli) kiinni telkkarissa Applen Airport Extreme-kytkimen kautta, joka jakaa sisäverkkoon omat ip-osoitteet. Ja hyvin pelaa! =)
     
    Viimeksi muokattu: 12.07.2009
  7. djaanila

    djaanila Guest Guest

    Liittynyt:
    13.10.2006
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä tuo töpselin irroitus auttanut kuin muutamaksi päiväksi, nyt on taas nollaantunut.

    Ja tuota kanavalista-asetuksen laittaminen suosikkilistaksi ei kannata jos suosikkilista tyhjenee, silloin tulee tuolla P-näppäimellä vaan ilmoitus että listaa ei ole luotu eikä näppäintä voi käyttää kanavien vaihteluun(ellei käy muuttamassa kanavalista-asetusta kohtaan "kanavia lisätty")...
     
  8. ripa59

    ripa59 Guest Guest

    Liittynyt:
    25.01.2009
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    joko 8000 sarjaa saa Suomesta, jos ei niin milloin tulee myyntiin
     
  9. Remmi

    Remmi Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2009
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huollosta tuli vinkki laittaa automaattinen ohjelmaversiopäivitys pois päältä &#8211; joku muukin täällä sitä ehdotteli. Täytyy kokeilla.

    Edit:
    Ei auttanut tuo automaattisen päivityksen poisto, eikä uusin ohjelmistopäivitys. Lähtökuopissa ollaan, takuu organisaatio hoitakoon loput tai vaihtoehtoisesti sitten tehdään DOA vaihto (Dead On Arival = tuote havaittu vialliseksi 14 vrk kuluessa sen saamisesta).

    Tuli myös tieto, että KAIKKI raamit ovat enemmän tai vähemmän lommoisia, eikä vaihto-operaatioon kannata ryhtyä - neuvottiin olemaan yhteydessä suoraan Sampan tukeen. Haluaisin kuitenkin tavata Designerin, joka on ne lommot sinne suunnitellut. Ja turhahan on niitä huoltomiehiäkään aiheesta piinata, hommansa hoitavat niissä puitteissa kun pystyvät.
    MUTTA tuotteen myyjät ovat sitä vapaata riistaa ja ovat vastuussa kaikesta, vaikka bongauksen muuta väittävätkin!

    Tuumaillaan. En mielelläni olisi Suomen Samppaan yhteyksissä (huoltomiehen suositus) edellisen DOA kuvion tähden, enkä myös myyjään joka aikaisemmin heitti suunnilleen kertaalleen ulos liikkeestä (mutta menin aina takaisin). Voisin ehkä lähestyä CNET tyyppejä, luulen kuitenkin etteivät pysty antamaan suoraa konkreettista tukea näihin Nordic laittteisiin, mutta jotain kumminkin.
     
    Viimeksi muokattu: 14.07.2009
  10. Orange

    Orange Guest Guest

    Liittynyt:
    13.07.2009
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro!

    Oisko kellään täällä tietoa, onko Tampereella tai lähimaastoissa missään liikkeessä nähtävillä Samsung LE-55B655 televisiota?

    Kyseinen laite kiinnostaa kovasti, mutta en ainakaan vielä ole sitä missään livenä nähnyt. Useimmat liikkeet ovat kyllä valmiita sen tilaamaan, mutta olisi kuitenkin hyvä nähdä se omin silmin, ennen kuin ostopäätöksen tekee. Kiitos vastauksista!
     
  11. Scaha

    Scaha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.11.2002
    Viestejä:
    955
    Saadut tykkäykset:
    2
    No luulisi stockalta löytyvän kun tässä kuussa sitä tuohon 1999e mainostavat.
     
  12. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään kun kävin VK:ssa ostamassa mustekasettia työnteli myyjä pumppukärryllä 8000 sarjan laatikkoa, mutta vehjettä ei nyt näy vielä saavan portaalista.
     
  13. Orange

    Orange Guest Guest

    Liittynyt:
    13.07.2009
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vinkistä. Kävin jo katsomassa, eikä sielläkään ollut. Ihmeellistä kyllä, eivät saa näytekappaletta esille. Olisikohan muita paikkoja tiedossa Plazalaisilla?
     
  14. ripa59

    ripa59 Guest Guest

    Liittynyt:
    25.01.2009
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    kiitos,täytyypi soitella kauppaan
     
  15. Scaha

    Scaha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.11.2002
    Viestejä:
    955
    Saadut tykkäykset:
    2
    Heh, mitenköhän meinaavat näin arvokasta töllöä kaupata ilman esittelyä. No stockmann on sellainen liike että varmasti laittavat esiin kun vain pyydät.
     
  16. allpro

    allpro Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2005
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
  17. allpro

    allpro Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2005
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jenkkien AVS-foorumilta löysin hyvän ketjun liittyen Samsungin uusien mallien säätöihin.
    Alla linkki oman töllöni LE46B656 kalibrointi ketjuun. Tuolta löytyy myös vastaavia ketjuja muihin mallisarjoihin.

    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1143178&highlight=b650+calibration&page=3

    Itse olen ottanut perussäädöiksi seuraavanlaiset, joihin olen ollut hyvinkin tyytyväinen, sinisen tasoa olen aavistuksen laskenut.

    Originally Posted by douglashowitzer
    I've also posted these settings in the owner's thread. The only change I've made is that I now use an Auto Motion setting of 10/10 for video games. I know its blasphemy but I can deal with a little artifacting for the insane frame rate that it provides. I've also been toying with a "Warm 1" Color Temp but I think I still like "Normal". I know "Warm 2" is the standard but it's much too red for me.

    Calibrated with the Digital Video Essentials (DVE) Blu-Ray

    With an HDMI connection:

    Movie (I was wrong........I unfortunately can confirm that there IS auto-dimming in every mode except Movie. I guess the scenes I was comparing with weren't dark enough. In an extremely dark scene, if you decrease the Backlight in Standard, Natural or Dynamic Mode, you will notice that it stops getting darker after you hit 3. In Movie Mode this doesn't happen and is certainly indicative of auto-dimming.)

    Backlight: 4 for Night Viewing, 6 for Daytime

    Contrast: 95 (This produced the brightest whites without losing the greyscale variation. Engaging "Dynamic Contrast" destroyed the variation of the whites at the upper end of the scale.)

    Brightness: 44 (On the large greyscale pattern, this preserved the deepest black the signal could provide while still showing the entirety of the greyscale. An increase to 45 actually made the black appear more grey, and decreasing to 43 kept the same deep level of black as 44 but started crushing the greyscale variation. 44 was absolutely perfect.)

    Sharpness: 0 (I keep it at 0 for TV, Blu-ray and DVD, but use 15 for gaming.)

    Color: 50 (These Samsung's are great, saturation was perfect at the default setting.)

    Tint (G/R) 50/50

    Black Tone: Off (I wish everyone could see what happens to the greyscale when this is enabled, it completely crushes the variation but produces absolutely NO increase in black level. They should call this setting "Detail Destroyer".)

    Dynamic Contrast: Off (Same here, this setting destroys the white end of the greyscale and results in a HUGE loss of detail in near white situations. Keep this thing OFF!!)

    Gamma: 0 (I understand that some people have mentioned that Spanbauer's settings appear "washed out"....That's NOT due to Movie Mode and the lack of Auto-Dimming, it's due to the Gamma setting of 2. With the Gamma at 2, the TV comes out of black WAY to quickly which results in a washed out picture. Put your gamma at 0 and I'm sure your picture will improve.)

    Color Space: Custom (This where things get really tricky. After doing the color calibration you will see the biggest difference in your Greens, trees and foliage will no longer appear neon green but instead natural. Using the setting of "Auto" results in a Red Primary that isn't accurate and also less saturated Greens. Using the "Native" setting results in a slightly more accurate Red than "Auto", but a HIGHLY inaccurate Green. For some reason "Custom", without anything changed, produced the most accurate primaries of all 3 settings. The only primary that needs adjustment is Green, Red and Blue were basically perfect. The secondaries (Cyan, Yellow and Magenta) can all be brought in line with the following settings except for a slight deviation in Magenta. However with a little tweaking, all colors were near perfect. In the custom color setting adjust the following colors as follows: Adjust the green setting of "Green" to 54. Adjust the green setting of "Yellow" to 56. Adjust the green setting of "Cyan" to 48. Now cycle through all 3 modes ("Auto", "Native" and "Custom") while viewing something that should appear green and you will immediately notice the difference.)

    White Balance: Default (I use a color temp of "Normal" so my whites appear to my eye as they should. I know some people like to use "Warm 2" and then adjust the white balance, but I've always thought those settings appeared WAY too red and I don't like it at all. I stick with Default White Balance and a Color Temp of Normal.)

    Flesh Tone: 0
    Edge Enhancement: Off
    Color Tone: Normal
    Size: Screen Fit
    Digital NR: Off
    HDMI Black Level: Low
    Auto Motion Plus 120Hz: 10/5 for TV, Blu-ray and DVD//10/8 for gaming (I love the look of Auto Motion contrary to many posters.)
     
  18. Remmi

    Remmi Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2009
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi muokattu: 14.07.2009
  19. allpro

    allpro Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2005
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
  20. Fiiu

    Fiiu Guest Guest

    Liittynyt:
    28.07.2006
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilokseni ilmoitan että oma nordic-7050 antoi tänään ladata Youtube-widgetin. Toimii siis Suomessakin ihan kikkailematta (ellei ollut joku satunnainen toimintahäiriö).