Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

  1. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Maikkarin F1-"toimittajat" :hitme:

    Aika-ajojen aikana väittivät että 2-osiossa Vettel ajoi nopeimman ajan kovilla renkailla vaikka jokainen näki kuvasta että alla oli pehmeät ja aika-ajojahan selostaa 4 kpl:tta toimittajia. No ehkä heillä on pienet monitorit ja varikkotoimittajalla ei ole sitäkään. Mutta kaiken huippu että Tulosruudussa samaa informaatiota jaetaan Sashan toimesta ja näemmä myös F1-sivuilla (http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/arkistot/f1/2009/06/902397)

    No eihän tämä ole ensimmäinen kerta kun maikkarin F1-tiimi mokailee :D

    Lisäys : Lehdistötilaisuuden suomennokseen on ihan Vettelin kertomana asia kuitenkin sentään kirjoitettu oikein ... Toiseen osioon laitoimme autoon pehmeät renkaat :thumbsup:
     
    Viimeksi muokattu: 21.06.2009
  2. 8no

    8no Guest Guest

    Liittynyt:
    11.03.2007
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksi Sacha Baron Cohenia pidetään niin vitun hauskana. Maailman yliarvostetuin koomikko.
     
  3. prodigy

    prodigy Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2007
    Viestejä:
    743
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voit sanoa että joku/jokin on perseestä, mutta se onnistuu ainoastaan kun sinulla on siihen perustelut. Saisiko ne siis vielä lisäksi niin et menetä uskottavuuttasi?
     
  4. Fakiiri

    Fakiiri Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    1 463
    Saadut tykkäykset:
    9
    Miten sitä pitäisi perustella, ettei jotain asiaa ymmärrä? Huonoilla geeneillä? Heikolla koulutuksella? Mistä lähtien jonkun asian toteaminen yliarvostetuksi on tarkoittanut suomeksi sitä, että se on perseestä? Sinun tässä sitä ymmärtämättömyyttä kannattaisi perustellusti yrittää hälventää, varsinkin jos otat asian kovin henkilökohtaisesti.
     
  5. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sellaisten makeisten valmistus joiden paketin kylkeen täytyy painaa "liiallisella käytöllä saattaa olla laksatiivisia vaikutuksia". Mitä järkeä valmistaa makeisia jotka saavat pakin turvoksiin ja mahan sekaisin? Esim. Läkerolin koko mallisto on tätä sarjaa ja sieltä löytyvät salmiakit ovat hyviä mutta laittavan aina pakin kovalle. Onko pienen rasian syöminen "liiallista käyttöä"? Miksi joka tanan paikkaa pitää tunkea makeutusaineita normaalin sokerin sijaan? P*skat kaloreista... jos liiat pelottavat niin ole syömättä, syö kohtuudella ja kuluta syömäsi.

    Sama kuin valmisruokiin painettaisiin "muutaman reilumman lusikallisen nauttiminen saattaa saada sinut oksentamaan".
     
  6. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Ai että ksylitoli pitäisi mielestäsi kieltää?
    Ja kuka käskee syödä pakettikaupalla makeisia - ja mitäs se pieni vatsan pehmeys mitään haittaa?:D
     
  7. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Purukumissa ja hammastahnassa ksylitoli on paikallaan mutta piruako se tekee makeisissa.
    23 grammaa pakettikaupalla tai ylipäätään paljon ? ? ?
     
  8. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Ksylitoli on yksi sokerialkoholeista, polyoleista (mm. sorbitoli, maltitoli, isomaltoosi). Sitä käytetään paljon makeisissa sen suuhygieniaa edistävien ominaisuuksien takia. Valitettavasti miltei kaikilla polyoleilla on ikävä ominaisuus aiheuttaa suolistovaivoja, koska ne eivät imeydy suuremmissa määrin. Tämä johtaa osmoottiseen paineeseen suolistossa ja seurauksena on ripuli. Jenkkilässä jonkinverran käytetty erytritoli voisi olla ratkaisu ongelmaan, koska se on makea, hammasystävällinen, mutta lisäksi imeytyy suolistosta. Palatakseni ksylitoliin, niin yksi mukava ominaisuus sillä on - se sitoo lämpöäenergiaa liuetessaan, eli jäähdyttää suuta. Suutuntu on ksylitolia syödessä todella miellyttävän ja raikkaan viileä.
     
  9. hereford_picnic

    hereford_picnic Guest Guest

    Liittynyt:
    06.12.2007
    Viestejä:
    493
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaa mää luulin, että se minttu olisi se pääasiassa viilentävästi vaikuttava osa. Muistaakseni söin joskus xylitolilla makeutettua suklaata (mihinhän ne hävisi?), enkä muista, että se olisi paleltanut mitenkään.
     
  10. Burana

    Burana Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2001
    Viestejä:
    1 036
    Saadut tykkäykset:
    10
    Säännöllisellä kohtuukäytöllä nuo laksatiiviset vaikutukset vähenevät kyllä ajan myötä ainakin ksylitolin kohdalla.
     
  11. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Muistelen lukeneeni noista xylitol-suklaista joskus lehdestä (tyyliin "miksei näitä enää myydä"). Eivät käyneet oikein kaupaksi, koska viileys ei sovi suklaan makuun. Itse en ota asiaan kantaa sen kummemmin, sillä en ehtinyt moista suklaata ikinä maistamaan. :hitme:
     
  12. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sitten kun suoli on tyhjä? :)
     
  13. hereford_picnic

    hereford_picnic Guest Guest

    Liittynyt:
    06.12.2007
    Viestejä:
    493
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oho, pitänee siis paikkaansa. Minun mielestäni se maistui ihan tavalliselta, mutta siihen aikaan kyllä olin aika nuori, joten en välttämättä ollut vielä mikään suklaan maun asiantuntija. Olisin ihan hyvin voinut syödä xylitolilla makeutettua suklaata tavallisen sijaan, mutta se oli silloin kalliimpaa kuin tavallinen.
     
  14. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Royal Xylitol -suklaata joskus vertasin tavalliseen Royaliin, tai mikä se merkki nyt olikaan, en muista, Royal tai sinne päin.

    Xylitol-versio ei tosiaankaan ollut onnistunut, suklaamainen, vaan virheellisen oloinen, epänormaali, outo, makuelämys pilalla. Kuin purukumin/hammastahnan ja suklaan maku yhdistettynä. Rakenne kyllä oli suklaamainen, mutta maku ei muistuta oikeaoppista suklaata.

    Plus sekin ongelma vielä, että muutaman tunnin päästä pärskähteli nestemäistä Royalia peräaukosta ulos että ropina kävi. Suklaan ammattiahmija ahmii suklaata urakalla, ja Xyli-tuotteiden tapauksessa tämä harrastus (mässäily) tuottaa odottamattoman outoja vetisiä lopputuloksia.

    En suosittele mässäilemään mitään Xylikamaa ulkosalla, koska vetisen pierun iskiessä on ikävä laahustaa kotiin xx kilometrin päähän märissä housuissa, vetäen ruskeaa vanaa perässään.



    Toisaalta Xylitoli joskus onnistuukin tehtävässään, eräs maultaan ja tuntumaltaan hyvä tuote on Pikku Kakkosen TäysKsylitoliPurkka. Sitä olen vedellyt urakalla lärviin, jopa purkki päivässä (120 g josta Xylitolia on 77% eli 92,4 g) ja kymmenisen päivää putkeen. Kunnes siihenkin sitten kyllästyy. Tämä tuote ei synnytä ripulia niin selvästi kuin moni muu.

    Ilmeisesti ripulivaara lisääntyy silloin kun Xylin lisäksi saa elimistöönsä jotain muita epänormaaleja aineita, esim. keinomakeuttimia tai rasvaa/öljyä. Yhdistelmä sitten sekoittaa mahan ja ruskea liemi ropisee pönttöön. Tai housuun, jos ulkosalla liikuskelee vasten nimenomaista kieltoani.

    Syy, miksi kyseistä hyvää purukumia kuluu purkki päivässä, on se, että täys-xyli-purkan maku hälvenee minuutissa-parissa, joten on syljettävä mauton purkka melko pian pois ja otettava lisää uutta maukasta purkkaa tilalle.

    Keinomakeuttimilla varustetut purkat, jotka lailla pitäisi kieltää, pidentävät kyllä maun kestoa, mutta ne myrkyt allergisoivat pahasti. Minä en voi syödä keinomakeutettuja purkkia enää. Valtaosa Xylipurkista, erinomaisen makuisistakin, on pilattu keinomakeuttimilla. Keinomakeuttimet (nykyiset paskat) tullaan kieltämään tulevina vuosina sitten kun isompi osa väestöstä allergisoituu niille myrkyille. Etenkin kun rikkaat jupit nostavat oikeusjuttuja allergisoituneiden lapsiensa elämän pilaamisesta.
     
  15. Äkkipoika

    Äkkipoika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.06.2008
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muistan aikoinaan opetetun, että tuo ksylitolille ilmeinen maun nopea hälveneminen olisi jossakin määrin tavoiteltuakin etteivät ihmiset jäystäisi sitä kumimälliä liian pitkään. Hampaat kuulemma kuluvat...

    Tuossa yksi käyttösuositus.
     
  16. hereford_picnic

    hereford_picnic Guest Guest

    Liittynyt:
    06.12.2007
    Viestejä:
    493
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja leuathan siinä kärsii jos liikaa jyystää. Sit on kohta koko naama jumissa.
     
  17. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Tottumatomalla pureskelijalla lihakset jumiutuvat juu, seuraavana päivänä ollaan varmaan niin kipeinä, ettei edes puhuminen onnistu, mutta ammattilaiset kyllä kestävät ammattinsa aiheuttamat rasitukset. Olen palkaton ammattimässääjä, leuat kestävät purkan (tai muun kiinteän sapuskan) jauhamista, kunhan siihen ensin tottuu eli totuttaa itsensä, ankaran harjoittelun eli mässäilyn avulla. Jaksavathan ammattiurheilijatkin treenata omaa lajiaan varten vaikka 10 tuntia päivässä 365 päivää vuodessa, jos tarve niin vaatii.
     
  18. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Ihmisiä, jotka eivät välitä naapureista paskan vertaa!

    Taas tuli yö valvottua basson jumputuksen ja vitunmoisen riehumisen takia ja siitäkös multa palaa hihat :grr:
    Asiasta kun huomauttaa sanotaan kyttääjäksi :OI

    Josko sitten oikeudessa voisi vedota tilapäiseen mielenhäiriöön kun joskus kärähtää kunnolla ja käyn menoa hiljentämässä.
    Ei vaan...taitaa olla niin, että olen urbaanielämään sopeutumaton yksilö!

    :sleep::hitme::sleep:
     
  19. kebek

    kebek Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 623
    Saadut tykkäykset:
    9
    Juuri tuollaisen takia en ikinä pysty asumaan kerrostalossa vaikka siinä tiettyjä etuja onkin. Olisi aika pian kirves sen kämpän ovessa mistä ääntä lähtee.
     
  20. Sergei

    Sergei Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2001
    Viestejä:
    431
    Saadut tykkäykset:
    2
    Poliisi hiljentää yleensä tuollaiset. Hikoillessani päivät töissä ja illat raksalla ei "huumorini" riittänyt öiseen riehumiseen. Soitin pariin otteeseen poliisit naapuriin niin meno rauhoittui pidemmäksi aikaa.