The Wire subteeveellä (& MTV3:lla)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana peacemaker, 02.10.2004.

  1. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Vaikka tänne itse alunperin esitysajasta ilmoitinkin, niin unohtunut olisi, ellen nyt olisi ketjua vilkaissut. Niin taidokkaasti kyllä Maikkari on sarjan kätkenyt.
     
  2. Mörris

    Mörris Guest Guest

    Liittynyt:
    15.12.2006
    Viestejä:
    353
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kivasti oli tämän kauden aloitusjakso koostettu; aluksi vanhojen hahmojen kuulumisia ja sitten vasta Baltimore Sunin uusia naamoja.

    Onpas Carcetti melkoisen ongelmaläjän edessä rahapulan kanssa. McNultyä, Lesteriä ja kumppaneita kävi sääliksi kun taas tutkimukset päättyivät kuin seinään. Tästä on hyvä jatkaa :)
     
  3. Silliittos

    Silliittos Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2009
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jotenkin tuntuu, että ei enää jaksa olla edes vihainen. :weep:

    No, ehkä tämä haastattelu antaa hieman lohtua sarjan faneille...
    http://www.pbs.org/moyers/journal/04172009/watch.html
     
  4. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Eipä tainnut enää tämä kausi nykiä, papukaijamerkki maikkarille.
     
  5. idgie

    idgie Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2006
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos tosta linkistä, todella mielenkiintoinen haastattelu.
    Viime jaksoa katsoessa itsekin tunsi poliisien turhautumisen tutkimuksen lopetuksen vuoksi. Tämän sarjan hienous on juuri sen aitous.
    Mielenkiinnolla odotan mitä David Simon seuraavaksi ottaa käsittelyyn.
     
  6. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 709
    Saadut tykkäykset:
    353
    David Simonhan on nyt työstämässä Eric Overmyerin kanssa Treme-nimistä sarjaa HBO:lle:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Treme_(TV_series)

    "The show was envisioned to focus on the working class Treme neighborhood in the aftermath of Hurricane Katrina and will be smaller in scope than The Wire, which examined an entire city.

    Overmyer lives part-time in New Orleans and Simon believes his experience will be valuable in navigating the "ornate oral tradition" of the city's stories. Simon has stated that the series will explore beyond the music scene to encompass political corruption, the public housing controversy, the criminal-justice system, clashes between police and Mardi Gras Indians, and the struggle to regain the tourism industry after the storm."



    Paha sanoa vielä mitään tuon informaation perusteella ja kun starttaamiseenkin on vielä pitkä aika, mutta eiköhän sarjasta varsin tasokas tule. Lukuisia The Wire/Homicide: Life on the Streets -näyttelijöitä mukana, joka on hieno asia.

    Näin The Wiren viidennen kauden katsoneena voi todeta, että on se vaan ihan saatanan kova ja kuudes kausikin olisi mennyt vielä kevyesti. Olin neljännen kauden kohdalla hieman pettynyt McNultyn pieneen rooliin (vaikka ihan perustellustihan mies oli sivussa, kun huomio oli vähän toisenlaisissa asioissa), mutta nyt vitoskaudella McNulty-fanit saavat kyllä mahansa täyteen, sen verran herkullisia hetkiä on nimittäin luvassa :thumbsup:
     
    Viimeksi muokattu: 20.04.2009
  7. idgie

    idgie Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2006
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, McNulty oli todellakin vauhdissa. :D
    Mutta mikä parasta, Omar is back!!!! :king:
     
  8. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Juuri äsken katsoin viimeyön jakson. Juonen kehittely on oikeasti laadukasta tavaraa eikä huonosti kyhätty korttitalo. Jakso oli muutenkin todella hyvä jopa The Wire mittakaavassa.
     
  9. Vesa

    Vesa Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.02.2000
    Viestejä:
    1 049
    Saadut tykkäykset:
    13
    Hyvä oli. Genelecin pikkumonitoritkin pääsivät hyvin esille ...:thumbsup:
     
  10. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 709
    Saadut tykkäykset:
    353
    Kas, tänään (tai oikeastaan huomisen puolella, klo 02.00-03.40 :rolleyes:) tuleekin sitten viidennen kauden, ja samalla koko sarjan, päätösjakso. Kestoa puolitoista tuntia!
     
  11. Mörris

    Mörris Guest Guest

    Liittynyt:
    15.12.2006
    Viestejä:
    353
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeisen jakson katsottuani jäin funtsimaan olisiko 5. kauden juoni hyötynyt vielä 1-2 lisäjaksosta; hieman kun jäi tunne että irtonaiset juonenpätkät solmittiin vauhdilla vikassa jaksossa yhteen.

    Mutta kaiken kaikkiaan, hemmetin hyvä sarja ja varmasti 99 prosenttia jaksoista täyttä timanttia :)
     
  12. Jeukkuli

    Jeukkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    1 867
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tässä viitoskaudella oli myös pari viittausta Homicideen, eli "valheenpaljastin" sekä Munch kehuskelemassa baarin omistamisellaan. Mainioita sarjoja molemmat, Wire löytyy hyllystä kokonaisuudessaan ja seuraavaksi voisikin aloittaa Homiciden kerääminen.
     
  13. hjuuhidiot

    hjuuhidiot Guest Guest

    Liittynyt:
    03.10.2007
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ollaankohan noita kaikkia homicide-kausia julkaisemassa Suomessa? Vol 1.:n ja 2:n julkaisemisestakin on jo aikaa.

    Ja anteeksi, tämä keskustelu kuuluisi tietysti dvd-puolen homicide-ketjuun.
     
  14. Harry

    Harry Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.09.2004
    Viestejä:
    1 903
    Saadut tykkäykset:
    7
    Niin se loppui tämäkin huippusarja ja oikeastaan hyvä niin. Taso laski aika tasaisesti loppua kohti, mutta kyllä tämä vitoskausikin vielä ihan katsottavaa oli. Tälläisiä sarjoja, joissa kaikkea ei ole pureksittu valmiiksi katsojalle, vaan hieman pitää itsekin oivaltaa, kaipaa kyllä lisää.
     
  15. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Hyvä lopetus hienolle sarjalle. Kaksi viimeistä jaksoa olivat erinomaisia ja lopetus tunnuttiin hoitavan varsin pitkän kaavan mukaan, mikä kyllä tällä kertaa toimi hyvin. Laatu säilyi loppuun saakka ja kausien aina mukanaan tuomien uusien näkökantojen kautta sarja pysyi myös tuoreena ja jatkuvasti liikkeessä.

    Munchin baarinomistamisesta oli viime viikon Kovan lain Erikoisyksikössäkin juuri juttua.
     
  16. itnortti

    itnortti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    582
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katsoin kaudet 1, 2 ja 3. Lisäksi neljännen kauden alkua. Jos jaksot olisivat olleet 40min pituisia ja niistä olisi poistettu jokaisessa jaksossa toistuvat asiat niin kyse olisi ollut huippusarjasta. Nyt sarja jäi mieleen ok-tasoisena ja pitkälti hyvin tylsänä poliisisarjana.

    Jokaisen jakson pituudesta johtuen mukana oli aivan liikaa täysin täytteeksi pistettyä kuvamateriaalia. Ensinnäkin lähes jokaisessa jaksossa toistuvat kännäyskuviot. Lisäksi paljon materiaalia henkilöiden yksityiselämästä jolla ei ollut mitään tekemistä sarjan kanssa. Joissain tapauksissa yksityiselämää näytettiin ensin paljon ja sitten yhtäkkiä sarjan ajassa saattoi mennä vuosia ennen kuin näytettiin yhtään mitään. Tuokin puoltaa sitä että kyse oli täysin minuuttien täyttämisestä.

    Erilaiseen poliittiseen peliin käytettiin myös aivan luvattomasti minuutteja. Varsinkin kuin usealla kaudella tuo poliittinen peli ei liittynyt mitenkään oleellisesti kauden pääjuoneen. Samat asiat olisi kuitattu paljon paremmin muutamalla hassulla kohtauksella. Hyvänä esimerkkinä esim. poliisipäällikkö tms. jonka seuranta-auto varastettiin. Kuinka hiton monta kohtausta käytettiin siihen että äijä saa kirjekuoren, avaa sen, katsoo "aha uusi kuva, nyt se auto on paikassa X". Sama juttu esim. koulumaailmaan keskittyvällä kaudella. Älyttömästi turhia kohtauksia luokan sisäisistä tapahtumista. Välillä oli jopa kohtaus jossa kuvattiin vähän aikaa mitä luokassa tapahtuu ja se siitä! Ei siis mitään vuorosanoja edes.

    Parasta sarjassa olivat jaksot joissa oikeasti keskityttiin poliisitutkintaan ja rikollisen seuraamiseen, kuunteluun jne. Tuon ulkopuolelle jääneen materiaalin aikana kelausnappia tuli käytettyä ahkerasti varsinkin 2. ja 3. kaudella. Kohtaus saattoi kestää 5min ja ekan 20s aikana tiesi jo tarkkaan ettei tuolla löpinällä ole mitään merkitystä.

    Wire yritti kuvata kaikkea asiaan liittyvää mahdollisimman laajasti ja ehkä juuri siihen se kompastuikin. On olemassa hyviä poliisisarjoja, hyviä draamasarjoja ja hyviä politiikkaan liittyviä sarjoja. Valitettavasti loistavan sarjan tekeminen tarkoittaa sitä että valitaan se genre johon kuulutaan ja kuitataan muiden tapahtumat pienemmillä minuuttimäärillä.
     
  17. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Niinpähän ne makuasiat eroavat, mutta itnortti tuli tuossa juuri luetelleeksi osan niistä asioista, jotka saivat Wiren erottumaan edukseen ja juurikin aivan omaa tasoaan olevaksi sarjaksi.

    Ja jälleen kerran pitää moista kelausnapin käyttöä kummastella. Illuusio särkyy, immersio rikkoontuu ja katsomassaan elokuvassa/sarjassa ei ole enää kelaillessa mitenkään sisällä, vaan katsomistapahtumasta tulee vain ulkopuolista liikkuvan kuvan seuraamista ilman sen kummempaa eläytymistä. Miten moisella kelailulla mitään katsomiselämystä voisikaan syntyä tai tunnelmanluontiin tarkoitetut nyanssit tehota tarkoitetunlaisella tavalla.
     
  18. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Olen hyvin samaa mieltä. Katsottiinko edes samaa Wireä :) Se etsivätyö oli kehys jossa kaikki muu tapahtui.
     
  19. xmatt

    xmatt Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2005
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yhdyn kahteen edelliseen kommenttiin täysin. Makuasiat ovat tietysti makuasioita, mutta The Wirestä tekee hienon nimenomaan se, että sarjassa keskiössä on muutakin kuin vain takaa-ajot ja poliisin työn dramaattisimpia jaksot (jotka usein ovat kauimpana todellisuudesta). Kausien aikana liki kaikki juonikuviot nivoutuvat yhteen, myös poliittinen juonittelu ja poliisien henkilökohtainen elämä, jos katsoja osaa liittää näennäisesti erilliset asiat yhteen ja lukea tarinaa myös rivien välistä.

    Offtopic:
    Jälkikäteen harmittaa, kun Simonin The Corneria olisi löytynyt muutama viikko sitten Lontoosta parilla kympillä, mutta jätin ostamatta, koska siinä ei ollut suomen kielistä tekstitystä. Erityisesti harmitti se seikka, että tekstityksissä oli mm. ruotsin ja norjan kielet.
     
  20. Cochise

    Cochise Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    384
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kylläpä voikin olla eri mieltä asioista. Joskus pitää oikein pakottaa itsensä tajuamaan, että makuasioista ei tosiaankaan kannata kiistellä. Ns. toiminta ei ole kaikki. Jos olisi, Transformersit olisivat varmaan parhaat elokuvat ikinä (kakkososan osalta joudun luottamaan nettikeskusteluihin). Eihän esimerkiksi Sopranosin päätösjaksossakaan tapahdu mitään merkittävää. Meadow parkkeeraa autoa pitkään, muu perhe istuu ravintolassa. Kelaamalla ei menetä "tapahtumista" mitään. Mutta tunnelmasta jää täysin paitsi.

    En ymmärrä kelailua ollenkaan. Eikä onneksi tarvitse, kukin tyylillään.