Optoma HD700X

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana anon4340, 19.03.2008.

  1. Suvanto

    Suvanto Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.12.2008
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni tosiaan kävi kaksi viallista Optoma HD700X:ää, minkä jälkeen vaihdoin Projectorpointin kanssa mallin InFocus X9:ään. X9 toiminut kaikin puolin moitteetta ja vaikka kake onkin vähän huonompi mitä 700X:ssä, niin eipä sitä tosiaan säätämisen jälkeen tarvitse muuhun kuin tykin käynnistämiseen ja sammuttamiseen. Henk. koht. siis suosittelen X9:ää.
     
  2. Psymosh

    Psymosh Guest Guest

    Liittynyt:
    29.06.2005
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämmönen vastaus tuli babarilta yli kuukausi sitten:




    "I have spoken to InFocus and they will arrange a swapout for a new unit with you directly, I just need to check that the faulty projector can be packed up with all accessories as you received it and boxed up for collection and swap out.

    Please confirm that this is to be done from the same address we delivered it to.

    Sorry for the delay in getting back to you, but I was trying to find the quickest way for this to be done.

    Kind regards,

    Babar"

    -------------


    Ei ole kuulunut mitään, pistin 2viikkoa sitten mailia että mikä on tilanne: ei vastausta. Eilen pistin myös mailia mutta ei ainakaan vielä vastausta... x9 ja hd700x on vieläkin kotona... Mitenköhän huolto onnistuu suomessa? Sarjanumeron perusteella vai pitääkö olla kuitti? Mitään kuittia en lähetyksen mukana saanut... Jos ei nääs tuolta projectorpointista ala kuulumaan niin veis samantien sitten vaan huoltoon ja kattelis sen ajan toisella noista tykeistä...
     
    Viimeksi muokattu: 06.07.2011
  3. miche87

    miche87 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.06.2009
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hi everybody!

    I'm from italy and I'm a hd700x possessor.

    I read that some of you noticed a flickering problem. Did you solve this problem? Any news from Optoma?

    Please answer in english..

    Thanks a lot:thumbsup:
     
  4. poopee

    poopee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.04.2005
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    1
    "Kansainvälinen takuu

    Valmistajan yhdessä EU-jäsenmaassa antaman takuun on oltava voimassa myös muissa EU-maissa. Kuluttajalla on oikeus saada tavara takuukorjattua Suomessa, jos sillä on valmistajan antama takuu ja maahantuoja Suomessa.

    Takuuta ei voida evätä sillä perusteella, että tavara on hankittu toisesta jäsenmaasta, ostettu verkkokaupasta tai tuotu Suomeen rinnakkaistuontina ohi virallisen maahantuojan."

    "Ei kuluja kuljetuksesta

    Takuu ei voi huonontaa kuluttajan perusoikeuksia. Kuljetuskuluista takuuhuoltoon ei voida laskuttaa ja korjaus pitää olla muutenkin maksutonta.

    Pienet ja helposti liikuteltavat tavarat, kuten kellot ja kamerat, ostaja voi tuoda korjattavaksi. Silloinkin hänelle pitää korvata matkakulut."

    "Takuukuitin katoava teksti

    Jos osto tai takuukuitin materiaalina on lämpöpaperi, teksti voi hävitä ennen kuin takuuaika on päättynyt. Takuusta olisi kuitenkin käytävä ilmi mm. takuunantaja ja takuun voimassaoloaika. Ostajan pyynnöstä takuu on annettava kirjallisesti tai sähköisesti niin, että tieto säilyy ostajan saatavilla. Tärkeää on tieto siitä, milloin tuotteen takuu päättyy.

    Jos kuluttaja valittaa yritykselle laitteen rikkoutumisesta, yritys ei voi kieltäytyä korjaamisesta vain sen perusteella, ettei takuun voimassaoloa ole näytettävissä.

    Takuukuitin olemassaolo ei ole ratkaiseva tekijä arvioitaessa, kuuluuko vian korjaaminen yrityksen vastuulle vai ei. Myyjällä, maahantuojalla ja/tai valmistajalla on vastuu tavaran virheestä, vaikka tavaralle ei olisi annettu takuuta tai takuu olisi päättynyt."

    Aika selkeä ohjeet täällä: http://www.kuluttajavirasto.fi/Page/80bb2d70-0c19-4efa-99a8-a15394e4e8a1.aspx
     
    Viimeksi muokattu: 04.06.2009
  5. Sinbe

    Sinbe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.06.2004
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuohon HD700x vs X9 muutama sananen:

    -HD700x on pienempi ja paremman näköinen
    -X9 kontrasti on parempi, mustan taso ei niinkään (ts. kuva on kirkkaampi). Molempien kanssa käytän ND2-suodinta.
    -X9 näyttää pc-käytössä yliterävältä ja ongelman saa korjattua vain pienentämällä kontrastia, mikä taas ei ole hyvä ratkaisu. En tiedä mistä tuo johtuu, mutta tekstin ympärille tulee reunaterävöitystä muistuttava ilmiö
    -Sateenkaaret näkyvät X9:ssä suuremman kirkkauden takia selvemmin
    -HD700x söi rgb-signaalia VGA-liitännästä, X9 ei, joten komponenttisignaaliin tai parempaan kykenevä digiboksi pitää hankkia, jos haluaa telkkaria katsella
    -HD700x kuulostaa ehkä hieman äänekkäämmältä. Ainakin omani piti hieman korkeampaa vinkunaa, jota X9:stä ei juurikaan kuulu. Olisiko ollut väripyörä?
    -X9:n kaukosäädin on sysipaska, valaisematon ja aina sohvan tyynyjen välissä hukassa
    -X9 tuntuisi hieman töksähtelevän sivuttaisvierityksissä, mutta saattaa olla ihan harhaa. Toistoon käytän pc:ä reclockin kanssa
    -HD700x säädöt olivat paljon paremmat ja vaikka X9 onkin harmaasävyissä hyvinkin kohdallaan omiin silmiini, olisi gammasäädölle ehkä tarvetta
    -Oma HD700x välkkyi ajoittain ja tilalle saadussa X9:ssä on pari vaaleampaa läiskää kuvan oikeassa reunassa. Vaihtoon mennee tämäkin, kunhan kerkeän edellisen lähettää takaisin ;)
     
  6. johto

    johto Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2004
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    -X9 näyttää pc-käytössä yliterävältä ja ongelman saa korjattua vain pienentämällä kontrastia, mikä taas ei ole hyvä ratkaisu. En tiedä mistä tuo johtuu, mutta tekstin ympärille tulee reunaterävöitystä muistuttava ilmiö

    Itselläni ei ole kyseistä ilmiötä. Käytössä iMac josta mini-dvi-hdmi adapterilla x9:n hdmi sisääntuloon. Kuva on "täydellinen". Tottakai käytössä tykin natiivi 1280x720 ...ainiiin, ja kontrastit yms säädöt on säädetty "movie" asetuksien pohjalta. Kalibraation jäljiltä brighness ja kontrasti ovat molemmat noin +-0 tasolla, white peaking nollassa, brilliant color ON.

    Kerroppas millasilla säädöillä sä sitä tykkiä käytät? Itse nimittäin kalibroin tykin kuvan moneen otteeseen eri IRE charteilla ja monella kalibraattori levyllä ja noi kontrastit ja kirkkaudet tulisi olla suht nollassa(keskellä). Jos sulla on kontrastit "överinä", ei ihme jos kuvassa on jotain outoa, sillä jo +2 kontrastilla "valkea pää" alkaa clippaamaan. Tämä on täysin normaalia ja ei suotavaa DLP/LCD vehkeilllä.

    -Sateenkaaret näkyvät X9:ssä suuremman kirkkauden takia selvemmin

    Käytätkö täyttä kirkkautta vai eco moodia btw? Itse käytän ecoa

    -HD700x söi rgb-signaalia VGA-liitännästä, X9 ei, joten komponenttisignaaliin tai parempaan kykenevä digiboksi pitää hankkia, jos haluaa telkkaria katsella

    Kaikki nuo systeemit on mielestäni turhuuksia. Parhaan kuvan saat kun käytät tietokonetta kuvanlähteenä ja hyödynnät HDMI liitäntää. Itselläni on käytässä pelkästään tietokone(iMac 24"). Tietokoneessa digit-tv tikut ja sydeemit, .mkv videot toistellaan vaikkapa loistavalla mediasoftalla nimeltään "plex". Ei tartte myöskään ihmetellä tykin taikka erillisien vehkeiden skaalaimen laatua. Tietokoneen toistoohjelmien skaalaus on aina yleensä parempaa ja paremmin muokattavissa. Kuva saapuu tykille sitten aina puhtaana proge 720p kuvana.


    -X9:n kaukosäädin on sysipaska, valaisematon ja aina sohvan tyynyjen välissä hukassa


    Totta. Itse vaihdoin tuohon uudet patterit. Kieltämättä tuo voi hävitä hyvin mustan nahkasohvan väliin jos ei ole tarkkana. Eipä sitä tartte kylläkään normaalisti kun tykin päälle / pois laittoon.



    -Oma HD700x välkkyi ajoittain ja tilalle saadussa X9:ssä on pari vaaleampaa läiskää kuvan oikeassa reunassa. Vaihtoon mennee tämäkin, kunhan kerkeän edellisen lähettää takaisin

    Oliko nuo läiskät jo heti uutena? Tietääkseni DLP vehkeet on pitkälti filtterivapaita ja suljetulla valopolulla, joten tuskin se ainakaan pölyä on?

    ps. jos jotain negatiivista pitää x9:sistä sanoa, niin parin kuukauden päivittäisen käytön aikana tykki on kolmesti epäonnistunut käynnistymään kylmänä. Se on siis sammunut 10 sekunnin sisään päällelaiton aikana, alkuhehkun aikana. Varmaan aika normaalia jos tuolleen joskus käy? Ei sentään ikinä sammunut kesken käytön kunhan se on kerran päälle lähtenyt.

    Eilen muuten katkesi sähköt myrskyn takia ja lamppu sai ensimmäisen alasajon ilman loppujäähyä :grr:
     
    Viimeksi muokattu: 05.06.2009
  7. poopee

    poopee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.04.2005
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tämän takia kannattaisi hommata UPS väliin, jolloin ehtisit alasajamaan tykin/laitteet. UPS suojaisi myös, että jos jännite vaihteelee kauheasti, niin tykki saa tasaista virtaa.
     
  8. Suvanto

    Suvanto Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.12.2008
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jepjep, itse olen ollut yhteydessä eri henkilöön, mutta lähetin postin 5. toukokuuta eikä ole kuulunut mitään sen jälkeen. Itsellä ei niin hirveästi väliä, koska katosta roikkuu toimiva X9, mutta voisin silti lähettää nämä kaksi viallista HD700X:ää eteenpäinkin :) Pitänee varmaan itse pistää uutta mailia perään...
     
  9. Sinbe

    Sinbe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.06.2004
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kontrasti nollassa, ja jos sateenkaaret häiritsevät, niin tipautan muutaman pykälän pienemmälle. Tällöin vain tummien sävyjen erottelu kärsii. White peaking muistaakseni 0 tai 1, brilliant color "on". Brightness on muistaakseni n. -5 paikkeilla. ECO-modessa käytän ja linssin edessä vielä ND2 pienetämässä kirkkautta. Jonkun mielestä tuo ei välttämättä ole mitänkään liian terävä, mutta omiin kuvaputkinäyttöön tottuneisiin silmiin vaikuttaa luonnottomalta. Leffoissa tuo sen sijaan ei häiritse.

    Vaaleammat laikut olivat tosiaan heti alusta asti, enkä itsekään usko niiden olevan pölyä, vaan joku vika jossain. En tiedä DLP-tekniikasta juuri mitään joten en tiedä missä tuo vika voi olla. TV:n katselu tietokoneen kautta olisi tosiaan muuten paras ratkaisu, mutta kortinlukijalla varustetut laitteet maksavat turhan paljon vähäisen tarpeen huomioiden.
     
  10. Anza1

    Anza1 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2007
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei taida ProjectorPoint enää toimittaa HD700x -mallia eurooppaan, kun tarjoavat tilalle Infocuksen x9:ä? Mistähän moinen johtuu, varasto tyhjänä vai ongelmia HD700x:n kanssa..? :confused:
     
  11. Psymosh

    Psymosh Guest Guest

    Liittynyt:
    29.06.2005
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    No ehkä sitten mielummin 2 "pikkuviallista" videotykkiä kuin 1 toimiva :D
     
    Viimeksi muokattu: 02.11.2010
  12. Psymosh

    Psymosh Guest Guest

    Liittynyt:
    29.06.2005
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan muu saanut kuittia projectorpointilta?
     
  13. XDream

    XDream Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2005
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täältä löytyisi ylimääräinen hd700x, lampulla tunteja n.300h. Tykin kuva, valoteho yms. moitteeton ja uudenveroinen. Ostettu viimevuoden loppupuolella projectorpointista, mukaan pahvilaatikko manuaalit ja kake. Kattotelinekin löytyy!

    Tarjouksia 0407453723/vmviitakoski@gmail.com

    Tykki löytyy porista mutta postituskin onnistuu

    Nouto Porista/posti
     
    Viimeksi muokattu: 13.06.2009
  14. Suvanto

    Suvanto Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.12.2008
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kukaan saanut Projectorpointista vastausta viimeisen 1,5 kuukauden aikana? Itselläni tosiaan tullut viimeinen sähköposti 5. toukokuuta. Noh, ei mua haittaa, vaikkei noita puoliksi rikkinäistä HD700X:ää tarviskaan palauttaa ;)
     
  15. kkuula

    kkuula Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2008
    Viestejä:
    225
    Saadut tykkäykset:
    0
    No tulipa sitten tilattua (saksasta) hd700x tähänkin talouteen vaikka hiukka arveluttaa täällä ilmi tulleiden ongelmien takia, saako kerralla toimivan tykin?

    Aika oudolta vaikuttaa tuo projectorpointin touhu noitten rikkinäisten tykkien osalta, vaikkakin asiakkaan kannalta toimivat moitteettä kun lähettävät uutta tykkiä noin vain ilmoitusten perustella rikkonaisten tilalle.
     
  16. flash_flash

    flash_flash Guest Guest

    Liittynyt:
    12.03.2003
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitoin tilitystä tästä "hyvästä" Infocuksen tykistä tuonne päävalikkoon. Osaisko joku auttaa.... :sick:
     
  17. Psymosh

    Psymosh Guest Guest

    Liittynyt:
    29.06.2005
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan saanut kuittia projectorpointilta? Projectorpoint ei vastaa, piti saada sieltä uusi X9.
    Paha edes huollattaa tota kun ilman kuittia se ei onnistu.
    En siis ole saanut HD700x:tä saati x9:stä kuittia.
     
  18. Suvanto

    Suvanto Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.12.2008
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä ole tullut kuittua minkään kolmen projektorin mukana. Viimeisen vastauksen olen tosiaan saanut Projectorpointista toukokuun alussa ja olen pariin otteeseen lähettänyt mailia perään, että mihin nämä kaksi viallista HD700X:ää lähetetään. Noh, mulla on toimiva X9 katossa ja kaksi ylimääräistä HD700X:ää, mun puolesta asia on näinkin ihan ok :)
     
  19. rave

    rave Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.05.2009
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksi hd700x näyttää saapuvaksi signaaliksi 1080p/24 vaikka pleikkarilta ja vahvarilta on säädetty kuvaksi 720p?
    Kuva siis kiertää Denon avr-1909:n kautta tykille.

    Toimii kyllä mutta ihmetyttää kuitenkin.

    Muutenkin tykki toiminut mulla moitteetta, mitä nyt v*tuttaa paljon informaatiota sisältävässä kuvassa nykiminen kun kuva liikku suht nopeasti, pääasiassa kohtauksissa missä näkyy värikästä maisemaa horisonttiin saakka, eihän näitä paljon ole mutta kuitenkin.

    Lisäksi jos jollain olisi heittää säädöistä mallia niin helpottaisi kumasti ensimmäisen tykin omistajaa joka ei tahdo saada kuvan säätöjä mieleisekseen.
     
    Viimeksi muokattu: 14.07.2009
  20. kkuula

    kkuula Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2008
    Viestejä:
    225
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin nyt on HD700x seinällä, vastakkaisella seinällä on 92" screeni 6mm mdf:ää propattuna seinään ja harmony f499 värillä maalattu.
    Ainakin toistaiseksi tuo hyvin valkoinen näyttää hyvältä (paremmasta kun ei ole tietoa...). mietintämyssyssä oli tummempiakin sävyjä mutta harmaat hunnut ja vääristyneet värit ei oikein innosta, tämä tietty hieman mustan tason kustannuksella.