Sony W4000 (32"/40"/46"/52")

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana jehu80, 07.03.2008.

  1. Tentaculata

    Tentaculata Guest Guest

    Liittynyt:
    15.05.2009
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    En valitettavasti tiedä mikä yhdistelmä tarkalleen "laukaisi" toimivuuden toissapäivänä, sillä en ole onnistunut saamaan sitä toimimaan toistamiseen (seuraavalla käynnistyksellä tarjottiinkin enää 1360x768). Veikkaan, että muulla kuin Vista-koneella VGA toimii 1080p-tilassa, haluaako joku kokeilla?

    Ehdin pelata pelejä VGA:n kanssa ja silloin silmääni pisti mustan tason outo haaleus pelipuolella, joka ei HDMI:llä näy. Kyseessä on siis tietynlainen vaihtokauppa terävöinnin ja mustan tason välillä (jälkimmäinen lienee korvattavissa säätämällä koneen päästä). Työpöytäkäytössä VGA kuitenkin oli huomattavasti parempi, koska kaikki teksti oli hyvin selkeää.
     
  2. jaskavaan

    jaskavaan Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.09.2007
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    1
  3. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Öö, jos nyt tuon jutun oikeasti luit, niin siitä käy ilmi, että kaikki verkkotoimiluvan hakijat ovat lähtemässä liikeelle T2:lla. Eli kun lähetykset alkavat joskus vuonna 2010, niin standardi on T2, eivätkä ne näy minkään nykyisin markkinoilla olevan television sisäisellä virittimellä. En tiedä, mistä sait tuon vuoden 2017, nuo luvat tosiaan ovat koelupia ja ovat voimassa vuoteen 2016, mutta jo niiden piirissä lähettäminen tulee tapahtumaan T2-standardilla.

    Edit: Jaa, viittasit tuohon Canal Digitalin hepun heittoon. Noh, Aarnio todennäköisesti viittasi siihen, että 2016 muutkin muksit (kuin ensi vuonna aloittavat koemuksit) muutettaisiin T2:n eli kaikki laitteet tuolloin vaihdettaisiin. Saapa nähdä, en pitäisi mitenkään kovin todennäköisenä...
     
    Viimeksi muokattu: 07.06.2009
  4. teme_l

    teme_l Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    741
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jahas..

    pitkällisen harkinnan ja vekslauksen myötä tuli sitten hommattua gigantin tarjouksesta tuo 46w4210aep.

    Ohan tämä hintaisekseen varsin kiva töllö, taustavalon yhtenäisyys sun muut hyvin kunnossa, MUTTA sitten tietysti tähän yksilöön eksyi yksi jumiutunut vihreä pikseli alakulmaan tekstien kohdalle.. joten siihen tulee huomiotakin silloin tällöin kiinnitettyä. Varsin kirkaskin kaikenlisäksi. Jotain pientä hierontahoitoa ja pixelfixeriä tuolle ajoin, mutta eihän ne mitään auttaneet.

    Vähän meinaa olla into pois näiden töllöjen suhteen, joten ajattelin vain elää tuon kanssa, koska palautus ja uuden tilaus sun muut on niin hirveä rulijanssi, että on motivaatio moiseen hukassa.

    Ilmeisesti nämä pikselivammat ovat kuitenkin hyvin harvinaisia tänäpäivänä televisioissa, kun ei tässäkään säikeessä haulla kohtalontovereita löytänyt?
     
  5. teme_l

    teme_l Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    741
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itselläni näkyy ubuntun sisäänloggausikkuna vga:lla 1920x1080 60hz kuvana.. televisio ymmärtää signaalin ihan hyvin. Sitten itse X:ssä (Gnome ikkunointihallinta) ko. tarkkuus uupuu ainakin oletuksena listasta.
     
  6. Remus

    Remus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.09.2006
    Viestejä:
    417
    Saadut tykkäykset:
    3
    Minulla oli 40v3000 ja siinä oli kans 1 vihreänä loistava pikseli.Painoin varovasti kankaalla pikselin kohdalta ja sammuttelin virtoja ja laitoin päälle muutamia kertoja.(pidin sormea painettuna pikselin päällä koko rulianssin ajan)Ei lähtenyt heti pelaamaan vaan joku päivä myöhemmin oli vihreä pikseli hävinnyt ja pysyi poissa kunnes myin töllön kaverille.
     
  7. teme_l

    teme_l Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    741
    Saadut tykkäykset:
    1
    EDIT:

    Lähti muuten töllö tänään takuuna paneelin vaihtoon. Kuulemma yksi kirkas riittää...
     
    Viimeksi muokattu: 01.07.2009
  8. Tentaculata

    Tentaculata Guest Guest

    Liittynyt:
    15.05.2009
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Zombiketju nousee jälleen haudastaan...
    Huoltomies kävi ja vaihtoi värkkiin uuden paneelin ja avot, banding-vika korjaantui. Ei myöskään viallisia pisteitä, joten nyt on värkki sitä mitä pitääkin :thumbsup:

    Kiitokset kaikille, jotka jaksoivat testailla pyynnöstäni ihmetykseni aiheita ja etenkin huoltomiehelle, joka ilmeisesti pääosin ilman korvausta jaksoi taistella ongelman kanssa (ja joka tuskin lukee tätä, mutta kuitenkin).
     
  9. Temppa666

    Temppa666 Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2009
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei kellään satu olemaan Rock Band 2 peliä + siihen olevaa kitaraohjainta? Kiinnostas tietää mikä tulee tulokseks automaatti video/audio calibroinnilla...
     
  10. smog

    smog Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2008
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    En jaksanut koko threadia lukea läpi enkä searchilla löytänyt apua, joten osaisko joku auttaa pikku ongelmassa?
    Taulu on 46W4000 ja ongelma on siinä, että melko usein maksukanavat ei näy.
    YLE1-JIM eli normikanavat 1-11 näkyy ihan ok, mutta maksukanavat jää mustaks ruuduks; useimmiten kun tää tapahtuu, MTV3 max ja Fakta näyttää tekstit, muttei kuvaa ja muut kanavat jää täysin mustaks.
    En ole varma mikä tohon auttaa, mut joskus tuntuu et taulun sammuttaminen, kortin poisto ja takas laittaminen auttaa kunnes taas parin päivän päästä sama ongelma.
     
  11. svass

    svass Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2006
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jakeluoperaattori?

    Hieman hihasta vedettynä. Kuvan puuttuminen viittaisi siihen että kortilta ei saada salausavaimia luettua (teksitys ei ole salattuna). CableReadyHD listan mukaan KDL-46W4000, on julkaistu ennen CRHD speksiä, mutta speksitä puuttumattomat jutut eivät vaikuta vastaanottoon. Mitä CRHD liittyy tähän on se, että ainakin Elisan ohjeiden mukaan CRHD-leimattu vastaanotin pitää parittaa kortin kanssa *vaikka* tilattaisiin pelkästään SD-resolution maksukanavia.
     
  12. Paapaa

    Paapaa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.02.2005
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    2
    Eipä muuta kuin että päivitin juuri 40W4000:n itse muistitikulta, jonka "tilasin" Niinimaalta. Ei siis maksanut mitään, tikku tuli n. 2 viikossa palautuskuorineen. Päivitys oli helppoa (mukana ohjeet, kesti muutaman minuutin) ja nyt katosi töllöstä pari vikaa: ohjelmaopas ei enää näytä virheellisesti ruotsinkielisiä ohjelmatietoja siellä täällä, vaan kaikki on suomeksi, kuten pitää. Samoin kaken P+ ja P- nappulat toimivat ilman ylihyppyjä. Lisäominaisuutena on manuaali.

    Eli suosittelen lämpimästi!
     
  13. Crono

    Crono Guest Guest

    Liittynyt:
    07.02.2006
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt amatöörille ihan kädestä pitäen / rautalangasta taittaen ohjeistusta kiitos.

    Eli oma 52" W4000 tuli hankittua joulukuussa. Nyt olis aikomus hankkia Elisalta kaapelikortti, kun tuo Canal+ paketti kiinnostaisi. Täälläkin on paljon puhuttu ongelmista eri Conax modulien kanssa, joten mikä olisi se varmasti toimiva moduli? Verkkokauppa sijaitsee tuossa 100m päässä, että sieltä mielelläni noutaisin omani pois.

    Sitten tästä Cable Ready HD-jutusta. Canal+ Total paketin mukana saisi 6kk Canal Sport HDn ilmaiseksi ja kiinnostaisi todellakin. Tuleeko toimimaan? Ja jos tulee, onko tarvetta päivittää telkkarin softaa tjs.? Korttilinkitys?

    Kiitos jo etukäteen vastauksista, ongelma on ehkä yksinkertainen, mutta en ole saanut vielä mistään ehdotonta ja varmaa vastausta. Sonyn asiakaspalvelukaan ei ole vastannut kysymyksiin.

    -Krönö
     
  14. matias

    matias Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2004
    Viestejä:
    895
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos meinaat HD pakettia katsoa nyt tai tulevaisuudessa niin siihen tarvitaan operaattorin vuokraama moduuli, mikään muu ei käy.

    Jos ostat nyt moduulin kaupasta ja päätät ensi kuussa hankkia vaikka Canal FIlm HD:n niin sitten vanhalla COnax modulilla et tee mitään, ainakaan tuon kanavan vastaanotossa.

    Telkkarin softalla ei varsinaisesti taida olla väliä kunhan malli on Cable Ready HD hyväksytty.

     
  15. down

    down Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.08.2003
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    2
    Pistitkö viestiä osoitteeseen info@niinimaa.fi, vai soittelitko?
     
  16. down

    down Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.08.2003
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    2
    No niin, otin yhteyttä Niinimaan huoltoon. Tampereen seudulla Sonyt huoltaa Ultimake Oy, joten soittelin sinne, tulevat päivittämään töllön kotiin.

    Töllöni teki muuten eilen kivan tempun juuri ennen naisten 200m:n kisaa, ei ensin totellut kaukosäädintä, sitten kuva muuttui mustaksi, sitten palasi todella himmeänä (kuin kontrasti ja kirkkaus olisi ollut minimissä). Sammuttamisen jälkeen kuva palasi normaaliksi. No onhan töllö jo 11kk vanha.... Toivottavasti sitten leviää kokonaan ennen takuun loppumista.

    Ärsyttää muuten jonkun verran Ylen HD-kanavaa katsoessa "pääsy evätty" teksti joka pompahtelee ruutuun vähän väliä... :OI
     
  17. Paapaa

    Paapaa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.02.2005
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    2
    Pistin mailia juuri tuohon osoitteeseen.

    Vieläkin, päivityksen jälkeen, olen nähnyt jotkut ohjelmatiedot ruotsiksi. Tämä siis Welhon kaapelissa Helsingissä. Onkohan tämä töllön vain verkon vika? Nyt ruotsinkielestä tietoa on mielestäni vähemmän, mutta jonkun LOTR-leffan tiedot näkyivät vielä ruotsiksi. Prkl!
     
  18. soppamies

    soppamies Guest Guest

    Liittynyt:
    01.09.2009
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on alkuvuodesta ostettu 40W4000- malli ja kesän aikana siihen oli tullut kuvaruutuun musta, puolen kuvaruudun mittainen ohut pikseliviiva. Tv oli koko kesän käyttämättömänä, eikä johdotkaan ollu seinässä, ei luulisi että käytön puutteesta tollanen vika tulee. ;) Kiinnostaa vaan tietää onko kellään muulla ollut samanlaista ongelmaa, vai onko vaan yksittäiskappaleeseen osunut tollanen vika?

    Ultimake Oy:n mies kävi hakemassa kotoa telkan huoltoon viime torstaina ja tällä viikolla pitäis tulla takasin. Paneeli kuulemma menee vaihtoon.
     
  19. sammy73

    sammy73 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.05.2006
    Viestejä:
    349
    Saadut tykkäykset:
    8
    Otitko kuvan siitä? Itsellä oli vanhan Xoron kanssa samantapaisia ongelmia klik
     
  20. soppamies

    soppamies Guest Guest

    Liittynyt:
    01.09.2009
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    En huomannut ottaa kuvaa lainkaan, mutta ei ollut tuonnäköistä häiriötä, viiva on kuin viivottimella vedetty erittäin ohut musta viiva, joka näkyy vain vaaleammissa kohtauksissa.