VLSI Anti-Mode 8033 - Automaattinen subbarin equ

Keskustelu osiossa 'Kotiteatterin äänentoisto' , aloittajana säätäjä, 12.12.2007.

  1. Butcher81

    Butcher81 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2007
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä nettiliikeistä saisi Anti-Mode 8033+MicAmp mittauskitin tilattua,kun ei tahdo löytyä kuin tuota pelkkää Anti-Modea?
     
  2. Thingy

    Thingy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2005
    Viestejä:
    650
    Saadut tykkäykset:
    18
    VLSIn omasta nettikaupasta saa: klik
     
  3. Butcher81

    Butcher81 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2007
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa sitten tilattua Anti-Mode 8033+MicAmp.
    MicAmp-kitti tarvitseeko vielä erillisen äänikortin vai käykö läppärin oma perus mittauksiin?
    Vielä vahvistimeen tuleva kaapeli millainen tulisi olla?
     
  4. miksu

    miksu Amatööri - monella tapaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.04.2001
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    16
    Kannattaa investoida 50-100 eur äänikorttiin. Kannettavien omat ovat yleensä aika surkeita. Itellä oli lainassa Edirol/Roland UA-1EX omissa kokeiluissa.

    Tavallinen RCA-liittimet molemmissa päissä oleva välijohto, eli Anti-Mode tulee vahvistimen ja subbarin väliin.

    MicAmpin mukana tulee välijohto sen ja äänikortin välille (3,5mm liitin molemmissa päissä).
     
    Viimeksi muokattu: 25.05.2009
  5. Toopi

    Toopi Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2006
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, mikä on tilanne, koska saadaan Anti-Mode jakosuotimella?
     
  6. kumina

    kumina Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.02.2005
    Viestejä:
    82
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ja jos tulee, niin vaatikoo uuden laitteen ostoa vai onko mahdollista tehdä ohjelmistolla?
     
  7. n1ko

    n1ko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.08.2008
    Viestejä:
    373
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin hakemassa tänään itsellekkin testiin tällaisen ja pakko myöntää että korvakuulolla en erota ~mitään eroa. Joissain nopeissa bassoraidoissa (mm. tietyt Tarotin tai Nighwishin biisit) on pientä eroa on kuultavissa, mutta niin pientä että tuskin osaisi erottaa ellei erikseen keskittyisi.

    Laitteistona xls200df+onkyo 607+ma rs1:t. Olkkari näyttää tältä http://www.modeemi.fi/~n1ko/olkkari.pdf paitsi että tuo isompi keltakuutio (eli subbari) on siirretty nyt oikealla puolella tv:tä. Pienemmät keltakuutiot siis kaiuttimet. Seinät betonia joten voisi kuvitella hyötyä saavan.

    Teinköhän kalibroinnissa jotain väärin? Väänsin phasen nollaan, crossover maksimini (120Hz), gainit minimiin. Tuntui kalibrointi menevän läpi ok (vilkkuminen lakkasi ja neljä kierrosta kyllä kuului). Kuuluuko tuossa kierroksen aikana muuteen kuulua pamauksia? Tällaisia tuli muutamaankin eri kertaan...

    Tämän jälkeen ajoin vielä Onkyon audisseyn uusiksi. Väänsin gainia hieman lisää ja asetin xls200:sta crossoverin 80Hz:een. RS1:t ovat 60Hz:ssä.

    Kalibroinnit tein kameran tripodiin korvan tasolle kiinnittämällä miki(t).

    Testailin tuossa nyt kymmenillä eri biiseillä genrestä toiseen ja muutamilla pikakelauksilla eri leffoista. Ei vaan huomaan eroa. Eroa olen testaillut siis tosiaan vain korvakuulolla ja laitteen bypass-kytkintä käyttäen.


    Huominen olisi vielä aikaa testailla ja tehdä ostopäätös joten vuorokausi olisi aikaa kääntää pää :)
     
  8. static

    static Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.07.2002
    Viestejä:
    783
    Saadut tykkäykset:
    1
    Noin kävi itsellänikin, ei vaan yksinkertaisesti huomannut mitään eroa ja siinä vaiheessa lähti boksi takaisin kauppaan.
     
  9. precious

    precious Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2006
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli hommattua AM. Eikä turhaan.

    Itse huomasin valtavan eron soundissa; nopeasti syttyvä ja sammuva basso, ilmavuutta...ja parempaa soundia tukee kyllä mittauksetkin.

    http://picasaweb.google.fi/mlatva/AntiModeSubMainsBassojenTaajuusvaste#5350971289774323362

    BFD:n laitin telakalle toistaiseksi, koska Anti-Moden kautta on parempi soundi ! Jotain vaikutusta on siis muuntimillakin, ehkä.

    Nopeita tuloksia saa Anti-Modella helposti, mutta tarkan säädön (subin phase, crossover ja mahdolliset subin ekut) osalta vaatii sekin mittauksia ja ruuvausta.

    Kaikenkaikkiaan todella hyvä ostos hintaansa nähden ! :)
    Kiitti Jarkolle riskittömästä kokeilumahdollisuudesta.
     
  10. jurriaivo

    jurriaivo Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    424
    Saadut tykkäykset:
    0
    Gainit minimiin? Omasta subistani ei kuuluisi noin mitään. Kuuluiko subista varmasti testisignaali riittävän voimakkaana?
     
  11. n1ko

    n1ko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.08.2008
    Viestejä:
    373
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä sieltä sen verran ääntä tuli että odottelin ovikellon soittoa... :)

    Huomattavasti yli sen mitä normisoitossa, tai edes perjantai-illan huumassa tulee luukuteltua.
     
  12. jurriaivo

    jurriaivo Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    424
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä selvä.
     
  13. TEL79

    TEL79 DSPeaker Lead Designer Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    17.10.2007
    Viestejä:
    342
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se ei ole valitettavasti aivan listan kärjessä, ylhäällä kumminkin. Ennen sitä nähdään luultavasti kotikäyttöön soveltuva HeaDSPeaker jossa on S/Pdif. En sitäkään uskalla vielä syksyn messuille luvata, koska lisenssiasiat Dolbyn ja DTS:n suhteen ovat hitaita.

    Tuossa laajemmassa Anti-Mode versiossa tarvitaan eri määrä liitäntöjä, joten pelkällä softapäivityksellä siihen on hankala mennä. Pelkän alipäästön saisi 8033:eenkin. Juurikin eilen kokeilin erityyppisiä jyrkkiä alipäästöjä alueella 40Hz - 100Hz tavallisella 8033:lla. Lift painike vaihtoi tällöin eri alipäästön rajataajuuksia (eikä lift boostia kuten standardi 8033:ssa). Ylipäästöähän siitä on sitten vaikea tosiaan ottaa, kun ei ole tarpeeksi liittimiä eikä DACeja. Myöskin laajempaan versioon tulisi USB todennäköisesti, jolloin sen käyttöliittymästä siirtyy kaikenlaiset "näpläys" funktiot tietokoneelle. Toki se toimii automaattisesti myös samaan tyyliin kuin 8033AM, ja myös 8033AM pitää paikkansa sellaisena kun se on, helpoin tapa optimoida subwoofer ilman tietokonetta.

    Erilaisten tapahtumien johdosta on minulla viime aikoina ollut varsin vähän aikaa varsinaiseen tuotekehitykseen. Suunnitelmia on toki paljon. Viimeksi Munchenissä tuli parin oluen jälkeen Salmen Jorman kanssa suunniteltua jos jonkinlaista systeemiä, joista osa ei varmasti tule näkemään päivänvaloa. Ehkä hyvä niin, nimittäin esimerkiksi yli kymmenen vuotta mielessäni kytenyt hydraulinen subwoofer tuskin olisi kaupallisesti kovin onnistunut hanke. Huomenna perjantaina jään lisäksi lomalle 5 viikoksi, eli palaan 3.8. Tänä aikana en välttämättä ehdi vastailla privaattiviesteihin edes viikon sisällä.

    Edit:
    Tuollaisen 8033:n Anti-Moden jossa on custom-softa, eli alipäästö millä tahansa taajuudella ja jyrkkyydellä, saa tilattua meiltä kyllä nytkin. Jos sellaisen tarvitsee niin voi laittaa privaattiviestiä.

    Tuossa oman purkkini eräs kokeiluvaste (bypass)
    [​IMG]

    Ratkaisee sen ongelman mikä on joidenkin kaupallisten subwooferien omassa alipäästössä, eli kun säätää ylärajaa, niin menee alarajakin uusiksi. Tai sitten ovat liian loivia. Kovin paljon jyrkempää kuin tämä ei taas kannata tehdä alhaalla, koska impulssivasteen kasvaessa se vaikeuttaa komplementointia joka tapahtuisi amplituditasossa.
     
    Viimeksi muokattu: 25.06.2009
  14. n1ko

    n1ko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.08.2008
    Viestejä:
    373
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipas jumpattua subbarin kanssa. Siirsin piruuttani sen takaisin nurkkaan ja ajoin anti-moden. Huomasin samalla että rca-kaapeli jota käytin oli liian hifi koska ei mahtunut kunnolla reikään. Tässä vaiheessa nousi epäilys siihen että olisi aiemmat testit voinut pilata. Kaapeli vaihtoon ja homma uusiksi.

    Soittelin parit biisit ja huomasin miten pahasti nurkassa xls200 lähti kumisemaan.
    Noh, subbari kiinni, 80Hz jakotaajuudeksi, gaineja pikkasen ylös ja anti-mode rullaamaan. Tuloksena oli parannus tuohon kuminaan. MUTTA mielestäni eroa tuohon subbarin sijoittamiseen toiselle puolelle tv:tä ei ole ~yhtään. Harmi kun ei ole mikkiä millä mitata, mutta korvakuulolla ei ainakaan voi perustella 270e ostosta.

    Summa summarum: laite siis selkeästi tekee sen mitä lupaakinv, mutta pitkän pennin saattaa säästää ihan vain subbarin sijoituksella (kuten tässäkin threadissa aiemmin mainittu).

    Laite jää itseltä hankkimatta, mutta suosittelen kyllä niille jotka eivät ole parannusta saaneet paikkaa hakemalla.
     
  15. ttopi

    ttopi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.10.2005
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävipä tuuri ja löysin Anti-Moden vain 2 viikkoa käytettynä kun oli jäänyt edelliseltä omistajalta tarpeettomaksi muuton takia :thumbsup:

    Asuntoni on kaksio, semmoinen kiviseinäinen betonibunkkeri jossa aiemmin ei saanut kunnollista bassoa aikaan ei sitten millään. Subina minulla on Chorus Vertigo 11" Focalin kevlar -elementillä. Muita heijastuksia olen vaimentanut mm. Audiowig -paneeleilla ja raskailla verhoilla jne. sisustuksellisilla ratkaisuilla, mutta bassotoisto oli aiemmin melkoisen hankala toteuttaa. Noh, Anti-Mode kiinni laitteistoon ja testit käyntiin. Tein samantein gradienttimittauksen perään.

    Eilisen illan kuunteluiden perusteella bassotoisto tarkentui paljon ja kaikki ylimääräiset korostumat on poissa. Bassotoisto muuttui paljon vivahteikkaammaksi ja nyt myös alemmat bassot kuuluvat paremmin. Voipa sanoa, että pitää kuunnella kaikki CD:t taas uudelleen läpi kun niistä kuuluu taas ihan uusia juttuja :)

    Kerrassaan hieno laite!
     
  16. precious

    precious Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2006
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Millaisia kokemuksia löytyy pääkaiuttimien ylipäästöstä, kun AntiMode on ketjussa mukana? ...kaikki on testattava ;)

    Nykyistä kalustoa on seuraavasti:
    *Integroitu vahvari, josta pre-outista Anti-modelle viety monotuskaapeli
    *Anti-modelta rca-kaapeli viety subbarille.
    *Subista löytyy ulostuloliitännät: speaker out/line out/xlr out.
    *Ylipäästön mahdollisuudet: 80 hz (low level) tai 100 hz (high level)
    *Pääkajarit on nyt normaalisti (speaker outeista) vahvarissa kiinni

    Ratkaisuja/kokemuksia kaivataan: lisäpiuhat, liitännät, kokemukset?

    Kiitti jo etukäteen.

    -mika-
     
  17. a1bert

    a1bert Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2008
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusimmat versiot Audysseystä ovat usein (mutta eivät aina) riittävän hyviä "helpoissa" huoneissa, joten suurta eroa niihin ei Anti-mode saa aikaan. Periaatteessa Audyssey voi mennä muuttamaan Anti-moden vastetta, mutta kaikissa vahvareissa subikorjausta ei saa päältä ilman subin kokonaan disablointia.

    Jos huone ja systeemi on riittävän hyvä, niin Anti-mode sitten kiertoon enemmän tarvitsevalle..
     
  18. Lasmi

    Lasmi Guest Guest

    Liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitikin juuri kysellä että mikä tämän tilanne on tällä hetkellä. Helpottaisi kummasti elämää niissä tilanteissa, kun vaimo haluaa kuunnella musiikkia ja itse tekisi mieli pelailla. Puhumattakaan iltapelailuista kerrostalokämpässä.. Joten täällä ainakin yksi joka mielenkiinnolla odottelee tuon julkaisua.
     
  19. hyvokar

    hyvokar Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2005
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täältäkin yksi todistus 8033:n hyvyydestä. Itselläni subbarin ainoa järkevä mahdollinen sijoituspaikka on ns. "lasiseinän" vieressä nurkassa, ikävähkön muotoisessa huoneessa, jossa kaikki seinät ovat eri materiaalia ja katto ja lattia 70-luvun betonielementtejä.

    Huonekorostumat ja kaikuminen poistui aivan luvatun mukaisesti.

    Ikävä kyllä, eilen, (n. 1.5v) käytön jälkeen subbarista ei sitten enää kuulunutkaan mitään; antimodesta ei tulee minkään näköistä sinkkua pihalle, ei edes kalibroidessa. Täytyy kyllä sanoa, että subbari kuulostaa hirveältä ilman tuota taikalaatikkoa, toivottavasti tuleva huoltoreissu on pikainen :)
     
    Viimeksi muokattu: 11.07.2009
  20. koneistaja

    koneistaja Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2006
    Viestejä:
    178
    Saadut tykkäykset:
    0
    tämä on myyty
     
    Viimeksi muokattu: 14.08.2009