Transformers: Kaatuneiden kosto (2009)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Citizen Tony, 09.06.2008.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Huomasin tämän itsekin. Tuo töksähtely oli paikoitellen hyvinkin häiritsevää.
     
  2. ArttuPrkl

    ArttuPrkl Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2006
    Viestejä:
    406
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kun 2 roboa oli lähitaistelussa toistensa kimpussa, ne ikäänkuin sulautuivat yhdeksi möykyksi koska niihin oli ympätty vähän liikaakin sitä detailia ja pikkumutteria eikä touhusta saanut mitään selvää kuka teki kenelle mitäkin. :hitme:
     
  3. proxi

    proxi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.10.2004
    Viestejä:
    290
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika samoilla linjoilla ollaan. Toisaalta tämä oli "parempi" kuin ykkösosa siks että rymistelyä/roboja/jytinää oli enemmän MUTTA toisaalta tosiaan välillä aika sekava. Alussa kohtaukset olivat lyhyitä ja leikkaukset seuraavaan kohtaan oli tosiaan aika tökeröä. Aikajana oli myös ykkösosa mukaanlukien välillä aika koomista. (Eli hälytetään joku paikalle x --> kone onkin jo ilmassa ja yhtäkkiä "muutama" kilometri on matkattu sekunnissa. ) Ehkä Bay halusi vaan paljon kasaan ilman sen kummempia keskittymistä reaaliaikaan jne.

    Ärsyttävintä oli se et muutama uusi robo sai kun saikin leffa-aikaa huimat 2 sekunttia! :eek: :D :grr:

    ..ja se et lopussa "näytti" olevan pari kpl Mixmaster ja Long Haul roboja!! :hitme: Toiset oli jo aikaisemmin kiinnittyneinä Devastator monsteriin ja kaksi muuta mellasti muiden kanssa ihmisten sotilaiden joukossa. PAHA virhe! :D
     
  4. flimtrick

    flimtrick Guest Guest

    Liittynyt:
    29.06.2005
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ohoh aijaa, tulipa yllätyksenä. Eiku yleensäkin näissä Hollywood tusinakurassa ne hyvän näköiset mimmit on siellä nimenomaan sen näyttelijäansioiden takia eikä sen takia että teinit voi kuolaa niiden perään.

    Transformers 1 oli ihan kauheeta sontaa ja tämä 2 osa on todennäköisesti vielä pahempaa sontaa mitä en kyllä vaivaudu edes katsomaan.
     
  5. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 765
    Saadut tykkäykset:
    14
    Oi oi, kylläpäs vaikuttaa lupaavalta!
     
  6. reappear

    reappear Guest Guest

    Liittynyt:
    16.06.2009
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Transformers 1 oli kaikinpuolin hyvä elokuva, vaikka erinomaisuuteen oli vielä matkaa. Tämä asetti suhteellisen suuret odotukset jatko-osalle. Valitettavasti Transformers 2 tuotti pienoisen pettymyksen.

    Heti alusta lähtien huomasi että jokin oli pielessä, aivan kuin joku perus seilori olisi laitettu kapteeniksi kapteenin paikalle (katsoja tässä tapauksessa seilori). Ensimmäinen osa pohjusti hyvin tarinaa sai ainakin minut kiinnostumaan Transformers -maailmasta enemmänkin (pienenä lelut kiinnostivat enemmän kuin itse tarina). Toista osaa katsoessa tuntui siltä että olisi pitänyt tietää paljon enemmän Transformereista jotta pääsisi mukaan heti leffan alusta.

    Elokuvassa oli myös liikaa kohtauksia joissa edellinen kohtaus oli jätetty kokonaan huomioimatta, esim. robotohtorikohtaus. Nämä kohtaukset kun sai ohitettua olan kohautuksella niin pääsi toiseen ongelmaan joka oli elokuvan leikkaus/rytmitys, aivan liikaa tasapaksua mättöä ilman kutkuttavaa odotusta ja sen jälkeistä kliimaksia.

    Kuitenkin toiminta oli hienoa ja yksityiskohtaista. Decepticonit joille annettiin ruutuaikaa olivat uskottavia 'rooleissaan', mutta Autoboteista ainoastaan Bumblebee onnistui luomaan mitään uskottavaa aikaan. Optimus ei vakuuttanut muuten kuin taistellessaan. Repliikit olivat vähän turhan kasari (d'oh).

    Kenraali-/presidenttihöpinät olivat mielestäni aivan turha osa elokuvaa, niillä oli ainoastaan yksi sanoma, sitä korostettiin liikaa ja se pitkitti elokuvaa. Jos elokuvan katsoisi skipaten nämä osat, huomaisi miten turhia ne olivat tarinalle. Muuten ihmisten suoritukset olivat uskottavia, kun ottaa huomioon että ensimmäisessä osassa koko homma tuli yllätyksenä kun nyt taas ihmisillä oli vahvaa know-howta liittolaisiltaan (poislukien aseteknologia).

    Elokuvaa voisi verrata strippibaariin. Kaikkea nättiä on tarjolla, kiusoittelua on ilmassa, mutta et kostu koko reissusta juuri yhtään.

    Mainitsemani turhat osat kun olisi korvattu tarinan syventämisellä ja mytologian avaamisella, olisi leffa ollut erinomainen tämän pituisena.

    :naminami::naminami::):OI
     
  7. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ymmärrän yskän, mutta Megan Fox oli harvinaisen huono ja amatöörimäinen verrattuna jopa niihin viittaamiisi elokuviin. Sanotaanko näin, ett Foxin rinnalla esimerkiksi Armageddonin Liv Tyler -suoritus ansaitsisi Oscarin.
     
  8. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 649
    Saadut tykkäykset:
    64
  9. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Aloitetaan sillä, että suosittelen vahvasti ykkösosan katsomista ennen tätä, sillä muuten saattaapi tipahtaa kärryiltä heti alkumetreillä.

    Mitä TF2:een tulee, kuten muutama jo maininnut onkin, niin vähän liian suurta palaa yritetään haukata ja kokonaispaketti alkaa hajota käsiin. Eikä vartin/puolen tunnin lyhennyskään olisi ollut pahitteeksi, tai sitten juonesta olisi voinut ottaa kokonaan pois
    episodit vanhusdecepticonin kanssa
    . Uusia robotteja esiteltiin molemmin puolin varsin auliisti, ja niistä osa oli yhdentekeviä (lue: saa muutaman sekunnin ruutuaikaa) sekä toki pari ihan onnistunuttakin kuten esim. Devastator ja Fallen. Fanien toiveita on varmasti kuunneltu eli Optimus Primen ruutuaikaa on lisätty ja hänen robottikähinöitä nähdäänkin varsin runsaasti. Myös itsekin ykkösosassa kritisoimaa vähäistä robottien välistä skismaa lisätty
    Megatron/Starscream
    .Valtaisan kauan:eek:kestävä loppuvääntö käy jo terapiasta, mikäli kaikesta aikoo pysyä kärryllä. Eikä ole tasoltaan lähelläkään ykkösosan lopun intensiivistä kaupunkitaistelua...valitettavasti. Tästä leffan suurin miinus, koska elokuvan ns. välivaiheen piitkä pohjustus antaa vähän liian suuret odotukset, vai oliko ne vain itselläni..:confused:

    Näyttelijät hoitavat hommansa koko lailla samalla tasolla kuin aiemmassa osassa, mitä nyt huumoria on ehkä vielä vähän lisätty. CGI-tehosteet ajoivat asiansa, mitä nyt tiikeri iski vähän silmään, joten rahukaiset on siltä osin melko onnistuneesti sijoitettu. Kesäleffaksi kuitenkin vähän pettymyksen maku jäi, ja johtuu varmasti siitä että mitään merkittävää uutta raina ei tarjoa aiemman osan aikanaan tarjoamaan meininkiin nähden. Eiköhän tätä kuitenkin suositella voi mikäli hieno ykkönen kolahti, muut jättäköön väliin.

    2,5/5
     
  10. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    ElvisThePelvis kyllä pisti kaikki ajatukseni paperille (forumille), joten todetaan vain, että hänen kommenttinsa elokuvasta voi lukea kahteen kertaan :)

    Lisänä: Epäloogisuudet yms. jotenkin vähän vaivasivat, esim. poika on erittäin tärkeä ja tietoa tarvitaan, mutta häntä välillä väisteltiin räjähdyksiä ja lentävää roinaa yms, mitkä olisi voineet tuhota tämän niin tärkeän tiedon.

    Lisäksi tuon huumorin tunnistaa kaukaisesti Bad Boyseista (1 ja 2), jossa homma toimi, mutta tässä esim. parivaljakon kuittailu alkoi pelottavasti tuoda mieleen sanat "jarjarbinks".

    Pettymys, mutta piti se silti käydä katsomassa 2/5
     
  11. Lost-Soul

    Lost-Soul Guest Guest

    Liittynyt:
    17.07.2004
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    0
    Transformers 2

    michael bay explosions
    MICHAEL BAY EXPLOSIONS
    MICBAYEXPLOSIONS
    MICHAEL BAYSPLOSIONS
    MI-BA-BLA-BA SPLOSIONS
    MICHAEL BLA-BLA SPLOOM
    (http://www.youtube.com/watch?v=KRS90V8BQGo)

    Välillä näytti siltä, että joku pikselimössö pyörii kankaalla ja räjähdysäänet kertoivat mistä on kyse. Itsellä aika usein oli vaikeuksia tunnistaa roboja, koska kaikki näytti samoilta ja niitä kuvattiin aivan liian läheltä.

    2/5
     
  12. Jiii

    Jiii Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.11.2005
    Viestejä:
    381
    Saadut tykkäykset:
    0
    No eihän meikäläinen jaksanut paikallaan odottaa kuukautta nähdäkseen tämän IMAX-version, vaan oli tänään oli pakko käydä Jyväskylän Fantasiassa vilkaisemassa normaali teatteriversio. Odotukseni olivat erittäin korkealla, koska pidin ensimmäisestä osasta äärettömän paljon. Pienoinen pettymys tämä kuitenkin oli. Juoni oli mielestäni erittäin sekava, ja erityisesti elokuvan ensimmäiset 10min olin ihan pihalla tapahtumista. Elokuvan leikkaus hyppi niin paljon, että olin melkein paniikissa kun en pysynyt kärryillä mitä tapahtuu. Itse robottien temmeltäminen oli kivaa katsottavaa, mutta mukaan oli saatu vain jokunen oikeasti näyttävä kohtaus. Mitä näyttelijöihin tulee, niin mielestäni he vetivät roolinsa ihan hyväksyttävästi (myös Megan Fox), kuitenkin ottaen huomioon millainen elokuva on kyseessä. Se mihin pistin erityisesti huomiota oli kuvanlaatu. Mielestäni Transformers 2 oli hiukan aika epätarkka että sen CGI oli osassa kohtauksista erittäin rakeinen. Esimerkiksi Optimus Prime näytti välillä hiukan halvemmin mallinnetulta kuin ensimmäisessä osassa. Tämä toki voi johtua Jyväskylän Fantasian laitteistostakin, mutta tämän saan selville ensi kuussa kun menen katsomaan saman raihnan IMAXiin. Mutta kokonaisuutena tämä jää ensimmäisen osan varjoon, mutta kyllä tämän parissa viihtyi. Hiukan olisi tosin voinut leikellä turhia kohtauksia pois.

    Arvosanat:
    Transformers: 4/5
    Transformers 2: 2,5/5
     
  13. Jeespox

    Jeespox Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2004
    Viestejä:
    278
    Saadut tykkäykset:
    1
    Olipahan huono leffa, todella surkea tekele.

    Ykkösen vielä katsoi ihan huumorilla, se oli oikealla tavalla hölmön huvittava. Tämä oli pelkkää kuonaa enkä tiennyt itkeäkö vai nauraa kun jengi näytöksen loputtua taputti. Huhhuh, mitä skeidaa.
     
  14. Rela

    Rela Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aivan uskomattoman huono. Tämän huonoutta ei voi edes liioitella, niin huono se oli. Elokuvissa oli älyttömän surkea juoni, se oli pökerryttävän epälooginen ja täynnä aivan turhia sivujuonia. Näin kevyttä käsikirjoittamista ei ole ennen nähty edes Bayn elokuvissa. Pari kivaa efektiäkään ei jaksanut kiinnosta tippaakaan tässä sekasotkussa. Se ensimmäinen osakin on mestariteos tähän verrattuna.

    1/5
     
  15. NaftaLefa

    NaftaLefa Guest Guest

    Liittynyt:
    07.03.2009
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Myös minun näkemäni versio oli epäskarppi. Tämä johtuu huolimattomasta kopioinnista. Näitä hittileffoja kun pitää saada massiivinen määrä samaan aikaan jakoon. Yleensä kaikki jenkkikopiot ovat epäskarppeja, ja suomileffat priimaa kelaa. Blu-raylla tai IMAXissa tilanne on onneksi toinen.

    Leffa oli paskempi kuin ykkönen, mutta audio/visuaalisesti kaunis.
    2,5/5 (1* = megan fox, 1* = CGI anim. + audiokanavat, 0,5* = optimus primen ääni)
     
  16. Larry

    Larry Guest Guest

    Liittynyt:
    02.10.2003
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    1
    En ole vielä leffaa nähnyt mutta sunnuntaina olisi tarkoitus katsoa tämä tekele. Odotukset eivät ole huippukorkealla huonojen arvostelujen jä täällä luetun kritiikin jälkeen. Mutta en usko että Michael Bay pettää. Olen pitänyt kaikista hänen aikaisemmista elokuvistaan ja uskon että hän tarjoaa viihdyttävän toimintapaketin tälläkin kertaa. Juuri tätä odotan Baylta: Audiovisuaalitusta tykitystä ilman turhia häiriötekijöitä. Moniulotteinen juoni, henkilöhahmot ja näyttelijäsuoritukset...ei kiinnosta sitten pätkän vertaa kun ohjaajana on Michael Bay. Hän pystyy rakentamaan nättävän viihdepaketin vaikka näyttelijöinä ja käsikirjoittajina olisi pystymetsästä napattuja amatöörejä.
    Katsotaan sunnuntaina miltä tämä raina maistuu:)
     
  17. chevalier

    chevalier Guest Guest

    Liittynyt:
    26.01.2009
    Viestejä:
    179
    Saadut tykkäykset:
    0
    the rock - hyvä toimintaelokuva edelleen
    armageddon ja pearl harbor - vetelää ja siirappista puuroa

    ...

    transformersist - komeita robottiefektejä, mutta sen verran paskasti ja sekavasti ohjattuja tilkkutäkkejä, ettei näistä ole mitään iloa. michael bay osaa sinänsä ohjata isoja ja komeita toimintakohtauksia, mutta miehellä ei ole MINKÄÄNLAISTA alkeellisenkaan dramaturgian ja juonenkuljetuksen tajua. robotteja on vaikka kuinka, ruudulla sattuu ja tapahtuu, mutta mitään ei jää mieleen. kaikki on sekavaa, mihinkään ei saa oikeanlaista kosketusta, minkään asian puolesta ei jännitä, mikään asia ei hetkauta. löysärakenteista, sekavaa ja unettavaa mössöä.

    "aivot narikkaan" -periaatteeseen turvautuminen tässä tapauksessa kertonee enemmän katsojasta, kuin elokuvasta. vaikka kuinka olisi aivot narikassa, niin tämä oli huono. ainoastaan huono. on se nyt saatana, kun pelkät robotit, räjähdykset, sekä sekava ja jännitteetön juonenkuljetus ovat hyvän viihteen merkkejä, kunhan vain "jättää aivot narikkaan".

    PTHYI!!!
     
  18. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Ensimmäinen osa oli leppoisaa ajanvietettä, mutta tämä oli kyllä totaalisen roska tekele!!:sick:
     
  19. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Se oli sarkasmia.
     
  20. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Mun näytöksessä ei kukaan edes taputtanut. Tosin hellyyskohtauksissa ym. salinläpi kuului mm. "voi nyt vi*tu" sekä "ei nyt saat*na" sekä lopussa joku takana mörähti "kuin kauan tätä vielä kestää?"