Sony BDP-S350 ja BDP-S550.

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana matti lammikko, 26.02.2008.

  1. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin ps3:ssa on globaali valinta blu-ray(ja dvd) oletustekstityskieleksi. Kai muissakin soittimissa tuollainen asetus löytyy niin ei tarvi sätkiä mikä kieli sieltä ekana tulee esille kun painaa subtitle nappia?
     
  2. Kurnipsi

    Kurnipsi Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2005
    Viestejä:
    141
    Saadut tykkäykset:
    0
    On siellä asetuksissa valinta ja suomi valittu, mutta kun tuo S350 ei sitä tottele! :hitme:
    Ainakaan vanhahkolla firmiksellä.
     
  3. MeiserLeiser

    MeiserLeiser Guest Guest

    Liittynyt:
    10.05.2003
    Viestejä:
    198
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen saapui tuo Amazonin kautta tilattu esittelylaite. Mistään muusta kuin kerran avatuista pusseista ei huomannut että olisi käytetty ollut. Ei edes sormenjälkiä tai pölyä ei näkynyt soittimen pinnassa.

    Näin tottumattomalle soittimen hitaus oli jotai uutta. Blu-rayn hitautta osasin odottaa mutta dvd:nkin menuissa meno on todella hidasta verrattuna muihin soittimiini. Eipä tuo minua haittaa mutta pieni "kauneusvirhe" kuitenkin. Analogilähtöjen kautta normi dolby digitalit kuulostaa samalta kuin optisen kautta ilman vahvistimen "bass boost" toimintoa. Sen pääkaiuttimet -10 dB homan tein mutta sekin luonnollisesti korostaa vain subin ääniä. Full Metal Jacket leffan 5.1 PCM kuulosti ainakin selvästi kirkkaammalta kuin saman levyn 5.1 DD joten käytän jatkossakin analogi liittimiä. Blu-ray kuvassa ei mitään ihmeellistä. Nuo pc:llä toistetut 1080p ripit on yllättävän hyvälaatuisia. Liiketoisto tosin oli täydellinen verrattuna pc. Vaikka pc:n laittaa 24 Hz tilaan ei se jostaisyystä silti aina näytä samalta. DVD skaalaus onnistui ilman sahalaitoja joten eikai parempaa voi toivoa.

    Kaikenkaikkiaan vaikuttaa mainiolta värkiltä. :thumbsup:
     
  4. MeiserLeiser

    MeiserLeiser Guest Guest

    Liittynyt:
    10.05.2003
    Viestejä:
    198
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos tässä värkissä muuten mahdolista säätää tekstityksen paikkaa ja kokoa? Näillä perusasetuksilla on noita kissankokoisia kirjaimia keskellä ruutua. Alapuolella kun olisi se musta palkki mihin ne voisi sijoittaa.
     
  5. Sonny Burnett

    Sonny Burnett Guest Guest

    Liittynyt:
    15.12.2004
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tätä resoluutioasiaa on saatettu jossain vaiheessa tätä pitkää ketjua sivuta, mutta jos joku viitsisi kommentoida. Hankin eilen tuon 550-mallin ja kytkin sen HDMI:llä Sony KDF-E42A11E -taustaprojektiotelkkuuni jonka reso on 1280x720.

    Olisiko parempi laittaa suoraan soittimen asetuksiin että lähettää 720-kuvaa, jos se on television oma resoluutio vai onko parempi antaa olla asetuksissa "automaattinen" jolloin soittimelta lähtee 1080 pikseliä? Onko tällä asialla merkitystä käytännösä?

    Vahvistimena on Yamaha RX-V430 ja liitin analogisesti äänet rca-piuhoilla vahvarin 6CH-Input tuloihin. Ensimmäinen katsottu Blu-Ray leffa oli länkkäri: Appaloosa, eikä bassoista ollut tietoakaan ennen kuin soittimen asetuksista väänsi sen -10db kaikille muille kaiuttimille paitsi subbarille. Kuitenkin dynamiikka ja matalat taajuudet tuntuivat tosi heikoilta, eikä takakaiuttimista kuulunut kuin hyvin vaimeaa ääntä. Odotin ensimmäistä kertaa upeaa HD-ääntä, mutta pettymyksen puolelle vielä tässä vaiheessa jäänyt...

    DVD-levyltä Master & Commanderin normaali DTS tuotti valtavasti bassoa ja todella elävän oloisen surround-äänen. Joka tapauksessa näyttäisi siltä että subbarin äänenvoimakkuutta joutuu säätämään omalla nupikallaan, joten olisiko parempi jättää soittimesta tuo -10db säätämättä millekään kaiuttimelle ja leffakohtaisesti säätää bassoa subbarin äänenvoimakkuussäätimellä?
     
    Viimeksi muokattu: 21.05.2009
  6. miksu

    miksu Amatööri - monella tapaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.04.2001
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    16
    Laita siihen asentoon, kummassa kuva on mielestäsi parempi. Riippuu siitä, kummassa laitteessa (soitin vai tv) skaalaus hoituu paremmin. Kompromissi se on joka tapauksessa, sillä kuva skaalataan aina jossakin vaiheessa. Kokeile sekä Blu-Rayllä että tavan DVD:llä. Valitse parempi kuva sen mukaan, kumpia katsot enemmän... Itellä näyttölaite (Optoma HD70) hoitaa skaalauksen, soittimelta lähtee aina 1080.

    Sekin hieman makuasia ja riippunee lisäksi käytetystä leffasta. Itellä muut kanavat -10 dB ja hyvin jyskää tarvittaessa. Vahvistin on vanha Yamaha RXV-396 ja kaiuttimet + subi Chorusta. Pitää vaan muistaa tiputtaa volumet alas kun vaihtaa ohjelmalähdettä...
     
  7. Sonny Burnett

    Sonny Burnett Guest Guest

    Liittynyt:
    15.12.2004
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitti miksu. Toinen katseltu blu-ray leffa oli Valheiden Verkko ja äänetkin kuulostivat jo todella hyviltä verrattuna Appaloosaan ja VV tarjosikin heti alussa hyvän kohdan vertailla 1080 ja 720 -vaihtoehtoja, kun ruudussa näkyi tietokoneen näyttö jonka teksti erottui vaikka olikin pientä. Sillä automaattiasetuksella näytti selkeästi terävämmältä ja tarkemmalta kuin 720-asetuksella.
     
  8. Kolli

    Kolli Guest Guest

    Liittynyt:
    20.03.2007
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko käyttäjät olleet tyytyväisiä BDP-S550? Kuinka nopeasti pääsee kahteleen elokuvaa vai lataileeko pitkäänkin?
     
  9. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Todella tyytyväinen olen ollut. Laite ei ole jumittanut eikä muutenkaan mitään ongelmia ole ollut. Käyttölogiikka on hyvin tehty ja yksinkertainen, ja kuvanlaatu on minusta hyvää tasoa. Kerran sattui sellainen, ettei laite lähtenyt heti lukemaan BD-levyä (vuokralevy), mutta kun mikroliinaa käytti levyllä, niin samantien alkoi toimimaan.

    Tässä olen viime päivät Band of Brothers -BD-levyjä katsellut. Sanotaanko näin, että laitteen käynnistämisestä BD-levyn valikkoon pääsemiseen (olettaen että BD-levy on sisällä) kestää BoB-levyn kohdalla (mukaan lukien ne aluksi tulevat varoitukset/ilmoitukset) noin 20-30 sekuntia (erittäin karkea arvio).

    Silloin kun olin ostamassa BD-soitinta pidin nopeutta tärkeänä. Kai sitä halusi, että laite on kaikin puolin hyvä, ja kun muutkin olivat nopeuden nostaneet kriteeriksi niin sitä halusi itsekin pitää sitä sellaisena. Nykyään en oikein edes ymmärrä miksi nopeutta pitäisi olla enemmän. Kenellä on oikeasti niin kiire, että virtanapin painalluksen jälkeen ei olisi varaa odottaa muutamia kymmenia sekunteja ennenkuin elokuva pyörii jo ruudulla? Itsekin käyn usein jääkaapilla ja muita juttuja puuhailemassa ennen kuin edes ennetän asettua sohvalla katseluvalmiuteen.

    Sanotaanko näin, että tällä hetkellä (kun Oppo ei edelläänkään ole vielä oikein myynnissä) ottaisin kaikista BD-soittimista tämän tai varauksella Pansun BD80:n. Samsungin uusissakin malleissa on todettu ongelmia, ja kun niissä ei ole enää edes Reon-piiriä mukana, niin kyllä S550 on loistovalinta. Tosin itse ostinkin sen aikoinaan verkkokauppa.comin hetkellisenä 240 euron alennushinnalla. :)
     
  10. Kolli

    Kolli Guest Guest

    Liittynyt:
    20.03.2007
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitääkö paikkansa et koneessa vain 1 hdmi? siis BDP-S550 kyseessä
     
  11. pinkeliviinica

    pinkeliviinica Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    1 836
    Saadut tykkäykset:
    0
    kyllä kun enempää ei tarvitakkaan (ei bluray-soitin mikään video ole) (enemmän jos tarvitaan niin ne löytyy av vahvistimista skaalauksen kera yms)
     
  12. RiQ55

    RiQ55 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.08.2007
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Asiaa on kyllä käsitelty jo paljon, mutta vaivaan vielä kerran: sony 550 kytketty vanhaan Yamahaan "multichannel analog"- kytkennällä eli kuudella rca piuhalla ja ääniasetuksista valittu etusijalle ko. kytkentä. Blu ray levyjen ääni tuntuu tulevan ulos upeasti. Kysymys: toimivatko tällä kytkennällä myös dvd levyjen DD 5.1 ja DTS 5.1 äänet vai pitääkö välillä vaihtaa asetuksista optinen/koaksiaali?
     
  13. miksu

    miksu Amatööri - monella tapaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.04.2001
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    16
    Toimii mainiosti näin. Itellä on todella vanha Yamahan A/V-vahvistin, jossa mm. ei ole DTS-purkua lainkaan. Vaan tällä soittimella pääsee vanhoillakin levyillä nauttimaan "paremmasta" äänestä.
     
  14. RiQ55

    RiQ55 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.08.2007
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos tiedosta ja hyvä ettei tarvitse 'jumpata' asetusten kanssa koko ajan, on niissä riittänyt puuhaa ihan muutenkin...:)
     
  15. AHeikkila

    AHeikkila Guest Guest

    Liittynyt:
    24.09.2007
    Viestejä:
    129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli Sony Centerissäkin huima ale, alle 300 euroa S550. Koskahan Sonyltä tulee uusi mallisto myyntiin?

    Jos jotain lisää kaipaisi S550 niin se olisi monipuolisemmat hallinnat säätöihin, nyt ne ovat liian yksinkertaiset. Olisi edes joku "advanced" -nappula jonka ruksaamalla pääsisi säätämään tarkemmin asioita ja sitten ne joille nytkin on liikaa vaihtoehtoja voisivat tyytyä "basic" -tilaan. :D Muuten on kyllä täyttänyt BR-soittimen tehtävän täälläkin ihan täydellisesti enkä oikeastaan yllämainitus lisäksi mitään osaa kaivata.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 26.06.2009
  16. mishrak

    mishrak Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2006
    Viestejä:
    238
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään tuli 550 tänne, kirjoittelenpa jotain kokemuksia.
    Yksi leffa tällä hetkellä katsottuna (Taken) dynamiikkaa ainakin löytyy kunnolla, kunhan nuo analogilähtöjen säädöt sai kuntoon. Vahvistin pitää olla todella lujalla. Marantz SR-3001 ja blu-raylla -5db dvd:llä n.-15-18db. Ei kai tuolla niin väliä kunhan muistaa laskea äänen voimakkuutta kun vaihtaa äänilähdettä.
    Kuva on hyvä, erillistä dvd-soitinta en tarvitse vaikka käytettävyydessä voittaisikin blu-rayn. Huomasin kuvassa kuitenkin jonkinlaista nykimistä tai pätkimistä tosin loppupäässä leffaa ei enää pahemmin häirinnyt. Onko tuo vika vai ominaisuus?
    dvd:tä katsellessa on pari kertaa kadonnut kuva. ja välillä tullut valkoisia yhden framen pituisia välähdyksiä kuvan alalaitaan. Pitää koittaa toisella hdmi kaapelilla katoaisiko nuo.

    Edit: taas tulee tuo valkoinen välke: koko kuvan levyinen mutta ei kovin korkea. N. tekstitysten kohdalla. n. minuutin välein, nopea yhden framen välähdys. Ja tulee ainoastaan 1080p asetuksella. Ei esim. 1080i:llä. Pelkästään dvd-levyillä.
     
    Viimeksi muokattu: 01.07.2009
  17. timo64

    timo64 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.06.2009
    Viestejä:
    248
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mikrobitin 12/2008 mukaan S350 ei osaa toistaa jpeg-kuvia muusta lähteestä kuin cd/dvd levyltä.
    Eikö tosiaan onnistu laitteeseen kytketyltä usb-tikulta?
    Paljon helpompaa olisi kopsata tietsikalta kuvia tikulle kuin poltella niitä levylle.
     
  18. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 765
    Saadut tykkäykset:
    14
    Ei ole normaalia toimintaa. Kertaakaan en ole huomannut nykimistä eikä mitään kuvan välkyntää tai katoamista nillä XXX määrällä leffoja jotka on tullu katottua tällä 550:llä.
     
  19. miksu

    miksu Amatööri - monella tapaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.04.2001
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    16
    Ei pysty, usb-muisti on ainoastaan bd-live materiaalia varten.
     
  20. mishrak

    mishrak Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2006
    Viestejä:
    238
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sen verran selvisi, että tuo kuvan nykiminen johtuu televisiosta. (panasoninc g10)