Sony V5500-sarja

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana sijk, 17.06.2009.

  1. sijk

    sijk Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.03.2005
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sonyn W5500-sarjasta täällä on jo reilusti keskustelua, mutta V5500 on jäänyt vähemmälle huomiolle. Tähän threadiin on siis omistajien ja muidenkin kommentit tervetulleita. Erityisesti vertailu W5500-sarjaan ja Samsungin vastaavanhintaisiin malleihin kiinnostaa ainakin minua.

    V5500:ssa ei ole 100 Hz Motionflow -tekniikkaa kuten W5500-sarjassa ja ilmoitettu kontrasti on hieman alhaisempi. Millaiselta ero näyttää käytännössä? Muuten ominaisuudet vastaavat toisiaan ja myöskin Cable HD Ready -hyväksyntä löytyy. AVForumsin mukaan paneelityyppinä on molemmissa sarjoissa S-PVA lukuun ottamatta 37 tuuman mallia, jossa on AUOn paneeli.

    Sonya on moitittu erityisesti valovuodoista, tosin joidenkin mukaan niitä ei järkevillä säädöillä huomaa edes pimeässä. Tästäkin olisi mukava kuulla kokemuksia.

    Muutama linkki vielä:
     
  2. MotioN

    MotioN Guest Guest

    Liittynyt:
    26.08.2004
    Viestejä:
    189
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä vaikuttaa vahvimmalta vaihtoehdolta myös itselle. 52" irtoaa varsin kohtuulliseen hintaan 1500e. Kuulisin kanssa mielellään käyttäjien kokemuksia tästä sarjasta/mallista. :thumbsup:

    Ainakin kaupassa vertailua tehneenä en ole huomannut suurta eroa W5500 sarjaan... Onko 100hz tekniikasta hyötyä bluray käytössä?
     
  3. sijk

    sijk Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.03.2005
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse en tosiaan ole vielä ehtinyt käydä vertailemassa näitä, mutta kerron kyllä hieman myöhemmin miltä näytti. 24p ei ole ainakaan jaollinen 100 Hz:llä, joten äkkiseltään ajateltuna ei luulisi toimivan. Täytyy koittaa kysyä, jos vaikka Sony Centressä tietäisivät.

    Tähän liittyen hdtvorgin arvostelun kommentti on mielenkiintoinen:
     
  4. wickerman

    wickerman Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    26.09.2006
    Viestejä:
    845
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä juuri tämä töllö tuli. 40 tuumaisena vain. Vaimosta tämäkin liian iso. Vertailin näitä telkkareita kaupoissa ja itse en huomannut kuvassa mitään eroa V ja W mallin kanssa. Siksi päädyin halvempaan ja välirahalla ostan sitten vaikka ps3:sen :)

    Kuva on minulle ainakin hyvä.. vähän valovuotoa näkyy jos laittaa taustavalon täysille (asetus 10) täysin mustalla kuvalla.. Tosin peruskäytössä valo on 3 tai 4 ja silloin sitä ei huomaa ollenkaan..

    Kuhan vähän vielä säätää ja laittaa niin osaan kertoa paremmin.. Ei vain ole näitä telkkareita ollu mulla aikasemmin tämmösiä niin en osaa oikein vertailla..
     
  5. AntZ

    AntZ Guest Guest

    Liittynyt:
    22.06.2001
    Viestejä:
    412
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on reilun kuukauden ollut 46v5500 käytössä ja tuntuu että nuo valovuodot on hieman tasoittuneet. Ihan tyytyväinen olen kyllä telkkuun, vaikka tuo valovuoto aiheuttikin plasman jälkeen pientä **tutusta.. :D
    Onkos tähän malliin jossain optimaalisia asetuksia tarjolla? :p
     
    Viimeksi muokattu: 17.06.2009
  6. Lantsa

    Lantsa Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2007
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oliskohan tässä hyvä vehje pelikäyttöön? PS3:lla ja PC:llä tulisi pelailtua. Lisäksi Bluray leffoja katseltaisiin ja telkkariakin tietysti. Ilmeisesti toi 100Hz puute ei näy missään muussa kuin telkkarinkatselussa? Ja eikös tässä ole aika pieni input lagikin eli siksi juuri pätevä laite peliruuduksi?
     
    Viimeksi muokattu: 19.06.2009
  7. Jeukkuli

    Jeukkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    1 867
    Saadut tykkäykset:
    10
    Techradarin revikassakaan ei moitita liiketoistoa, eli mikäli uskoo testeihin (mutta testejähän tekevät lahjotut ja mitäänymmärtämättömät taukit joiden sanoihin ei ole luottamista ;) )niin tuosta 100 Hz:n puutteesta ei olisi haittaa käytännössä.

    Hmm, Gigantin nettikaupassa tämä olisi 899€, pitääpä kassella syssymällä miten tämä pärjää hintakisassa. Toisaalta valovuodot epäilyttää, mutta toisaalta jos Gigantista ostaisi niin voisi hyödyntää 30 päivän koeaikaa.
     
  8. torben

    torben Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2003
    Viestejä:
    265
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä 32V5500 ja siihen liittyen kaksi kysymystä:

    - Löytyisiköhän jostakin suositellut säädöt parhaan kuvanlaadun saamiseksi?
    - PC on kiinni töllössä HDMI:n kautta. Esimerkiksi ikkunaa liikuteltaessa se jättää jälkeensä "varjon". Olen pyrkinyt kytkemään kaikki kuvanhuononnukset pois. Mikä mättää?
     
  9. wickerman

    wickerman Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    26.09.2006
    Viestejä:
    845
    Saadut tykkäykset:
    0
    - Suositeltuja säätöjä löytyy paljon ainakin W malliin ja käytännössä nämä on identtiset. V mallista puuttuu vain se 100Hz motionflow.

    - Itellä toimii todella hyvin PC HDMI kautta. Paljon on koneelta laitettu virkistystaajuudeksi? ja laita Game mode tai Grafiikka mode päälle telkkarista.

    Itsellä aika lähelle tämmöiset säädöt:

    [​IMG]

    värilämpö on itellä warm1 (lämmin 1) poiketen tosta.
     
  10. torben

    torben Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2003
    Viestejä:
    265
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos!

    Miten tuon Picture Mode: Cineman saa päälle? Itselläni ei ko. kohdassa ole tuota valintaa.

    Sonyn valikot ovat ylipäänsäkin ehkä surkeimmat mitä olen aikoihin nähnyt.
     
  11. wickerman

    wickerman Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    26.09.2006
    Viestejä:
    845
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se on se elokuva moodi.. eli kaukosäätimessä ylhäällä se onkohan oranssi nappi kolmannella rivillä, theatre tms. se kannattaa laittaa leffoihin ainakin päälle. Ja toi kuvaastetus on kai teräväpiirto elokuvia varten tehty.. Aika lähelle samoilla säädöillä kyllä itse katson telkkariakin. Mutta jos ton mukaan laittaa noi niin pienet säädöt on sen jälkeen helppo tehdä itse niin että kuva omaa silmää miellyttää. Ainakin itse sain näin todella hyvän kuvan.
     
  12. torben

    torben Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2003
    Viestejä:
    265
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos jälleen, nyt on asetukset sisässä ja kuva näyttää hyvältä mutta edelleen PC:n kuva aavistuksen verran häntii. Tämän huomaa helpoiten menemällä Firefoxin vakioaloitussivulle (Google) ja rullaamalla sivua ylös alas. Ainakin itselläni tällöin näkyy, miten Firefoxin logo näkyy hetken aikaa edellisessä paikassa. Kuvaa saa katsoa aika tarkkaan että tämän huomaa. PC:n monitorilla en vastaavaa efektiä näe.

    (Edelleen pitää jatkaa purnausta käyttöliittymästä sen verran, että Picture mode / Theatre Mode / Film mode valintojen yhdistelmä on käsittämätön sotku.)
     
  13. wickerman

    wickerman Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    26.09.2006
    Viestejä:
    845
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo mutta noihin tottuu aika nopeasti. Ja ne jää muistiin että mikä kuva moodi on käytössä missäkin sisääntulossa. Esim itse kun alan katsomaan elokuvaa ja laitan kanavaksi HDMI 2 niin tulee elokuva moodi automaattisesti käyttöö ja siinä se theatre päällä. Kun taas menen tavalliseen telkkarikuvaan niin hyppää päälle automaattisesti oma säätö.

    En itse tota häntimistä kuvassa huomaa. Tietokone kun kiinni niin kuva on 60Hz ja sitten on se frafiikka tai pelimoodi päällä. Itsellä 40 tuuman versio mutta ei noissa pitäisi olla eroa. Katso tietokoneelta millä virkistytaajuudella se kuvaa lähettää..? jos on alhainen niin silloin on varmasti ärsyttävää nykimistä.
     
  14. vanbasten

    vanbasten Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2006
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Molemmat on tullut koettua, kun ostin 40V5500:n ja kaupan autokuski toi vahingossa W5500:n kotiin :)

    Pari viikkoa kattelin tuota kalliimpaa ja sen jälkeen sitä minkä olin ostanut kun kauppa kävi vaihtamassa koneet.
    Täytyy sanoa että minä en ole huomannut yhtään mitään eroa kuvanlaadussa.
    Tosin vähän vajavaisella arsenaalilla on tullut käyteltyä kun en omista ainuttakaan HDMI -laitetta enkä ole PC:tä siihen liittänyt...

    Tallentava boksi on yhdessä scartissa, PS2 toisessa ja DVD komponenteilla kiinni. Noiden kuvanlaadussa en huomaa mitään eroa, en liikkuvalla enkä liikkumattomalla kuvalla. USB-rööristä digikuvat näyttää molemmissa samanlaisilta.
    Valovuodosta en osaa sanoa, joko sitä ei ole tai en vaan ole näin kesällä katsellut riittävän pimeässä.

    Ja onneksi en ehtinyt hankkia mitään bluray-vermeitä silloin kun tuo W asui vielä meillä, nyt harmittaisi jos se kuva olisi huonompi tässä vähempihertsisessä... :)
     
  15. wickerman

    wickerman Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    26.09.2006
    Viestejä:
    845
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuvahan on täysin identtinen. Ainut ero mikä voi olla on liikkeentoistossa.. Joillekkin ihmiselle 100Hz mallissa nopeat kohtaukset liikkuvat sulavammin. Itsekkään en huomannut yhtään mitään eroa näissä kahdessa mallissa ja otin V mallin.
     
  16. espa1

    espa1 Guest Guest

    Liittynyt:
    05.05.2005
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muutaman päivän pähkäilyn jälkeen päädyin hankkimaan Sony 32-tuumaisen V5500:n. Telkkari on vastavalmistuneen talomme kakkos- tai kolmostelkkari, ja sijoituspaikka makuuhuone. Jatkossa hankittavaksi tulee olohuoneen noin 40-tuumainen ja arkiolohuoneen (leffahuoneen) hieman suurempi vehje. Haussa oli siis masiina, josta löytyy "yhteensopivia" malleja näihin muihin tiloihin. Ajatus oli, että ainakin käyttöliittymä saisi kaikissa vehkeissä olla sama, jotta ei tarvitse montaa eri käyttölogiikkaa opiskella ja muistella.

    Vaihtoehtona oli lähinnä Samsungin B-mallisarja. Myös LG:n ja Philipsin laitteita kävin katsomassa ja speksit/testit lukaisin. Melkoinen urakka tuo laitteen valinta. Lopulta kai valintaan vaikutti melko paljon myös fiilis.

    Ensimmäinen ilta meni (kaapeliverkon) TV-kuvan laatua ihmetellessä. Eipä kuva liikkeessä näin hyvältä näyttänyt. Säätöjä tein vain hyvin suurpiirteisesti, aika nopeasti pääsin sellaiseen tulokseen, että vaatimustasoni oli reippaasti ylitetty. Myös yksi DVD-leffa tuli katsottua ja kuvanlaatu oli odotetusti hyvä. Testeissä moitittua valovuotoa en ole havainnut.

    Normaali TV- ja leffakäyttö siis vähintäänkin täytti odotukseni ja tässä kohtaa olin vähintäänkin tyytyväinen hankintaani. Käyttöönotto oli myös helppoa ja nopeaa, enkä manuaalia joutunut pläräämään. Ohjelmaopas on selkeä ja kanava vaihtuu ripeästi (verrattuna ainakin erääseen Philips-malliin, jossa kanavanvaihtoviive oli poissulkeva tekijä).

    Seuraavana iltana ajattelin katsella, mitä iloa koneen Ethernet-liitännästä on. Töpseli kiinni telkkariin ja IT-keskuksessa kyseisen lähdön kytkeminen reitittimelle. Siinä se oli. Telkku oli Internetissä. Hirveästi en näistä nettiyhteyden tarjoamista "vempaimista" kostunut, kenties tilanne muuttuu, kun Sonyn saitille tulee uusia "vempaimia". Telkkarin taustakuvana (kuvakehys) käytettävä kuvakirjasto saattaa olla hyödyksi, sillä sieltä löytyi upeita kuvia. Toisaalta, ehkä sitä mieluummin laittaa esille omia kuviaan. No, summa summarum: Internet-yhteys ei hirveästi tuo lisäarvoa minulle.

    Vaan verkkoyhteyteen liittyi toinenkin käyttöalue: DLNA. Ajatuksena siis se, että telkun kautta voi nauttia mediasta, joka on tallennettu johonkin lähiverkon laitteeseen. Päivitin XP-läppäriini Windows Media Playerin versioon 11, joka oli vaatimus, jotta WMP pystyy toimimaan DLNA-lähteenä. Aikaisempi versio oli 10 ja sen päivittäminen hoitui muutamassa minuutissa. Streamauksen käynnistäminen oli naurettavan helppoa! Kun telkkarin käynnisti, niin läppärin palkkiin tuli ilmoitus asiasta (tyyliin "havaittu DLNA-yhteensopiva masiina "Sony KDLV5500"). Meinasi tirahtaa sinapit housuihin tuossa kohtaa - olin varautunut tappelemaan yhteysongelmien kanssa tovin ja välitön "yhteys" telkkarin ja läppärin välillä tuntui uskomattomalta. Parin hiirenklikkauksen jälkeen telkkarille oli sallittu kaiken läppärissä olevan median käyttö. Ei kun kokeilemaan. Aikaisemmin olin jo tökännyt telkkariin USB-tikun, jolla oli kuvia ja MP3-musiikkia. Osasin siis jo käynnistää kuvaesityksen taustamusiikilla tärästettynä (sekin muuten oli vähintäänkin tyydyttävä kokemus - eipä ole omat kuvat koskaan olleet näin hyvän näköisiä). Nyt homma hoitui vastaavalla tavalla, mutta valittavissa oleva kirjastosisältö oli jotain ihan muuta kuin USB-tikun sisältö. Läppärissä on tuhansia kuvia ja satoja albumeja musiikkia, kaikki telkkarin kautta kahlattavissa. Valokuvien katselu siirtyi aivan uuteen aikakauteen tämän myötä. Poissa on kaikenlainen piuhojen kanssa pelaaminen ja kuvanlaatu on mahtava. Ainoa moite tulee siitä, että kuvaesityksessä nopea kelaaminen eteen- tai taaksepäin ei onnistu. Kuvien "lataaminen" (ilmeisesti tähän liittyy jotain prosessointia) on sen verran hidasta. Tuntuu kuitenkin, että verkon kautta kuvien selailu on hieman nopeampaa kuin USB-tikun kautta. Varmaan kuvien katselu olisi sulavampaa, jos ne olisivat valmiiksi telkkarin resoluutiossa, mutta tuskin alan tekemään 1920x1080-koon kopioita tätä varten. Kenties ykköstelkkariksi valitun mallin prosessori on sen verran ripeämpi, että tämä (lievä) ongelma poistuu.

    DLNA:n kautta en saanut videoita katseltua. Näköjään telkkari ei tue kuin hyvin suppeaa videoformaattien valikoimaa, eikä minulla ollut yhtään videota valmiina tuetussa formaatissa. No, tässä vaiheessa tuo ei harmita. Tarkoitus on jossain vaiheessa hankkia DLNA-yhteensopiva verkkolevy, jolle siirrän kaiken median. Tuossa yhteydessä täytyy varmistua, että videot tulee tallennettua formaatissa, jota telkkari tukee.

    Tällainen viesti erittäin tyytyväiseltä V5500:n omistajalta. Kuvanlaadun kukin voi todeta kaupassa ja/tai testejä lukemalla. Vähemmän on tuotu esiin muita ominaisuuksia, joista tämä DLNA ainakin itselleni oli erittäin positiivinen yllätys.
     
  17. Blacktor

    Blacktor Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2009
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osaisiko joku telkkarin omistava sanoa, saako tähän 1:1 pikselitarkan kuvan natiiviresoluutiolla tietokoneelta, siis ilman mitään skaalauksia? Tieto kiinnostaisi molempien, VGA- ja HDMI-tulojen osalta.
     
  18. sijk

    sijk Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.03.2005
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päädyin kohtuullisen hintaeron vuoksi 40W5500-malliin, mutta eiköhän se toimi skaalauksen osalta samoin kuin V. Sekä VGA että HDMI näkyy tietokoneelta pikselitarkkana 1920 x 1080 -resoluutiolla ihan oletuksena. Voi tosin olla, että jotkin vanhat näytönohjaimet eivät näitä HD-resoja osaa näyttää.

    Kuva näyttää tietokonekäytössä hyvältä ainakin grafiikka-tilassa, joskin terävyysasetus kannattaa lisäksi laskea lähelle minimiä.
     
  19. AntZ

    AntZ Guest Guest

    Liittynyt:
    22.06.2001
    Viestejä:
    412
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos kukaan saanut RSS reader widgetissä pelittäämään mitään uutis RSS feediä? Herjaa XML formaattia / UTF-8 koodausta esim. amppareilla ja iltalehdellä. :(

    Edit: näköjään CNN:n RSS:t ainakin toimii.
     
    Viimeksi muokattu: 07.07.2009
  20. Kurnipsi

    Kurnipsi Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2005
    Viestejä:
    141
    Saadut tykkäykset:
    0