There Will Be Blood

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Tepi76, 03.11.2007.

  1. att

    att Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aivan samaa mieltä. Oli tälläkin elokuvalla toki ansionsa, mm. se ihmisten hiipivä hulluus/viha, joka kasvoi ja kasvoi kunnes lopulta yltyi kohtalokkaisiin mittasuhteisiin, käsiteltiin elokuvassa hienosti. Näyttelijäsuoritukset olivat myös erittäin vahvat. Toisaalta taas kerron hitaus, suoranainen raukeus, tökki toisinaan hieman. Aihekaan ei ehkä ollut lähtökohtaisesti niin herkullinen kuin Menetetyssä Maassa. Mainio elokuva, mutta ei vuoden paras.

    Elokuvan soundtrack täytyy kyllä vielä mainita erikseen, se oli nimittäin aivan kamala (musiikillisesti). Aikoinaan pidin Ravenous elokuvan soundtrackiä huonoimpana, sitten Eyes Wide Shut tuli ja vei kärkipaikan, mutta kyllä There Will Be Blood pisti vielä paremmaksi - eli siis huonommaksi. Tätä en halua levynä. (Mamma Mia pistäisi todennäköisesti vielä kauheammaksi, mutta sitä en kyllä ainakaan näillä näkymin aio katsoa.)
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No joo, kieltämättä tuo "hiipivä piina" soundtrack mikä toi osittain mieleen jostain syystä Kubrickin Hohdon tuntui irralliselta. Ensimmäinen tuntuma oli se, etten vain ymmärrä miksi tällaista musiikkia soitetaan juuri tässä kohdassa. Sen jälkeen paikoitellen ymmärsin sitä vähän enemmän, mutta on se kyllä niinkin, ettei musiikin koskaan pitäisi olla katsojalle jokin ratkottava mysteeri; sen pitäisi tukea tarinaa ja selventää tunnetilaa.
     
  3. Rela

    Rela Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä makusi kuulostaa omaan korvaan erittäin omituiselta. Eyes Wide Shutin musiikki on uskomattoman loistava, Ravenousin Damon Albarnin suunnittelema äänimaailma on elokuvan ylivoimaisesti parasta antia, sekä tämä ketjun elokuva saa aivan omalaatuisen tunnelmansa Radioheadin kitaristin musiikista.
     
  4. att

    att Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuten sanottu, tätä en haluaisi levynä - kuten en noita muitakaan mainittuja. Esim. John Williamsilta on syntynyt moniin elokuviin hienoa musiikkia, jota voi vain istua kuuntelemaan. Nämä em. elokuvien kilkkeet ja pimputukset eivät sen sijaan toimisi ilman elokuvaa pätkänkään vertaa ainakaan minulle. Toki ne ovatkin tarkoitettu elokuvan osaksi, mutta silti - pistipä vain korvaan.
     
  5. Smicke

    Smicke Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2002
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    0
    Makuja on monia. Mielestäni John Williams tekee törkerön imelää hollywoodsaippuamusaa. Minkäänlaista variaatiota ei 30 vuodessa ole tapahtunut, vaan samalla linjalla vedetään kuin Star Warsissa aikanaan.
     
  6. Jarkkam

    Jarkkam Guest Guest

    Liittynyt:
    11.03.2007
    Viestejä:
    612
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pidin leffasta kovasti, mutta voipi olla, että vaatii hieman "kilometrjä alle" auetakseen. Missään nimessä ei päästä katsojaa helpolla, sillä kun raadollisuus ja viha tuppaa pintaan, ei jää kovin paljoa niitä ah niin mukavia "kivoja ja pidettäviä hahmoja", joihin olisi leffaan jälkeen ollut niin kiva samaistua. Tai jos löytyikin, niin oliko ne niitä kivoja... :confused:

    Kokonaisuutena silti :thumbsup:
     
  7. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 045
    Saadut tykkäykset:
    97
    Valitettavasti There will be blood ja No Country for Old Men (eli tätä jo useaan kertaan mainittu Oscar-kaksikko) molemmat jättivät kylmäksi. Näistä kuitenkin TWBB oli parempi elokuva.

    Hyvin nukutun yön jälkeen olen maiskutellut elokuvaa mielessäni ja mitään suurta vikaa en siitä en löydä, mutta en myöskään mitään niin isoa iloa, että se nousisi kaikkien aikojen parhaiden listalle.

    Kehutaan Danielia .. Hitaasti mutta varmasti alkoholisoituva ja mammonasta sekoava mies oli hieno rooli ja mahdollisuus kenelle vaan, mutta Danielin jälkeen ei tuohon voi ketään muuta ajatella .. tai no ehkä nuorta Sean Connerya, sillä tuosta puheesta tuli mieleen Connery enemmän kuin kerran.

    Uskovaisia pantiin oikein urakalla maanrakoon ja sepäs olikin hauskaa katseltavaa. Nuori saarnaaja oli vastenmielinen hahmo, muutenkin kuvottavien persoonallisuuksien meressä.

    Elokuva tempaisi hyvin mukaansa, mutta valehtelisin jos sanoisin etteikö loppua päin olisi vähän persausuta puuduttanut, onneksi kuitenkin kaikki palkittiin loppukohtauksessa joka oli raivokkuudessaan vertaa vailla.
    Loppurepliikki oli samaan aikaa hauska ja surullinen.
     
  8. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    Katselin elokuvan blu-raylta. Ja vaikutuksen teki kymmenvuotiaaseen kollikissaani. Kun uudesta lähteestä alkoi suihkuta mustaa litkua kissa ponkaisi sohvalta olohuoneen pöydälle lähemmäs telkkaria. Tuijotti huolestuneena tapahtumia ja välillä vilkuili minua olinko huomannut uhkaavan katastrofin merkit. Öljyn syttyessä palamaan katti hyppäsi ulvahtaen lattialle ja juoksi pimeään keittiöön piiloon.
     
  9. Zalmari

    Zalmari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    412
    Saadut tykkäykset:
    1
    Harvinaisen ärsyttävät musiikit tässä, eivät sopineet mielestäni elokuvan tunnelmaan juuri ollenkaan. Painostavat viulut kahden miehen mittaillessa maata rauhallisesti komeissa maisemissa, ei ei.
     
  10. japzu

    japzu Guest Guest

    Liittynyt:
    04.05.2004
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyy sanoa että olen kyllä harvinaisen vahvasti eri mieltä. Mielestäni juuri "vinksahtanut" musiikki toi tietyllä tavalla lisäjännitettä esim. kyseiseen kohtaukseen. Eikös Greenwoodin score ollut Grammy-ehdokkaanakin...
     
  11. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    Elokuvaksi, missä Daniel Day-Lewis yrittää imitoida Sean Conneryä yli 2½ tunnin ajan, There Will Be Blood on yllättävän onnistunut tekele... :D

    ****
     
  12. zoomoo

    zoomoo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2008
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipahan katsottua tämäkin mestariteos.. Ehkä parhaiten tätä elokuvaa voisi kuvailla sillä, että kuulin monta kertaa elokuvan aikana sanat "mä meen röökille.. ei tartte laittaa pausee"
    Eikä se ollut minusta edes outoa, että nämä henkilöt eivät edes normaalisti polta tupakkaa.
    Tunteita tuo elokuva herätti sen verran, että minua suretti syvästi etten lukenut kirjaa tuon elokuvan sijaan koska kirjan puolessa välissä olisin voinut heittää sen takkaan.

    Annan yhden tähden väärän elokuvan musiikeista ja luonnottomasta ylinäyttelystä.
     
  13. Maraballo

    Maraballo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2007
    Viestejä:
    121
    Saadut tykkäykset:
    0
    Loistava elokuva! Greenwoodin musiikki on viime vuosien parasta elokuvamusiikkia ja Day-Lewis vetää mahtavan suorituksen - 2000-luvun parhaimman suorituksen miesnäyttelijältä. Vie vuoden 2007 parhaan elokuvan paikan Jesse Jamesin salamurha pelkuri Rober Fordin toimesta - elokuvalta. 2007 top ten näyttäisi nyt tältä:
    1. There Will Be Blood
    2. Jesse Jamesin salamurha pelkuri Robert Fordin toimesta
    3. Sovitus
    4. Perhonen lasikuvussa
    5. Meduusan sinetti
    6. Rottatuille
    7. Hairspray
    8. Juno
    9. Michael Clayton
    10. Menetetty maa
     
  14. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    16
    Ehkä paras analyysi ikinä! :thumbsup:

    Kyllähän tämä aikamoinen pettymys oli, kun aikoinaan tuli katseltua. Ei millään tavalla hehkutuksensa arvoinen. DD-L vaikutti, mutta muuten ei käteen jäänyt juuri mitään.
     
  15. Arttu78

    Arttu78 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.04.2005
    Viestejä:
    2 452
    Saadut tykkäykset:
    85
    Alun dialogiton osuus loi heti kättelyssä erittäin hyvän ja keskittyneen katselufiiliksen. Äänimaailma toi usein Kubrickin Hohdon mieleen, hyvällä tavalla. Elokuvassa säilyi loppuun asti sopiva tempo ja muutenkin paketti pysyi hyvin kasassa. Kiinnostus tarinaa kohti säilyi loppuun asti hyvänä. Elokuva oli mielestäni lähes täydellinen. Danielin rooli oli loistava. Muut osat täyttivät paikkansa. Elokuvaa en halua kuitenkaan katsoa toista kertaa, koska kerta-annos näin raskasta henkilötragediaa riittää minulle.

    5/5

    P.S.
    UK-versio Blu-ray:ssa loistava kuva ja ääni.
     
  16. Jan

    Jan Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.09.2002
    Viestejä:
    1 602
    Saadut tykkäykset:
    0
    There Will Be Blood (2007) Elokuva alkoi hienosti ja eteni omalla rauhallisella painollaan. Välillä tuli jopa mieleen että katseli Kubrick-elokuvaa. Daniel Day-Lewis veti hyvin ja tunnelma oli kohdallaan. Sitten jossain kohtaa tuntui että P.T. Andersonilla lipsahti homma hanskasta ja alkoi esiintymään haparointia vähän joka osa-alueella.
    Tietynlainen käänne tapahtuu kohdassa missä päähenkilön ottopoika kuuroutuu, sen jälkeen elokuvalta tuntui olevan fokus hukassa
    Yksi heikko lenkki elokuvassa oli Little Miss Sunshinestä tuttu Paul Dano Jonka lapsenkasvoinen saarnamies ei ollut aina kovin vakuuttava ja varsinkin
    viimeisessä "1927"(?) segmentissä oli aivan liian nuoren näköinen, koko homma tuntui lähinnä pelleilyltä. Samoin tuo saman näyttelijän vetämät kaksi erillistä roolihahmoa sekoittivat.
    Alkuosalle 5 tähteä, loppuosalle 3 tähteä. Plainview oli aikamoinen kusipää.
    * * * *
     
    Viimeksi muokattu: 18.06.2009
  17. Jan

    Jan Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.09.2002
    Viestejä:
    1 602
    Saadut tykkäykset:
    0
    Musiikithan sopivat elokuvaan kuin nenä naamaan. Varsinkin niissä jousijutuissa oli upeasti uhkaavuutta ja "hulluutta" joka toi rauhallisiin kohtauksiin ainutlaatuisen tunnelmansa. Siinä mielessä voit olla oikeassa että se ei välttämättä erikseen kuultuna ole mitenkään miellyttävää musiikkia, mutta ei sen ole tarkoituskaan olla.
     
    Viimeksi muokattu: 18.06.2009
  18. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Samaa mieltä. Maisemakuvat perinteisen eeppisen musiikin kera olisivat tehneet elokuvasta hyvinkin erilaisen - eihän tässä kuitenkaan mitään romantisoitua kuvaa öljymagnaattien synnystä oltu tekemässä.
     
  19. PuhOrava

    PuhOrava Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2009
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Liian kummallinen elokuva minun makuun. Tuntui, että leffassa ei loppujen lopuksi ollut oikein mitään järkeä. Tyttökaveri oli samaa mieltä. Lieneekö ollut liian älykäs leffa meille ;).
     
  20. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tämä oli/on todellakin hyvä elokuva. Kahtia jakautuneet kommentit ja nuo lainaukset puhuvat puolestaan. Itsellä vastaava kokemus oli esim. lapsena Avaruusseikkailu 2001 katsellessa ja torkkuessa. Eihän siinä leffassa ollut mitään tolkkua: mitä ne apinat siellä luita viskoivat slow-motionina?! :sleep:

    TWBB ei todellakaan selitä itseään auki, mikä on nykyaikana hienoa herkkua. Tämä elokuva kertookin ennen kaikkea siitä, mitä ihmismielessä, siellä jokaisen pään sisällä, tapahtuu ja on tapahtunut. Ei täydellinen elokuvana, mutta juuri tuosta syystä jotain mykistävän hienoa tässä on.

    Kyllä tämä reilut 4 / 5 tähteä ansaitsee.