Panasonic 12G plasmat (2009)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana jarpster, 13.01.2009.

  1. 0200764

    0200764 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.10.2005
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sulla on kyllä aika kallista sähköä...
     
  2. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Monien telkkareiden puolustukseksi on sanottava, että usein niiden kulutuksia kauhistelevilla on kotonaan yhtä paljon tai jopa enemmänkin kuluttavia laitteita. Esim. monissa olohuoneiden valaisimissa on 300 W halogen-polttimo. Kaikkein syöpöimmät AV-vahvistimet vievät jo "tyhjäkäynnilläkin" reilusti yli 100 W, useampi halogen-spotti katossa vie helposti useita satoja watteja jne.
    Lisäksi monella LCD:n omistajalla lienee taustavalo täysillä (kun se on oletusasetus), jolloin kulutus on uusissakin malleissa melkoista, eli likimain se lukema mikä manuaalin lopussa ilmoitetaan. Siis usein reilustikin yli kaksinkertainen kalibroitun LCD:n lukemaan verrattuna. Hämärään kalibroiduissa LCD:issä taustavalo on siis joko minimissä tai hyvin pienellä, siksi ja vain siksi nuo lukemat ovat noin pieniä valmistajien ilmoittamiin watteihin verrattuna.
    Suosittu PS3 pelikonsolikin kuluttaa melkoisesti. Ainakin Sony.fi ilmoittaa 40 GB versiolle "Power consumtion: Approx. 280 W"[1], Hifimaailma muistaakseni mittasi ~120 W Blu-rayn katselussa (ei skaalausta). Suora sähkölämmitys huonosti lämpöeristetyssä talossa, jossa on huonosti eristävät perusikkunat, onkin jo aivan oma lukunsa.

    Monet kerroskenneleissä asuvat eivät halua yhtäkään ylimääräistä wattia, koska meinaavat jo ilman televisiotakin kuolla kesäisin lämpöhalvaukseen. Meillähän on perinteisesti huomioitu kylmyys erinomaisesti, mutta liikalämpö sen sijaan on kerroskenneleiden suunnittelussa täysin sivuutettu. Varmaankin osittain tästä johtuen moni on niin fanaattinen pienistäkin kulutuseroista. Kun on liian kuuma, ei haluta kytkeä edes sitä heikkotehoistakaan 200 W "lisäpatteria" päälle. Ainakin jos asutaan pienessä yksiössä tms. asunnossa, jossa ei saa kunnon ristivetoa aikaan ja ilmanvaihto on painovoimainen (= kesäisin ei lainkaan). Omakotitalossa tai suuremmassa ja/tai ristivedon mahdollistamassa asunnossa joku 200 W hukkalämpö on käytännössä täysin merkityksetön.

    Vain vihreä valitsee tv:n pelkästään kulutuslukeman perusteella, kunnon äärivihreä ei edes osta moista kapitalistien keksintöä. Minä aion ostaa tv:n pääasiassa kuvanlaadun ja hinnan perusteella, mutta kyllä myös käytettävyys, liitännät ja kulutus/lämpiäminen vaikuttavat. Olen kiinnostunut myös tv:n mahdollisista "ominaisuuksista" (valovuoto/pilveily, sirinä/pörinä). Itselläni on muuten 37" plasma (PX70). Seuraava tosin voi aivan hyvin olla LCD, suurempikuvainen joka tapauksessa. On itse asiassa aivan sama mikä se lyhenne sattuu olemaan, kunhan vain on riittävän hyvä televisio.

    Pilkunviilausta: 157 W x 6 h = 942 Wh (wattituntia). Eli 0,942 kWh (kilowattituntia). Ja 365 x 0,942 kWh = 344 kWh.
     
  3. PAO

    PAO Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2007
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eniten kuluttavan ja vähiten kuluttavan tv:n hintaero on noin tuhat euroa,
    sillä saa sähköä, kallista tai halpaa vuosikymmeniksi.
    Muut ominaisuudet ratkaisivat allekirjoittaneen valinnan.
     
  4. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    25m2 huone 120m2 omakotitalossa, ilta-auringon puolella ja ovi auki kellarriin (15c). Vaikka aurinko ei paistaisikaan niin lämpötila nousee normi kesäpäivän (23c) mittaan sinne 27 asteen korville pelkästään 200W:n PC:n voimin.
     
  5. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Lisäkustannuksia laskiessa tulee tietenkin laskea rehdisti vain todellinen lisäkustannus, jota siis käytetään laskuissa hintana. Ei siis pidä laskea enää toistamiseen mukaan niitä kuluja, jotka jo ennestään joka tapauksessa sisältyvät sähkölaskuun. Esim. "Taloussähkö + Yleissiirto < 63A, 1-aikainen mittaus" Tampereen sähkölaitokselta tekee, alveineen [pdf] :
    6,35 snt/kWh (myynti) + 3,85 snt/kWh (siirto) = 10,20 snt/kWh
    Lisäksi kiinteät kulut 2,00 €/kk (myynti) + 2,71 €/kk (siirto) = 4,71 €/kk.

    Useinhan tuo siirtohinta ja kiinteät kulut "unohtuvat" esitteistä... Jos haluaa olla tarkka, ei pidä käyttää sokeasti sitä hintaa, joka jostain laskusta käy ilmi, koska se sisältää kiinteitä kuluja, tasauksia yms. Lisäksi yöenergiamaksu on halvempaa, mikäli ei ole kyseessä 1-aikainen mittaus. Ja talvipäivisin voi olla kalliimpi hinta kuin kesäpäivisin jne. Eli tarkan lisäkustannuksen laskeminen voi olla hankalaakin.
    Em. perushinta Temeksin laskuun (0.2kW*8h*0,14€/kWh*365=81,76€/a) sijoittamalla tekisi 59,57 €/vuosi.
    PAO:n laskuun (0.157kW*6h*0,10€/kWh*365= noin 35€/vuosi) sijoittamalla se tekisi 35,07 €/vuosi.
     
  6. Goodguy

    Goodguy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2004
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    1
    Miten tässä kävi? Sirisikö se uusi töllö?

    Olin jo pyytämässä liikkeestä uutta C10:ä tilalle kun sain kuulla, että tämä sirinä olisikin ominaisuus joka ei vaihtamalla parane? Liikkeen esittelykoneet (C10 ja G10) ainakin sirisivät ihan samalla tavalla kuin omani.

    Illalla tuo tosiaan häiritsee jonkunverran :mad:
     
  7. vihuri

    vihuri Guest Guest

    Liittynyt:
    26.02.2009
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin Mustasta pörssistä Panasonic G10 eikä pidä minkäänlaista ääntä:thumbsup:.

    Mutta sellaista ihmettelen että kun olen kytkenyt hdmi kaapelilla ulkoisen digiboksin Topfield tf5100pvrt niin tv ei näy automaattisesti ennenkuin painan kaken av nappia ja valitse sieltä hdmi. Mutta jos kytken scartilla niin silloin näkyy. Onko neuvoja.
     
  8. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Mahtaako tämä toimia vielä tän vuoden malleissa...
     
  9. vihuri

    vihuri Guest Guest

    Liittynyt:
    26.02.2009
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    :thumbsup::thumbsup:

    YES!! Se toimii KIITOS.
     
  10. Riemumieli

    Riemumieli Guest Guest

    Liittynyt:
    21.02.2009
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten muuten V10:n 54-tuumainen versio? Onko tietoa saapumisesta vai saisiko tuota jo jostain lähialueilta?
     
  11. Jiizu

    Jiizu Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2007
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näköjään markantalon/gigantin G10 toimitukset siirtyneet 06.07 asti.
    Eilen oli vielä 18.06.
     
  12. boy01

    boy01 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.01.2005
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä löytyis tuon tx-p42g10e:n manuska?
    Onko joku onnistunut sellaisen lataamaan Panasonicin sivuilta?
    Nyt ei ainakaan onnistu.
     
  13. vandamme

    vandamme Guest Guest

    Liittynyt:
    22.06.2009
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin liikkeessä katselemassa 42G10:ä, joka arvostelujen perusteella vaikuttaa hyvältä laitteelta. Kaupassa laitteissa pyöri normaali SD-kuva ja säädöt olivat tod.näk tehdasasetuksilla, eli koko totuutta en siis saanut selville, mutta kuitenkin suuntaa antavaa infoa. Ostopäätöstä jarruttelee nyt kaksi seikkaa:

    1. harmahtava kuva
    2. kuvan värinä

    Harmahtavasta kuvasta luinkin jotain juttua ja sen ilmeisesti saa säädöillä poistettua?

    Entä kuvan värinä? Onko aina SD-kuvassa ilmenevä piirre, vai myös muilla tarkkuuksilla? Mielestäni värinä näkyi vieressä olleeseen LCD-Sonyyn verrattuna selkeästi ja häiritsi paljon.

    Entä miltä nuo pelotellut "phosphor trails" -ilmiöt näyttävät käytännössä? Itse en mitään muuta ongelmaa huomannut, kuin sameuden ja värinän.
     
  14. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Todennäköisesti et ainakaan kokonaan saa, mikäli aiot katsella vastaavissa olosuhteissa kuin missä kaupan televisiot ovat (paljon loisteputkia ja spotteja, osa kuvaruutua päin). Eli oletan tässä, että nyt on kyse siitä ilmiöstä, että monien/kaikkien plasmojen paneeli näyttää -liian- runsaassa valaistuksessa enemmän tai vähemmän harmaalta. Tai sitten vain kerta kaikkiaan kirkkaus ei riitä. Tai on vain kirkkaussäätö/kontrasti liian pienellä (oletussäädöissä).
    Monissa LCD:issä on oletuksena taustavalo täysillä, juuri kaupoissa demoamista silmälläpitäen. Taikka erillinen maksimikirkkauden tarjoava Demo/Shop-tila aktivoituna. Testien kalibroinneissa (yleensä tehdään hämärään tilaan) taas LCD:ien taustavalo on usein pienellä tai jopa minimissäkin, jolloin nekin siis näyttäisivät liian himmeäkuvaisilta ylikirkkaasti valaistussa kaupassa.

    Jos taas katselet selvästi hämärämmässä (vain silloin paras kuvanlaatu saavutetaan) kuin mitä kaupan valaistus on, niin ei tyypillinen plasmojen kuva silloin mitenkään harmaa LCD:iin verrattuna ole. Ennemminkin monissa LCD:issä musta on hieman sinertävää ja/tai tummat sävyt epätasaisesti valaistuja (Clouding/pilveily, taustavalon epätasainen vuotaminen). Eli jos katselet usein verhot auki auringonpaisteessa tms. erittäin kirkkaasti valaistuissa olosuhteissa, on LCD sinulle varmastikin se järkevämpi vaihtoehto. Verhoilla kunnolla himmennetyssä ja vain epäsuorasti valaistussa tilassa asia onkin sitten makuasia. Silloin saattaisitkin päätyä plasmaan. Tai et, mikäli silmäsi tosiaan havaitsevat jonkunlaista häiritsevää välkkymistä ko. mallissa.

    Näköaisteissa kun on suuriakin eroja, aivan kuten kuulossakin. Toiset eivät pysty katselemaan tietynlaisilla videotykeillä heijastettua kuvaa, samalla kun toiset taas eivät huomaa kuvassa yhtään mitään vikaa. Osa on jopa punavihersokeita jne. Siksi se lopullinen päätös onkin tehtävä omilla silmillä ja mieluiten mahdollisimman lähellä sellaista valaistusta, jossa ko. vekotinta aikoo enimmäkseen käyttää.
     
  15. p306

    p306 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    243
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pääsin itsekin vihdoin kotiuduttuani toteamaan käytännössä, miltä ostamani 42 tuumaisen G10 kuva näyttää sisäisen ja ulkoisen virittimen SD ja HD kanavilla sekä DVD:llä ja Bluerayllä.
    Sisäisen virittimen skaalaama SD kuva on kehnonpuoleinen.
    Ulkoisen virittimen skaalaama SD kuva on huomattavasti parempi ja nautittavampi.
    HD vastaanotossa sisäisen ja ulkoisen virittimen kuvan laadussa ero ei ole merkittävä.
    BlueRay ja 1080p skaalatussa DVD kuvassa ei ole juurikaan valittamista.
    IFC vähentää nykimistä ja värinää SD kuvassa minun havaintojeni mukaan selkeästi.
    Mustan taso samoinkuin kuvan kontrasti ovat mielestäni OK.
    Katselukulmilla ei ole mitään vaikutusta kuvaan ja myöskään mitään sirinöitä ja suhinoita laitteesta ei kuulu.
    Ei hassumpi tonnin vehkeeksi ja sokko-ostokseksi.
     
  16. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Harmaa johtunee liikkeen kuvanjakelun heikkoudesta, luultavasti compositella menee.
     
  17. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse näen värinää liikkeiden eri telkkareissa riippuen mitkä mallit ovat vierekkäin, kun telkkarit sijoittaa yksinään niin en värinää enää näe. :eek:
    Johtuisiko eri näytönpäivitystaajuuksista? :hitme:
     
  18. vandamme

    vandamme Guest Guest

    Liittynyt:
    22.06.2009
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin kahdessa liikkeessä katsomassa, molemmissa vieressä oli LCD-tv:t.
    Olen kahden vaiheilla nyt sitten että pitäisikö riskillä ostaa 1 kpl 42G10.

    Jännittää tuo värinä. Lueskelin AVforumsilta, että monet ovat havainneet häiritsevää värinää kun taas monet eivät. Samoin youtubessa olevat phosphor trailing -pätkät pelottaa, koska pienikin häntiminen ärsytti omaan silmään paljon. Pitääkö raahata pelikone kauppaan ja testata??! :OI

    Koska ruutu tulee aktiiviseen pelikäyttöön, ei hirveästi ole muita järkeviä vaihtoehtoja tuossa hintaluokassa. Sony KDL 40Z4500 ehkä lähimpänä, mutta siinä ei SD-kuva ilmeisesti yllä samalle tasolle Panasonicin kanssa mikä taas on puute Wiin pelien kanssa. Kohta julkaistava Z5500 ei ole enää budjetissa ja uusi W-sarja on kuulemma huono pelikäytössä huonon vasteajan vuoksi :(.
     
  19. p306

    p306 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    243
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yritin yhtenä iltana ennen juhannusta tallentaa TX-P42G10 ruudulla näkyvää ohjelmaa Direct TV Recording toiminnolla tv:n RGB liitännästä Panasonicin DMR-EX88 tallentimelle.
    Kun toistin tallennusta tuloksena oli pelkkää macrovision tyyppistä kohinaa.
    Lopputulos oli aivan sama oli vastaanotettu ohjelma sitten suoraa tv lähetystä SD eli normitv tai HD kanavalta tai ulkoisesta kuvalähteestä.
    Mikähän moiseen on syynä? Onko näihin telkkareihin rakennettu jokin ohjelmallinen kopioinnin esto?
    TV:n ja tallentimen välillä on sekä HDMI että täyskytketty SCART kaapeli.
    Tietysti ongelma voi olla siinä etten vain osannut käyttää uusia laitteita.
    Kun liitin ulkoisen vastaanottimen SCART johdolla tallentimeen niin tallennus onnistui ongelmitta.
    Apuva! Haluaisimme saada Panasonicin mainostamat Direct TV Rec ja Pause Live TV ominaisuudet toimimaan. :confused:

    Vaikuttaa siltä, että VIERALINK toiminnon avulla Direct TV Rec tai Pause Live TV toiminnot ohjaavat HDMI liitännän kautta tallenninta tallentamaan omalta terrestriaalivirittimeltään samaa kanavaa kuin TV:ssä näytetään.
    Jos telkkarilla katsellaan DVB-C eli kaapelikanavia niin homma ei voi toimia samalla tavalla koska tallentimessa ei ole DVB-C viritintä mutta tuolloin katseltavan kanavan pitäisi teoriassa tallentua telkkarista SCART liitännän kautta komposiittisignaalina QLINK toiminnolla. Tallennuksen laatu saattaapi tuolloin olla hieman heikompaa ja minähän en saanut sitä viimeksi lainkaan toimimaan. Olen maalla ja laitteet on kaupungissa joten en pääse hommaa kokeilemaan.
     
    Viimeksi muokattu: 24.06.2009
  20. failure

    failure Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    TX-P42G10:ssä ei ole RGB out signaaleja kummassakaan scartissa (vain video out), joten kuvaamaasi toimintaa et saa toimimaan RGB:nä. Tallentimella saat temput tehtyä käyttämällä sitä kuvalähteenä töllölle.