Fallout 3

Keskustelu osiossa 'PC-pelit' , aloittajana Plisukainen, 18.06.2007.

  1. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tekninen toimivuus, sivujuonet, tunnelma, asevalikoiman monipuolisuus, tekoäly, immersio kokonaisesta maailmasta ja huumori menevät Falloutille ;) Alustavasti pääjuonen sujuvuus (jos ei pidä Falloutin haahuilusta), graafinen vaihtelevuus (Fallout kovin ruskea :) ) ja välianimaatiot taas menevät Mass Efectille. Mielestäni Fallout 3 edelleen selkeästi Mass Effectiä parempi, vielä pitkä matka kuitenkin pelin loppuun. Oblivion oli suuri pettymys minulle ja Fallout 3 nostaakin Bethesdan osakkeita omassa rankingissani (Looking Glass Studios ehkä ykkösenä ja Bioware heti perässä, kertoo aika paljon pelimieltymyksistäni).

    Itse olen päättänyt tämän jälkeen siirtyä Witcheriin joka on muuten tehty Biowaren NWN (oikeaa nimeä en muista) moottorilla.

    nepa:
    Olisi liian helppoa jos pään nollille laittaminen tiputtaisi vastustajan, mutta crit hit päähän tiputtaa kyllä lähes aina, muualle ruumiiseen tms. crit hit ei aina tiputa vaikka tekeekin ruumiinosan toimimattomaksi. Monta muutakin asiaa ei noissa peleissä ole aina aivan loogista :) Hitusen peli taas edennyt ja edelleen olen sitä mieltä että selkeästi parempi kuin Mass Effect, hieman tietenkin alkaa vähitellen toistaa itseään maisemien ja muun osalta, ei kuitenkaan lähellekään Mass Effect tyylisesti. DS:n GTA on postissa tulossa, saa nähdä mitenkä se pärjää Zeldalle, Crono Triggerille (kesken), Marioille ja muille DS:n aikaisemmille huippupeleille. Zelda on mielestäni edelleen paras DS peli.
     
    Viimeksi muokattu: 20.02.2011
  2. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Pitänee varmaan tuo Vampyre Story kahlata ensin läpi, jotta saa vähän vaihtelua pelityyppiin. Jaksaa noita shoottereitakin sitten taas paremmin. Mass Effect - GTA4 - Fallout 3 saattaisi olla liian paha putki. :)

    Tuosta Fallout 3:sta sen verran, että työkaveri kritisoi pelistä semmoista, että jos ammut pahista käteen saat käden energia nollille ja käsi ei toimi, mutta jos ammut pään energia nollille niin pää ei toimi? :confused: mutta äijä jaksaa edelleen elää. Loogista?
     
  3. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Fallout 3:sta julkaistu add-on pack, johon kuuluvat hölmösti vain The Pitt ja Operation Anchorage. Olisivat nyt perkule laittaneet samaan mukaan myös Broken Steelin: niin olisi ihan houkutteleva paketti pelin ystäville.
     
  4. torkkis

    torkkis Guest Guest

    Liittynyt:
    23.01.2002
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Fallout 3. Meni sarjaan ihan kiva, kahdesti läpi, toisella kerralla kunnolla modeja mukana.

    Oikeastaan tuo on parhaimmillaan ekalla kerralla, kun saa etsiä ja seikkailla. Verrattuna Mass Effectiin Falloutin hahmot ja dialogi on syvältä, loppu etenkin. Siinä missä Mass Effect liimasi penkkiin viimeisiksi tunneiksi, niin Fallout oli haukottelua. Draaman kaari ei siis toiminut, sama toimi monessa sivutehtävässäkin hyvää rakentelua ja sitten aina lopahtaa.

    Witcher on taas ihan omassa luokassaan. Kiinnostava maailma, toimivat hahmot ja valinnoilla on hieman merkitystäkin.

    Fallout Las Vegas, tai mikä se olikaan. Sitä tulee odotettua, vaikka tekijänä onkin Obsidian. Biowaren jäljiltä Obsidianin tekemät jatkot oli aina pettymyksiä, mutta niissäkin hahmot ja tapahtumat oli paria kertaluokkaa paremmin kirjoitettuja, mitä Falloutissa. No Biowareen onkin paha verrata, lähes kaikki kalpenee sen tuotosten rinnalla.
     
  5. Oceansoul

    Oceansoul 1998 - 2005 Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.05.2003
    Viestejä:
    983
    Saadut tykkäykset:
    1
    Toinen lisäosapaketti Broken Steel & Point Lookout ilmestyy elokuussa.

    Point Lookout DLC Trailer
     
  6. hanppu

    hanppu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.12.2006
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täysin samaa mieltä. Itse asiassa en jaksanu pelata edes läpi, kun alko niin puuduttamaan.
     
  7. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Lisätään vielä, että tekijöiden mukaan viimeinen lisäosa Mothership Zeta julkaistaan elokuun 3. päivä. Lokakuussa ilmestyy paketti, jossa mukana FO3 + kaikki lisäosat.

    Pelasin tässä kolme ensimmäistä lisäseikkailua läpi. OA sekä The Pitt olivat vähän väliinputoajia, sentään Broken Steel on pelattava paketti. BS lisää peliin paljon kovempia vihulaisia, uusia tehtäviä myös emopeliin ja jonkin verran uusia varusteita/aseita. Plussaa myös että alkuperäinen loppu pyöräytetään uusiksi..
     
  8. Oceansoul

    Oceansoul 1998 - 2005 Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.05.2003
    Viestejä:
    983
    Saadut tykkäykset:
    1
  9. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusi rauta tulilla ja nyt pystyy pyörittämään tätäkin. Hommasin GOTY version kaikkine lisäreineen ja vaikka se on uusimmssa patchissaan ja netin "freeze ja CTD" kikat käytössä niin edelleen kaatuilee silloin tällöin W7 64b ja SandyBridge kombolla. Parin tunnin maailmaan tutustumisen myötä vaikutelma on Oblivion tulevaisuudessa.

    Bibboyllä kamojen selailussa ärsyttää se että kamoista ei voi sanoa yhtään mitkä on hyödylisiä ja mitkä ei... tyylin Oblivionin miljoonat haarukat, lautaset, yms. Ehkäpä tämä on vain osa sitä sitä itse testaamisen vapautta. Eräs harmittava piirre on se, että maastosta löytyneet NPC:t jotka ottaa vastaan vaikkapa banaaneja ja antavat tilalle patruunoita, eivät tallennu bibboyn logiin eikä itse pysty tekemään logi tai map marker merkintöjä. Muistaahan ne samana iltana mutta ei parin pv päästä. En tarkoita vaeltavia karavaaneja vaan kaupungeissa / kylissä olevia.

    Ilmeisesti SPECIAL ei tässä automaattisesti kasva levelien myötä ja tähän pitää uhrata perkkejä? Peli vaikuttaa mielenkiintoiselta ja vanhojen pelien jälkee ihan komealta vaika onkin jo useamman vuoden vanha. Eiköhän tähän saata taas reilut sata tuntua kulumaan... Oblivionissa taitaa kaiken vaeltelun vuoksi olla 150h ja main story vieläkin kesken :)
     
    Viimeksi muokattu: 20.02.2011
  10. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Bobbleheadeja metsästämällä saa lisää noita SPECIAL-arvoja, nuo ovat siis malliin +1 voima, + 1 ketteryys eli samaa arvoa ei saa useaan kertaan lisää. Toinen tapa kasvattaa tuota arvoa on sitten Intense Training perkki jolla saa tuon +1 lisää siihen arvoon jonka itse haluaa. Ehkä paras perkki on "Almost Perfect", jolla saa kaikki arvot asentoon 9 (jos siis alempi kuin tuo). Ehkä parhaimmat edut saa jos malttaa odottaa siihen asti kun tuo nimenomainen perkki on saatavilla ja vasta sitten kerää nuo päät. Varusteilla saa myös kasvatettua noita SPECIAL-arvoja.

    Älä myöskään unohda noita skill-arvoja, niidenkin maksimointiin vaaditaan oma stategiansa ja oikeat perkit.
     
  11. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ääääh, en jaksa "strategioida" jotta kaikki saa maksimiin. Menee turhan työlääksi ja statsien tuijotteluksi ja kaikki hauskuus katoaa.
     
  12. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Näinhän se on, level cap tulee vastaan aina nopeasti sen jälkeen kun tuo "Almost Perfect" on saatavilla. Käytännössä ennen pelaamista pitää päättää, että keskittyykö vain hauskanpitoon vai kehittääkö hahmon eka maksimiin ja sitten alkaa tahkoamaan tarinaa. Sama tilanne on myös New Vegasin osalla, siellä tuo on viety ehkä vieläkin pidemmälle.
     
  13. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Fallout: New Vegas tuli uudelleen asennettua useilla modeilla höystettynä. Ostin samalla steamista kaikki DLC:t kehiin, joten pelattavaa on taas runsain mitoin.