Terminator Salvation (Terminator 4) (Christian Bale) (2009)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Blizzard, 27.05.2002.

  1. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Tavallaan tuo on jo yksinkertaistettuna käytössä. Viestiketjun ylälaidassa näkyy "Rating"-kohta, josta klikkaamalla viestiketjulle voi antaa tähtiä. Alun perin ideana tuossa oli, että tuota tähditystä käytetään siihen, että elokuvakohtaisissa ketjuissa voi antaa tähdityksen itse elokuvalle. Saatu keskiarvo näkyy sitten suoraan ketjun nimen vieressä alafoorumin ylätasolla.
     
  2. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    63
    voisko sen sitten muuttuu muotoon pisteet elokuvalla? kun nyt on pisteet keskustelusta? mutta samapas tuo mitä siinä lúkee. Jokainen vaan napsimaan pisteitä nyt.
     
  3. Wick

    Wick Say it in slugs Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.11.2002
    Viestejä:
    2 150
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuli tuossa kuunneltua ja fiilisteltyä T2:n soundtrackin parissa illalla vielä ja mieleen nousi kyllä kysymys että miksi ihmeessä sitä Fiedeliä ei voitu ottaa tähänkin säveltämään (tai miksei miestä ylipäänsä kukaan nykyään enää käytä elokuvamusiikin tekemiseen.) Onhan Elfmanikin yleispätevä vielä tänä päivänä vaikka kultakautensa oli jo n. 20-15 vuotta sitten, mutta ainakin minusta Terminaattoreiden oleellinen osa on tuollainen kolkko, ambientpohjainen "koneilla maustettu" score eikä mikään 'yleispätevä perushuttu.'
     
  4. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 765
    Saadut tykkäykset:
    14
    Tämä on hyvä idea. Tuohan voisi toteuttaa sillee että olis pakko valita tosta thread rate ominaisuudesta joku arvo ekan säikeeseen postatun viestin yhteydessä.
     
  5. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    No vähän vielä ot:tä. Moni kirjoittaa elokuvathreadeihin myös ennen elokuvan katsomista, joten sinänsä tuollainen ei toimisi.
     
  6. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 765
    Saadut tykkäykset:
    14
    Heh joo tosiaan. Pitäis olla erikseen leffa-arvostelu säikeet.
     
  7. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ohhoh! Ensimmäistä kertaa ylläolevan viestin johdosta huomasin nuo tähdet. Eihän siihen mennytkään kuin +6000 postausta... :D Tosin ehkä se kertoo myös siitäkin, että kovin hankalasti luettavissa ne jotenkin ovat. Minusta ne tähdet voisi sijoittaa ketjun nimen perään ja niin että ne näkyisivät myös tuolla kunkin foorumin ketjuluettelossa.
     
  8. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vielä OT. Eikö olisi hienoa että kaikki tosiaan käyttäisivät tuota tähditystä ja sen mukaan laskettaisiin se DPrating(tai joku muu nimi), eikös se ole jotenkin niin että jos annat 5tähdestä 3tai yli niin tulee se fresh(edelleen RT:n termejä käyttäen) ja alle 3 niin rotten ja sitten muodostettaisiin RT:n tyyliin semmonen prosentti sen mukaan, minusta ainakin parempi systeemi kuin suora keskiarvo. Tietty joku voisi keksiä jonkin omaperäisemmänkin tavan;) Itse myös vasta tänään kuulin että noi tähdet on tarkoitettu sille elokuvalle annettavaksi:)
     
  9. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Aiheesta on oma ikiaikainen ketjunsa, jatketaan vaikka siellä -> https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=1492. Voin myöhemmin tehdä tähän elokuvafoorumin puolelle vaikka stickynä tähtien käytöstä ohjeistuksen, josko sitä sitten useampi huomaisi käyttää.
     
  10. Wick

    Wick Say it in slugs Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.11.2002
    Viestejä:
    2 150
    Saadut tykkäykset:
    1
    Pitää vielä sen verran purkaa ajatuksia elokuvan (ja tällaisten vastaavienkin) tulevaisuudenvisiossa olevasta epäkohdasta: hassua miten ydinsodan jälkeen maan alla piileskelevillä ihmiskunnan rippeillä on aina ne helmenvalkoiset valkaistut hampaat ja tukka, joka näyttää siltä että hoitoaineita on mennyt pullo jos toinenkin (esim. Bloodgoodin hahmo) - sitten vähän hierotaan nokea naamaan ja sillä koitetaan saada "likaisen ihmisen" efekti. Joten ei huolta vaikka ydintuho tulisi, kauneusbisnes kukistaa sen jälkeenkin!
     
  11. ArttuPrkl

    ArttuPrkl Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2006
    Viestejä:
    406
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tosiaan, yks asia joka jenkkileffoissa aina ärsyttänyt. Niiden järjetön fetissi valkoisiin hampaisiin joka tuhoaa tehokkaasti leffoissa illuusion kaikenmaailman kerjäläisistä ja muista resupekoista. Siis WTF were they thinking? Ens mietitään rähjäinen ulkonäkö viimeisen päälle ja sitten silmiä häikäisevät valkoset hampaat ei muka yhtään käy häiritsevästi silmään? Vissiin taas jotain salapropagandaa nuorisolle että muistakaa aina pestä hampaat yms.
     
    Viimeksi muokattu: 11.06.2009
  12. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Riippuuhan tuokin toki leffasta. En tietenkään nyt muista missä leffassa on tosi valkoiset hampaat ja missä ei, mutta uskoisin, että T4:n kaltaiset blockbusterit ovat muutenkin hyvännäköisten ihmisten (leffatähtien) elokuvia -- katsojia kosiskellaan myös ulkonäöllä. Vai piditkö kauhean realistisena hahmona tätä T4:n brunettenaista
    joka auttoi Marcusta?
    Oikeassa elämässä ei taitaisi ydintuhon jälkeinen naissotilas ihan noin veistoksellinen, muodokas ja hyvällä iholla varustettu olla. :)

    Hollywood on Hollywood, ja kun siellä trendi on se, että kaikilla pitää olla oikeassa elämässä vähintään helmenvalkoiset hampaat, niin eivät elokuvastudiot varmistakaan ala maksamaan kuluja hampaiden CGI-kellertämisestä tai tekohampaista koko näyttelijäkaarrille -- varsinkin kun juuri se hyvännäköisyys (seksillä myyminen) on osa pisnestä kuin pisnestä sielläpäin.
     
  13. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Varsinkin Saving Private Ryanissa ja Band of Brothersissa tämä hampaiden valkoisuus vit*ttaa sunnattomasti.
     
  14. Goofy75

    Goofy75 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2005
    Viestejä:
    1 359
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekkään en ole noita rating tähtiä huomannut:sleep: ei sentään mennyt yhtä kauan kuin Elviksellä.
     
  15. Golem

    Golem Guest Guest

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt kun jälkeenpäin alkaa miettimään niin eihän tässä elokuvassa ollut edes tarinaa eikä mitään dramaturgista jännitettä kuin ehkä Worthingtonin esittämän
    cyborgin
    kohdalla, joka sekin jäi jonkinlaiseksi Connorin yhdentekevää ja tylsän puisevaa hahmoa pönkittäväksi statistiksi.
    Ja sitten kun terminaattoreiden kansoittama tulevaisuus ei olekaan painajaismainen vaan jonkinlainen dyyni/mad-max fantasia niin se vie pohjan siltä mihin edellisissä elokuvissa on viittailtu.
    Kummallista miten yleensä erittäin vakuuttava Michael Ironsidekin onnisti vesittämään oman hahmonsa. Heheh, itse asiassa se vesittyikin aika pahasti :D
     
    Viimeksi muokattu: 12.06.2009
  16. jkalapet

    jkalapet Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.02.2003
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0
    On selvää, että etenkin kakkososan erinomaisuus kummitteli tätä katsoessani. Se vaikuttaa väistämättä mielipiteeseen, vaikka vertailu tämän ja aikaisempien osien välillä ei olisikaan reilua.

    Silti, vaikka tätä kuinka yrittäisi arvioida "itsenäisenä" teoksena, niin kyllä tämä oli siitä huolimatta huono tekele. Pidän jopa kolmososaa parempana. Tosin lähinnä Arskan läsnäolon takia.

    Soundtrackin tyyli oli periaatteessa täysin sopimaton. Ei Terminator-maailmaan sovi mikään "Marvel-tyylinen" pauhaus. Käytännössä kun elokuva kuitenkin oli tällaista ADHD-huttua, niin ehkä kuitenkin oli parempi tämä ratkaisu, kuin väärinkäyttää Fiedelin talenttia tällaiseen kuraan.

    Sitä alkaa kaipaamaan itse Cameronia takaisin pinnalle näyttämään näille paskahousuille, kuinka scifi-actionia oikeasti pitää tehdä. En tarkoita uutta Terminatoria, vaan edes jotain. Mitä lie mahtaa mies puuhata nykyään.
     
  17. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
  18. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    McG tyyli näkyi über-stunteissa ja yli-täpärissä tilanteissa, jotka kyllä menevät jo vähän liikaa yli minun makuuni. T1 tuntuu tämän rinnalla suorastaan realistiselta dokumenttielokuvalta.
    Marcus roikkuu sileän lentokoneen reunalla, prätkä menee vaijerin päässä heijarilla lento-terminaattoria päin ja sokerina pohjalla rosoinen rautakanki tulee John Connorista läpi, mutta ei tunnu missään, sideharsot vaan rinnan päälle ja huilaamaan
    Lisäksi terminaattorien taistelutyyli kummastutti. Ihmisiä paiskottiin ja heiteltiin, mutta mitä terminoimista se muka on, tulee mieleen enemmänkin wrestling ja näyttämisen halu, jotka eivät ole kovin konemaisia piirteitä. Ykkösessä Arska pyrki vain tappamaan uhrinsa suoraviivaisesti vaikka sitten lykkäämällä käden sydämen läpi eikä näyttämään että hei minähän paiskon sua ensin kuin litran mittaa ja sitten vasta tapam.

    Mutta joo, purnauksista huolimatta. ei ollenkaan hullumpi, turhan totinen, mutta tosi näyttävä.

    Viittauksia pop-kulttuuriin piisasi yllin kyllin
    - Marcus heitti tuolin Skynet-ruudun läpi samaan tyyliin kuin nainen heitti moukarin Isoveli-kaukovarjostimen läpi Applen klassikkomainosfilmissä 1984
    - Lopputaistelussa tehtaalla samoja taistelukoreografioita kuin T1:ssä
    - robotti matki ihmisen ääntä kuin T1/T2
    - sula metalli kuin T2:ssa mutta jostain syystä tällä kertaa ei sulattanutkaan robottia
    - ankerias-terminaattorit kuin Transformers tai Aliens
    - värimaailma ja varusteet ja nopean suljinajan käyttö eli visuaalinen ilme paljonkin kuin Minority Report
    - Ihmisten keräämisestä säiiöön tuli mielee Maailmojen Sota
    - You Could Be Mine biisi. Palvelee tarinaakin, sillä muistaakseni T2:ssa John Connor teininä kuunteli Gunnareita - miksei siis aikuisenakin nostalgiafiiliksissä
    - Skynetin päämajan maisema kuin Blade Runnerin kaupunki leffan alkuminuuteilla - tornien kärjessä kaasuliekit ja kaikkea
    - paljon muutakin, ei vain tule nyt mieleen
     
    Viimeksi muokattu: 13.06.2009
  19. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 765
    Saadut tykkäykset:
    14
    Itselle tuli noista mieleen, ikävä kyllä ennemminkin Matrix
     
  20. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Viimeksi muokattu: 14.06.2009