Terminator Salvation (Terminator 4) (Christian Bale) (2009)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Blizzard, 27.05.2002.

  1. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Täysin samaa mieltä. T1 on paras terminator elokuva, piste. T2:n oli jo liikaa hela familjen leffa. Salvation oli kyllä sellaista paskaa mitä voisi verrata johonkin Dammen Universal Soldier 2:een, tosin SEKIN oli viihdyttävämpi...:rolleyes:
     
  2. Jarzki

    Jarzki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    809
    Saadut tykkäykset:
    0
  3. Rela

    Rela Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vai että jollekin tulee kova shokkina se, että tulevaisuuteen sijoittuvassa robottielokuvassa on paljon tehosteita.
     
  4. chevalier

    chevalier Guest Guest

    Liittynyt:
    26.01.2009
    Viestejä:
    179
    Saadut tykkäykset:
    0
    8+ on mun mielestä kyllä paljon enemmän kuin "ihan kiva"... 1-5 asteikoksi muutettuna kyseessä on neljän tähden elokuva,eli erittäin hyvä.
     
  5. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Makuja on monia, omasta mielestäni elokuvat, myös scifit olivat aidoimmillaan silloin kun tietokoneanimaatiot elokuvissa eivät olleet itsestäänselvyyksiä.
    Silloin keskityttiin huomattavasti enemmän elokuvahahmojen luontiin ja kerrottiin tarinaa heidän kautta paremmin.

    Nykyään tuntuu välillä että tarinaa kerrotaan elokuvassa kuin elokuvassa tehosteiden kautta, ilmeisesti näitä elokuvia tehdään enemmän "roboteille" kuin ihmisille.


    Iso
     
  6. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Tätä olen itsekin miettinyt. Tai ehkä elokuvia tehdään pikemminkin tietokone/konsolipelaajille kuin roboteille, he kun ovat tottuneet huonoihin tehosteisiin... Meinaan kun peliarvoisteluissa monesti ylistetään milloin minkäkin pelin grafiikkaa aidon näköiseksi tms, oli se sitten normaalien ihmisten mielestä miten luonnottoman näköistä tahansa...

    Mutta toki tässä T4:ssä monet tehosteet oli ihan hyvän ja luonnollisen näköisiäkin. Ja toisaalta jotkut tehosteet ei olleet. Eipä se paljoa haitannut. Eniten itseäni haittasi se selitysosuus siinä lopussa...
     
    Viimeksi muokattu: 05.06.2009
  7. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tänään tuli nähtyä tämä elokuva, ja täytyy sanoa, että pidin siitä. T3:n olen tainnut katsoa vain kahdesti enkä muista sitä täysin, mutta kyllä pidin sitä enemmän Salvationista. Salvation on komeasti kuvattu ja laadukkaasti ohjattu elokuva, jolla on kuitenkin puutteensa.

    Terminator Salvationin suurin ongelma on käsikirjoitus. Elokuvan kaksi ensimmäistä kolmannesta ovat monintavoin viihdyttäviä, mutta loppua kohden jotenkin ideat loppuivat, ja elokuva keskittyi lähinnä olemaan tribuutti Cameronin Terminatoreille. Tietenkään ohjaaja McG ei ole kriittisesti arvostettu, mutta kyllä elokuvan puutteet löytyvät jostain muualta: hienosti mies elokuvan ohjasi. Taistelukohtaukset olivat näyttäviä, ja elokuva eteni pitäen otteessaan. Teknisesti mielestäni elokuva oli yllättävän onnistunut. Mainitaan nyt vielä musiikista jotain, kun itse Danny Elfman on ollut asialla: alun intro oli jokseenkin vähän sekava, mutta mielestäni silti aika toimiva.

    Ongelmia löytyy myös henkilöhahmoissa. Aloitetaan kuitenkin positiivisesta päästä, sillä Marcus hahmona oli loistava, ja Sam Worthington teki loistavaa jälkeä. Myös Anton Yelchin Kyle Reesenä oli uskottava, ja hieman saman näköinen kuin nuori Michael Biehn.

    Christian Balen John Connor... No siis ulkonäöltään mies istuu rooliin hyvin, mutta nyt taisi tulla omasta näkökulmasta Balen ensimmäinen töppi (joka kyllä sekin selittyy huonohkon käsikirjoituksen kautta). Minulle elokuvassa Bale oli puumainen ja ajoittain k#sipää:
    okei, luonnollisesti miehelle on kehittynyt viha koneita kohtaan, mutta aika tylysti hän silti Marcusta loppua lukuunottamatta kohteli.
    Tietenkään tämän ei pitänytkään olla mikään Connor-elokuva, mutta kyllä tämä hahmo jäi nyt vähän yksioikoiseksi. BTW kun miehen otteita elokuvassa katsoo ja minkälaisia kohtauksia hänen piti näytellä, niin lienee aika ymmärrettävää (niin kuin mies siinä anteeksipyytämis-radiohaastiksessa sanoi) miksi hän ärähti valomiehelle pahemman kerran.

    Sivuhahmot jäivät kaikki aika lailla yksiulotteiseksi. Tosin Bryce Dallas Howard toi hahmoonsa jännän elementin, sillä aika äkkiä tuli sellainen "what a bitch" fiilis hänestä. :) Michael Ironsidea oli mahtava nähdä pitkästä aikaa (vaikka mies on lihonut aika paljon sitten kultavuosien) ja
    CGI-Arska oli erittäin onnistuneesti tehty minusta -- tosin osittain sitäkin kautta, että hahmoa "kuvattiin" vain tietynlaisesti.

    McG keräsi tällä elokuvalla arvostusta minulta, ja vastaavasti Balen pisteet hieman laskivat -- aika nurinkurista verraten odotuksiin. Salvation ei valitettavasti oikein tuonut mitään lisää tähän elokuvasarjaan, vaan tyytyi kaikessa komeudessaan olemaan lähinnä tribuuttielokuva
    -- varsinkin kun lopussakaan ei mitään lopullista saavutettu.
    Tästä elokuvasta tuli hyvin paljon mieleen Transformers (muustakin kuin ilmeisistä syistä), mutta on kuitenkin sitä parempi mielenkiintoisemman teeman ja mukaansatempaavamman "määränpään" takia.

    3/5 :naminami::naminami::naminami:
     
  8. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kannattanee huomioida se, että peligrafiikan pitää pyöriä reaaliajassa kun taas elokuvien tehosteet ovat luonnollisesti valmiiksi renderöityjä. Lisäksi pelit ovat yleensä kokonaan 3D:tä, joten eri osat myös sulautuvat toimivaksi kokonaisuudeksi elokuvien tehosteita paremmin. Elokuvissa CGI pitäisi saada toimimaan tosielämän objektien kanssa aina valaistusta myöten, mikä ei läheskään aina onnistu.

    Eivätköhän useimmat arvostelijat vertaa peligrafiikkaa muiden pelien grafiikkaan ja elokuvien tehosteita muiden leffojen tehosteisiin ja se, että jonkin pelin grafiikoita ylistetään tarkoittaa sitä, että otettaessa huomioon tekniikan asettamat rajoitukset, grafiikka ylittää normit. Se on teknistä tietämystä, eikä huonojen tehosteiden ylistämistä.
     
  9. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Kävin eilen katsomassa T4. Odotukset oli arvostelujen perusteella nollassa, joten loppujen lopuksi leffa paljastui erittäin viihdyttäväksi pläjäykseksi, vaikkakin kahden ekan osan syvyyttä tästä, sen paremmin kuin kolmosestakaan on täysin turha hakea. Pelkkänä viihteenä ja sopivan aivottomassa tilassa katsottuna toimii, kuin se kuuluisa junan vessa.

    Parasta leffassa olivat Sam Worthingtonin hahmo ja roolisuoritus (tästä kaverista kuullaan vielä), erään vanhan tutun nopea cameopiipahdus ja Danny Elfmanin score, joka oli koko leffan ajan silkkaa mahtavuutta. Lisäksi oli hauska bongata lukuisia, ympäri leffaa piilotettuja kuvakerronnallisia viitteitä Cameronin Terminatoreihin.

    3/5
     
  10. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Aivan, mutta tarkoitinkin sitä että kun pelaa paljon - ja tarkoitan tällä todellisia pelien suurkuluttajia - niin silloin todennäköisesti tottuu siihen grafiikan tasoon siinä määrin että sellainen grafiikka näyttää sitten muissakin yhteyksissä ihan normaalilta.

    Tähän uuteen terminaattoriin palatakseni vielä todellakin kuten edellä jo todettiin tästä tosiaan tuli mieleen Transformers... onko se hyvä vai huono asia, sen saa jokainen päättää itse. Ja, ihan vain tiedoksi, en ole nähnyt Transformers-leffasta muuta kuin trailerit... :)
     
  11. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Jos saan kysyä niin mikä sinusta siinä musiikissa oli hyvää? Sehän oli juuri niin geneeristä huttua täynnä mitä jokainen nopeasti unholaan vaipuva toimintaleffa on. Ei kestä mitenkään vertailua Fiedelin teemoihin jotka toivan oman lisänsä joka kohtaukseen. Esim. juuri Transformers pitää hyvät ja muistettavat teemat sisällään jotka tehostavat kohtausta. Ja nuo kuvakerronnalliset viitteet joita on paljon oli jo loppua kohti osoitus mielenköyhyydestä.
     
  12. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Tulipas katsottua tämäkin raina. 2½/5 Pisteet pois alta heti kättelyssä. Itse elokuvaan. Perinteisistä ennakkoasetelmista lähdin liikenteeseen, eli kylmiltään teatteriin edes traileria katsomatta. Se verran tosin tiesin, että Bale on pääroolissa. Bale ei erityisemmin loistanut roolissaan, mutta ei toisaalta ollut huonokaan. Harmillisen mitäänsanomaton "päähenkilö". Lainausmerkeissä siksi, että pääosassa olisi voinut olla toinenkin roolihahmo. Ja sitten pahikseen... Ja koko loppuarvostelu onkin spoileria
    Ai niin. Sehän puuttui kokonaan! :hitme: Kovin pettynyt olin, kun tajusin että elokuva "opponentti" on epämääräinen skynet ala Matrix. Kyllä tämän tyylin elokuva kaipaa sankarin vastapainoksi jotakin parempaa. Matrixilla oli Mr. Smith; T4:lla ei mitään. Tavistuhomaiskoneet on kovin persoonattomia siihen rooliin. Naiskauneuden edustajat eivät olleet kovin kummoisia. Mitä nyt hampaat oli valkeammat kuin pepsodenttimainoksessa, vaikka ydintuhkassa peseytyminen oli ilmeisesti muuten hankalaa.


    Terminaattorit olivat melkein onnistuneita luomuksia. Moottoripyörät lähinnä itketti. Iso transformers-kopiokin ihmistenkeruukoneena ei ihan nappiin mennyt. T-600 oli jokseenkin parasta mitä oli tarjolla. CGI-Arskan esiintyminen lopussa jäi kovin lyhyeksi, mistä päästäänkin seuraavaan aiheeseen. Lopun tehdaskohtauksien aikana alkoi naurattamaan niin suora apinointi T1:stä. Kas kun eivät vanhaa filmimateriaalia näyttäneet, niin miltei 1:1 oli kuvaus. Moinen on katsojan aliarvioimista.

    Jepulis. Kökkö juoni. Kököt näyttelyt. Kököt pikkuasiat. Kökkö leffa.
     
  13. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Nauroit epäilemättä sitten myös T2:n vastaavanlaisen kohtauksen aikana? :rolleyes:
     
    Viimeksi muokattu: 06.06.2009
  14. wickerman

    wickerman Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    26.09.2006
    Viestejä:
    845
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hienosti spoilaittu, opettele käyttää quotea ja spoileria.
     
  15. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Erehtyminen on inhimillistä. :)
     
  16. Jiii

    Jiii Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.11.2005
    Viestejä:
    381
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitäs tästä nyt sanoisi... Normaali Terminaattori-leffa ujutettuna Fallout 3:sta tuttuun maastoon. Ryminää ja räiskettä riitti, mutta jotain tästä jäi silti uupumaan. Elokuvan loppu oli aika huonohko, koska välillä alkoi melkein nauramaan ns. "tosipaikan tullen". En myöskään voi omasta puolestani sanoa pitäneeni Balesta Connorin roolissa, jotenkin hän oli liian temperamenttinen ja kokoajan karjumassa/mörisemässä muille. Edellisissä Terminaattori-leffoissa Connor oli niin sanotusti perusjätkä, nyt siitä oli tullut kuin jokin supersoturi joka ei kuole millään.

    Pakko vielä kehua Bryce Dallas Howardia, hän se sitten on aina iloa silmille oli leffa mikä tahansa. :love:
    Menevää toimintaa, muttei mitenkään omalaatuista jos on edelliset osat nähnyt.

    Arvosana: 3/5

    P.S. Mahdoinkohan olla ainut joka alkoi elokuvan aikana toivomaan että Falloutista tehtäisiin elokuva?:rolleyes:
     
  17. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    No minun korvaani ainakin Elfmanin musat kuulostivat oikein hyvältä, ehkäpä hieman Hans Zimmermäiseltä, jos sallinette vertauksen. Paremmalta ainakin, kuin Marco Beltramin T3:een säveltämä score. Ei se Fiedelkään nyt mikään niin mullistava säveltäjä ollut, esim T2:ssa oli ripiitillä vaan jotain narahduksia taustalla lähes koko leffan ajan. Eipä silti, hyvin toimii.

    Minusta ne olivat vain hauska lisä elokuvaan. Tuskin McG:n tarkoitus oli paskantaa Cameronin naamaan, vaan ennemminkin eräänlainen kunniainosoitus...
     
    Viimeksi muokattu: 07.06.2009
  18. MeiserLeiser

    MeiserLeiser Guest Guest

    Liittynyt:
    10.05.2003
    Viestejä:
    198
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yllätyin positiivistesti mutta silti pätkässä oli jotain mistä en pitänyt.
    Plussat:
    + CGI Arska
    + Liikuttiin vain päivisin. Käy järkeen juuri tuon koneiden pimeänäön kannalta.
    + Ryminää ja pauketta riitti, mikään tehoste ei näyttänyt pahalta.
    + John Connorin hahmo. Itse jo pelkäsin että hänestä tehtiin samantien koko vastarinnan pomo.
    + HK, T-600 ja T800 uskollisia vanhoille leffoille.
    + Ei mitään yksittäistä pahista vaan vastassa koko skynet.
    + Lapsi ei huutanut ja parkunut kokoajan.
    Miinukset:
    - Se hemmetin kävelevä jättiläisterminaattori. Ensimmäisten elokuvien perusteella isommat koneet joko lentävät tai kulkevat telaketjuilla. Iso kävelijä josta irtoaa pienempiä moottoripyöriä ei oikein mun järkeeni sopinut. Ei tuntunut kuuluvan sarjaaan sitten yhtään.
    - Ne motskari robotit.
    - Ne ankerias robotit
    - Skynet houkutteli Connorin luokseen mutta vastassa oli vain yksi T-600 ja yksi T-800. Olisin odottanut laumoittain T-600 robotteja. T-800 oli ilmeisesti uusi keksintö joten sen ymmärtää miksi vain yksi.
    - Loppu sydämmensiirto. En nyt tähän hätään huonompaa loppua keksi. Joku kliseinen uhrautuminen Marcukselta olisi toiminut paremmin, jos siis henkilöstä eroon haluttiin.
    - Connor ilmoittelee aikeistaa selväkielellä radiolla. Skynetin radiotiedustelun aliarviointiako?
    - Signaalia lähetetään suoraan päämajasta. Jälleen aliarvioidaan skynettiä.
    - Räjähdysten välillä ei montaa freimiä taida olla. Välillä olis tahtia voinut hieman himmata ja kertoa minkälaista se elämä siellä nyt on.
    - Terminaattoreiden vähyys muuallakin kuin skynetissä.

    3/5
     
  19. feeny

    feeny Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.08.2005
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    0
    Leffan alku oli ihan lupaava, mutta sitten leffa lässähti oikein kunnolla, ja alitti kirkkaasti kaikki ennakko-odotukset. Päähenkilöistä ei välittänyt pätkääkään
    poikkeuksena Wright
    ja juoni oli kaikinpuolin yhdentekevää huttua. Toimintakohtausähky saavutettiin jo alussa, ja myöhemmin jännitystä haettiin vain entistä isommilla räjähdyksillä. plääh. T-tunnelma oli samaa tasoa kuin Sarah Connor Chroniclesissa.

    Wrightin ja T-600:n kohtaaminen rauniokaupungissa oli kohtauksena sitä mitä odotin näkeväni lisää elokuvan edetessä. Epätoivoista taistelua raunioissa ja T-600/T-800 partioiden välttelyä. Nythän ruutuaikaa annettiin enemmän jopa ankerias- ja moottoripyöräterminaattoreille. Jännästi T-mopo pystyi laskemaan sekunnin murto-osissa väistöliikkeen jolla vältti törmäämisen autonromuun, mutta myöhemmin ajoi suoraan päin Connorin virittäämää kaapelia.

    Blairin hahmo oli ihan turha ja epäuskottava. Eukko vaaransi koko vastarintaliikeen aika heppoisin perustein. Elokuvan lopussa piirretty Arska aiheutti lähinnä myötähäpeää.

    Pisteet 2/5.
     
  20. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Missäs kohtaa Roland Kickinger esitti T-800:sta?? Cgi äijä näytti kyllä Iso-Arskalta...