Uusi HIFI maailma lehti saapui...

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana MikkiHiiri, 18.12.2006.

  1. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Joka taas aiheuttaa koko stereo muutosta ellei ole sweetspotissa ja skobejen suuntauksesta riippuuen myös äänen värittymistä... itse olen kahteen kertaan kokeillut ilman keskiskobella elämistä ja joka kerta pöyrtänyt päätöksen parissa kuukaudessa: Kaikki on hyvin jos katsoo itse leffoja, mutta heti kun porukkaa on enemmän kuin yksi ja suurin osa porukasta istuu keskilinjalta sivussa alkaa homma pissiä alleen :(

    Katselutuoli tuon aika hyvin määrää... jos leffaa katsoo aina rahin/jalkatelineen kanssa, pää yleensä osoittaa aika reilusti yläviistoon, jolloin kankaan on fiksu olla korkealla. Tällöin "perinteisen" keskiskoben saa suht korkealle ja hyvin maltillisella tilttauksella äänikuva on varsin eheä jokaisella kuuntelijalle. Matalat lattiamallit saattavat mahtua kankaan alle ja pienemmillä jalustamalleilla ei ole mitään ongelmia.

    Sitten jos taas leffoja katsellaan selkä suorassa ja jalat alhaalla, silmät pitäisi olla jossain pystysuunnan alimallan kolmanneksen rajalla jolloin kangas on helposti joku 50cm maasta. Näin alas jos laittaa, niin tilttaus pitää tosiaan olla aika rankkaa... tällöin kyse on ehkä enemmän siitä mitä preferoi:

    - Edessä kaksi skobea ja ihanteelliset olosuhteen yhdelle. Muut kärsii

    - Edessä kolme skobea ja suht hyvät olosuhteet kaikille, mutta kukaan ei kärsi kohtuuttomasti


    Perforoidusta ylipäätään voisi todeta, että yllättävän harvalla näitä näkee. Kun mahdollisuutena on tehdä kokonaan oma huone, niin hieman kummastuttaa, miksi moni jättää akustisesti läpinäkyvän kankaan ostamatta. Keskiskobe keskeltä kangasta kaikissa tilanteissa olisi aika luksus :)
     
  2. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 765
    Saadut tykkäykset:
    14
    Eikös näillä tuu sitten helposti muita ongelmia..? moire tms.
     
  3. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Halvemmilla kyllä, mutta esim stewartia on kehuttu aika paljon ja Moirea ei pitäisi näkyä... hintaa sitten kyllä löytyy, mutta jos on rahaa kokonaiseen huoneeseen, ei Stewartin hinta pitäisi olla ongelma :)
     
  4. hammers

    hammers Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2005
    Viestejä:
    562
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen tietenkin myös kokeillut centterin sijoitusta. Mutta kun se on käytännössä pakko sijoittaa kankaan alle oli se kangas millä korkaudella tahansa jollei ole sitä perforoitua valkokangasta. Omassa tilassa omilla laitteilla kuulostaa kuralta (samoin kuin kaikissa muissakin "kotiteattereissa" missä olen "käynyt") kun sen centterin ääni tulee kuvan ulkopuolelta (eli alapuolelta), ihan sama miten sitä yrittää suunnata. Olen siis mielummin ilman centtereriä. Kuten kaikki tietävät ja edellisellä sivulla minäkin mainitsin, keskikaiuttimella on etunsa kun leffaa katsotaan isommalla porukalla, meillä elokuvia katsoo yksi tai kaksi ihmistä kerrallaan.

    Tällöin kaikki etuäänet tulevat kuvan alapuolelta (=ulkopuolelta), minen tykkää. :sick:
     
  5. Vesa

    Vesa Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.02.2000
    Viestejä:
    1 049
    Saadut tykkäykset:
    13
    Useassa Yamahan kotiteatterivahvistimessa on "dialogue lift" toiminto, joka miksaa keskikanavan ääntä edessä ylhäällä oleviin tilavaikutelmakaiuttimiin (presence speakers). Tämä on säädettävissä oleva toiminto ja sillä saa oman kokemukseni mukaan selvää parannusta eli se todella "nostaa ääntä" kohti valkokankaan keskipistettä.
     
  6. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 765
    Saadut tykkäykset:
    14
    Tietysti jos noin ajattelee joka nippelin kohdalla mitä sinne HT-huoneeseen isketään niin vois olla monilla melko hiljaista. :rolleyes:
     
  7. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Jättää hankkimatta vaikka sohvat ;)
     
  8. mnederst

    mnederst Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.10.2002
    Viestejä:
    162
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihmisen suuntakuulo ei ole niin tarkka, että sillä etukaiuttimen sijainnilla olisi hirveästi itsessään merkitystä, jos ei aivan lattian- tai katonrajaan mennä. Eniten kuuloa hämää se, että näkee keskikaiuttimen sijainnin. Mutta jos dialogi - silmät kiinnikin - paikallistuu selvästi kankaan alla olevaan kaiuttimeen, kannattaa tarkistaa lattiaheijastukset. Paksu matto lattialle vähentää todennäköisesti paikallistumisefektiä.

    Itse ole pärjäillyt hyvin ilman keskikaiutinta. Mutta kyllä hyvä keskikaiutin toistaa periaatteessa puhtaammin keskelle miksatun dialogin kuin stereopari. Varsinkin suuntaavilla kaiuttimilla kuulee, että kahdella etukanavalla on aika vaikea toistaa puhtaasti monosignaalia. Hyvällä keskikaiuttimella esiintyjä kuulostaa puhtaammalta, vakaammalta ja konkreettisemmalta.
     
  9. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0
    Totta,

    Olen käynnyt esim. Latvian Riikassa paikallisen Parex Plazan SUURIMMASSA leffateatterissa (jonka tasoista ei Su omesta löydy !).

    Teatterissa ovat etukaiuttimet kankaan yläpuolella, eikä minkäänlaista häiritsevää äänen tulokulmaa havainnut. Teatterit on rakentanut Suomalainen Electrosonic Lightinen ja olisiko akustiikkaa suunnitellut kotimainen Akukon...

    Kuuloaisti on tarkka etusektorissa vaakasuuntaiselle äänelle, muttei niinkään pystysuuntaiselle.
     
  10. Valhalla

    Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    2 543
    Saadut tykkäykset:
    4
    Niin, lienee hieman eri asia katselu- ja kuunteluetäisyyden kohdalla tilanne, missä ollaan leffateatterin takarivissä (kankaalle pitkä matka) kuin "normiolohuoneen" sohvalla. Teatterissa ääni ei varmasti paikallistu samalla lailla kaiuttimeen, kuten tapahtuu kotisohvalla, missä kaiutin on 3m:n päässä. Kyllä ainakin minun korvat paikallistavat äänen kuuluu se sitten lattian tai katon rajasta, joten olen hieman eri mieltä noista kaiutinsijoittelun vapauksista (kotitiloissa, jotka ovat navettaa lukuunottamatta pääsääntöisesti alle 30m2 tms.) :)
     
  11. oodeej

    oodeej Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    255
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä itse ainakin kuulen helposti kotioloissa, jos keskikaiuttimesta tuleva ääni tulee esim. 30cm alempaa kuin pääkaiuttimista. Puhumattakaan siitä, jos keskikaiutin on äänensävyltään erilainen pääkaiuttimien (vasen ja oikea etukanava) kanssa. Hyvään lopputulokseen päästään ainoastaan kolmella identtisellä etukaiuttimella.
     
  12. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Hifimaailma puijaa, Plazan alaosasto löytyi mainos ja linkki

    Ilmainen HIFIMAAILMA-näytenumero
    Erikoistarjous vain DVD Plazan käyttäjille. Tilaa nyt Hifimaailman ILMAINEN näytenumero kotiisi!
    http://www.hifimaailma.fi/naytenumero/"


    Sivuilla sitte on tarkemmin:
    Näytenumerotilaus 5/09, maksat vain postikulut 2,50 €

    Ilmaisuus katoaa linkkiä painamalla :(
     
  13. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 980
    Saadut tykkäykset:
    340
    Hmm, perinteinen puhelinmyyjästrategia. "Maksat vain toimituskulut."
     
  14. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Hifimaailmassa oli 100-150 euron kuulokkeiden testi. Sen voitti Sennheiser HD595. Jutun mukaan kuulokkeiden hinta oli jotain 145 euroa. Menin sitten kauppaan sellaisia ostamaan ja yllätyin, kun hinta eri liikkeissä olikin 200-215 euron hintaluokassa...

    Ei liene ihme jos alle 100-150 euron kuuloketestin voitto irtoaa yli 200 euron kuulokkeilla... myyjä sanoi, että jopa heidän sisäänostohintansa on enemmän kuin lehteen painettu hinta ja kyiseiset kuulokkeet eivät oikeasti mahdu mitenkään kyseisen testin hintaluokkaan ollenkaan...

    Missä vika? Miksi on testiin otettu eri hintaluokan kuulokkeet joille on vielä mainittu väärä hinta, vai miksi kyiseiset kuulokkeet maksavatkin oikeasti kaupassa n. puolet enemmän kuin lehden artikkelin mukaan ja testin hintaluokka... No en sitten ostanut sillä reissulla niitä kuulokkeita, vaan full-hd lcd-monitorin... mutta jäi kyllä ihmetyttämään. Onko muissakin Hifimaailman testeissä mukana paljonkin laitteita joiden oikeat hinnat kaupassa ovat jotain ihan muuta kuin testin mukaan tai edes testin hintaluokka... (siis kyseinen testi oli todellakin 100-150 euron kuulokkeiden testi, yli 200 euron kuulokkeet eivät oikein sinne kuuluisi).

    Tai sitten haluan tietää mistä voin ostaa nuo testin voittaneet kuulokkeet lehdessä mainitulla hinnalla...
     
  15. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
  16. Johann

    Johann Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2002
    Viestejä:
    642
    Saadut tykkäykset:
    0
  17. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Jos tiedät jonkun konstin millä Suomen postilaitoksen saa toimittamaan lehden ilmaiseksi HM:n varastosta kotiisi, niin kerro ihmeessä.
     
  18. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä se ihan OVH-hintojen mukaan pitää mennä. Ei mitään järkeä lehden lähteä polkemaan hintoja, suosimaan ulkomaan tilauksia tms. Seuraava askel kai olisi, että nurkilla pyörivältä Leifiltä saa 70 eurolla luurit kuin luurit ja itse pöllimällä vielä halvemmalla.
     
  19. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
  20. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    283
    Vanhojen numeroiden postikulut ovat vain 1,90€ ja kaksi numeroa kuluitta. Ja ilmainen on maksutonta. Vedätystä sanon mä :D