Samsungin 2009 LCD-mallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana temeksi, 28.12.2008.

  1. mhvmat

    mhvmat Guest Guest

    Liittynyt:
    11.05.2009
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sitä itsekin mietin, mutta en ole muiden merkkien kohdalla (lähinnä sonya harkitsin myös vaihtoehdoksi) onnistunut kuulemaan sellaisesta lainkaan. Eli onko niin että Samsung on ainoa, kellä ylipäätään on tällainen?
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    En minäkään ole muilta valmistajilta tällaista kuullut. Lisäksi koko Plaza-historiani aikana en ole tainnut lukea ensimmäistäkään "minulla on kuollut pikseli littutelkussa" kommenttia. Tässä mielessä tuo pikselitakuu taitaa olla turha, koska varmaankin se on yleisempää tietokonenäytöissä kuin televisioissa, että kuolleita pikseleitä on.
     
  3. Billpen

    Billpen Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2002
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkoitus olisi tilata B650 Saksasta, mutta pari kysysmystä on jäänyt askarruttamaan.

    - Miten takuu toimii Saksasta ostetussa mallissa?
    - Saako saksalaisella mallilla näkymään ilmaiset hd-kanavat (nelonen)?
    - Onko input-lagi todellakin niin huonoa että 360:llä pelaamisesta ei tule mitään?
     
    Viimeksi muokattu: 04.06.2009
  4. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No Saksasta tilattessahan pitäisi saada töllön mukana euroopanlaajuinen takuukortti, joka mahdollistaa Samsungin huollon myös Suomessa. Muistaakseni ainoa kohta on vain se, etteivät tule noutamaan telkkua huoltomaan. Kuitenkin siis ainakin Panasonicin ja Samsungin töllöjen kanssa takuuasiat hoituvat myös Suomessa (näin olen lukenut useaan otteeseen).

    Saksan malleissahan ei ole sitten sitä hyväksyttyä Cable HD Readyä, eli jos asut kaapelitaloudessa, niin Suomesta ostettu töllö, toki suolaisemmalla hinnalla, lienee varmempi veto.

    Jos olet kova pelaaja, niin sinuna en ottaisi riskiä input lagin kanssa, sillä onhan näiden Samsungin uusien mallien yhteydessä jatkuvasti siitä puhuttu -- eli vähintääkin kyseenalainen juttu pelien pelaaminen 2009-malleilla on. Tässä mielessä Pansu G10 voisi olla parempi veto (ja sitä ei tarvinne Saksasta alkaa tilailemaan, kun se Suomestakin jo irtoaa kohtuu huokeasti).
     
  5. mhvmat

    mhvmat Guest Guest

    Liittynyt:
    11.05.2009
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös tuo tarkoita sitä että pystyy purkamaan Suomen HD-kuvaa?
     
  6. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No itse asiassa toistaiseksi se on jäänyt vähän hämärän peittoon mitä itse asiassa Cable HD Readyllä saavutetaan. Kuitenkin sitä jonkin verran tärkeänä on näytetty pitävän kaapelitalouteen töllöä hankkivalla. Toivottavasti kyse ei ole Canalin conax pairing -tyyppisestä "vain tämä tietty tuki kelpaa" jutusta.

    EDIT: Taisin ihan oikein pahaa aavistella... Toistaiseksi tuo kuitenkin varmaan lähinnä tarkoittaa sitä, että Cable HD Ready -lätkällä varustetut töllöt (joita siis Saksan mallit EIVÄT ole) toimivat 100% varmasti kaapeliverkossa HD:llä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö Saksan mallit toimisi täysin. Ilmeisesti kuitenkin juuri tuossa korttilinkitys-jutussa tuo "lätkä" muuttuu tärkeäksi.
     
    Viimeksi muokattu: 04.06.2009
  7. HerraHaitulitii

    HerraHaitulitii Guest Guest

    Liittynyt:
    13.05.2009
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Maililla laitoin kyselyn, johon sainkin vastauksen vielä samana päivänä. Television tarkistin vain päällisin puolin, että ei kuljetuksessa ollut mitään vahinkoa tullut.

    Näillä saksan malleilla ei tosiaan tule mitkään maksulliset HD -kanavat näkymään ilman HD-boksia, mutta NelonenHD toimii ainakin tällä hetkellä. :)
     
  8. scorpi

    scorpi Guest Guest

    Liittynyt:
    04.06.2009
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikissa testeissä mitä olen lukenut on mainittu tuosta input lagista.

    Teillä joilla on joku näistä uusista Samsungeista niin voisiteko kertoa kuinka paha tuo input lagi oikeasti on? Vaikuttaako toi input lagi ihan perus Seppo pelaajalle mitenkään?

    Olen aikeissa ostaa mahdolllisesti Samsungin ja siihen kaveriksi ps3, mut toi input lagi nyt eniten mietityttää.
     
  9. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuskin haittaa perus höttöpelaajaa, mutta taas kyntteritosikkoa todennäköisesti. Onkohan mitään hyvää input lag simulaattoria? Tuollaisen löysin hiiren liikkeen simulointiin: http://img228.imageshack.us/i/mouselaggn6.swf/

    EDIT: B650 vs. G10 +38-54ms
     
    Viimeksi muokattu: 04.06.2009
  10. KenSu

    KenSu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2005
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nelonen HD ei ole maksukortin takana kaapeliverkossa, joten se toimii ihan varmasti telkkarilla, joka ei ole Cable HD Ready (kunhan siinä on hd-viritin myös dvb-c-puolella). Se ei ole ihan selvää, mitkä kaikki HD-kanavat menevät korttilinkityksen taakse ja se saattaapi vaihdella operaattorikohtaisesti.

    Sellaista spekulaatiota olen kuullut että Welholla menisi premium-hd-kanavat eli Canal Digital - ja Viasat HD -kanavat korttilinkityksen taakse. Muut (Eurosport HD, Silver HD yms) voisi olla vaan tavallisen maksukortin takana ja toimisi täten myös ei -cable hd ready -telkkarissa.
     
  11. mhyokki

    mhyokki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.02.2007
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli hommattua myös tuollainen Samsung LE37B656. Ihan tyytyväinen olen ollut, eikä lagikaan ole vaivannut pelatessa (taidan vaan olla niin huono, että sillä ei ole merkitystä...). Yksi juttu vaan vaivaa: suosikkikanavalista tyhjenee itsekseen, kun telkkari on jonkin aikaa poissa päältä. Pikainen haku ei paljastanut ulkomaiden elävillä olevan tätä ongelmaa - onko kukaan täkäläinen törmännyt vastaavaan ?
     
  12. Fiiu

    Fiiu Guest Guest

    Liittynyt:
    28.07.2006
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen yrittämällä yrittänyt nähdä lagia mutta en vain ole onnistunut, riittää siis peruspelaajalle mainiosti. B7050 on malli.
     
  13. toeran

    toeran Guest Guest

    Liittynyt:
    17.08.2006
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on 46B658 ja voin kommentoida tuota lagia omasta kokemuksestani sen verran, että sen huomaaminen riippuu melko pitkälti vertailukohteesta. Jos ei ole aiemmin tahkonnut jotain peliä lagittomalla näytöllä, niin tod.näk. tuohon lagiin ei kiinnitä huomiota tai ainakaan se ei häiritse niin paljoa. Itselläni on kokemusta esim. NHL09:stä, jota tuli hakattua kohtuu paljon ilman lagia. Kehittelin vanhalla töllöllä esim. läpiajoon ns. "varman" kikan, jolla maalin sai halutessaan tehtyä lähes aina. Vaihdoin sitten tähän uuteen Samppaan ja tuo kikka ei toiminut enää alkuunkaan. Olin aina myöhässä harhautusteni kanssa. Kun sitten laitoin Samppaan Game-moden päälle, niin helpotti kyllä pelaamista radikaalisti. Voi olla, että myös totuin uuteen lagiin, mutta anyway, nyt maaleja pystyy taas sylkemään liukuhihnalta. :)

    Muuten on kyllä ollut hyvä peli eikä minkäänlaisia tilttailuja ole esiintynyt. :thumbsup:
     
  14. IivanaJulma

    IivanaJulma Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2007
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    0
    nähdä millä tavalla? pikemminkin sen tuntee.
     
  15. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    lagista taas senverran,että näissä 7000 (+8000?) malleissa input lagin saa varmaan olemattoman pieneksi "game modella" ,mutta kun "game mode" on päällä,niin saako 100/200hz tilan täysille? ja liikereso noin muuten on kuitenkin täysillä?

    omassa f86 en huomaa input lagia jos game mode on päällä ja 100hz saa kyllä päälle,tosin kaikki kuvasäädöt eivät ole käytössä.

    ja onkohan eroa syöttääkö kuvaa komponentista vai HDMIstä lagin suhteen?

    input lag tulee esille jos on TV rinnakkaisnäyttönä lagittomalle monitorille ja vetää monitorilta jonkun kuvan/palkin TVn puolelle, tulee laahaten perässä jos lagia on paljon.

    ja 7000sarjassa jos 100hz on täysillä,niin esiintyykö "artifacteja" tms reunahäröilyä liikkuvissa kohteissa? varmaan saaneet ne häiriöt minimiin...
     
  16. cossukka2_2

    cossukka2_2 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.06.2009
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä ostin viikko sitten 40B658:n. Vähän ristiriitaisia tunteita herättänyt.. Ensinnäkin, kun katsoin iltahämärässä ensimmäisen Blueray-leffan (Appaloosa), suunnatonta ärsytystä aiheutti valovuodon määrä. Sitä oli häiritsevästi jokaisessa nurkassa, vaikkei leffa erityisen tummia kohtauksia sisälläkkään, ja taustavalo oli säädetty minimiin. Soittelin asiasta jälleenmyyjälle, jossa kovasti ihmettelivät asiaa. Otin eilen kuvia aiheesta, ja kävin äsken näyttämässä niitä merkkihuollossa. Totesivat samantien että vaihtoon. On kuulemma vaihdettu pienempienkin vuotojen takia. Hyvä niin. Toivottavasti tämä on vaan huono yksilö.
    Toinen asia minkä olen huomannut, että lagia taitaa tosiaan olla pelikäytössä.
    Aika paljon olen pelannut PS3:lla NHL09:iä. Ennen Sonyn putkimallilla, jossa lagia ei varmaankaan ole. Samsungiin siirtymisen jälkeen on ollut ongelmia maalinteossa ja puollustuksessakin tuntuu että on kokoajan hetken myöhässä.. Ja tämä on aiheuttanut suorannaisen tappiokierteen:rolleyes:
    Ennen "kovia" pelaajia vastaan on ollut tiukkoja vääntöjä, nyt oon hävinnyt muutaman pelin tyyliin 10-1. Eli ainakin mulle toi lagi tuottaa ongelmmia. Toivottavasti siihen tottuu.
    Muuten olen ollut laitteeseen tyytyväinen. Kuva mielestäni päiväaikaan todella hyvä. Käyn huomenna vaihtamassa laitteen. Palaan asiaan myöhemmin.
     
  17. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Jos noin kova pelimies olet, niin oliskohan kannattanut ottaa selvää tuosta lagista (etenkin kun siitä on kirjoiteltu jo viikkoja aika paljon kaikkialla)? Ainakin PC-puolella se lienee monelle pelaajalle itsestäänselvää, että ennen laitteiden varsinaista hankintaa karsitaan niitä lagitekijöitä pois.
     
  18. cossukka2_2

    cossukka2_2 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.06.2009
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aivan varmasti olisi. Kuten varmaan huomaat, totesin vain asian kun tossa aiemmin lagista kyseltiin. Toi ei ollut mikään itkuvirsi.
     
  19. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Juu, enkä itsekään tarkoittanut omaa viestiäni mitenkään vihamielisenä. Mietin vain tosiaan sitä, että jos olet kova pelaamaan, niin miksi et tuohon lagiin kiinnittänyt huomiota ennen ostoa. Toisaalta, monestihan noita pitää itsestäänselvinä...
     
  20. terssi

    terssi Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    378
    Saadut tykkäykset:
    0
    Et pystyis postaamaan ottamiasi kuvia, niin pystyisi hieman arvioimaan, että missä kohtaa menee ns. kipuraja, eli miten paljon valovuotoa riittää siihen, että myyjä suostuu vaihtamaan laitteen. Oma Sony 40" LCD on porskutellut tässä kohta 4 vuotta ja ruudussa alkaa olemaan tummaa raitaa pystysuunnassa. Voipi olla, että kohta olisi telkkarin vaihdon aika. Olisi hyvä tietää vähän osviittaa tosta valovuodosta.